Dodaj do ulubionych

Tragedia na Juvenaliach w Łodzi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 11:06
peace&love.kochajmy sie i badzmy kochani
Obserwuj wątek
    • samuel_jr Tragedia na Juvenaliach w Łodzi 09.05.04, 11:07
      Jak zwykle gówno prawda.Policja znowu zatuszuje sprawe.Prawda jest taka a
      wiem co mówie ze policjanci nie potrafią używać strzelb byłem z nimi kiedyś
      na szkoleniu.Totalna awaria.Zwalą wine na tajemniczego bandytę.Bzdura.Pewnie
      jednego z niebieskich poniosły nerwy i mamy tragedię.
      Pozdrawiam
      • Gość: gosc Re: Tragedia na Juvenaliach w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 11:26
        To nie zmiania faktu, ze to nie policja zaczela walke. Tylko grupa ludzi ktora
        z imprezy mlodziezowej zechciala zrobic sobie okazje do wyladowania sie. To po
        prostu przechodzi ludzkie pojecie. Nie slyszalem ani razu aby podczas zamieszek
        pseudo kibicow na boiskach ktos zginol a tu pseudokibice (oczywiscie o ile
        wstepne informacje sie potrwierdza) rozpoczynaja rzez przeciwko lodziano i to
        studento i uczniom LI i Gminazjow.

Te 19 zabojcow powinno pojsc za kratki na dozywocie i bez zadnych ulg. Po
        pierwsze za to zrobili a po drugie to i tak za mala kara.

Spora wina lezy tez po stronie organizatorow - bo chyab nie byli tego swiadomi
        ze juwenalia to juz od kilku lat nie jest impreza studencka ale mlodziezowa
        czesto wiecjej ejst al licealistow i gimanajalisito i ogolnie mieszkancow lodzi
        niz samych studentow. A z tego co pamietam rok temu (bo w tym nie bylem) to
        ochroniazy bylo kilku tylko przy scenia - oczywiscie po to aby chornic gwiazdi
        i sprzed a nie zgromadzonych. A przeciez jak jest to prawie ogolno ludzka
        imporeza to trzeba zapewnic odpowienida ochrone.

Druga sprawa to brak intelignecji i umiejetnosci przewidywania - przeciez do
        staionu widzewa jest bardzo blisko z Lubumbowa. A gdy odbywa sie mecz to trzeba
        brac po uwage fakt ze pseudokibice po meczu nie od razu rozchodza sie
        do "domow" czesto spaceruja dlugimi wieczorami... po miescie...

Nie zrozumcie mnie zle nie chce obraczyc wina organizatorow - ale moim zdaniem
        oni tez zawinilli. WINA LEZY PO STRONIE NAPASTNIKOW!!!!

• Gość: snake Re: Tragedia na Juvenaliach w Łodzi IP: *.chello.pl 09.05.04, 12:38
          "WINA LEZY PO STRONIE NAPASTNIKOW!!!!"
          Wina kolego leży po stronie osoby, która pociągnęła za spust.
          • Gość: gosc Re: Tragedia na Juvenaliach w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 12:51
            To znaczy ze ta osoba, ktora pociagnela za spost byla ta ekipa kilku -
            kilkunastu pseudokibicow i to ona najpierw zaczela bic kijami a potem stanela
            po stronie policji i zaczela szczelac tak???
          • Gość: Tomson Gdyby nie szybkie przybycie tych osób co IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 09.05.04, 23:40
            pociągnęły za spust, to więcej ludzi by zginęło.

ŚMIERĆ DRESIARSTWU I PSEUDOKIBOLOM!!!!!!!!!
      • Gość: chmm Re: Tragedia na Juvenaliach w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 13:30
        Tragedie to mamy nie dlatego ze zginal czlowiek, tylko dlatego ze w naszym
        spoleczenstwie wciaz sa tolerowane hordy kiboli, zadymiarzy bez wyobrazni, dla
        ktorych nie ma nic fajniejszego niz "komus wpierd..." Kibole na szafot!
      • Gość: szlaban Re: Tragedia na Juvenaliach w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 23:03
        Jasne że zatuszują sprawę. Ale teraz strach wezwać pały bo mogą ustrzelić tego
        który wzywał za to że przerwał im "ćwiczenia" (śmiechu warte). Przypomina mi to
        akcję z "ustrzelonym" weterynarzem.
    • Gość: oska Tragedia na Juvenaliach w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 11:11
      Juwenalia - impreza studencka a bylo tam wiecej dresow niz wlasnie
      studentow.To poprostu przechodzi ludzkie pojecie.W zeszlym roku bylo zupelnie
      inaczej.Ludzie przyszli sie bawic nie bic!Co sie dzieje z tym
      swiatem...Przykro tylko, ze dwoje mlodych ludzi musialo odejsc...:(
      • Gość: gapa Re: Tragedia na Juvenaliach w Łodzi IP: *.toya.net.pl 09.05.04, 14:00
        I znowy policja wszystko zrzuca na kibicow,tak najprosciej.Tylko kto kurwa uzył
        broni ostrej."kibice jak to twierdza"-beka totalna.
    • Gość: E.S. Czy autorzy ukazujących się tu artykułów.... IP: *.Astral.Lodz.PL 09.05.04, 11:12
      Czy autorzy ukazujących się tu artykułów posiadają wykształcenie podstawowe
      czy wyższe? "...grupa około 100 chuliganów - prawdopodobnie pseudokibiców -
      zaatakowała bawiących się studentów. Gdy na miejsce przyjechali policjanci
      zostali obrzuceni kamieniami..." - kto został obrzucony kamieniami?
      Policjanci czy pseudokibice? Ludzie, nauczcie się pisać!!! Czy nie powinno
      raczej być napisane "Przybyli na miejsce policjanci zostali obrzuceni
      kamieniami"?
      • Gość: epigon@gazeta.pl Re: Czy autorzy ukazujących się tu artykułów.... IP: 81.219.125.* 09.05.04, 11:46
        Jasne jest i zgodne z zasadami polskiej gramatyki, ze jeżeli nie jest
        sprecyzowane do kogo(czego) odnosi się dan akcja, odnosi sie ona do desygnatu
        ostatniego rzeczownika. np: "Karol odwiedził Kubę i spotkał tam Bartka, którego
        dawno nie wiedział." Jasne jest, że to Bartka dawno nie widział.

pozdro 600
      • Gość: sde Re: Czy autorzy ukazujących się tu artykułów.... IP: *.tpnets.com 09.05.04, 11:58
        zginelo dwoje ludzi, wiele osob jest rannych a Ty tu wyjezdzasz z zasadami
        pisowni...
        • Gość: E.S. Re: Czy autorzy ukazujących się tu artykułów.... IP: *.Astral.Lodz.PL 09.05.04, 12:07
          Tak, wyjeżdżam! Z tego kraju analfabetów!
      • Gość: chmm Re: Czy autorzy ukazujących się tu artykułów.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 13:35
        --> ES: Okej, ale Ty w zamian naucz sie myslec :P
    • Gość: Kasiutek Tragedia na Juvenaliach w Łodzi IP: 80.50.5.* 09.05.04, 11:16
      Moim zdaniem to jest kolejny powód, dla którego do pseudokibiców powinno się
      strzelać albo zamykać ich na zawsze (chociaż to drugie to tylko strata
      pieniędzy podatników). Zamiast zajmować się terrorystami w Iraku zajmijmy się
      swoimi, których jest całkiem sporo w naszym społeczeństwie. Według mnie w
      Łodzi nie powinny się odbywać mecze piłkarskie z kibicami. Jeśli nie potrafią
      obejrzeć meczu jak zwykły człowiek, nie robiąc przy tym burdy to niech
      usiądzie przed telewizorem
      • Gość: Antek Re: Tragedia na Juvenaliach w Łodzi IP: 193.91.25.* 09.05.04, 12:09
        Z tym strzelaniem to nie nalezy sie tak spieszyc, z wsadzaniem do wiezienia
        takze nie. Znajac zycie zatrzymane przez policje osoby to nie byli wylacznie
        huligani.
    • kirka1 Re: Tragedia na Juvenaliach w Łodzi 09.05.04, 11:16
      chciałabym powiedzieć jak jestem wstrząśnięta tym wszytkim...ale jestem jescze
      w szoku....jest mi poprostu smutno...i źle
    • b00g13 Do KU**Y NĘDZY 09.05.04, 11:17
      Czyli policja dopiero wyjaśni czy przypadkiem to nie oni zabili?!
      Co to K**WA za kraj?!
      • wojciech.domagala Co to K**WA za kraj?! 09.05.04, 11:59
        "...Co to K**WA za kraj?!..."

Republika Bananowa
        (Republic of Bananas)
    • Gość: addi To bandyci rts-u IP: *.toya.net.pl 09.05.04, 11:28
      Widziałem na własne oczy jak wpadli z okrzykiem rts i zaczęli okładać brechami
      każdego, kto źle na nich się spojrzał. Przegrali mecz, to musieli się na kimś
      innym wyładować. Dzicz i bandytyzm. Rozwalić ten klub!
      • Gość: epigon@gazeta.pl Re: To bandyci rts-u IP: 81.219.125.* 09.05.04, 11:38
        tak jak i drugi klub, za to co stało sie na ostatnim meczu wyjazdowym i bedzie
        spokuj. stdiony zburzyć. zbudowac cos wartościowego.

to jest teraz moje zdanie, a jescze 4 latat temu chodzilem na mecze
      • Gość: epigon@gazeta.pl Re: To bandyci rts-u IP: 81.219.125.* 09.05.04, 11:41
        ...i jestem studentem i wczoraj po tym jak atmosfera była w piątek zostałem w
        domu. poza tym już jakis czas temu był problem juwenalia i mecz na widzewie w
        ten sam wieczór. nikt nie wyciągnął wnisków. niezależnie kto zabił
        organizatorzy też muszą ponieść odpowidzialność
      • gray co za szczęście, że nie bandyci z łks-u :) [nul] 09.05.04, 12:01

• Gość: chmm Re: To bandyci rts-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 13:50
        Kluby pewnie niesa niczemu winne. Ja sam nie jastem wrogiem ani pilki noznej,
        ani sportu w ogolnosci... Ale entuzjasta tez nie ejstem i na meczenie chodze bo
        mnie to nie bierze. Szanuje to ze ktos kocha sport i to takim ludziom potrzebny
        jest ten klub. Buraki w szalikach wypaczaja to wszystko i sprowadzaja do prania
        kogo popadnie i gdzie popadnie. Dla niech zamiast stadionu powinna byc arena...
        z lwami :P

PS. Widzieliscie kiedys kibola ktory bylby sam i wszczynal jakas burde?
    • Gość: kris Policja źle działała, bez organizacji IP: *.lodz.mm.pl 09.05.04, 12:09
      NIe widzialem jak to sie zaczelo ale policja dzialala w ogole bez organizacji.
      Nie bylo nikogo kto by ostrzegal przez MEGAFON !!! , kogos kto by to lepiej
      zorganizowal, wg mnie powinna przyjechac armatka wodna i najpierw polac tych
      debili moze puscic gaz, a dopiero potem strzelac. Tych debili pseudokibicow
      powinno sie tepic, sam mialem ochote skopac im tylki (jednemu gnojowi skopalem
      jak zbieral kamienie obok mnie), ale reszta ludzi stala bo sie bala i strzalow
      i kamieni. Tak wiec kazdy stal bezradny i patrzyl na bezradnosc Policji
      • gray coś w tym jest... 09.05.04, 12:42

bo znajomy, który był tam wczoraj opowiadał mi właśnie jak stojąca obok niego
        bogu ducha winna panna dostała gumową kulką.. może najlepiej jest udawać trupa
        czy jak?
    • Gość: Indiana Re: Tragedia na Juvenaliach w Łodzi IP: *.lodz-sowinskiego.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 12:18
      Trzeba zorganizować jakiś marsz przeciwko przemocy i dresom-Stop
      • Gość: McCuskey Re: Tragedia na Juvenaliach w Łodzi IP: *.insite.pl 09.05.04, 12:59
        Ktoś, kto zarzuca organizatorom brak wyobraźni jest kretynem. A cóż
        organizatorzy mieli poradzić na to, że tego samego dnia odbywał się mecz na
        Widzewie. Za dwa tygodnie są juwenalia na Polibudzie i kolejny mecz Widzewa w
        Łodzi. I cóż z tego? Przecież impreza jest otwarta i każdy może na nią wejść.
        Skoro tak, to mogą tam się dostać również dresy i zrobić zadymę. Niezależnie od
        tego pod jakim szyldem będą dymić. Ja byłem na meczu, na którym było wyjątkowo
        spokojnie. Mam szczęście, że nie zdecydowałem się jeszcze na pójście na
        juwenalia. A grupy nieokrzesanej trzody widziałem zarówno jadąc na mecz, jak i
        dzień wcześniej w piątek, kiedy akurat jechałem tramwajem w stronę Lumumbowa.
        Nie ma reguły. Trzoda zachowuje się jednakowo i przewidywalnie, a szyld jest
        nieważny.
        Widzę jeden sposób: juwenalia imprezą zamkniętą. Może należałoby zrobić tak jak
        w pubie PRL: wpuszczamy tylko tych, którzy nam się podobają "klient w krawacie
        jest mniej awanturujący się". To absurdalny pomysł, ale innego nie widzę.
        • Gość: chmm Re: Tragedia na Juvenaliach w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 13:57
          Pomysl dobry, ale moze lepiej zeby byl wstep na przyklad za okazaniem
          legitymacji studenckiej? Ci licealisci i gimnazjalisci o ktorych byla mowa nie
          wejda, ale jak beda grzeczni i pracowici to sie kiedys doczekaja...

A codo krawatow to... dresiarze pewnie zaczeliby nosic krawaty. Ciekawe czy
          adidas robi jakeis, i ciekawe jak to wyglada z dresem :)
    • Gość: student Znów scena SWSPiZ! IP: 62.29.134.* 09.05.04, 12:44
      To samo co w zeszłym roku! Wtedy też się bili, ale cała wina poszła na
      Uniwerek. A w tym? Totalny brak organizacji! Pomimo bijatyk w piątek,
      organizatorzy ze Społecznej, w sobotę dali jakieś szczątkowe ilości ochrony
      (może 5-10 osób). Wczoraj około 11 już zaczęły się jakieś bójki, ale brak
      interwencji spowodował poczucie bezkarności... co było dalej niestety wiemy :-(

Współczuję rodzinom i znajomym ofiar, ale i organizatorom z Uniwerku, że wina
      będzie także na nich.
    • Gość: Miś Re: Jaki rektor, takie Juvenalia IP: 217.197.165.* 09.05.04, 13:55
      Obecny rektor to nieudacznik sprowadzający na Uniwerek same niesczęścia
      • Gość: chmm Re: Jaki rektor, takie Juvenalia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 14:02
        hahahaha! Boki zrywac! Jak sobie to wyobrazasz?
        Kibole siedli i przekminili: "Rektor to nieudacznik wiec z pewnoscia nie zadba
        o bezpoieczenstwo na juwenaliach, a to znaczy ze nie bedzie duzo ochrony wiec
        mozemy dymic!"... A moze to wina nieudolnosci Prezydenta Miasta Lodzi, lub
        Prezydenta RP?
        A jak mowa o sprowadzaniu nieszczesc, to moze wszystkim ktorzy mieli
        nieprzyjemnosc uczestniczenia w nocnych zajsciach przebiegl droge jakis czarny
        Rektor? :D
    • Gość: Ja Re: Tragedia na Juvenaliach w Łodzi IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.05.04, 23:20
      Hm. W artykułach można przeczytać, że policja "nie wie jak kibice przedostali
      się w rejon osiedla". Odpowiedź: prawdopodobnie autobusem. Zastanawiam się
      nawet czy nie warto by przesłuchac w roli świadków kierowców tychże. Co prawda
      pewnie niewiele by to wniosło do sprawy, ale może jednak?
      P.S. Około 0.20 widziałem jak spora grupka (mogło być ze 40-50 osób) wysiadała
      ze 158 i kierowała się z głośnymi okrzykami w stronę osiedla. Może to byli
      tylko podchmieleni studenci, ale dużo bardziej prawdopodobne, że to już
      dresiarze zbierali się by robić zadymę.
    • Gość: Tomson Re: Tragedia na Juvenaliach w Łodzi IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 09.05.04, 23:36
      Gość portalu: arczi napisał(a):

> peace&love.kochajmy sie i badzmy kochani
      Taaaa i dajmy się lać dresiarstwu...
      Im szybciel wyeliminujemy dresiarską swołocz, tym lepiej.
    • Gość: Tomson WSZYSTKO WINA DRESIARSKIEGO ŁAJNA!!!!! IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 09.05.04, 23:42
      NA POCHYBEL IM!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka