Dodaj do ulubionych

Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są po...

IP: *.toya.net.pl 06.03.11, 20:11
Parę lat temu odwiedziła mnie znajoma z innego kraju. Spacerując po Piotrkowskiej powiedziała "Tutaj w ogóle nie powinno być samochodów, wtedy ta ulica byłaby atrakcyjna." Oprócz tego, patrząc na ruiny na Zachodniej zapytała, czy była u nas jakaś wojna ostatnio... ale to już inna sprawa.
Obserwuj wątek
    • Gość: wsdfgh Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są po... IP: *.toya.net.pl 06.03.11, 20:12
      Dobry pomysł, będę jeździł na skróty Piotrkowską. Bo zatrzymywać tam się nie mam po co. Przerażają mnie kupy i chińszczyzna.
      • Gość: lodzcity Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.smrw.lodz.pl 07.03.11, 00:26
        Pani Zdanowska jest pośmiewiskiem... A my dumni Łodzianie wybralismy ją na Prezydenta :)
    • Gość: gość Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są po... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 20:24
      Po wpuszczeniu samochodów na Piotrkowską okaże się, że koniecznie trzeba wybudować kilka 'bezkolizyjnych' skrzyżowań - parę wiaduktów, tuneli itp. Wtedy to dopiero będzie prawdziwa ulica.

Równie dobrze ustawcie ogródki gastronomiczne na środku al. Włókniarzy albo al. Piłsudskiego.
    • Gość: ooo Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są po... IP: *.toya.net.pl 06.03.11, 20:25
      Prosze o samochody na Piotrkowskiej
    • Gość: Antoni Mżyk Ruch samochodowy całkiem dobije tę ulicę. IP: *.toya.net.pl 06.03.11, 20:25
      Samochody powinny CAŁKOWICIE z niej zniknąć, powinna zostać wprowadzona strefa zamieszkania. Teraz idąc środkiem Pietryny można dostać mandat lub zostać przejechanym.
      Jeśli wprowadzone zostaną tam samochody to ludzie całkiem przestaną tam przychodzić bo ulica będzie odhumanizowana i nieprzyjazna. Łodzianom zabierze się jedną z i tak niewielu przestrzeni publicznych w miarę przyjaznych ludziom.
      • Gość: GOSC Re: Ruch samochodowy całkiem dobije tę ulicę. IP: *.toya.net.pl 06.03.11, 21:08
        Jako konsument i były klient sklepów, pubów i innych punktów na Piotrkowskiej powiem, że wprowdzenie ruchu na Piotrkowskiej jeszcze pogorszy sytuacje. Brak możliwości jazdy samochodem nie spowodował odpływu ludzi z Piotrkowskiej. Wydaj mi się też że Piotrkowska w najbliższym czasie nie ma szans na konkurencję z centrami handlowymi typu Port, Mau czy Galeria.
        Moim zdaniem Piotrkowska powinna pełnić funkcje ulicy hoteli, restauracji, centrum biurowego.
        Niech lepiej władze szybko doprowadza do budowy przynajmniej 2 parkingów wielopoziomowych, rewitalizacji kamienic, budowie 2 - 3 hoteli na odcinku od Placu Wolności do Piłsudskiego, 2 - 3 kompleksów biur standardu przynajmniej B ( najlepiej wyżej)
        Na Piotrkowską trzeba wpuścić nowych ludzi którzy beda tam codziennie przychodzić do pracy, którzy beda mieszkać w hotelach. Jak to bedzie to zaraz pojawią się lepsze sklepy, knajpy itp.
        • Gość: mcav Re: Ruch samochodowy całkiem dobije tę ulicę. IP: *.smrw.lodz.pl 07.03.11, 00:27
          Popieram
      • Gość: loom Re: Ruch samochodowy całkiem dobije tę ulicę. IP: *.toya.net.pl 06.03.11, 21:35
        dno jest dnem igorzej być nie może, a może będzie lepiej
        • Gość: Pietryniak Re: Ruch samochodowy całkiem dobije tę ulicę. IP: *.mnc.pl 07.03.11, 09:19
          Już rzeczywiście gorzej chyba być nie może, zaniedbania wielu lat widać gołym okiem, a z pomysłu deptaka zostały tylko wyszczerbione cegiełki w jedni-pomik łodzian. No i oczywiście kwietniki z uschniętymi niby-drzewkami. Po co komu ogródek piwny, który wygląda jak budka na bazarze, zamknięte sklepy i brudne bramy.
          Możę przywrócenie ruchu na Piotrkowskiej zmusi władze lokalne i najemców lokali o dbałość o otoczenie. Więcej ludzi odwiedzających to miejsce to większa siła opinii publiczej domagająca się zmian w wizeunku wizytówki miasta Łodzi.
          • Gość: gosc Re: Ruch samochodowy całkiem dobije tę ulicę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 11:45
            Tak, spamerze. Już widzę tę presję kierowców na poprawę estetyki...
      • marian1950k Tylko jak to zrobic? 07.03.11, 09:00
      • Gość: yui Re: Ruch samochodowy całkiem dobije tę ulicę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 18:24
        "piotrkowska zadaszona czy nie zadaszona? z samochodami czy bez?" łodzianie dyskutują od dawna, a by ją posprzątać, by wstawić ławeczkę, posadzić drzewko, by raz na zawsze (raz na długo i dla wszystkich) zdecydować o jednolitym wyglądzie szyldów, latarni itd nie ma komu!
    • lds23 Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są po... 06.03.11, 20:51
      Wizytująca mój wydział UŁ profesor z Wiednia nie mogła wyjść ze zdziwienia, że mamy deptak, po którym jeżdżą samochody... W pełni zgadzam się z autorem pierwszego wpisu. Jeśli zlikwidujemy deptak to będziemy chyba jedynym miastem tej wielkości, które nie ma ani rynku, ani bulwaru. Jestem pewna, że firma Apsys już zaciera ręce. Poza wszystkim z sondy wynika, że Łodzianie prawie jednogłośnie nie chcą ruchu na Piotrkowskiej 93% na nie w stosunku do 7% na tak. Jak zwykle artykuł i tytuł z dupy.
      • Gość: Tramwaj - TAK! Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.11, 22:56
        Tramwaj, tramwaj. To jedyne co jeszcze obudzi ta ulice.
      • Gość: mimka Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.toya.net.pl 06.03.11, 22:59
        Dokladnie. Z ponad 200 postow zamieszczonych pod ostatnim tematem ponad 80% była przeciwko wprowadzeniu ruchowi samochodowego na Piotrkowska. Najwyrazniej ludzie z Gazety sa ślepi na reakcje łodzian.
        • Gość: old_lodzer to głosy internetowych troli ... IP: *.toya.net.pl 07.03.11, 09:07
          to nie głosy Łodzian, tylko internetowych troli dla których napicie sie piwka w ogródku to szczyt satysfakcji ... Reszta was g..... obchodzi.
          • Gość: gosc Re: to głosy internetowych troli ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 11:48
            > to nie głosy Łodzian, tylko internetowych troli dla których napicie sie piwka w
            > ogródku to szczyt satysfakcji

To raczej wśród zwolenników samochodów panuje moda na trollowanie. A Twoja fantastyczna teoria to w ogóle się rozjeżdża zważywszy jak dużo głosów jest jednocześnie za deptakiem i za usunięciem tych ohydnych stodół serwujących sikacza w plastikowym kubku, ba, jeszcze za tramwajem. Po prostu łodzianie chcą, żeby było to ładne, atrakcyjne i łatwo dostępne miejsce. Wpuszczenie samochodów to wyklucza - ot cała tajemnica.
            • Gość: pawełk Re: to głosy internetowych troli ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 18:56
              __kilińskiego z brakiem możliwości jazdy na wprost i innymi ułatwieniami dla mpk
              __sienkiewicza-wschodnia dwukierunkowa
              __kosciuszki-zachodnia bez tramwaju za to z szpalerem drzew, poszerzonymi chodnikami, ścieżką rowerową i wielopoziomowymi parkingami obsługującymi piotrkowską
              __piotrkowska bez samochodów za to z tramwajem (odrobinę zredukowana ilość obsługiwanych linii), zamiast betonowej kostki polbruku płyty granitowe, nowa (dobra) mała architektura trochę ozdobnych drzewek
              __olbrzymie kwartały (niekiedy nawet 300x300m) w najbliższym sąsiedztwie piotrkowskiej wymagają "dotlenienia" -należy je w maksymalnym stopniu poprzecinać pieszymi przejściami i niewielkimi uliczkami, uzupełnić drobnymi placykami/skwerami. uwolnione dodatkowe lokale w partery budynków przy owych uliczkach pozostawione przynajmniej w 10-15% na stare warsztaty rzemieślnicze (szewc, krawiec, ślusarz itp), kolejne 40% pozostawione na galerie i inne inicjatywy twórcze (z premedytacją używam słowa "pozostawione"), reszt należy sprzedać. całość należy poprzedzić dogłębną inwentaryzacją wszystkich oficyn. część z nich jest w b.kiepskim stanie. warto byłoby się zastanowić które z nich można przebudować, rozbudować lub zburzyć tak by stworzyć w centrach owych kwartałów jak najwięcej przestrzeni publicznych i pół-publicznych.
          • Gość: nicka Re: to głosy internetowych troli ... IP: *.4web.pl 07.03.11, 11:51
            Kolego, nie wiem w jaki spossób mozliwosc wjazdu na Piotrkowską ma ją ozywić. Korkami? Chodnikami zapchanymi samochodami? Nawierzchnia ubabraną smarem i olejem i co rok do remontu? No bo wiadomo, oczywiscie, ze ci ogródkowicze -trolle , co gó... ich obchodzi na Piotrkowska nei przyjadą, bo pojadą do Manufaktury, gdzie im samochod przez talerz nie przejeżdza, wie przynajmniej tych typów Piotrkowska się pozbędzie - ufff, co za ulga
    • Gość: kierowca Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są po... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 20:58
      bzdura!!!

ile jest miejsc parkingowych przed 1 sklepem na Piotrkowskiej? zalozmy ze 3 liczac tylko sklepy z parteru frontu, pomijajac oficyny, pietra itp. pod sklepem zaparkuja 2 auta wlascicieli/pracownikow, do tego mieszkancy ktorym nie bedzie sie chcialo wjechac w brame. ile zostaje miejsca dla klientow? jaki bedzie korek, halas, smrod spalin?
    • Gość: tomek Auta tylko na ulice przecinające Pietrynę! IP: *.toya.net.pl 06.03.11, 21:02
      Co roku to samo. Paranoja.

Tu trzeba rozwiązać problem zbyt małej ilości miejsc parkingowych w obrębie całej Pietryny, czyli wszystkie ulice przecinające Piotrkowską między Wschodnią Zachodnią oraz Kościuszki Sienkiewicza muszą lewą strone jezdni mieć zamienioną na ukośne miejsca parkingowe.
      Wtedy kilkukrotnie zwiększy się ilość miejsc parkingowych dla aut i wszyscy którzy będą chcieli dojechać jak najbliżej Pietryny będą mieli taka możliwość i restauratorzy będą zadowoleni jak i właściciele sklepów.
      To bardzo powoli całymi latami się ten system przekształca a powinien jednego miesiąca przekształcić.

Takie miejsca powstały na Rosevelta, Tuwima, Moniuszki, Traugutta
      co z tego skoro urząd miasta nie potrafi nawet zapewnić ukośnie namalowanych pasów by auta parkowały właśnie ukośnie,równo obok siebie,
      wystarczy zobaczyć jaki bałagan panuje na tych miejscach wyznaczonych do ukośnego parkowania
      ale już przy samym urzędzie miasta wyjeżdżający na ulicę Sienkiewicza z urzędu mają odmalowane ukośne pasy i parking po lewej stronie jezdni jest uporządkowany i wzorcowy------taka pokazówka ale wszystko dokoła jeden wielki sajgon.

Ukośne stanowiska powinny natychmiast powstać przy Bolku na Zamenhofa, dalej na Nawrot, na Struga, Tuwima, na Jaracza i Więckowskiego , na Próchnika i Rewolucji, na Ogrodowej i Północnej.
      To samo na Kościuszki Zachodniej i na Wschodniej i Sienkiewicza.

Wtedy cała Pietryna będzie miała wystarczającą ilość miejsc do parkowania aut ale nie na samej Pietrynie tylko dokoła i na ulicach ją przecinających.
    • Gość: a Jakie tam "podzielone" IP: *.toya.net.pl 06.03.11, 21:11
      Zdecydowana wiekszosc jest przeciw, procz paru chlopow.
    • Gość: urbi Piotrkowska z samochodami jak w normalnym mieście IP: *.toya.net.pl 06.03.11, 21:14
      ta propozycja dla piotrkowskiej jest może zapowiedzią innego- realnego myślenia o łodzi. czy ciąg dajszy nastąpi? oby. następne w kolejce dzikie pola kościuszki- radwańska.
      • Gość: ... Re: Piotrkowska z samochodami jak w normalnym mi IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.11, 22:52
        oby. następne w kolejce dzikie pola kościusz
        > ki- radwańska.

Właśnie. Trzeba koniecznie wpuścić samochody na Kościuszki i Radwańską, bo to przez brak możliwości wjazdu te ulice tak opustoszały...
        • Gość: mol Re: Piotrkowska z samochodami jak w normalnym mi IP: *.toya.net.pl 06.03.11, 22:59
          masz kłopot z czytaniem ze zrozumieniem
          • Gość: gosc Re: Piotrkowska z samochodami jak w normalnym mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 11:50
            A Ty z myśleniem ze zrozumieniem.
          • Gość: ... Re: Piotrkowska z samochodami jak w normalnym mi IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.11, 15:24
            > masz kłopot z czytaniem ze zrozumieniem

Nie.
    • Gość: panna lodzia Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są po... IP: *.toya.net.pl 06.03.11, 21:26
      kto jeszcze chodzi na piotrkowska?po co?
    • Gość: s w dupie z tym IP: *.toya.net.pl 06.03.11, 21:28
      I tak nic się nie dzieje na piotrkowskiej. Ulica dogorywa i tak zostanie. Nie ma niczego ciekawego na Pitrynie oprócz Urzędu Miasta do ktorego czasem trzeb pójść i kilku pozostałych pubów. Na zakupy ludzie chodzą do centrów handlowych bo tam jest wygodniej. Nie trzeba latać jak kot z pierdelem po 5km ulicy. Jest ciepło i wygodnie.
      • Gość: złośliwe bydlę Re: w dupie z tym IP: *.lodz.msk.pl 06.03.11, 21:48
        > I tak nic się nie dzieje na piotrkowskiej. Ulica dogorywa i tak zostanie.

No nie, teraz będzie fajny parking. I powstaną nowe miejsca pracy- ludzie przedsiębiorczy zajmą się pilnowaniem zaparkowanych samochodów, myciem szyb, wkładaniem ulotek za wycieraczki. Na środku stanie sznur wesoło trąbiących samochodów.
        Ulica ożyje.
        • Gość: s Re: w dupie z tym IP: *.toya.net.pl 06.03.11, 22:43
          może jak będzie stał sznur samochodów, to będzie można im w korku sprzedać coś... gazetkę, piwko, colę, szybki lodzik. Taki łódzki drive-in ;]
    • Gość: anty Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są po... IP: *.53.rev.vline.pl 06.03.11, 21:43
      Pare lat temu piotrkowska miała ten swój urok, a teraz kebaby zakichane i chinskie budy.
    • Gość: anonimowy urzędnik Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są po... IP: *.lodz.msk.pl 06.03.11, 22:08
      To świetny pomysł!

Wreszcie ktoś zwrócił uwagę, że zamożni łodzianie jeżdżą własnymi Samochodami. Skandalem jest, że jedna z głównych ulic jest faktycznie zamknięta dla ruchu (nie dość, że mamy na Piotrkowskiej ograniczenia wjazdu, to jeszcze ktoś, zapewne nawiedzony ekolog czy inny maniak tramwajowy, postawił nakazy skrętu na każdym skrzyżowaniu- to kuriozalne ograniczenie wolności podróżowania, godne Kuby czy Korei Północnej). Nic dziwnego, że ten poroniony eksperyment skończył się upadkiem ulicy. Ludzie inteligentni wiedzą, że prawdziwa Elita tego miasta po prostu MUSI korzystać z Samochodu i na pewno nie będzie robić zakupów w miejscu, gdzie nie można swobodnie wjechać i zaparkować przed samym celem podróży. To absurdalne, żeby osoba z moim wykształceniem i dochodami musiała po Piotrkowskiej chodzić pieszo! Po co kupowałem swoje wypasione BMW (od Turasa, prawie nówka), jeśli nie mogę podjechać tam, gdzie chcę? Do tego jeszcze ta kostka! Jakby nie można położyć równego asfaltu.

Pani Prezydent ma świetny pomysł na uratowanie Piotrkowskiej. Cieszę się, że wreszcie doceniła Zmotoryzowanych, a nie chodzący pieszo proletariat. Liczę, że za wpuszczeniem Samochodów na Piotrkowską pójdą kolejne odważne i oczekiwane przez Zmotoryzowanych działania, w szczególności:
      1. Zlikwidowanie idiotycznych nakazów skrętu. Komplikują one ruch i są dowodem na bezinteresowne komplikowanie życia posiadaczom Samochodów. Do tego uniemożliwiają przejazd tranzytowy Piotrkowską, co przecież pozwoliłoby zlikwidować korki samochodowe na Al. Kościuszki.
      2. Poszerzenie jezdni. Piotrkowska zasługuje na co najmniej dwa pasy ruchu w każdym kierunku. Jezdnię można poszerzyć kosztem chodnika. Ludzie na poziomie i tak podjadą Samochodem, a pieszemu proletariatowi lepiej przysłuży się chodnik przy Bałuckim Rynku lub przed Biedronką.
      3. Urządzenie miejsc do parkowania. Trudno, żebym umawiając się z przyjaciółmi w pubie, szedł więcej niż dziesięć metrów do Samochodu. Przecież mogę się przewrócić! A jeśli nawet się nie przewrócę, to ktoś może mnie zauważyć, jak idę pieszo i pomyśleć, że w wieku czterdziestu lat nie stać mnie na Auto!
      4. Zamiana kostki na równy asfalt. Od tej kostki w moim BMW mogą się popsuć amortyzatory!

To oczywiście program minimum. W przyszłości liczę na urządzenie parkingów w miejscu wyburzonych kamienic. Przecież to nie są żadne zabytki, jak próbują nam nieudolnie wmówić różni obrońcy ruin (zabytkiem to jest Zamek na Wawelu, a nie jakaś kiczowata kamienica). Miejsca parkingowe się przydadzą dużo bardziej. Poza tym ruch na tak odnowionej Piotrkowskiej będą komplikować piesi. Należy zbudować dla nich przejścia podziemne lub kładki, aby nie plątali się przed maską mojego Samochodu. W przyszłości i tak odizoluje się ruch pieszy od Samochodowego budując estakady na każdym skrzyżowaniu.

Uważam, że tak przebudowana Piotrkowska wreszcie ożyje. Będzie to ulica na miarę naszych marzeń i ambicji. Piękna i wielkomiejska, jak ulice w Detroit i San Francisco. Jak Al. Jerozolimskie w Warszawie. Jak obwodnice w Moskwie. Prawdziwe centrum na miarę już nie XXI, a XXII wieku!

urzędnik UMŁ
      (nazwisko i adres do wiadomości Redakcji)
      • Gość: / Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: 62.69.250.* 06.03.11, 22:21
        ale te parkingi też muszą być w odpowiednim zagęszczeniu, by nie trzeba zbyt dużo chodzić. Niestety na naszych "równych" chodnikach z betonowej kostki zdzierają się zelówki i deformują czubki w drogich butach, a odszkodowanie za nie jest mrzonką. Zdecydowane TAK dla samochodów na Piotrkowskiej i wygonić pieszy plebs do Łagiewnik. Ulice nie służą do spacerowania natomiast lasy już jak najbardziej.
        • zbig1113 Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są 06.03.11, 22:48
          Pieszy plebs do Łagiewnik? Wypraszam to sobie. Nie można pozwolić aby jakieś piesze elementy szwendały się po tym jakże uroczym lesie. Gdzie będę jeździł moim quadem? Nie po to wydawałem grubą kasę, żeby moja supermaszyna kurzyła się w garażu. Chcę się bezpiecznie oddawać mojej pasji i nie życzę sobie żeby jakiś idiota, którego nie stać mi w tym przeszkadzał.
          • Gość: anonimowy urzędnik Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.lodz.msk.pl 08.03.11, 18:26
            A w ogóle to leśne ścieżki powinno się wyasfaltować. To skandal, żeby do lasu nie można było wjechać Samochodem. Ostatnio jak z przyjaciółmi robiłem grilla w Łagiewnikach to przyszły jakieś zawistnie ciule ze Straży Miejskiej (zapewne biedota, której nie stać na własny Samochód) i próbowały wypisać mi mandat! I to za co? Za to, że wjechałem Samochodem do lasu (i to mało nie urywając sobie koła, to skandal, żeby na leśnych ścieżkach nie było w XXI wieku asfaltu, a do tego były takie dziury). Co oni sobie myślą? Przecież płacę podatki i to większe niż biedota chodząca pieszo, która nie musi kupować benzyny! To Ja, właściciel Samochodu (BMW od Turasa, prawie nówka, Helmut tylko do kościoła jeździł) utrzymuję ten kraj, a nie bezrobotni, emeryci i studenci (chyba tylko oni chodzą pieszo, bo ich nie stać na własny Samochód).

A do tego te ciule przyczepiły się, że podobno po grillu został bałagan. Bałagan! Te kilkanaście puszek po piwie, rolka papieru toaletowego i dwanaście opakowań po chrupkach to ma być bałagan! Od czego ja podatki płacę? No od czego?! Straż Miejska jest też finansowana z tych podatków, zamiast pisać mandat mogliby ruszyć umundurowane dupy i posprzątać.

No nic, zadzwonię do Hani, albo do Mira, to zeżrą ten mandat i do tego stracą premie.

urzędnik UMŁ
            (nazwisko i adres do wiadomości Redakcji)
    • Gość: Jakub 235 IP: *.play-internet.pl 06.03.11, 22:11
      235 wpisów w poprzednim wątku o Pietrynie.
      90% przeciw a redaktor z GW podaje głosy na tak i nie w proporcji 1:1
      Manipulacja!
      Samochody won!
      Piesi. Rowery.
      A Straż Miejska pilnować porządku. Patrolować całą dobę.
      • Gość: POplecznik Re: 235 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 22:18
        piesi, rowery WYNOCHA z Piotrkowskiej. zrobmy z tej ulicty najdluzszy drive in!
        no i zakupy bez wysiadania z autka - to by bylo piekne :)
        • Gość: Rypak Re: 235 IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 07.03.11, 17:13
          Straż miejska vooooont!!!!!!!!!!
    • Gość: / Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: 62.69.250.* 06.03.11, 22:28
      I w czasie nadchodzącego remontu, pamiętać należy o asfalcie zamiast kostki betonowej (skłaniam się do wersji dwóch pasów w jednym kierunku kosztem chodnika).
      O podwieszeniu latarni na ścianach kamienic ponieważ stojąc na chodniku, blokują miejsca parkingowe. Usunąć wszystkie ławki, gazony, drzewa i pomniki. Ich miejsce jest w parkach, a nie na ulicy, która jest sercem i kręgosłupem miasta.
      Zlikwidować też należy bezsensowne wyłączenie pasa dla tramwajów oraz te garbate przystanki. Juz dwa razy wymieniałem przez nie amortyzatory, a o zniszczonym podwoziu nawet nie wspomnę.
      Piesi precz z Piotrkowskiej i won do lasów.
      • Gość: bip Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: *.toya.net.pl 06.03.11, 23:39
        Kup sobie cwaniaku auto to zobaczysz jak ciezko zaparkowac! Zza monitora kazdy jest madry!
        • Gość: / Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: 62.69.250.* 07.03.11, 00:03
          No własnie kupiłem BMW i mam kłopoty z parkowaniem. Co za idiota wymyślił latarnie na słupach? Latarnie, o ile tylko mogą, powinny być montowane na ścianach budynków lub podwieszane na linach pomiędzy budynkami. Znacznie poprawi to estetykę, bezpieczeństwo i funkcjonalność ulic.
          • Gość: Rypak Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 07.03.11, 00:46
            Trolu jakbyś musiał codziennie jeździć po Łodzi to wartość ławeczek i pieszych na piotrkowskiej gwałtownie by spadła w Twojej ocenie. A tak siedzisz i pie...sz.
            • Gość: SamochodomNie! Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: *.range86-145.btcentralplus.com 07.03.11, 01:03
              to przesiądź sie na rower jak chcesz szybko przejechać Łódź:) a piotrkowską zostaw spacerowiczom. a może gdyby Łódź podzielić na stefy ja np Londyn to pietryna byłaby w pierwszej strefie i ciekawe czy stać by cię było na codzienny przejazd albo jeszcze dodatkowo wprowadzić ograniczenie jak na drodze osiedlowej gdzie pieszy może sobie chodzić niczym świeta krowa:) co ty na to panie betonie? sPirdzielał buś z centum jak najszybciej byle nie płacić za "szybki" przejazd przez centrum:)
              • Gość: Rypak Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 07.03.11, 08:49
                Na szczęście to nie Londyn tylko Lodz.
                • Gość: Szczęście wieczne Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 11:52
                  > Na szczęście to nie Londyn tylko Lodz.

Mieszkańcy Korei zapewne piszą "na szczęście to Phenian a nie wstrętny Paryż".
                  • Gość: Rypak Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 07.03.11, 14:05
                    Ale ja i większość ma w dupie to co piszą mieszkańcy Korei.
                    Każdy kraj, każde miasto i wieś ma swój własny charakter, coś co je wyróżnia, nawet 17-o wieczny Paryż, śmierdzący rybami...
                    Nie może tak być że wszędzie jest jednakowo a jeśli ktoś potrzebuje Londynu to bilet w tanich liniach można nabyć już za 200 zł
                    • Gość: ... Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.11, 15:25
                      > Ale ja i większość ma w dupie

Nihil novi.
                • iluminacja256 Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. 07.03.11, 11:53
                  No popatrz, nie zauwazyłabym...
                  • Gość: Rypak Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 07.03.11, 14:07
                    Bo może patrzysz ale nie widzisz... to obecnie powszechne.
                    • iluminacja256 Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. 07.03.11, 15:42
                      Byłam tam, jestem tu. I widzę aż za dużo.
                      • Gość: Rypak Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 07.03.11, 16:27
                        Więc wybierz dogodne dla siebie miejsce do zamieszkania.
            • Gość: a Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: *.toya.net.pl 07.03.11, 07:43
              Gość portalu: Rypak napisał(a):

> Trolu jakbyś musiał codziennie jeździć po Łodzi to wartość ławeczek i pieszych
              > na piotrkowskiej gwałtownie by spadła w Twojej ocenie.

Ja musze i nie mam takich "wnioskow"
              • Gość: Rypak Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 07.03.11, 08:50
                A w ogóle coś masz?
                • Gość: Szczęście wieczne Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 11:57
                  No to przecież oczywiste, że jak nie ma AUTA to znaczy, ze nic nie ma. Jak wie każdy kartofel z Bedonia AUTO to kwintesencja człowieczeństwa i dobro pierwszej potrzeby przed mydłem, skarpetkami i szczoteczką do zębów. Mieszkanie w czystym, atrakcyjnym mieście nie jest żadna wartością, bo przecież można oborę przy domu rodziców rozbudować bez pozwolenia (Heniek pomoże) i tam zamieszkać "na świeżym powietrzu" (chyba, że tatko akurat dorzucą trochę opon do pieca) i pijąc czystą wodę ze studni (co prawda od czasu jak zrobiliśmy łazienkę i odpływ do studni, to trochę herbatę czuć mydlinami, ale da się wytrzymać, a z reszta w niedziele jeździ się po kościele do wykwintnej restauracji na hotdoga i kolę).
                  • Gość: / Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: 62.69.250.* 07.03.11, 12:18
                    COCA COLA kurfa, kolę to mam w geesie
                  • Gość: Rypak Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 07.03.11, 14:09
                    No ładnie tu opisujesz swoje życie.
                    Gratulieren.
                    • Gość: ... Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.11, 15:29
                      > No ładnie tu opisujesz swoje życie.

Nono. Mamy Tu prawdziwego mistrza riposty. Nie wiem jak inni, ale ja czekam już tylko na kultowe "k&%$# to cie robił", "o jak się ładnie przedstawiłeś" i "a nie bo Ty!". I klasa podstawówki stanęła mi przed oczami jak żywa.

> Gratulieren.

Łohoho. Jaki poliglota. Taki to by i drew narąbał i kubełko wyngla z piwnicy przyniesł.
                      • Gość: Rypak Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 07.03.11, 16:29
                        "I klasa podstawówki stanęła mi przed oczami jak żywa. "

Bardzo Cię wszyscy szanują bo chodzisz już do trzeciej.
                        • Gość: / Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: 62.69.250.* 07.03.11, 17:16
                          nie zawodzisz, normalnie wujek Staszek miszcz ciętej riposty z ciebie jest.
                          • Gość: Rypak Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 07.03.11, 18:36
                            Szkoda tylko że TY nie potrafisz się skupić na komentowaniu tematu bo bardziej interesuje Cię krytykowanie sąsiednich postów - pochłonięty swoimi kompleksami robisz tu gnój.
                            • Gość: / Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: 62.69.250.* 07.03.11, 22:33
                              Ponieważ temat jest tak durny, że aż nie warto się nawet nad nim pochylać, a co dopiero komentować, zająłem się komentowaniem bzdur, pisanych przez oszołomów.
                              • Gość: Rypak Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 08.03.11, 15:34
                                Temat wydaje Ci się durny bo nie dotyczy Twojego miasta i wydaje Ci się że jako obserwator masz lepszy punkt widzenia.
                                • zbig1113 Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. 08.03.11, 22:55
                                  Drogie dziecko, temat ten dotyczy mojego miasta.
                                  A ty, po prostu, bzdury piszesz.
                                • Gość: a Re: Tak dla samochodów na Piotrkowskiej. IP: *.toya.net.pl 22.03.11, 08:53
                                  Zamknij sie.
    • Gość: brunozek Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są po... IP: *.tvsat364.lodz.pl 06.03.11, 22:37
      Pewnie ile osób,tyle opinii,dlatego dodam swoją.Ruch na Piotrkowską można wprowadzić trochę w inny sposób.Wybudować parkingi piętrowe(mogą być też podziemne) pomiędzy Kościuszki a Piotrkowską lub Piotrkowską a Sienkiewicza.Na miejsca parkingów wybrać miejsca strategiczne,które pozwoliłyby na łatwy dostęp z różnych stron.Okoliczni mieszkańcy(wyremontowanych kamienic) również by korzystali i pozwoliło by to na uatrakcyjnienie tych miejsc(czytaj wyremontowane kamienice= w skrócie ludzie z pieniędzmi).To wszystko by ożywiło ruch na Piotrkowskiej i niekoniecznie ruch kołowy(nie sądzę przy okazji,aby wytrzymała to kostka,którą jest wyłożona ulica).
    • Gość: bywalec Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są po... IP: 195.117.116.* 06.03.11, 22:42
      Piotrkowska z samochodami to bzdura!! Kto to wymyśla? Przecież to oznacza syf i brud/oleje/ i "wolną amerykankę"z parkowaniem i brak miejsca dla ludzi. Popatrzcie "mądrale" na Zeil we Frankfurcie n/Menem, na Stroget w Kopenhadze, na deptak w Sztokholmie i tp. Kto wpadł na ten pomysł musiał w dzieciństwie upaść z nocniczka na główkę.
      • Gość: mol Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.toya.net.pl 06.03.11, 23:01
        ty
    • Gość: dziecko we mgle Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 23:03
      Zdanowska ogłasza remont ulicy (wymiana kostki!) i jednoczesnie wprowadzenie ruchu samochodowego?
      przeciez to sie kupy nie trzyma.
      • Gość: gość Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.toya.net.pl 06.03.11, 23:07
        Najpierw zrobmy remont za grube pieniadze aby pozniej wprowdzic ruch samochodowy...tylko w Łodzi!!
        • Gość: / Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: 62.69.250.* 07.03.11, 00:06
          A co, mają wprowadzić ruch tylko do rozpoczęcia remontu?
      • Gość: loom Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.toya.net.pl 08.03.11, 00:13
        tak i nie wiem jak to rokuje
    • Gość: gość Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.toya.net.pl 06.03.11, 23:09
      Czemu gazeta nie zajmnie się pisaniem artykulow o tym smietniku na Zachodniej?? Naszej unikalnej i jedynej w sowim rodzaju wizytowki miasta. Wprowadzajac ruch samocgodowy, Łódź stanie się kompletnie nijakim miastem.
      • Gość: luzer Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.toya.net.pl 08.03.11, 00:15
        pytanie co lepsze nijakie miasto czy denne
    • Gość: grzejnik Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są po... IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 06.03.11, 23:28
      Bardzo dobry pomysł z tym ruchem. Jak jeździły tam samochody i tramwaje to i handel tętnił życiem a od kiedy ta świnia położyła kostkę i zamknęła ruch to wszystko zaczęło padać i lokale zeszły na dno.
      Po za tym odkorkuje to trochę niektóre centralne ulice.
      • robertlodz Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są 06.03.11, 23:30
        "Bardzo dobry pomysł z tym ruchem. Jak jeździły tam samochody i tramwaje to i handel tętnił życiem a od kiedy ta świnia położyła kostkę i zamknęła ruch to wszystko zaczęło padać i lokale zeszły na dno.
        Po za tym odkorkuje to trochę niektóre centralne ulice."

I po jaką cholerę te tabliczki z nazwiskami baranów? Większej głupoty nie widziałem.

• Gość: Szczęście wieczne Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 11:59
          > I po jaką cholerę te tabliczki z nazwiskami baranów? Większej głupoty nie widzi
          > ałem.

Zacznij więc czytać swoje posty.
          • iluminacja256 :) 07.03.11, 12:03
    • Gość: jan ek Tak, TIRy na Pietrynę! IP: *.toya.net.pl 06.03.11, 23:31
      Tego pragniemy, tego nam brakuje, tak być musi! I jeszcze trasa ekspresowa przez chałupę Hanki.

PS.
      Dlaczego ja popierałem Hankę, dlaczego?
    • Gość: SamochodomNie! Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są po... IP: *.range86-145.btcentralplus.com 06.03.11, 23:50
      kolejny z dupy wzięty pomysł pani Hani! jak niedużo czasu było potrzeba żeby się przekonać, że ta kobitka nie nadaje się na prezydenta dużego miasta:/? pani Hania co najwyżej na sołtysa sie nadaje a nie prezydenta!
      • Gość: Rypak Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 07.03.11, 00:13
        ty się za to nadajesz... do tego aby uśmiercić Łódź całkowicie
        • Gość: SamochodomNie Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.range86-145.btcentralplus.com 07.03.11, 00:23
          ooo czyżby przydupas pani Hani??? zauważ głąbie, że ta baba narazie wszystko robi żeby Łódź się zwijała a nie rozwijała! najlepiej wpuścić samochody na pietrynę, a co potem? rzucać kłody pod nogi ludziom którzy chcą bydować stadion za "własne" (nie nasze pieniądze z podatków) pieniadze i jest jeszcze wiele do spieprzenia. może ktoś ma jakieś pomysły co pani Hania mogła by jeszcze spieprzyć???
          • Gość: Rypak Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 07.03.11, 00:31
            Tak??? a co takiego zrobił ten żydowski cham dla rozwoju Łodzi? Położył kostkę i sprzedał miejsca na tabliczki. Ach i jakąś zasraną fale koło teatru. Ale to zrobił sobie żeby mieć ładny widok z okna. Cham i jeszcze raz cham.
            Już wolę żeby wrócił tam ruch bo Łódź jest tak zakorkowana że mam w dupie to czy Piotrkowska będzie reprezentacyjna czy nie.
            Do reprezentacji są w Łodzi lepsze miejsca. A opinię przyjezdnych Londyńczyków mam w dupie.
            • Gość: Antoni Mżyk Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.toya.net.pl 07.03.11, 00:44
              To przynajmniej nie miej w dupie łodzian, którzy chcą mieć gdzie się przejść po świeżym powietrzu, a po drodze kupić lody, ciastka, a może coś w butiku i nie chcą być rozjeżdżani przez blachosmrody.
              • Gość: Rypak Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 07.03.11, 00:48
                Na świeże powietrze to do Łagiewnik albo na zdrowie sobie jedź. Na pietrynie chciałeś mieć czyste powietrze? To dla Ciebie jest miejsce do spacerów? Z jakiej wsi Ty przyjechałeś???
                • Gość: a Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.toya.net.pl 07.03.11, 07:42
                  > Na świeże powietrze to do Łagiewnik albo na zdrowie sobie jedź. Na pietrynie ch
                  > ciałeś mieć czyste powietrze? To dla Ciebie jest miejsce do spacerów? Z jakiej
                  > wsi Ty przyjechałeś???

Od razu widac, kto ze wsi przyjechal. Jest to ta osoba, ktora uwaza, ze spacerowac to mozna tylko po łące albo w lesie.
                  • Gość: Rypak Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 07.03.11, 08:51
                    Tylko że tu chodziło świeże powietrze... którego na piotrkowskiej nie ma bo z bram śmierdzi moczem. Czytaj ze zrozumieniem.
                    • pralat_na_wrotkach Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są 07.03.11, 11:54
                      A ty myśl ze zrozumieniem.
                      • Gość: Rypak Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 07.03.11, 14:12
                        Zabawny jesteś
                        • Gość: ... Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.11, 15:31
                          I między innymi na tym polega jego przewaga nad Tobą. BTW poczucie humoru z reguły idzie w parze z inteligencją.
                          • Gość: Rypak Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 07.03.11, 16:31
                            Tak masz rację, człowiek inteligentny ma poczucie humoru, jeleń jest zabawny, debil jest śmieszny.
                            Czyli wszystko jasne.
            • Gość: SamochodomNie! Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.range86-145.btcentralplus.com 07.03.11, 00:45
              wyluzuj Kropa też sie nadawał na prezydenta jak pani Hania.czyli się nie nadawał! burak z niego i tyle. poprostu obiecanki (przed wyborcze) cacanki a głupiemu radość. tylko kto tu znowu jest tym głupkiem???
              • Gość: Rypak Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 07.03.11, 00:51
                Nie wiem jeszcze jakim prezydentem będzie Zdanowska ale wiem na pewno że od kropy nawet Kononowicz byłby lepszy.
                Kilka razy spotkałem krope na ulicy i za każdym razem miałem chęć wyjebać mu beż żadnego ale. Latać po izraelach to każdy smierdzący żyd potrafi.
                • Gość: Szczęście wieczne Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 12:01
                  > i za każdym razem miałem chęć wyjebać mu beż żadnego ale

Nie dziwota. W Bedoniu to jedyna przyjęta forma konwersacji.
                  • Gość: Rypak Re: Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 07.03.11, 14:16
                    A coś Ty się tak na ten Bedoń tak uparł? Jeszcze kiedyś zapragniesz tam mieszkać, na razie jesteś zachłyśnięty miastem bo Twoi starzy przyszli ze wsi do miasta w latach 70'
                    sprzedali ojcowizne i bleki kupili ale zabrakło im na to aby dzieciom oleju do głowy dolać.
    • Gość: zenon o co ten gips ? zrobic estakadę nad pietryną ! IP: *.toya.net.pl 07.03.11, 02:08
      ten pomysl z estakadą wcale nie jest mój - to łódzcy urzędnicy wymyślili go kiedy okazało się że zachodnia obwodnica Łodzi ma przechodzić przez środek osiedla Smulsko :)))

dlaczego więc takiej estakady nie zrobić nad ul. Piotrkowską ?!
      • Gość: / Re: o co ten gips ? zrobic estakadę nad pietryną IP: 62.69.250.* 07.03.11, 07:56
        A przy okazji rozwiązano, by problem zadaszenia i spalin. Jestem za !
    • Gość: S.St Piotrkowska z samochodami? Zdania łodzian są po... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 08:08
      Piotrkowska ulica na świecie znana - teraz najwieksza komunikacyjna szykana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka