Dodaj do ulubionych

dziś Łódź w TVP1 o 22:05

23.03.11, 21:09
Dziś (środa 22.03) w TVP1 o 22:05 pod tytułem "Na własne oczy - Powrót do Łodzi" pokazany będzie zgrabnie zrealizowany film "Dwa Rembrabdty w ogrodzie" dwarembrandty.pl/
Obserwuj wątek
    • brite Re: dziś Łódź w TVP1 o 22:05 23.03.11, 21:12
      www.tele-program.pl/na-wlasne-oczy-powrot-do-lodzi,208285.html
    • Gość: mua Potknie się i Łódź! Kur... ;P IP: *.toya.net.pl 23.03.11, 22:30
      ;]
    • paliwoda Re: dziś Łódź w TVP1 o 22:05 24.03.11, 15:35
      Nagrałem sobie - doskonały, pogodny film.
      Najlepszy „moment” był taki: przychodzą ludziska do rabina po pomoc i poradę w załatwieniu konkretnej sprawy. A rabin, jak to rabin – on ich przypowieścią i mądrością ludową częstuje. W dodatku krakowską a nie łódzką. I zadowolony. No, jakbym Safrina czytał!
      Obśmiałem się jak norka.
      Jedna rzecz mnie zasmuciła. Jeden z bohaterów filmu rozmawia z rodziną w NY i relacjonuje: „stoję na ulicy Gdańskiej 98. Dwóch facetów patrzy na mnie złym wzrokiem”.
      Dlaczego, do wszystkich wciórności, Żydzi zawsze muszą wypatrywać wokół siebie tylko wrogów i antysemitów? W końcu zawsze ich – nolens volens – znajdują.
      • Gość: nett1980 Re: dziś Łódź w TVP1 o 22:05 IP: *.toya.net.pl 24.03.11, 17:21
        To sa okolice bardzo dobrze mi znane, zlym wzrokiem patrza tam na kazdego, troche lepiej ubranego. Trzeba pamietac, ze ciut pozniej poszedl do pijalki, do ktorej kazdy inteligencik balby sie wejsc i zalatwil kopaczy. Moj slubny jak zobaczyl te negocjacje, to prychnal smiechem. Jak pozniej pokazali podkop, to szczena mu opadla.
        • Gość: Saniuk&Pluta Re: dziś Łódź w TVP1 o 22:05 IP: *.toya.net.pl 24.03.11, 19:28
          To fakt. W tamtych okolicach to chyba nawet sami na siebie w lustrze patrzą spode łba. Ale film pychota.
        • Gość: marcin Re: dziś Łódź w TVP1 o 22:05 IP: *.retsat1.com.pl 12.07.11, 23:28
          Cały film jest wyreżyserowany, mający pozostawić odpowiednie wrażenie. Ponoć są trzy wersje filmu, jedna na rynek Polski, jedna dla USA i jedna dla Izraela. I to jest ta najłagodniejsza. A końcowa scena, jak zostają nakryci przy wykopie, to już totalna tandeta. I ten aktor przebrany w polski mundur z jakąś dziwną bronią mającą udawać HK MP5? Myślę, że ktoś powinien zdrowo beknąć, za podszywanie się pod żołnierza oraz za bezprawne użycie munduru zgodnie z Rozporządzenia MON z dnia 19 października 2005 r. w sprawie zakazu używania munduru wojskowego lub jego części.
    • miejskie_narty Paliwodo, 28.03.11, 08:47
      dałbyś radę udostępnić mi jakoś ten film?
      • paliwoda Re: Paliwodo, 28.03.11, 10:49
        Bez problemu.
        W Łodzi muszę być jutro rano, mogę wypalić ci płytkę, albo gdzieś Ci wyślę MPEG, ale dziadowskiej jakości, bo mam łącze i gigabit/s.
        • miejskie_narty Re: Paliwodo, 28.03.11, 12:15
          Będę wdzięczny jakbyś jakoś dał radę. Na priva się odezwę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka