Dodaj do ulubionych

Mapa świata w Gazecie

IP: *.stenaline.com 26.02.02, 14:47
Niedawno Gazeta sprawiła swoim czytelnikom prezent w postaci wrzutki - mapy
politycznej świata. Według legendy zaznaczono "miasta powyżej 1 miliona"
i "miasta poniżej 1 miliona". Pomijam fakt, że Polska wygląda jakoś
bezkształtnie, a worek, w którym znajdują sie Bieszczady podejrzanie nabrzmiał.
Ale jakie miasta zaznaczono? Powyżej miliona Warszawę. OK - wszytsko się
zgadza. A poniżej miliona? Rozumiem, że nie sposób zaznaczyć i Końskich, i
Suchowoli, i Działoszyna, i Nowego Miasta Lubawskiego - trzeba wybrac 3 może 4.
Jakie wybrano? Szczecin, Świnoujście i Gdynię. Kretynizm.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ixtlilto Re: Mapa świata w Gazecie IP: *.tvsat364.lodz.pl 26.02.02, 19:15
      ...? Kiedy była ta mapa?!!?
      • geograf Re: Mapa świata w Gazecie 26.02.02, 20:51
        chyba nie była w polskim wydaniu, bo ja kupuje codziennie i żadnych tego typu dodatków nie było (no chyba, że była to jakaś mapka wydrukowana przy okazji artykułu...)
        • Gość: Ixtlilto Re: Mapa świata w Gazecie IP: *.tvsat364.lodz.pl 27.02.02, 17:20
          Może GW z NG pomylił?
          • geograf Re: Mapa świata w Gazecie 27.02.02, 18:16
            hmmmm trudno pomylic- zwłaszcza, że okładki maja trochę inne (nawet w dotyku, jak od komputera już nie najlepiej widzi), a poza tym w NG była dobra mapa Europy i Świata...;)
            a moze sam pomysłodawca nam odpowie???
            • Gość: Ixtlilto Re: Mapa świata w Gazecie IP: *.tvsat364.lodz.pl 27.02.02, 19:58
              Pomysłodawco!
              Możesz sę pojawić an forum w tym wątku i Nam odpowiedzieć? Jesteśmy baaardzo
              ciekawi kiedy do GW była dodana mapa świata...
              Hmmm... Chyba, że to było przez rokiem '83- to ja moge po prostu nie pamiętać :)
              • geograf Re: Mapa świata w Gazecie 27.02.02, 20:01
                zauważ, że pomysłodawca pisze zza naszej granicy, więc raczej jestem skłonny uwierzyc, że pochrzanili coś Ci z działu zagranicznego:) swoja droga chciałbym zobaczyc ta mapę ;)
                • Gość: Do. Re: Mapa świata w Gazecie IP: *.bluewin.ch 27.02.02, 20:19
                  Szczesciarz, ze ma Gazete za granica, bo w Szwajcarii nie ma ani jednego
                  punktu dystrybucji!!!! Jak chce miec to musze zaprenumerowac. Juz nawet nie
                  chodzi o cene, ale to nie to samo co isc i po drodze do pracy kupic sobie
                  gazetke.... Pomijam fakt opoznienia dwudniowego (albo jednodniowego), ale ten
                  problem dotyka niemal wszystkich Polakow za granica, jednak nie tych co
                  mieszkaja w Szwecji... tam gazeta z danego dnia pojawia sie po poludniu...

pozdr. :-)))

PS. Co slychac geograf? pozdr. :-)))
                  • geograf Re: Mapa świata w Gazecie 27.02.02, 20:23
                    Gość portalu: Do. napisał(a):

> PS. Co slychac geograf? pozdr. :-)))

a o co chodzi?
                    bo to zależy co się chcę słyszec i gdzie się ucho przyłoży ;)))
                    więc?:) pozdrawiam Halwecję

• Gość: Do. Re: Mapa świata w Gazecie IP: *.bluewin.ch 27.02.02, 20:26
                      Chodzi o ten watek co zalozyles ostatnio :-)))

Pozdrowienia z Helwecji!

• geograf Re: Mapa świata w Gazecie 27.02.02, 20:29
                        już lepiej:) jednak tamta osoba nie była ostatnia, która mogła mi pomóc:) już dobrze:)))
                        dzięki za dobre słowa mieszkanko Helwecji;))) (ach te literówki...)

• Gość: Do. Re: Mapa świata w Gazecie - do geo IP: *.bluewin.ch 27.02.02, 20:59
                          No to swietnie!! Bardzo sie ciesze, ze sobie poradziles troszke, bo zmartwilam
                          sie wczoraj... Bo wiesz, odkad jestem na forum to mialam wrazenie, ze Ty
                          jestes takim bardzo radosnym i milym akcentem. Kazdy ma swoja role: Kropka
                          pociesza i troszke poucza, valdip zagaja smieszne watki, zamek swietnie
                          odpowiada na rozne tematy (przepraszam reszte forumowiczow za nieumieszczenie
                          ich na tej liscie.... ale wszyscy naprawde macie tu jakies swoje role, ktore
                          sami sobie zadaliscie:-)) a wyobrazacie sobie jak dlugo musialabym
                          wymieniac???). No i dlatego naprawde poczulam, ze cos jest nie tak. Dlatego
                          ciesze sie, ze jest nieco lepiej i czekam na dalsze polepszenie.
                          pozdr. serdeczne.
                  • Gość: Ixtlilto Re: Mapa świata w Gazecie (do Do.) IP: *.tvsat364.lodz.pl 27.02.02, 20:48
                    Ha! do. ja mam dla Ciebie propozycję!
                    Zamów prenumerate GW ale z adresem np. do zaprzyjaźnionego kioskarza/
                    kioskarki. Dzięki temu idąc do pracy nabędziesz gazetę w kiosku :)))
                    • Gość: Do. Re: Mapa świata w Gazecie (do Do.)-do lx... IP: *.bluewin.ch 27.02.02, 20:54
                      Wiesz, ze to jest bardzo dobry pomysl? Pomysle o tym, bo mam po drodze nawet
                      taki fajny kiosk co ma mnostwo zagranicznych gazet (nawet kilka rosyjskich...).
                      Musze o tym pomyslec!
                      Pozdr :-))
                      • Gość: Ixtlilto Re: Mapa świata w Gazecie (do Do.)-od lxik... IP: *.tvsat364.lodz.pl 27.02.02, 21:14
                        No Ba! ja mam zawsze fajne pomysły :)))P
                        A swoją drogą co to za "Ix..." w temacie? :)P Proponuję wersję uproszczoną
                        mojego nicka-> Ixik

pozdroofka, Ixtlilto
                        • Gość: Do. Re: Mapa świata w Gazecie (do Do.)-od lxik... IP: *.bluewin.ch 27.02.02, 21:18
                          OOO jak dobrze! Wiesz mialam klopot z zapamietaniem wszystkich "i" i "l" i jak
                          przyszlo do odpowiedzi nie moglam sobie przypomniec.... lxik jest bardzo
                          ladnie :-)))
                          pozdr.
    • redakcja Re: Mapa świata w Gazecie 27.02.02, 20:18
      Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Niedawno Gazeta sprawiła swoim czytelnikom prezent w postaci wrzutki - mapy
      > politycznej świata. Według legendy zaznaczono "miasta powyżej 1 miliona"
      > i "miasta poniżej 1 miliona". Pomijam fakt, że Polska wygląda jakoś
      > bezkształtnie, a worek, w którym znajdują sie Bieszczady podejrzanie nabrzmiał.
      >
      > Ale jakie miasta zaznaczono? Powyżej miliona Warszawę. OK - wszytsko się
      > zgadza. A poniżej miliona? Rozumiem, że nie sposób zaznaczyć i Końskich, i
      > Suchowoli, i Działoszyna, i Nowego Miasta Lubawskiego - trzeba wybrac 3 może 4.
      >
      > Jakie wybrano? Szczecin, Świnoujście i Gdynię. Kretynizm.

Trochę to trwało, ale w końcu udało się ustalić. W Łodzi nie była w ostatnim czasie dołączana do Gazety żadna
      mapa. Albo się po prostu, człowieku, mylisz, albo z premedytacją kłamiesz.
      • Gość: shookee Re: Mapa świata w Gazecie IP: *.gtsgroup.com 28.02.02, 16:38
        Ale kiedys byla, jakies 3 lata temu chyba (moze wiecej). moze tam dochodzi GW
        dopiero z takim opoznieniem? A ci w Szwajcarii narzekaja ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka