Dodaj do ulubionych

Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Żyd...

IP: *.pai.net.pl 25.05.11, 09:11
a może zamiast jeździc po USA zaprosiłaby do współpracy innego polskiego pochodzienia architekta Daniela Liebeskinda; sławniejszy, mlodszy, nie odwala pudełek tak jak Gehry, którego lata świetności juz niestety minęły i jego projekty zaczynają się powtarzac tylko z innym ustawieniem pudełek
Obserwuj wątek
    • Gość: pepe widać barany są wszędzie na świecie... IP: *.insport.pl 25.05.11, 09:15
      ...i nazwisko nie ma znaczenia...bardzo dobrze, że zydowicza nie ma w Łodzi i niech jeszcze odda naszą kasę!
      • Gość: Mojra Re: widać barany są wszędzie na świecie... IP: *.play-internet.pl 25.05.11, 09:32
        Gość portalu: pepe napisał(a):

> ...i nazwisko nie ma znaczenia...bardzo dobrze, że zydowicza nie ma w Łodzi i n
        > iech jeszcze odda naszą kasę!

kasę to niech odda twój walczak tj. 37 mln. za projekt sss, który jako pełnomocnik i marszałka i prezydenta zawalił, za projekt nikomu z łodzian niepotrzebnej rury, energochłonnej i pochłaniajacej szalone miliony za eksploatację, Najwyzszy czas, aby ten karzeł realizował swoje marzenia za swoją kasę, którą zarobił dzięki Łodzi.
        • Gość: pepe Re: widać barany są wszędzie na świecie... IP: *.insport.pl 25.05.11, 12:36
          ależ oczywiście, masz rację! jaki 'mój' walczak? jak zrobił przekręt, o którym piszesz, nich oddaje albo idzie siedzieć. Ja nie jestem w jakiejś frakcji 'antyzydowicz' tylko po prostu uważam, że jak ktoś robi moje miasto i pośrednio mnie w ... na kasę to powinien za to odpowiedzieć. Pozdrawiam
    • Gość: lodz Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.ndix.bit.nl 25.05.11, 09:24
      Nie chca robic w Lodzi nic bez Zydowicza to do widzenia!!!
      Zydowiczowi juz dziekujemy, dla niego nie ma miejsca w naszym miescie, niech robi tym w innym miescie i tam niech z nim mecza.

Uwazam, ze miasto powinno znalezc innego architekta.
      Na tych dwoch panach swiat sie nie konczy, porponuje im podziekowac od razu jak maja jakies fochy.
      • Gość: Gość Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.timplus.net 25.05.11, 09:28
        Kim jest ten Żydowicz że pozwala sobie na takie zachowanie?
        • al.pharg Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 09:57
          Gość portalu: Gość napisał(a):

> Kim jest ten Żydowicz że pozwala sobie na takie zachowanie?

Nie wiesz to poczytaj sobie o NIM.
          Jest twórca najsłynniejszego polskiego Festiwalu - camerimage, jest skutecznym kreatorem kultury i to z tej najwyższej półki, człowiekiem wielokrotnie nagradzanym i docenianym w świecie.... najpierw poczytaj, a potem sie zastanów nad tym co piszesz i kim ty jesteś w porównaniu z NIM.
          • old_lodzer modlisz się do niego ? 25.05.11, 10:01
            modlisz się do niego kilka razy dziennie ? czy w inny sposób okazujesz mu swoje oddanie ?
            • al.pharg Re: modlisz się do niego ? 25.05.11, 10:21
              old_lodzer napisał:

> modlisz się do niego kilka razy dziennie ? czy w inny sposób okazujesz mu swoje
              > oddanie ?

modle sie do wartosci, które sa uczciwe i mnie przekonują. Jestem uczulony na podłość i nienawiść jaką ty reprezentujesz.
              • old_lodzer twoje posty pełne miłości ... 25.05.11, 10:53
                twoje posty są pełne miłości ..... a wartości aż buzują ...
                • vernerpanton puknijcie sie w głowy 25.05.11, 11:37
                  old_lodzer napisał:

> twoje posty są pełne miłości ..... a wartości aż buzują ...

czy dla was ważne są tylko ataki ad personam?
                  to miasto jęczy i się sypie, a wy wdeptujecie w ziemię to co mogłoby je podnieść i ożywić!
                  jeśli są tacy, którzy nie widzą sensu w Gehrym, Lynchu, Żydowiczu - to dlaczego lansują innych jak np. Libeskinda?
                  • irjanas Re: puknijcie sie w głowy 25.05.11, 12:54
                    Niech sobie najsłynniejszym architektem na świecie ale jeśli ktoś stawia takie warunki jak współpraca z osobą, której miasto nie chce, to trzeba poszukac innego architekta.
                    Miasto nie ma tyle forsy by spełniać zachcianki p. Żydowicza lub innych.
                    PS. Zacznijmy najpierw od przebudowy dworca bo jak narazie to czarno to wszystko widać.
                    • vernerpanton Re: puknijcie sie w głowy 25.05.11, 12:59
                      irjanas napisał:

> Niech sobie najsłynniejszym architektem na świecie ale jeśli ktoś stawia takie
                      > warunki jak współpraca z osobą, której miasto nie chce, to trzeba poszukac inne
                      > go architekta.

miasto, to znaczy ty i walczak?i paru głupawych radnych co nic w życiu nie zrobili?

> Miasto nie ma tyle forsy by spełniać zachcianki p. Żydowicza lub innych.

acha, lub innych - tylko tych innych są tysiące, a was jest garstka, a łódź nie jest tylko waszym miastem, juz sporo złego dla niej zrobiliście.
                      stanęliśmy po referendum, a teraz sie tylko cofamy i mamy zapaść

> PS. Zacznijmy najpierw od przebudowy dworca bo jak narazie to czarno to wszystk
                      > o widać.

sprawa z dworcem jest jest wynikiem politycznych gierek, gdzie poodwoływano ludzi kompetentnych, a zatrudniono swoich bez doświadczenia i wiedzy
                • al.pharg Re: twoje posty pełne miłości ... 25.05.11, 15:29
                  old_lodzer napisał:

> twoje posty są pełne miłości ..... a wartości aż buzują ...

nie podniecaj sie za bardzo:)))))
          • bowa79 Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 10:19
            A czy ten festiwal jest dochodowy, czy trzeba do niego dopłacać? Chyba jednak to drugie, więc to żadna sztuka. Określenie "najsłynniejszy" to spora przesada. Teraz jest mania festiwali i nawet w małych miasteczkach odbywa się ich po kilka w złudnej nadziei na jakąś iluzoryczną promocję, z której nie wiadomo, co ma wynikać. Ja mam pomysł na festiwal, który nie tylko by Łódź rozsławił na cały świat, ale jeszcze można by na nim dobrze, a nawet bardzo dobrze zarabiać. Pisałem o tym wiele razy, ale nikt się nie zainteresował, gdyż rządzą nami bezmyślne snoby.
            • aaaaaa_a Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 10:46
              bowa79 napisał:

> A czy ten festiwal jest dochodowy, czy trzeba do niego dopłacać? Chyba jednak t
              > o drugie, więc to żadna sztuka.

nigdy nikt do Camerimage nie dopłacał, zawsze była to ogromna i namacalna finansowa korzyść dla miasta, w którym sie odbywał. Bydgoszcz jak czytałem podliczyła, ze na Festiwalu duzo zarobiła i chciałaby go zatrzymać jak twierdził prezydent do końca świata i jeden dzień dłuzej - to o czyms swiadczy. a w łodzi? Gdyby nie walczak i jego czarny PR nie byłoby takiej klęski przy ESK i nie byłoby takich wpisów na forach. To wszystko normalne nie jest, aby negowac ludzi uznanych w swiecie i inwestycje sztandarowe i epokowe dla miasta.
              Ten czarny PR to jest cięzka praca i poświęcenie jednego człowieka, który nie sypia po nocach z leku, ze Zydowicz mógłby tutaj zostac.
              Tylko problem polega na tym, ze ten Zydowicz ma nam duzo wiecej do zaproponowania niz ten destrukcyny Pan A. Walczak.

Określenie "najsłynniejszy" to spora przesada.
              > Teraz jest mania festiwali i nawet w małych miasteczkach odbywa się ich po kilk
              > a w złudnej nadziei na jakąś iluzoryczną promocję, z której nie wiadomo, co ma
              > wynikać. Ja mam pomysł na festiwal, który nie tylko by Łódź rozsławił na cały ś
              > wiat, ale jeszcze można by na nim dobrze, a nawet bardzo dobrze zarabiać. Pisał
              > em o tym wiele razy, ale nikt się nie zainteresował, gdyż rządzą nami bezmyślne
              > snoby.
            • Gość: do bowa 79 Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 11:19
              Camerimage przynosiło Łodzi 11 mln dochodu rocznie!
              Takie wyniki podała prasa łódzka rok temu.
              Badania robiał firma Millward Brown.
              Bydgoszcz tez zarobiła w ubiegłym roku pomimo tego ze zaisnwestowała w Camerimage 2.5 mln zł! Bydgoszcz nalegała na podpisanie kontraktu z Żydowiczem wiążącego camerimage na zawsze z bydgoszczą!
              Chłopcze nie mierz wszystkich miarą Candrowiczowskich festiwalików.
              • Gość: sofia Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 12:36
                Centrum 400 mln- zyski z festiwalu 11 mln......festiwal najważniejszy a niech reszta Łodzi zgnije dla tego tygodnia w roku. Interesujacy sposob myslenia...
                • vernerpanton Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 12:45
                  Gość portalu: sofia napisał(a):

> Centrum 400 mln- zyski z festiwalu 11 mln......festiwal najważniejszy a niech r
                  > eszta Łodzi zgnije dla tego tygodnia w roku. Interesujacy sposob myslenia...

masz poważne problemy z myśleniem, nie dopuszczasz wariantu, że w centrum bedzie sie odbywać wiele innych fesiwali i kongresów, a to zarobek zwielokrotniony - tylko warunek jest jeden - operatorem Centrum powinien być profesjonalista, a nie ty czy inny polityk
              • bowa79 Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 13:07
                Skoro te 11 milionów rzekomego zysku musiała ustalać jakaś firma, to znaczy, że to nie jest prawda. Czy jest zysk czy nie, to ustala główny księgowy imprezy po zrobieniu bilansu. A czy w ogóle Camerimage posiada głównego księgowego? Nie wciskaj mi lipy dzieciaku. Wierzysz w to co pisze prasa? Przyjmij do wiadomości, że oni napiszą wszystko, co im się każe, lub za co im się zapłaci. Jak trochę pożyjesz, to się dowiesz, a na razie skoncentruj się na skończeniu podstawówki.
                • Gość: do bowa 79 debilka Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 15:18
                  Tak! I Bydgoski Prezydent pewnie tez nie policzył , że mu wydanie 2.5 mln na Camerimage sie nie zwróciło.
                  jetseś debil patentowany jesli nie wiesz że badanie robiło Miasti łódz.
                  A Camerimage ma księgowego i to bardzo dobrego bo rozliczenia festiwalu nigdy nie były kwestionowane.
                  debilku.
                  • Gość: Kapass Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: 82.132.139.* 25.05.11, 22:48
                    Miasti łódz??? Gdzie to jest? W austarlii??
                    • cudlodzi Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 23:00
                      Gość portalu: Kapass napisał(a):

> Miasti łódz??? Gdzie to jest? W austarlii??

niesamowite, to ty sie już wyspałeś? kilka dni nieobecności to robi wrażenie - buhahihihihihihihi
                      • Gość: Kapass Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: 82.132.248.* 26.05.11, 16:38
                        Poziom twoich wypowiedzi to poprawia humor. Zawsze
      • Gość: Mojra Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.play-internet.pl 25.05.11, 09:36
        Gość portalu: lodz napisał(a):

> Nie chca robic w Lodzi nic bez Zydowicza to do widzenia!!!
        > Zydowiczowi juz dziekujemy, dla niego nie ma miejsca w naszym miescie, niech ro
        > bi tym w innym miescie i tam niech z nim mecza.
        >
        > Uwazam, ze miasto powinno znalezc innego architekta.
        > Na tych dwoch panach swiat sie nie konczy, porponuje im podziekowac od razu jak
        > maja jakies fochy.

do widzenia to z toba trollu ( spod ilu proxy jeszcze wystartujesz?!). A my łodzianie chcemy ludzi sprawdzonych i szanowanych. Ty oczywiscie przywleczesz nam jakiegos Wujka, który po kumoterskich gadkach z walczakiem wexmie kase i postawi nam pospólstwo w miescie.
        łodzianie to maja dosyc wojen waszej małej grupki z walczakiem na czele, a nie Zydowicza czy Lincha którzy sa skupieni na pracy w kulturze z najwyzszej półki.
        • Gość: bamshe mojra to ktory dzien odwyku juz ? IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 09:43
          moze przetan bo odrywasz sie od rzeczywistosci lol
        • pierwszywprawo Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 10:50
          @Mojra: "my łodzianie"? Ile osób pisze pod Twoim nickiem? Jeśli jedna, to laskawie wypowiadaj się w swoim imieniu.
          • aaaaaa_a Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 10:56
            pierwszywprawo napisał:

> @Mojra: "my łodzianie"? Ile osób pisze pod Twoim nickiem? Jeśli jedna, to laska
            > wie wypowiadaj się w swoim imieniu.

Ja sie zgadzam z Mojrą, a poza tym sa ci którzy czynnie wystepowali w obronie CŁC, a było ich wiele tysięcy. Dlatego słowo my łodzianie jest tutaj nadwyraz uprawnione.
    • adude49 Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Żyd... 25.05.11, 09:30
      I bardzo dobrze. Nie potrzebujemy tutaj ani żydowicza, który chce kręcić miastem, ani nawiedzonego sekciarza Lyncha ani Gehry'ego - którego coraz dziwniejsze projekty coraz drożej kosztują. Na dodatek za miliard dolarów wziętych pewno na kredyt, którego jeszcze nasze dzieci nie spłacą. A drogi dziurawe.
      • Gość: Mojra Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.play-internet.pl 25.05.11, 09:40
        adude49 napisał:

> I bardzo dobrze. Nie potrzebujemy tutaj ani żydowicza, który chce kręcić miaste
        > m, ani nawiedzonego sekciarza Lyncha ani Gehry'ego - którego coraz dziwniejsze
        > projekty coraz drożej kosztują. Na dodatek za miliard dolarów wziętych pewno na
        > kredyt, którego jeszcze nasze dzieci nie spłacą. A drogi dziurawe.

powtarzasz sie trolu. Pisz ile chcesz, a wszyscy wiedza, ze jestes jeden co portkami trzesie, ze Zydowicz mógłby ze wszystkim co godne uznania wrócic i kasa z SSS przeszłaby na CŁC.
        Mamy nadzieje, ze wreszcie tak bedzie, a do Łodzi zawita normalność.
    • Gość: podwórkowy bawcie się dobrze IP: *.messagelabs.net 25.05.11, 09:30
      Prezydenty na kawce z reżyseramy, a tu kolejne zarządzane przez miejskie administracje kamienice sypią się i płoną.

Nie ma to jak zajmowanie się ulotnymi mrzonkami zamiast posprzątać najpierw to co jest.
      • Gość: Mojra Re: bawcie się dobrze IP: *.play-internet.pl 25.05.11, 09:37
        Człowieku od sprzatania nie przybywa kasy. A tylko mądre i na swiatowym poziomie inwestycje daja rozwój miastom.
        • pierwszywprawo Re: bawcie się dobrze 25.05.11, 10:39
          @Mojra: Twoim zdaniem najwyraźniej kasy przybywa od jej wydawania. Nie ma zgody na wydawanie pieniędzy z moich podatków na fanaberie pana Żydowicza. Nie mówiąc o tym, że projekt Gehry'ego był po prostu ohydny.

Ale nawet gdyby Gehry postawił w Łodzi najpiękniejszą na świecie, zapierającą dech w piersiach, genialną konstrukcję: to co z tego? Jak wstawisz do chlewu plazmę na 50" to nadal będzie chlew.
          • Gość: mimka Re: bawcie się dobrze IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 10:53
            Brawa, wlasnie takie myslenie popieram co z tego,ze pwstalby projekt za ciezkie pieniadze jakby reszta miasta rozwalilaby sie bo juz na nic innego pieniedzy miasto by nie mialo. Final zapewny bylby taki, ze centrum nie zarabialoby na siebie, dlugi jeszcze bardziej rosly a finał tego jest juz wszystkim wiadomy.
            • aaaaaa_a Re: bawcie się dobrze 25.05.11, 11:02
              Gość portalu: mimka napisał(a):

> Brawa, wlasnie takie myslenie popieram co z tego,ze pwstalby projekt za ciezkie
              > pieniadze jakby reszta miasta rozwalilaby sie bo juz na nic innego pieniedzy m
              > iasto by nie mialo. Final zapewny bylby taki, ze centrum nie zarabialoby na sie
              > bie, dlugi jeszcze bardziej rosly a finał tego jest juz wszystkim wiadomy.

skąd chcesz brać kase na remonty? Zeby wydawać trzeba zarabiac. Remonty nie są dochodowe, a kasa miasta nie jest bez dna. Tym bardziej ze mamy widmo zadłuzenia i remonty tez niedługo się skończą. Trzeba zacząć zarabiać po to by w przyszłosci wydawać, a do tego jest potrzebne mądre inwestowanie w dochodowe przedsięwzięcia, ale nie w rodzaju SSS czyli muzeum ( muzea sa deficytowe).
              • Gość: mimka Re: bawcie się dobrze IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 12:40
                Niby co ma zarabiac na siebie centrum kongresowe z jednym festiwalem czy trzema w ciagu roku. Ile mzona wyciagna aby splacic dlug i jeszcze zarobic!!! Inwestorzy takze przyjada gdy zobacza zadbane, czyste z odnowionymi kamienicami...a bylaby to perelka dla przyjazdnych i kasa by w miescie zostawala. I przestan ciagle gadac o SSS bo jakas prywatne wojne prowadzisz z tym projektem, porownujac wszystko do SSS i Walczaka. Monotematyczny jestes.
          • aaaaaa_a Re: bawcie się dobrze 25.05.11, 10:54
            pierwszywprawo napisał:

> @Mojra: Twoim zdaniem najwyraźniej kasy przybywa od jej wydawania. Nie ma zgody
            > na wydawanie pieniędzy z moich podatków na fanaberie pana Żydowicza. Nie mówią
            > c o tym, że projekt Gehry'ego był po prostu ohydny.
            >
            > Ale nawet gdyby Gehry postawił w Łodzi najpiękniejszą na świecie, zapierającą d
            > ech w piersiach, genialną konstrukcję: to co z tego? Jak wstawisz do chlewu pla
            > zmę na 50" to nadal będzie chlew.

za to, ze mamy w łodzi chlew odpowiadamy my wszyscy, bo sie godzimy na to, ze na naszych oczach inni brudzą , psy srają, gnojki maluja po scianach, a architekt miasta pozwala stawiac jakieś koszmarki, blaszaki, plastyk miasta nie walczy z tandetnymi napisami, reklamami itd.

Nie chodzi tylko o genialna konstrukcje, która tez jest wazna, ale o potrzebna miastu funkcję. Wybacz, ale to nie jest zaden argument na zaprzeczenie czemuś tylko dlatego, ze ty nie potrafisz sobie tego wyobrazic Poza tym w przypadku CŁC gerego cały czas istniała szansa na to, ze w połowi bedzie ono sfinansowane przez podmioty prywatne.

Co do sprzatania to zacznijmy od siebie. wystarczy popatrzec i podliczyc ile ludzi mieszka w blokach i jak mały jest do uprzątnięcia teren wokół. Gdybyśmy przestali narzekać, a wzięli sie do pracy i sprzatania tylko w obrębie własnych działek byłaby bajka, ale my cały czas czekamy, narzekamy i chcemy od miasta kasy na to co sami chrzanimy przez własna nieudolność i lenistwo.
          • Gość: do pierwszywprawo Re: bawcie się dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 11:23
            Chłoptasiu nic nie rozumiesz.
            Takim chlewem było Bilbao i dzieki temu że Gehry tam zaczął proejktować pojawiło sie setki inwestorów zainteresowanych lokalizacjamim przy jego proejkcie.
            Widzisz dzieciaku plazme możesz sobie kupić w "nie dla idiotów" i nikt nie bedzie miał powodu by ja w twoim mieszkaniu ogladać.
            jesli jednak powstnie uinkatowy budynek to tak jak do wieży Eiffla jak do Bilbao ludzie beda jeżdzic i zostawić a naszych instytucjach pieniądze, sklepach, reaturacjach, hotelach.
    • Gość: do Lodz i Pepe Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Żyd... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 09:38
      Małe ptysie od Walczaka sie odezwały.
      W artykule znowu kłamstwa!
      Gehry potwierdził mozliwość budowy CŁC, a koszt budowy bedzie doetosowany do postawionego przez zydowicza w imieniu maista warunku, że nie powinien przekroczyc 200 mln dolarów. Słyszałam wywiad z pane Żydowiczem.Dlaczego zatem znowu cos insynuuje i inrtyguje!
      Kolejne kłamstwo to stwierdzenie , że lokalizacja pociaga za soba odszkodowanie dla fabryki materaców!!!
      Dlaczego pan nie pisze całej prawdy? Panie redaktorze?
      Przez fabryke materacy ma przechodzić NAJWAZNIEJSZA ULICA NCŁ ! Ulica Nowotargowa. Bez niej inwestycja budowy Nowego Dworca podziemnego sie nie moze odbyć! Dlaczego? ponieważ do dworca nie bedzie jak dojechać i wyjechać!
      Więc dlaczego pan panie redaktorze, a może pani Zdanowska, Kacprzak i domaszewicz kłamią!
      Nie z powodu CŁC trzeba bedzie i tak te fabryke przenieść tylko w pierwszej kolejności z powodu wspomnianego układu drogowego!
      To jest skandal, że nadal Gazeta jest tendencyjna i okłamuje Łodzian.Tak jak to robiła za czasów kiedy Boamnowska wychwalała SSS i walczaka co doprowadziło do utraty 200 mln złoptych.
      A wy śmiecie i9nternetowe p[lujcie sobie w brode bo staną wasi kolesie przed sądem za zmarnowanie 200 mln z Unii na SSS i wydanie 46 mln na proejkty SSS w tym dla kolegi Walczaka-artchitekta zŁodzi!
      A Zdanowska powinna przystapić do współpracy z gehrym, Żydowiczem i Lynchem bo po klęsce jaką sprokurował w NCŁ Walczak będzie tam pystynia!
      Liebeskind? hahaha! nawet nie przyjął zaproszenia na targi do cannes. lebeskind jest o wiele droższy i mniej ceniony niż Gehry.

• Gość: Roman K Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 11:13
        Ci prywatni inwestorzy to chyba z Marsa...
        • vernerpanton Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 12:00
          Gość portalu: Roman K napisał(a):

> Ci prywatni inwestorzy to chyba z Marsa...

ciebie wszystko przerasta i jest z marsa, ty byś tylko sadził kwiatki sprzątał
      • bowa79 Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 13:11
        200 milionów dolarów to 600 milionów złotych, czyli więcej niż chciał Kropiwnicki, żeby mu Rada uchwaliła. Nie uchwaliła. Ot, tak dla przypomnienia.
        • Gość: do bowy 79 debilka Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 15:21
          Tyle że chłoptasiu wynajety, klejowey prymitywie zapominasz, że na 50 % kosztów budowy byli prywatni inwestorzy a 200 mln dolarow wtedy dawało ok 500 mln bo dolar stał niżej!
          Ale taki idiota jak ty tylko frment bedzie siał.Bo nic innego nie umiesz tłuku.
    • old_lodzer podziękować geszefciarzom... 25.05.11, 09:39
      moim zdaniem miasto powinno podziękować wszystkim geszefciarzom, rozliczyć, choćby tylko merytorycznie tych , którzy wpakowali nas w ten kanał i przystąpić do opracowania i wdrożenia realnego projektu zagospodarowania ... takiego, który nie będzie kamieniem, wiecznie ciągnącym miasta na dno ...
      • Gość: Mojra Re: podziękować geszefciarzom... IP: *.play-internet.pl 25.05.11, 09:44
        najwieksi geszefciarze to łódzcy poltykierzy z walczakiem na czele. Juz wielu łodzian ma tego dość, zeby jakis biznesmen od masy klejowej dołował nasze miasto, bo kacyk nie moze zdzierzyc, ze jego rywal miałby w Łodzi sukces. Tylko za tym sukcesem idzie rozwój naszego miasta.
        • pierwszywprawo Re: podziękować geszefciarzom... 25.05.11, 10:53
          @Mojra, ty chyba jesteś z jakiejś komórki propagandowej. Małą prośba: ogranicz się do wypowiedzi we własnym imieniu, bez żadnego "my Łodzianie", "wielu Łodzian" itp, ok?
          • aaaaaa_a Re: podziękować geszefciarzom... 25.05.11, 10:58
            pierwszywprawo napisał:

> @Mojra, ty chyba jesteś z jakiejś komórki propagandowej. Małą prośba: ogranicz
            > się do wypowiedzi we własnym imieniu, bez żadnego "my Łodzianie", "wielu Łodzia
            > n" itp, ok?

popieram Mojrę. Z propagandowej chyba jestes ty, bo zwracasz uwage nie na argumenty, ale sprawy nieistotne. Wejdx na strone inicjatywa dla Łodzi i sprawdx ile osób jest za Markiem Zydowiczem i tym co wraz z nim spłynęło do Łodzi.
            • Gość: anna Re: podziękować geszefciarzom... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.05.11, 15:40
              Ja też popieram.
          • vernerpanton Re: podziękować geszefciarzom... 25.05.11, 11:56
            pierwszywprawo napisał:

> @Mojra, ty chyba jesteś z jakiejś komórki propagandowej. Małą prośba: ogranicz
            > się do wypowiedzi we własnym imieniu, bez żadnego "my Łodzianie", "wielu Łodzia
            > n" itp, ok?

popieram komórkę propagandową @Mojry
      • Gość: do lodzera Re: podziękować geszefciarzom... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 09:49
        Tak tak debilku z opozycji. Ty chcesz wieś zrobic z Łodzi! A my chcemy by Łódz miała to czego inne miasta nie mają ! Bydynek Gehrego, festiwal Camerimage, Studio Lyncha.
        A geszefciarzom z Atlasa i radnym takim jak Kacprzak-
        który akceptował ze SSS ma byc prywatna galeria sztuki Atlasa Sztuki (należacej do walczaka!)wybudowaną za 450 mln publicznej kasy- rzeczywiście dziekujemy.
        Wyjaśnij jakim cudem Wycichowski kumpel Walczaka dostał zlecenie na prace przy SSS? Wyjaśnij kto dostał 37 mln za proejkt SSS? I 9 za nielegalne jego powiekszenie?
        Wyjaśnij dlaczego siedziałeś gnojku cicho jak nikomu nie znana grupka przecietnych architektów z Hunfeldt (kolegów Walczaka) proejktowała SSS za koszt budowy ostatecznie prawie 600 mln złotych.Jakoś nie było ci za drogo!Jesteś oszustem związanym z oszustem.
        • old_lodzer wy, czyli kto ? 25.05.11, 09:58
          cytat : A my chcemy by Łódz miała to czego inne miasta nie mają ! Bydynek Gehrego, festiwal Camerimage, Studio Lyncha.
          wy, czyli kto ? .... przedstaw się, jeśli oczywiście starczy ci odwagi ....
          • al.pharg Re: wy, czyli kto ? 25.05.11, 10:11
            old_lodzer napisał:

> cytat : A my chcemy by Łódz miała to czego inne miasta nie mają ! Bydynek Gehr
            > ego, festiwal Camerimage, Studio Lyncha.
            > wy, czyli kto ? .... przedstaw się, jeśli oczywiście starczy ci odwagi ....

To moze ty trollu sie przedstaw, bo za CŁC Gerego opowiedziało się wiele tysięcy łodzian w przeróznych petycjach. Tylko tacy jak ty, którzy dla prywatnych wojenek hamuja rozwój miasta, nigdy tego nie przyjmą do wiadomości.
            Nie musimy sie przedstawiac, bo nasze nazwiska są wypisynane czytelnie.
            • old_lodzer ze strachu .... 25.05.11, 10:56
              a ja myślę, że po prostu ze strachu ... obrazasz tu nieżle, więc, gdyby cie ktoś rozpoznał, to mógłbyś w ryj zarobić ...
              • Gość: do old lodzer Re: ze strachu .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 11:28
                Jesteś chamem.
                • Gość: bombel_F1 czy ja wiem IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 12:21
                  nie jest chamem, moim zdaniem dostosował się do poziomu swojego rozmówcy
                  • vernerpanton Re: czy ja wiem 25.05.11, 12:32
                    Gość portalu: bombel_F1 napisał(a):

> nie jest chamem, moim zdaniem dostosował się do poziomu swojego rozmówcy

czy to niby "al. coś tam" jest tym chamem? przecież on grzecznie i rzeczowo tłumaczy i wytyka niekonsekwencję
                    • old_lodzer wyzywając przy okazji .. 25.05.11, 15:01
                      od troli, debili i gnojków ... no, chamem nie jest z pewnością ...
                      • al.pharg Re: wyzywając przy okazji .. 25.05.11, 15:25
                        old_lodzer napisał:

> od troli, debili i gnojków ... no, chamem nie jest z pewnością ...

Co to, to - to nie! nie przypominam sobie, abym z premedytacją wyzywał, no to moze przytocz, nigdy tez moim ulubionym słowem nie było określanie kogos per " debil"
                        jesli ktos zachowuje sie jak cham to pisze o chamskim zachowaniu, ale nigdy z gruchy czy pietruchy.
              • vernerpanton Re: ze strachu .... 25.05.11, 11:48
                old_lodzer napisał:

> a ja myślę, że po prostu ze strachu ... obrazasz tu nieżle, więc, gdyby cie kto
                > ś rozpoznał, to mógłbyś w ryj zarobić ...

proponuję spojrzeć obiektywnie i samemu przeanalizować kto dla Łodzi jest ważniejszy i kto jej bardzo szkodzi/ czy ci co blokują? czy ci co zmuszają do budowy szklanego muzeum?
              • al.pharg Re: ze strachu .... 25.05.11, 15:30
                old_lodzer napisał:

> a ja myślę, że po prostu ze strachu ... obrazasz tu nieżle, więc, gdyby cie kto
                > ś rozpoznał, to mógłbyś w ryj zarobić ...

proszę o przykłady! tego obrazania!
          • Gość: tak tak tak no chyba kolesie od "honoru miasta"... IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 18:41
            old_lodzer napisał:

> cytat : A my chcemy by Łódz miała to czego inne miasta nie mają ! Bydynek Gehr
            > ego, festiwal Camerimage, Studio Lyncha.
            > wy, czyli kto ? .... przedstaw się, jeśli oczywiście starczy ci odwagi ....

Był taki jeden co ukradł to i owo a potem twierdził że bronił honoru miasta... To jego klakierzy teraz biją tutaj pianę.
      • vernerpanton Re: podziękować geszefciarzom... 25.05.11, 11:43
        old_lodzer napisał:

> moim zdaniem miasto powinno podziękować wszystkim geszefciarzom, rozliczyć, cho
        > ćby tylko merytorycznie tych , którzy wpakowali nas w ten kanał i przystąpić do
        > opracowania i wdrożenia realnego projektu zagospodarowania ... takiego, który
        > nie będzie kamieniem, wiecznie ciągnącym miasta na dno ...

tak same ogólniki, ale ze szczegółami juz gorzej
    • Gość: bamshe A kij im w oko, IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 09:41
      A zydowicza naciagacza do miasta nie wpuscimy.
      • Gość: lege bamshe za pomówienia wylądujesz w sądzie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 09:51
        Uważaj synku! Ostrzegam cie, że jak będziesz pomawiał pana Żydowicza to wylądujesz przed sadem i publicznie będziesz sie wstydził.
      • al.pharg A kij w oko, bamshe i jemu podobnym 25.05.11, 09:54
        Gość portalu: bamshe napisał(a):

> A zydowicza naciagacza do miasta nie wpuscimy.

Sam sobie nie wpuszczaj. Zydowicz ma wielu zwolenników w Łodzi. Są to ludzie wolni od twojej nienawiści, skoncentrowani na rozwoju miasta, którzy chcą sie uwolnic od takich jak ty i twoich wojenek.
    • mikolajjs Przekazanie nieruchomości w centrum za 1% wartości 25.05.11, 09:42
      przez ekipę Kropiwnickiego zawsze mnie dziwiło. Na co oni liczyli? Obecnie trwa proces sądowy o odzyskanie nieruchomości. Czyli inwestujemy miliony złotych z publicznych pieniędzy w nieruchomość, której los i własność są niepewne?
      • al.pharg Re: Przekazanie nieruchomości w centrum za 1% war 25.05.11, 09:52
        mikolajjs napisał:

> przez ekipę Kropiwnickiego zawsze mnie dziwiło. Na co oni liczyli? Obecnie trwa
        > proces sądowy o odzyskanie nieruchomości. Czyli inwestujemy miliony złotych z
        > publicznych pieniędzy w nieruchomość, której los i własność są niepewne?

Brakuje słów co za brednie. Te mundki nie rozumieja, ze gdyby nie ci, którzy dostali za przysłowiwą złotówkę coś co było przeznaczone do rozbiórki ( EC1) teraz nie byłoby tematu. To niebywałe chamstwo, aby komus przekazac cos co jest ruiną, na co miasto nie ma pomysłu, a kiedy ten ktoś da swój pomysł, sciągnie splendor, wykona czarną robote to miasto mu to odbiera.
        Chciałbym chociaz raz zobaczyc UMŁ jako instytucje kreatywną, ale we własnych pomysłach, anie w kradziezy cudzych.
        Jesli EC1 przejdzie w ręce miasta nalezy sie spodziewać, ze nastąpi szybka ruina i w konsekwencji miasto bedzie chciało Ec1 sprzedać, jak jest ze wszystkim.
    • Gość: gosc Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.xdsl.centertel.pl 25.05.11, 09:50
      Pozamiatane. Teraz niech sprawdzą, czy czasem nikt tam prawa nie łamał, bo coraz mniej przejrzyste to się robi.
      • al.pharg Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 10:06
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> Pozamiatane. Teraz niech sprawdzą, czy czasem nikt tam prawa nie łamał, bo cora
        > z mniej przejrzyste to się robi.

Pozamiatane to bedzie jak Łódź pozbecie się walczaka i jego klakierów. Ci zrobili i robia najwiekszą szkodę Łodzi. Łódź potrzebuje Gerego, Lyncha, Zydowicza, poniewaz ich działania daja temu miastu splendor jak również wprowadzają nową jakość, której nasze miasto potrzebuje. Nie potrzebujemy łódzkich koterii skupionych przy walczaku, janiaku i innych pozerach, bo z ich mamienia nic nie wynika oprócz zgliszcz jakie podziwiamy. gdyby nie wojny walczaka i jego trolli mielibysmy tytuł ESK w kieszeni. To dzieki nim utracilismy najwazniejsze atuty, które stawiały nas przed wszystkimi miastami konkurującymi o tytuł ESK 2016 ( CŁC Gerego, Studio Lyncha, camerimage, EC1.......) to sa wartosci, które przyprowadził Żydowicz, a nie walczak, który zmusił nas do kosztownej rury, która na nikim wrazenia nie zrobiła.
        • Gość: gosc Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.xdsl.centertel.pl 25.05.11, 10:42
          Początkowo trzymałem stronę Żydowicza. Ale jego kolejne ruchy przekonały mnie, że sprawa robi się bardziej mętna i nikt tu nie jest pozytywnym bohaterem.

1. Najpierw przenosiny do Bydgoszczy Cammerimage.
          2. Jego listy otwarte, które były na poziomie radnych, którzy mu parę tygodni wcześniej wykreślili CFC z planu wieloletniego.
          3. Sytuacja z Toruniem
          4. A teraz ten wyjazd i stawianie warunków przez p. Gehrego i Lyncha, że wchodzą w to, pod warunkiem, że Żydowicz będzie w tym uczestniczył. A co on daje takiego? I co on robił? "Klimat", by tylko miasto nie mogło się dogadać bez niego? W Toruniu nie dał nic, do Bydgoszczy przeniósł festiwal bez mrugnięcia powieką. Od czasu tej awantury po prostu prowadzi prywatną krucjatę przeciw politykom PO, Walczakowi, w której najbardziej obrywa Łódź. Można powiedzieć, że temu panu już dziękujemy. Szkoda że tak wyszło, ale szans na porozumienie nie widzę. Zbyt duże ryzyko, zbyt duże pieniądze.

Dlatego oczekuję wyjaśnienia sprawy i ukarania winnych, jeśli są. Wszystkich
          • Gość: do gościa Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 11:36
            Zacznijmy od ukarania Walczak za utrate 46 mln ma proejkt SSS! Złamanie prawa w SSS!
            Kacprzaka za przyzwlanie na realizacje niagodnie z prawem SSS jako prywtanej Galerii walczaka za 450 mln publicznej kasy!
            Za zatrydnianie kolegów Walczka do SSS np. Falicza i Wycichowskiego.
            Za samowolne powiekszenie SSS o 20 tys m2!
            Za utrate 200 mln z Unii!
            A co do Żydowicza:
            Toruń jest bardzo zadowolony ze współpracy. Zobacz sobie prase torunska. Zydowicz sie pogodził z Zaleskim-prezydentem. Dzieki Zydowiczowi jest CSW w Toruniu, pierwsze w pPolsce Muzeum sztuki Współczesnej wybudowane od nowa!
            W Bydgoszczy sa zachwyceni i nie chca by stamtąd odchodził.
            Żydowicz walczył w łodzi o odrzucenie polityki w projektach EC1 i SSS.
            Nie insynuuj ze prowadzi wojne polityczna. On nie jest idiotą. Walczy z każdym ktop chce znieprawic działania publiczne.
            Apele nie były wymierzone w Łódż tylko w po0litykierów , radnych którzy zamiast dbac o łódz ajmowali sie własnymi interesami politycznymi głównie.
          • vernerpanton Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 12:16
            Gość portalu: gosc napisał(a):

> Początkowo trzymałem stronę Żydowicza. Ale jego kolejne ruchy przekonały mnie,
            > że sprawa robi się bardziej mętna i nikt tu nie jest pozytywnym bohaterem.
            >

nigdy nie trzymałeś jego strony, nie stosuj sprytnej demagogii, aby zaskarbić sobie rozmówcę

> 1. Najpierw przenosiny do Bydgoszczy Cammerimage.

mądre posunięcie, pokazał, ze komisarze i ciołki z RM mogą mu nagwizdać i że on wraz ze swoim camerimage może robić co chce, a nawet na lepszych warunkach.

> 2. Jego listy otwarte, które były na poziomie radnych, którzy mu parę tygodni w
            > cześniej wykreślili CFC z planu wieloletniego.

nie wiem, ale ja pamiętam, że skutecznie media łódzkie blokowały jego wypowiedzi i możliwość ustosunkowania się do przekłamań chociażby Bomanowskiej w gazecie.

> 3. Sytuacja z Toruniem

w toruniu jest bardzo ceniony, tam władza spuściła z tonu, bo zrozumiała, że z Zydowiczem może więcej niż bez niego
            w tej chwili w uratowanym Zborze otworzył swietną kino - galerię, na swoim koncie ma wybudowanie Centrum Sztuki Współczesnej.
            Zydowicz w toruniu to prawdziwy Gość, dlatego nie wiem o co ci chodzi?

> 4. A teraz ten wyjazd i stawianie warunków przez p. Gehrego i Lyncha, że wchodz
            > ą w to, pod warunkiem, że Żydowicz będzie w tym uczestniczył. A co on daje tak
            > iego? I co on robił? "Klimat", by tylko miasto nie mogło się dogadać bez niego?

zdaje się, że bez Zydowicza ani Lynch, ani Gehry nie chcieli ze Zdanowską gadać i tylko dzieki jego stawiennictwu te spotkania miały miejsce

> W Toruniu nie dał nic,

co do torunia to bredzisz

.> do Bydgoszczy przeniósł festiwal bez mrugnięcia powieką

i dobrze zrobił, nie jest więźniem chorej łodzi

> . Od czasu tej awantury po prostu prowadzi prywatną krucjatę przeciw politykom

ale przecież to nieprawda, jest prezesem spółki której udziałowcem jest miasto i dba o jej interesy, to miasto działalność spółki CŁC blokuje - a czy to nie jest karalne/ działanie na szkodę spółki skarbu państwa?

> PO, Walczakowi, w której najbardziej obrywa Łódź. Można powiedzieć, że temu pan
            > u już dziękujemy. Szkoda że tak wyszło, ale szans na porozumienie nie widzę. Zb
            > yt duże ryzyko, zbyt duże pieniądze.

ale dziękuj sobie, widac, ze argumentów ci brak, na szczęście się nie liczysz - zresztą Żydowicz wszędzie sobie radę da bo ma mądrą główkę i solidnych przyjaciół co właśnie udowodnili

>
            > Dlatego oczekuję wyjaśnienia sprawy i ukarania winnych, jeśli są. Wszystkich

z tym się zgadzam, a o Zydowicza jestem spokojny, a co z tym walczakiem co sprzeniewierzył trzydzieści parę milionów, a na moim osiedlu zamykają szkoły by zaoszczędzić 5
        • pierwszywprawo Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 10:57
          "Splendor"! Po cholerę mi splendor? Ja bym chciał wyremontowanych kamienic, czystych i bezpiecznych ulic, miejsc pracy dla bezrobotnych. Nie ma zgody na wydawanie jednego publicznego grosza na "splendor" twój i pana Żydowicza.

Chcesz mieć w Łodzi Gehry'ego, zorganizuj zrzutkę.
          • aaaaaa_a Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 11:05
            pierwszywprawo napisał:

> "Splendor"! Po cholerę mi splendor? Ja bym chciał wyremontowanych kamienic, czy
            > stych i bezpiecznych ulic, miejsc pracy dla bezrobotnych. Nie ma zgody na wydaw
            > anie jednego publicznego grosza na "splendor" twój i pana Żydowicza.

Tylko splendor danej inwestycji tj. jej unikatowy charakter i potrzebna funkcja spowoduja że będa z niej korzystac ogromne rzesz ludzi, a to znowu spowoduje przypływ gotówki dla miasta.

>
            > Chcesz mieć w Łodzi Gehry'ego, zorganizuj zrzutkę.

chcesz miec wyremontowane kamienice, to zorganizuj zrzutkę, tym bardziej, ze stan prawny tych kamienic jest nieuregulowany?!!!
            Zeby wydawać, trzeba inwestować tak, aby zarabiać.
          • Gość: Kris Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 12:06
            Jak nie będzie tu Gehrego i nowego centrum nie będziesz miał ani czysto ani wyremontowanych kamienic, tylko bród, smród i ubóstwo. Tak się składa, że pewne działania i inwestycje przynoszą miastu bardzo dużo dochodu...
    • Gość: kulka Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Żyd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 09:55
      skandaliczna arogancja władzy!!! Zdanowska kompromitacja tego miasta ... jeszcze jakieś mrzonki o filmie ... czyż by delegacja jednak składała się z dodatkowych urzędników??? kłamstwa PO wychodzą na jaw
      • aaaaaa_a Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 10:32
        No własnie ilu tych urzędasów tam pojechało za naszą kasę i po co ? Była mowa o dwóch radnych i jednym reprezentancie z biura inwestycji?
    • Gość: maniek Kosztowna oczywistość IP: *.wroclaw.mm.pl 25.05.11, 10:02
      Można to było załatwić telefonicznie bez zbędnych kosztów wyjazdu szanownej delegacji.
      Żydowicz niech naciąga mieszkańców Bydgoszczy może mu się uda.
      • al.pharg Re: Kosztowna oczywistość 25.05.11, 10:08
        Gość portalu: maniek napisał(a):

> Można to było załatwić telefonicznie bez zbędnych kosztów wyjazdu szanownej del
        > egacji.
        > Żydowicz niech naciąga mieszkańców Bydgoszczy może mu się uda.

Zydowicz nikogo nie naciąga. To co osiągnął i to co chciał Łodzi zaproponować jest dowodem na to jak potrafi przyszłosciowo myslec i działac. Z takich ludzi nalezy brac przykład.
        • Gość: e Re: Kosztowna oczywistość IP: *.blutmagie.de 25.05.11, 10:11
          Oczywiście jeśli miasto nie ma innych potrzeb to takie projekty są mile widziane, ale jeśli miasto jest biedne to po co wydawać tyle kasy na jakieś wybujałe projekty? Oczywiście są one ładne i potrzebne, ale nie w tej chwili.
          • al.pharg Re: Kosztowna oczywistość 25.05.11, 10:19
            Gość portalu: e napisał(a):

> Oczywiście jeśli miasto nie ma innych potrzeb to takie projekty są mile widzian
            > e, ale jeśli miasto jest biedne to po co wydawać tyle kasy na jakieś wybujałe p
            > rojekty? Oczywiście są one ładne i potrzebne, ale nie w tej chwili.

Aby zarobic trzeba najpierw mądrze zainwestować. Tylko nie w jakąś szklana rurę ( walczakowe muzeum) ale w inwestycję która rozsławi Łódź i usankcjonuje funkcje potrzebna miastu. Od dawna wiadomo, ze wszelkie centra kongresowo festiwalowe nakręcaja koniunkture miast, gdyz powoduja napływ ludzi z zewnątrz, którzy z nich korzystają. Zyjemy w dobie szerokiej komunikacji, istnieje potrzeba spotkań i wymiany mysli i do tego sa potrzebne takie centra. A gdy jeszcze projektuja je sławy i stawiaja ikony, to dodatkowo przyjeżdżaja turysci, aby je podziwiać. O Camerimage i wartosci tego festiwalu dla filmowej Łodzi nie musze przekonywać. Dzieki Zydowiczowi i Lynchowi mamy Ec1 uratowane1 Dlatego odbieram te wszystkie forumowe napasci jako ostanią rozpaczliwa próbę zasugerowania Zdanowskiej, ze tego co wiąże się z Zydowiczem, a jest dla Łodzi cenne - nikt nie chce. To jest wielka nieprawda.

Wszyscy logicznie myslący juz nie chca w Łodzi walczaka andrzeja, który tę Łódź spustoszył, poprzez wojny jakie z Zydowiczem prowadzi.
            • pierwszywprawo Re: Kosztowna oczywistość 25.05.11, 10:48
              Ty pewnie też wierzysz, że miasta zarabiają na stadionach i organizowaniu mistrzostw, co? Co mi z tego, że ileś osób przyjedzie raz w roku dajmy na to na camerimage, skoro i przedtem i potem w Łodzi jest taki sam syf?

Wyobraź sobie że mieszkasz w chlewie. Wstaw sobie do chlewu plazmę, Picassa i złoty sedes. NADAL mieszkasz w chlewie, nadal nikt cię nie będzie odwiedzał ani z własnej woli u ciebie nocował, za to będziesz tym większym pośmiewiskiem.

Wyremontować ulice, wyremontować kamienice, OŚWIETLIĆ ulice, bo strach poruszać się po mieście po zmroku, ZAKAZAĆ reklam na całe ściany, uczciwie otworzyć miasto dla rowerów... potem możemy pogadać o fanaberiach. Najpierw NAM w Łodzi musi się dobrze mieszkać, potem możemy zacząć myśleć o fajnych gościach z zagranicy.
    • minigry.amor.pl Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 10:04
      "Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Żydowicza" - czyli mafia. Po co my jeszcze z mafiami rozmawiamy? Rozwiązania są dwa - albo żegnamy Żydowicza i tym samy Lyncha i resztę gangu? Albo niech Żydowicz zostanie prezydentem miasta ;)
      • Gość: sloven Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.11, 10:23
        A tak konkretnie i wymiernie. Są jakieś kalkulacje ile miasto może uzyskać kasy jeśli powstanie taka inwestycja? Kiedy ona się zwróci? To czy to będzie Gery, Lincz, Żydowicz czy Piprztycki to powinna zdecydować kasa. Jeśli miasto ma władować jakąkolwiek kasę, to powinno mieć gwarancję jej zwrotu i zysku. W innym przypadku skończy się podobnie jak z Delem, Hiltonem czy Filipsem - władujemy kasę, darmo oddamy działki i będziemy się wkurzać, że zamiast wspaniałych wizji mamy obleśny czerwony namiot na zdezaktualizowane książki albo puste pola.
        • aaaaaa_a Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 10:37
          Gość portalu: sloven napisał(a):

> A tak konkretnie i wymiernie. Są jakieś kalkulacje ile miasto może uzyskać kasy
          > jeśli powstanie taka inwestycja? Kiedy ona się zwróci? To czy to będzie Gery,
          > Lincz, Żydowicz czy Piprztycki to powinna zdecydować kasa. Jeśli miasto ma wład
          > ować jakąkolwiek kasę, to powinno mieć gwarancję jej zwrotu i zysku. W innym pr
          > zypadku skończy się podobnie jak z Delem, Hiltonem czy Filipsem - władujemy kas
          > ę, darmo oddamy działki i będziemy się wkurzać, że zamiast wspaniałych wizji ma
          > my obleśny czerwony namiot na zdezaktualizowane książki albo puste pola.

Tak są takie wyliczenia. natomiast nigdy nie było takowych na deficytową SSS, której zasadności budowy za 500 baniek nik nie kwestionował. Dlaczego sie tak przyczepiliście akurat do tych realizacji, które nakręcają rozwój?
          • jazzman1979 Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 11:47
            Tak, widziałem te wyliczenia na FB ;) zwrot inwestycji w 3 lata itp żarty studentów filmówki ...
            • vernerpanton Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 11:54
              jazzman1979 napisał:

> Tak, widziałem te wyliczenia na FB ;) zwrot inwestycji w 3 lata itp żarty stude
              > ntów filmówki ...

trzeba nie mieć rozumu, albo z góry mieć zaplanowaną niechęć, aby nie rozumieć, że atrakcyjne realizacje pobudzają zycie w mieście. Co byłby wart Kraków bez swojej starówki? nie oszukujmy sie Łódź tak naprawdę poza manufaktura niczego nie ma, wszyscy sie przemykają przez centrum z prawie zamkniętymi oczyma. na te rewelacje łódzkie, do odnowienia nie da się już patrzeć.
              tutaj potrzebne jest nowe tchnienie, bez dwóch zdań - teraz jesteśmy na poziomie większych Brzezin.
              • Gość: mimka Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 12:45
                A dlaczego luszie tak przemykaja przez centrum bo to slumsy a jednak centrum i wszystkie instytucje sa tutaj skupione. A kto bedzie jezdzil pod budyneczek?? Zobaczymy raz a dalej bedziemy mieszkac w syfie i przmykac przez to centrum z zamknietymi oczami.
          • Gość: sloven Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.11, 09:39
            > Dlaczego sie tak pr
            > zyczepiliście akurat do tych realizacji, które nakręcają rozwój?

Rozkręcają podobnie jak Del, Filips, Hilton, Zasada itd. I nie przyczepiliście. To powinna być stała zasada - najpierw gwarancje, potem decyzje. Jeśli ktoś jest pewien, że to przyniesie aż taki wymierny zysk, to nie będzie miał nic przeciw wystawieniu weksli, zastawowi na swoje nieruchomości itd.
      • Gość: joński Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 16:12
        NIE MASZ MÓZGU?
        • minigry.amor.pl Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 23:22
          W ostatnim zdaniu wyłączyłem.
    • Gość: RTS Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Żyd... IP: *.play-internet.pl 25.05.11, 10:12
      nie chcemy Żydowicza w Łodzi. Bierzcie Daniela Libeskinda, albo wyremontujcie Piotkowską, Wschodnią, Jaracza, Wólczańską itd
      • al.pharg Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 10:23
        Gość portalu: RTS napisał(a):

> nie chcemy Żydowicza w Łodzi. Bierzcie Daniela Libeskinda, albo wyremontujcie P
        > iotkowską, Wschodnią, Jaracza, Wólczańską itd

Chcemy Zydowicza w Łodzi! Aby miec pieniądze na remonty najpierw trzeba zainwestować w realizacje, które te pieniądze przemnożą. Na remonty kasa nie bierze sie z sufitu.
        • Gość: luki Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 10:37
          Czy tu przypadkiem nie siedzi sam Zydowicz wypisujacy od kilku godzi same pochlebstwa na swoj temat i oczerniajacy innych albo moze jego świta. Łodzianie na co dzień patrzą na cały ten syf i o wiele bardziej potrzebny jest remont centru i kompletna rewitalizacja a zapewne pociagnie to za soba kolejne pozytywne kroki w strone Łodzi. Obecnie odwiedzajacy widza slumsy i ruiny wiec nie jest to najlepsza wizytowka miasta. Centrum zapewne nie zarobi bo ile imprez w ciagu roku moze zrobic aby zwrocily sie a co mowic jeszcze o zarobku. Przykladem jest Arena, ktora jest zadluzona a imprez jest ciagle jak na lekarstwo aby obiekt mogl zarabiac. Przy projekcie Gehrego mowimy o jeszcze wiekszym nakladzie finansowym. Skonczyloby sie to tak, ze powstalby obiekt moze i przyciagajacy oko przyjeznych ale reszta miasta kompletnie zawalilaby sie. Łodzianie nie mielby z tego zero korzysci bo centrum jak bylby zasyfione tak byloby bardziej bo trzeba w koncu splacic dlugi zaciagniete na tak duza inwestycje. Tak wiec poczytaj komentarze innych bo narazie sam tylko szczekasz o centrum i o Walczaku a nie widzisz realnych problemow miasta.
          • pierwszywprawo Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 11:07
            Właśnie to ich szczekanie jest charakterystyczne. Można tylko się domyślać, że każda ze stron upatruje w tym swój prywatny interes, bo interes mieszkańców Łodzi obie strony mają tak samo w głębokim poważaniu.
          • vernerpanton Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 12:26
            Gość portalu: luki napisał(a):

> Czy tu przypadkiem nie siedzi sam Zydowicz wypisujacy od kilku godzi same pochl
            > ebstwa na swoj temat i oczerniajacy innych albo moze jego świta.

no tak brakuje argumentów, to trzeba inaczej uderzyć - jak trudno uwierzyć, że ktoś może doceniać Zydowicza, tym bardziej, że on nikomu, ani łodzi niczego złego nie zrobił. ten facet dba o to by się z nim liczyć i szanować to co reprezentuje, a są to niebylejakie osoby i treści

Łodzianie na c
            > o dzień patrzą na cały ten syf

no właśnie śmiecą i patrzą jak sami śmiecą i nie rozumieją dlaczego jest tak brudno

i o wiele bardziej potrzebny jest remont centru
            > i kompletna rewitalizacja a zapewne pociagnie to za soba kolejne pozytywne krok
            > i w strone Łodzi. Obecnie odwiedzajacy widza slumsy i ruiny wiec nie jest to na
            > jlepsza wizytowka miasta. Centrum zapewne nie zarobi bo ile imprez w ciagu roku
            > moze zrobic aby zwrocily sie a co mowic jeszcze o zarobku. Przykladem jest Are
            > na, ktora jest zadluzona a imprez jest ciagle jak na lekarstwo aby obiekt mogl
            > zarabiac. Przy projekcie Gehrego mowimy o jeszcze wiekszym nakladzie finansowym
            > . Skonczyloby sie to tak, ze powstalby obiekt moze i przyciagajacy oko przyjezn
            > ych ale reszta miasta kompletnie zawalilaby sie. Łodzianie nie mielby z tego ze
            > ro korzysci bo centrum jak bylby zasyfione tak byloby bardziej bo trzeba w konc
            > u splacic dlugi zaciagniete na tak duza inwestycje. Tak wiec poczytaj komentarz
            > e innych bo narazie sam tylko szczekasz o centrum i o Walczaku a nie widzisz re
            > alnych problemow miasta.

Problemem miasta są politycy, bo tylko oni wpędzili je w kłopoty, pchają się na stołki a wiedzy brak, i tyle
            a to, ze jakiś mały ptysio nie może sobie czegoś wyobrazić nie oznacza, ze coś jest niemożliwe - problemem łodzi są ptysie bez wyobraźni, co blokuje jej rozwój i tyle.
    • jakub.hubert Dobrym zwyczajem byloby, 25.05.11, 10:12
      gdyby pani prezydent po kazdym swoim wyjezdzie informowala media (a wiec Łodzian) o jego efektach.
    • bowa79 Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Żyd... 25.05.11, 10:13
      Moim zdaniem ci ludzie pokazali, że są niepoważni. Albo po prostu jest to wyraz ich lekceważenia dla nas, czemu trudno się dziwić, bo kto przy zdrowych zmysłach planuje takie rzeczy i na siłę wpycha komuś pieniądze do kieszeni. Można to przecież załatwić zupełnie inaczej, np. w formie rozpisania międzynarodowego konkursu i wtedy pan Gehry może nie będzie żądał aż takiej sumy. A jeśli nie to znajdą się inni, którzy zrobią coś lepszego niż on chcąc się przy tej okazji wypromować. Tak jak do tego podchodzą władze Łodzi, to nie jest to promocja Łodzi, tylko pana Gehrego i Lyncha. Ludzie nie dajmy się zwariować, nigdy nie jest tak, żeby od jakichś super dobrych artystów czy architektów nie znaleźli się jeszcze lepsi. Trzeba spojrzeć trzeźwo na to wszystko.
      • Gość: do bowa 79 Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 11:42
        Ty debilku!
        zaden architekt ze świata nie stanie w konkursie w łodzi!
        Stana takie miernoty jak architekci z Humfeldt, koledzy Walczaka. Ten pomoże i znowu będzie zarabiał Falicz i Wycichowski.
      • vernerpanton Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 12:42
        bowa79 napisał:

> Moim zdaniem ci ludzie pokazali, że są niepoważni.

ci ludzie pokazali, że nie będą biegać za jakąś zapyziałą skłóconą i skompromitowaną w świecie łodzią

Albo po prostu jest to wyraz
        > ich lekceważenia dla nas, czemu trudno się dziwić, bo kto przy zdrowych zmysła
        > ch planuje takie rzeczy i na siłę wpycha komuś pieniądze do kieszeni. Można to
        > przecież załatwić zupełnie inaczej, np. w formie rozpisania międzynarodowego ko
        > nkursu i wtedy pan Gehry może nie będzie żądał aż takiej sumy. A jeśli nie to z
        > najdą się inni, którzy zrobią coś lepszego niż on chcąc się przy tej okazji wyp
        > romować.

ci ludzie tutaj zostali zaproszeni, natomiast tacy architekci jak Gehry nie muszą polować na tematy projektowe biorąc udział konkursach. Oni juz sobie pozycję wypracowali. W konkursach biorą udział sierotki, które szukają kasy.Do tych uznanych inni stoją w kolejce.
        projekty Gehryego gwarantują sukces.

Tak jak do tego podchodzą władze Łodzi, to nie jest to promocja Łodzi,
        > tylko pana Gehrego i Lyncha.

pisanina rodem z ciołkowa, bo dyzio nie rozumie, ze ci panowie już bardziej nie mogą się wypromować, a mają takie nazwiska i osiągnięcia, ze świat ich docenia i śmieszne jest aby sugerować że nikomu nieznana łódź mogłaby by kogokolwiek, a tym bardziej gehryego i Lyncha wykreować - co za brednie, łojezu!

Ludzie nie dajmy się zwariować, nigdy nie jest ta
        > k, żeby od jakichś super dobrych artystów czy architektów nie znaleźli się jesz
        > cze lepsi. Trzeba spojrzeć trzeźwo na to wszystko.

chyba masz na mysli siebie, no to do dzieła, niech cię łódź kreuje !
    • Gość: mimka Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Żyd... IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 10:16
      Powinnismy przestac wchodzic w tylki Gehremu i Lynchowi i zaczac szukac innych rozwiazan. Oni tylko nas chcą wydoić z kasy. Jestesmy za biednym miastem i mamy o wiele powazniejsze problemy niz centrum kongresowe, ktore staloby tak puste jak nasza Atlas Arena. Za takie pieniadze mozn byloby kompletnie odmienic wizerunek centrum i zaloze, sie ze o wiele wieksze korzysci wyciagneloby z tego miasto niz pozostawiajac caly czas ten syf takim jaki jest.
      • Gość: do mimki Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 11:44
        Pomyliło ci się panie4nko zwolnina z EC1.
        Miałaś na myśli Walczaka.
    • Gość: alicja pijawka przyssała się do naszego miasta! IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.11, 10:24
      Czemu Żydowicz tak się przyssał do naszego miasta?! Przeniósł festiwal do Bydgoszczy - niech tam buduje centrum zaprojektowane przez Gehrego. Skoro to taka szansa dla miasta jak twierdzi Żydowicz - władze Bydgoszczy będą zachwycone! Na pewno oddadzą mu grunt w centrum miasta. Może nawet Wyspę Młyńską. I na pewno jeszcze dorzucą kilka mieszkań służbowych;). A może będzie tym zainteresowany Wrocław, Poznań czy Monachium (nie pamiętam gdzie jeszcze Żydowicz chciał przenosic festiwal). A my, w Łodzi poszujamy innych architektów światowej sławy, jeszcze nie na zawodowej emeryturze - choćby wspomniany wyżej Libeskind, Hadid etc. Byleby Żydowicz w końcu się odczepił.
      • aaaaaa_a Re: pijawka przyssała się do naszego miasta! 25.05.11, 11:26
        Gość portalu: alicja napisał(a):

> Czemu Żydowicz tak się przyssał do naszego miasta?! Przeniósł festiwal do Bydgo
        > szczy - niech tam buduje centrum zaprojektowane przez Gehrego. Skoro to taka sz
        > ansa dla miasta jak twierdzi Żydowicz - władze Bydgoszczy będą zachwycone! Na p
        > ewno oddadzą mu grunt w centrum miasta. Może nawet Wyspę Młyńską. I na pewno j
        > eszcze dorzucą kilka mieszkań służbowych;). A może będzie tym zainteresowany W
        > rocław, Poznań czy Monachium (nie pamiętam gdzie jeszcze Żydowicz chciał przeno
        > sic festiwal). A my, w Łodzi poszujamy innych architektów światowej sławy, jesz
        > cze nie na zawodowej emeryturze - choćby wspomniany wyżej Libeskind, Hadid etc.
        > Byleby Żydowicz w końcu się odczepił.

Takie teksty i argumenty chyba do nikogo nie trafiają. To jest dno, aby tak wartosciowego człowieka jakim jest Żydowicz wyzywac od pijawek. Czyzby brakowało argumentów/
        W Łodzi mamy wiele osób które szkodza naszemu miastu, albo traktują to miasto jak trampoline wyborcza, aby zaistniec w Warszawie i nikt tego nie widzi?
        Natomiast ludzi z pomysłami, które daja nam szanę na wyjście z marazmu i małomiasteczkwej zapasci sie wyzywa od pijawek?
        Podłość, chora rywalizacja, politykierstwo niszcza to miasto. Tutaj nie pomoze sprzatanie i sadzenie kwiatków1 ile mozna o tym czytać? To nie prywatny ogródek. Tytaj trzeba inwestować, aby powodowac rozwój. a wielkie nazwiska i śmiałe inwestycje są wspaniałym do tego przyczółkiem.
        • Gość: alicja Re: pijawka przyssała się do naszego miasta! IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.11, 12:20
          Nie zauważyłaś/zauważyłeś, że łodzianie nie chcą inwestycji sygnowanych nazwiskiem Żydowicza? Pytam raz jeszcze - skoro to taki świetny biznes i interes dla miasta, dlaczego Żydowicz nie chce "pomóc" Bydgoszczy, rodzinnemu Toruniowi czy innym miastom? Ot, żaden to rozwój dla miasta, jedynie zaspokojenia próżności Żydowicza. Żaden inny samorząd nie jest tak naiwny jak ekipa Kropy i nie da facetowi gruntu, budynków na de facto prywatne cele (Toruń do tej pory ma problem). Żydowicz o tym wie, dlatego nie odpuści Łodzi.
          • Gość: do głupiutkiej ali Re: pijawka przyssała się do naszego miasta! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 12:49
            Głupitka z ciebie panienka. Wywalili cie z Ec1 za przekrety w SSS i nie mozesz znieść że łódż chce Żydowicza, który juz jej przyniósł poprawna realizacje wniosku na EC1 ( nie tak jak wy paratacze zrobiliście to z SSS, przed czym zreszta Żydowicz przestrzegał!)
            Kilka tysiecy łodzian poparło działania Żydowicza w sprawie CŁC. Więc nie pisz głupstw. Te klka tysięcy nigdy by nie poparłow waszych korupcyjnyvh kantów w SSS.
            Przeczytaj dobrze gazety w Bydgoszczy i Toruniu .
            Bydgoszcz zaofiarowała grunt pod budowe Centrum festiwalowego.Poprosiła by Żydowicz porozmawiał z Gehrym.
            Toruń ma pierwsze w Polsce Muzeum sztuki wybudowane od zera tylko dzieki "próżności" Żydowicza.
            Nie przypisuj cech swego szefa naciągacza korumpującego polityków i dziennikarzy z Zydowiczem.Wasze bagno Żydowicz odrzucił.
            Toruń jest szczęśliwy z tego że Żydowicz zdecydował sie wrócic ze swoja działalnościa po tym jak przeydent mu zaproponował partnerska współpracę.
            Jetes głupiutka.
            • Gość: do aaa Re: pijawka przyssała się do naszego miasta! IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 13:12
              Zmien gadke bo nudny jestes i monotematyczny. Dziewczyna ma racje. Czyzbys dostawal kase za te durne wpisy?!
              • vernerpanton Re: pijawka przyssała się do naszego miasta! 25.05.11, 13:25
                Gość portalu: do aaa napisał(a):

> Zmien gadke bo nudny jestes i monotematyczny. Dziewczyna ma racje. Czyzbys dost
                > awal kase za te durne wpisy?!

nudny bo uczciwie pisze? a to dobre, nie do wytrzymania są teksty, które trudno zbić uczciwą argumentacją i dyskusją - brawo aaa tak trzymaj
          • Gość: bene Re: pijawka przyssała się do naszego miasta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 14:57
            Żyd. będzie walczył o miejsce w Łodzi do upadłego, bo jak by nie patrzeć - Łódź to jednak wielkie miasto i połączone budżety Bydgoszczy i Torunia to zaledwie połowa budżetu łódzkiego - nigdzie tam nie ma szansy skołować tyle kasy, co nad Łódką.
            • Gość: bene Re: pijawka przyssała się do naszego miasta! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 15:23
              Ty wycichowski się łaś do walczaka...może cos ci skapnie...
            • al.pharg Re: pijawka przyssała się do naszego miasta! 25.05.11, 15:27
              Gość portalu: bene napisał(a):

> Żyd. będzie walczył o miejsce w Łodzi do upadłego, bo jak by nie patrzeć - Łó
              > dź to jednak wielkie miasto i połączone budżety Bydgoszczy i Torunia to zaledwi
              > e połowa budżetu łódzkiego - nigdzie tam nie ma szansy skołować tyle kasy, co
              > nad Łódką.

Po prostu zenada......... i tacy ludzie chcą miec cos do powiedzenia!
              Oprócz antysemityzmu i pomówień prosimy o jakies argumenty!
    • aaaaaa_a Na swiecie ceni się Żydowicza, a w Łodzi pomawia 25.05.11, 10:30
      Na świecie docenia sie ludzi z wiedzą, pomysłami, wizjonerów - u nas najwiecej mają do powiedzenia politykierzy bez wiedzy i często wykształcenia i sfrustrowani biznesmeni, którzy po nabiciu kasy ze sprzedaży kleju chcą dla poprawy samopoczucia zaistnieć w kulturze.
      sztuką jest działać w kulturze od zawsze i sie z tego utrzymywać, jest to wyższa szkoła jazdy niż sprzedaz kleju.
      Zdanowska powinna uwolnic sie od kliki Walczaka z Atlasu, bo skończy tak jak Sadzyński.
    • Gość: ewa Po co nam to wszystko!!!!!!!!!!!!!! IP: *.smrw.lodz.pl 25.05.11, 10:30
      Czy to jest najwazniejsza sprawa dla Łodzi?? Po co nam to wszystko. To ile ta wizyta już trwa? Skad będą pieniądze????????? Może ze sprzedaży naszych szkół.? Utopicie się w łzach naszych dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • aaaaaa_a Re: Po co nam to wszystko!!!!!!!!!!!!!! 25.05.11, 10:34
        Gość portalu: ewa napisał(a):

> Czy to jest najwazniejsza sprawa dla Łodzi?? Po co nam to wszystko. To ile ta w
        > izyta już trwa? Skad będą pieniądze????????? Może ze sprzedaży naszych szkół.?
        > Utopicie się w łzach naszych dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pieniądze sa z nieudanej i niepotrzebnej SSS. Im szybciej powrócimy do Gerego i Lycha tym szybciej Łódź zacznie zarabiać.
        • Gość: luki Re: Po co nam to wszystko!!!!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 10:45
          Człowieku przestan juz pisac wiecznie to samo od kilku godzin tylko wez sie do roboty. Twoj sposob pisania jest juz przez wszystkich rozpoznawalny. Ciągle to samo SSS, Walczak, Żydowicz nasz guru, bohater i lekarstwo dla miasta. Wyjdz w rejony centrum i zapytaj sie ludzi co oni z tego projektu beda mieli, jak im poprawi sie jakosc zycia. Popatrz najpierw jak Łódź wygląda i co piszą inni...a póżniej wyłącz komputer i przejdz sie do centrum by zobaczyc ten caly syf. Swoje madrosci powinienes w tym momencie oglaszac na forum Bydgoszczy moze tam znajdziesz uwielbienie.
          • aaaaaa_a Re: Po co nam to wszystko!!!!!!!!!!!!!! 25.05.11, 11:16
            Gość portalu: luki napisał(a):

> Człowieku przestan juz pisac wiecznie to samo od kilku godzin tylko wez sie do
            > roboty. Twoj sposob pisania jest juz przez wszystkich rozpoznawalny. Ciągle to
            > samo SSS, Walczak, Żydowicz nasz guru, bohater i lekarstwo dla miasta. Wyjdz w
            > rejony centrum i zapytaj sie ludzi co oni z tego projektu beda mieli, jak im po
            > prawi sie jakosc zycia. Popatrz najpierw jak Łódź wygląda i co piszą inni...a p
            > óżniej wyłącz komputer i przejdz sie do centrum by zobaczyc ten caly syf. Swoje
            > madrosci powinienes w tym momencie oglaszac na forum Bydgoszczy moze tam znajd
            > ziesz uwielbienie.

Od kolku godzin to ty wypisujesz bzdety przesycone jałową pustką. To, ze ludzie poznali sie na wojnach Walczaka to chwała, ale na to on nieźle pracował. Łódź nam zdewastował. Nie ma logicznego wytłumaczenia na żółć jaka się na forum gazety wylewa. Tak jak nie było dla szyderczych artykułów Bomanowskiej pisanych pod dyktando Walczaka. I mozesz sobie pisać w lęku, ale nie przyhamujesz juz tej świadomości jak sie w ludziach odradza. Gehry, Lynch, Zydowicz, Camerimage, EC1, cłc, to są wazne elementy gwarantujące rozwój Łodzi. I tylko bezmózgowia uwierzą, ze szansą łodzi jest przyblokowanie tego co ma przyszłość.
            • lodzermensz1 Re: Po co nam to wszystko!!!!!!!!!!!!!! 25.05.11, 11:41
              "Gehry, Lynch, Zydowicz, Camerimage, EC1, cłc, to są wazne elementy gwarantujące rozwój Łodzi."
              No kurcze mesjasze się znaleźli.
              Jedyny ratunek dla miasta.
              Ja Ci napiszę co byłoby ratunkiem dla tego miasta - gospodarz. Tymczasem od lat w tym mieście wybiera się geszefciarzy z SLD, później doktrynera o autorytarnych zapędach, a teraz kobietę bez żadnego pomysłu. Wstyd mi bo na Kropiwnickiego w pierwszej kadencji i na Zdanowską teraz głosowałem. Wstyd mi, bo widzę, że byłem głupi. Ci ludzie potrafią tylko kisić się we własnym sosie, rozgrywać swoje wewnętrzne wojenki, całować po rączkach pana Witka i wozić za Żydowiczami i Walczakami. Dla mnie jedno i to samo.
              A w międzyczasie ja zaczynam się rozglądać za innym miejscem do życia, bo ile można po wyjściu z domu wdeptywać w te same psie odchody i jeździć po dziurawej Kilińskiego?
              • Gość: witch ostatni zgasi swiatło IP: *.4web.pl 25.05.11, 18:11
                A w międzyczasie ja zaczynam się rozglądać za innym miejscem do życia, bo ile m
                > ożna po wyjściu z domu wdeptywać w te same psie odchody i jeździć po dziurawej
                > Kilińskiego?

jest kilka pięknych miast w Polsce, które nadają się do zamieszkania, nic nie pomoże Gehry i Lynch jeżeli nadal będziemy wybierali do władz miasta facetów bez jaj, młodych chłopaczków z ADHD, lale Barbi w średnim wieku albo innych karierowiczów, którzy bija się miedzy sobą o koryto / w pis, po i sld, bez wyjątku/
                • Gość: klara Re: ostatni zgasi swiatło IP: *.play-internet.pl 25.05.11, 20:10
                  > jest kilka pięknych miast w Polsce, które nadają się do zamieszkania, nic nie p
                  > omoże Gehry i Lynch jeżeli nadal będziemy wybierali do władz miasta facetów bez
                  > jaj, młodych chłopaczków z ADHD, lale Barbi w średnim wieku albo innych karier
                  > owiczów, którzy bija się miedzy sobą o koryto / w pis, po i sld, bez wyjątku/

zgadzam się, polityczne potwory, prawdziwe pasozyty zdewastują wszystko. Gdyby byli zdolni, nie pchali by sie ani do UMŁ, ani do polityki.
    • Gość: extrano Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Żyd... IP: *.play-internet.pl 25.05.11, 10:35
      doslownie jak w Misiu!!tylko tam to byla komedia a tu jest zycie i spore pieniazki! im ten MiŚ bedzie drozszy tym lepiej!!mam w koncu z tego 15 procent! a ja bede mial studio filmowe za 4 tysiace zlotych! 3 muszkieter tez ma jakis procencik! wszytko gra!rzad sie zaszantazuje, koleje tez, miasto zmusimy.. A mis zgnije..zrobi sie protokol zniszczenia....
      • aaaaaa_a Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 10:40
        Gość portalu: extrano napisał(a):

> doslownie jak w Misiu!!tylko tam to byla komedia a tu jest zycie i spore pienia
        > zki! im ten MiŚ bedzie drozszy tym lepiej!!mam w koncu z tego 15 procent! a ja
        > bede mial studio filmowe za 4 tysiace zlotych! 3 muszkieter tez ma jakis proce
        > ncik! wszytko gra!rzad sie zaszantazuje, koleje tez, miasto zmusimy.. A mis zgn
        > ije..zrobi sie protokol zniszczenia....

ty moze wróc do swojego ulubionego Misia czyli Walczaka z jego SSS - na która miasto juz przepytało 36 baniek i to się nigdy nie wróci, ani nie zwróci. Natomiast CŁC Gerego to potęga, to koło zamachowe nie tylko NCŁ, ale i dla całego miasta.
    • Gość: ap nie potrzeba nam ich w naszym łódzkim gettcie bo.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 10:42
      dzięki Zdanowskiej, PO i tym wszystkim mądraskom z forum Łódź i tak jest i będzie zaj... miastem z którego nawet zdechłe szczury uciekają hehehhehehe
      • Gość: klara Re: nie potrzeba nam ich w naszym łódzkim gettcie IP: *.play-internet.pl 25.05.11, 20:26
        Gość portalu: ap napisał(a):

> dzięki Zdanowskiej, PO i tym wszystkim mądraskom z forum Łódź i tak jest i będz
        > ie zaj... miastem z którego nawet zdechłe szczury uciekają hehehhehehe

cos w tym jest
    • Gość: mimka Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Żyd... IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 10:57
      Dokladnie, chcemy aby Łódź najpierw stala sie miastem cywilizowanym czyli czystym, zielnym z zadbanymi ulicami, kamienicami, dobrymi drogami a pozniej mozna myslec o innych projektach.
      Ja wole miec ladne centrum z ktorego kazdy korzysta!!!!
      • aaaaaa_a Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 11:19
        Gość portalu: mimka napisał(a):

> Dokladnie, chcemy aby Łódź najpierw stala sie miastem cywilizowanym czyli czyst
        > ym, zielnym z zadbanymi ulicami, kamienicami, dobrymi drogami a pozniej mozna
        > myslec o innych projektach.
        > Ja wole miec ladne centrum z ktorego kazdy korzysta!!!!

Skad chcesz na to wziąć kasę. czy wiesz co to jest rozwój? Czy ty nie rozumiesz, ze organizm miejski jest jak przedsiębiorstwo i zeby wydawać trzeba zarabiać. Obecne władze jak i komisaryczne przyhamowały ten rozwój i skupiły sie na odśniezani za kilkadziesiat milionów i nieudolnym sprzątaniu za tyle samo, a efektów brak.
        • lodzermensz1 Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 11:33
          Efekty są takie, że jest czyściej, choć nadal syf.
          A co do odśnieżania - ja mam to w nosie bo jeżdżę wielką terenówką, ale moja żona ma osobówkę i chciałbym, żeby mogła bezpiecznie jechać i spokojnie zaparkować. Wolę odśniezone ulice niż durne inwestycje dla grona wybrańców.
          Jesteś kompletnie naiwny sądząc, że budowa centrum (wszystko mi jedno czy żydowiczowego czy walczakowego) przyniesie nagle kupę kasy i będzie można posprzątać ulice. Pieniądze pochodzą z podatków, a podatki płacą firmy. Miasto ma przyciągać firmy, a nie wydumane, z palucha wyssane centra sztuki i kultury, do których trzeba później dopłacać.
          Co z tego, że festiwal Camerimage przynosi dochody? Czy taki dochód zapewni funkcjonowanie centrum przez cały rok, od jednego eventu do drugiego?
          • Gość: do lodzermensza Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 11:52
            Dochody przyniesie i centrum Camerimage Gehrego i firmy które się zleca by budowac przy jego budynku-ikonie! tak sie stało w Bilbao i innych miastach gdzie stawiał swoje budynki.
            • vernerpanton Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 12:50
              Gość portalu: do lodzermensza napisał(a):

> Dochody przyniesie i centrum Camerimage Gehrego i firmy które się zleca by budo
              > wac przy jego budynku-ikonie! tak sie stało w Bilbao i innych miastach gdzie st
              > awiał swoje budynki.

Oczywiście sama inwestycja podczas jej trwania to już jest dla miasta rozwój
              • lodzermensz1 Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 14:50
                Już ja wiem jak to wygląda.
                Przetarg wygra Skanska albo inny potentat, który zaangażuje do niego podwykonawców. Podwykonawcy będą z Łodzi, albo skądkolwiek. Ci podwykonawcy też zaangażują po-podwykonawców. Na końcu tej drabinki zależności będą łodzianie - niewielkie firmy, które zostaną koncertowo zbałwanione na tym całym interesie.
                Tak to się zwykle odbywa.
                Budynek ikona? Może i tak. Sądząc z projektu to kolejne dzieło Gehrego, takie jak mnóstwo innych. No ale w Łodzi jeszcze takiego nie ma więc będzie super. No i to Gehry! (worship Him!!)
                Chociaż sądzę, że tak na prawdę nigdy nie będzie...
    • lodzermensz1 drodzy miłośnicy Walczaka, Żydowicza i Gehrego 25.05.11, 11:23
      A może by to zrobić normalnie?
      Może należałoby odstawić wszystkich tych panów Walczaków, Żydowiczów, Gehrych i Lynchów, z ich obrażaniem się na siebie i wojenkami, dzięki którym cierpi miasto?
      Może to władze miasta powinny zastanowić się nad strategią dla Łodzi, a nie oddawać tego w ręce Żydowicza, czy Walczaka? Może należy się zastanowić czy łódź potrzebuje centrum konferencyjnego budowanego za publiczną kasę? Może warto rozważyć z czego ta instytucja miałaby się utrzymywać?
      A jak już taka strategia zostanie wypracowana, to może należy otworzyć konkurs architektoniczny na centrum konferencyjno - kulturalne? Tak aby jury mogło wybrać projekt najlepszy. Niech to nawet będzie nikomu nieznany, może lokalny, młody architekt, który dostanie okazję by zrobić coś wielkiego? Ile tak na prawdę osób przyjedzie po to, żeby zobaczyć kolejny budynek Gehrego? Bez jaj - ilu jest fanatycznych miłośników architektury? Ludzie odwiedzają miasta by zobaczyć coś ciekawego, by coś przeżyć, bo kręci ich klimat miasta, a nie wytwory jednego architekta. Na razie klimat Łodzi tworzą kloszardzi, psie kupy i obszczane bramy.
      Największym sukcesem miasta od lat jest Manufaktura. Hotel Andels nie był projektowany przez Gehrego, a wygrywa międzynarodowe konkursy. Manufaktura przy całej swej kiczowatości i dominacji funkcji merkantylnych jest czysta, ludzie czują się tam bezpiecznie, nie ma kloszardów wyciągających ci żarcie z talerza w restauracyjnym ogródku i nie ma psich kup. Tak powinno być w całym mieście.
      Rzygać mi się chce, jak czytam na tym forum przewalanki między wyznawcami Żydowicza i pomagierami Walczaka. Obie postaci są dla mnie niewiarygodne. Jak w ogóle można powierzać publiczne (niemałe) pieniądze ludziom, którzy nie wygrali przetargów i konkursów, a jedynie mają nazwiska i ambicje wyciągania publicznych pieniędzy?
      Nawiasem mówiąc: gdyby pan Lynch rzeczywiście chciał tutaj centrum filmowego, to czy nie powinien zbudować go za prywatne pieniądze? Na pewno gdyby budował je w Stanach, to nikt by mu z publicznej kasy złamanego grosza nie dał...
      • Gość: łodzianka1 Re: drodzy miłośnicy Walczaka, Żydowicza i Gehreg IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 12:56
        @lodzermensz1
        podzielam Twoją opinię. jestem tego samego zdania.
        • lodzermensz1 Re: drodzy miłośnicy Walczaka, Żydowicza i Gehreg 25.05.11, 13:31
          Dzięki.
          I właśnie o to chodzi - my, zwykli mieszkańcy tego miasta, niezaangażowani w walki koterii, mamy dość ustawiania nas po jednej lub drugiej stronie barykady.
          My byśmy chcieli mieszkać w możliwie normalnym mieście, a nie tylko jeździć tam do pracy.
          Wiem, bo rozmawiam z ludźmi i tak na prawdę nikt nic z tego nie rozumie i każdy twierdzi, że jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę.
          Proces modernizacji tego miasta powinien być przejrzysty, a nie przebiegać liniami znajomości z takim czy innym luminarzem kultury czy gospodarki...
          • Gość: łodzianka1 Re: drodzy miłośnicy Walczaka, Żydowicza i Gehreg IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 13:48
            po stokroć TAK !
      • vernerpanton Re: drodzy miłośnicy Walczaka, Żydowicza i Gehreg 25.05.11, 13:10
        lodzermensz1 napisał:

> A może by to zrobić normalnie?
        > Może należałoby odstawić wszystkich tych panów Walczaków, Żydowiczów, Gehrych i
        > Lynchów, z ich obrażaniem się na siebie i wojenkami, dzięki którym cierpi mias
        > to?

śmieszny jesteś, jak odstawisz Zydowicza, Gerego, Lyncha, Kriera - to co masz do zaproponowania?
        walczaka odstawiam bo przewalił przez swoją niekompetencję kawał kasy i pokazał, że nie umie, ale bardzo chce

> Może to władze miasta powinny zastanowić się nad strategią dla Łodzi,

no przeciez strategie już mamy i te wykonane dla władz za koszmarnie dużą kasę i co? nic! bo władza tylko grzeje stołki i o nie dba by były miękkie

a nie odd
        > awać tego w ręce Żydowicza, czy Walczaka? Może należy się zastanowić czy łódź p
        > otrzebuje centrum konferencyjnego budowanego za publiczną kasę? Może warto rozw
        > ażyć z czego ta instytucja miałaby się utrzymywać?

Zydowicz przez rok aranzował bez skutku spotkania z firmą, która chciała zapewnić wejście w budowę cłc firm prywatnych i co? nic! bo walczak podsycał nienawiść do Żydowicza

> A jak już taka strategia zostanie wypracowana, to może należy otworzyć konkurs
        > architektoniczny na centrum konferencyjno - kulturalne? Tak aby jury mogło wybr
        > ać projekt najlepszy. Niech to nawet będzie nikomu nieznany, może lokalny, młod
        > y architekt, który dostanie okazję by zrobić coś wielkiego?

po co nam nieznany architekt i projekt, my potrzebujemy świetnej jakości i oprawy, najwyższy czas wyjść z zaściankowośći. Nie ufam poziomowi szanownej komisji konkursowej. Wystarczy popatrzec kto w instytucie architektury zostaje profesorem i kto ten tytuł nadaje, żal łodzi

Ile tak na prawdę o
        > sób przyjedzie po to, żeby zobaczyć kolejny budynek Gehrego? Bez jaj - ilu jest
        > fanatycznych miłośników architektury? Ludzie odwiedzają miasta by zobaczyć coś
        > ciekawego, by coś przeżyć, bo kręci ich klimat miasta, a nie wytwory jednego a
        > rchitekta. Na razie klimat Łodzi tworzą kloszardzi, psie kupy i obszczane bramy

kloszardzi i psie kupy to sobie sami wypracowaliśmy, a Gehryego przyjeżdżają oglądać z najrozmaitrzych zakątków świata.
        > .
        > Największym sukcesem miasta od lat jest Manufaktura. Hotel Andels nie był proje
        > ktowany przez Gehrego, a wygrywa międzynarodowe konkursy. Manufaktura przy całe
        > j swej kiczowatości i dominacji funkcji merkantylnych jest czysta, ludzie czują
        > się tam bezpiecznie, nie ma kloszardów wyciągających ci żarcie z talerza w res
        > tauracyjnym ogródku i nie ma psich kup. Tak powinno być w całym mieście.
        > Rzygać mi się chce, jak czytam na tym forum przewalanki między wyznawcami Żydow
        > icza i pomagierami Walczaka. Obie postaci są dla mnie niewiarygodne. Jak w ogól
        > e można powierzać publiczne (niemałe) pieniądze ludziom, którzy nie wygrali prz
        > etargów i konkursów, a jedynie mają nazwiska i ambicje wyciągania publicznych p
        > ieniędzy?
        > Nawiasem mówiąc: gdyby pan Lynch rzeczywiście chciał tutaj centrum filmowego, t
        > o czy nie powinien zbudować go za prywatne pieniądze? Na pewno gdyby budował je
        > w Stanach, to nikt by mu z publicznej kasy złamanego grosza nie dał...
        • lodzermensz1 Re: drodzy miłośnicy Walczaka, Żydowicza i Gehreg 25.05.11, 13:26
          Ja jestem zwykłym obywatelem tego miasta i nie mam zamiaru rozstrzygać kto tutaj jest winien, a kto nie. Dawno temu zgubiłem się w tym kociokwiku. Ale jeśli to ma tak wyglądać, że weźmiemy z marszu Gehrego, tylko dlatego, że kiedyś coś fajnego zbudował (prezentowane jakiś czas temu makiety słabo mnie przekonują), no i Żydowicz go zna, to dla mnie nie jest dobry powód. Opowieści o stanie łódzkiej architektury może by mnie przekonały, ale ja po Polsce jeżdżę i widzę jaki jest ogólny stan architektury w tym kraju (vide niedoszły prezydent Warszawy i jego potworki). Generalnie jest syf i kicha. Więc sprawę mogłoby rozwiązać np jury międzynarodowe. Tak, czy siak powinno to być przejrzyste i jasne. A wyciąganie z kapelusza Gehrego takie nie jest. Po prostu...
          Nie będę też ukrywał, że dla mnie osoba Pana Żydowicza też jest mało wiarygodna. Nie znam kulis "sprawy łódzkiej", ale ogólna wiedza o dokonaniach tego pana w Toruniu i efekty widoczne dzisiaj w Łodzi jakoś mnie do niego nie przekonują.
          Druga strona też nie bardzo.
          A strategia? Tak - jest strategia. Ale to strategia wizerunkowa, zresztą mało efektywnie komunikowana. Nie ma przywódcy, nie ma komunikacji wizji i celu. Są kupy... I kłócący się "poważni" panowie.
          I tak to wygląda z perspektywy zwykłego obywatela.
          • vernerpanton Re: drodzy miłośnicy Walczaka, Żydowicza i Gehreg 25.05.11, 13:47
            lodzermensz1 napisał:

> Ja jestem zwykłym obywatelem tego miasta i nie mam zamiaru rozstrzygać kto tuta
            > j jest winien, a kto nie. Dawno temu zgubiłem się w tym kociokwiku.

to widać

Ale jeśli t
            > o ma tak wyglądać, że weźmiemy z marszu Gehrego, tylko dlatego, że kiedyś coś f
            > ajnego zbudował (prezentowane jakiś czas temu makiety słabo mnie przekonują), n
            > o i Żydowicz go zna, to dla mnie nie jest dobry powód.

Gehry został zatrudniony przez Radnych, którzy zobowiązali Żydowicza jako prezesa spółki CŁC w której miasto ma 49 % udziałów, aby przekonał gehryego do tego by zrobił dla Łodzi projekt centrum CŁC i w tym celu zapłacili mu juz 5 milionów złotych.
            Po czym przed referendum, aby nie był to sukces Kropy raptownie przyhamowali dalsze prace i wyrzucili 5 baniek do kosza. Żydowicz się wściekł, że polityka jest ważniejsza od umów i zaczął strajkować i to zostało wykorzystane przeciwko niemu przez jego rywala walczaka, który kosztem Gehryego chciał nam postawić szklana rurę.
            Dlatego ja nie widzę tutaj winy Zydowicza, a z tego co się zorientowałem to Zydowicz wcześniej Gehryego nie znał, ten go ceni bo Żydowicz w ogóle cieszy sie uznaniem w Świecie

Opowieści o stanie łódzk
            > iej architektury może by mnie przekonały, ale ja po Polsce jeżdżę i widzę jaki
            > jest ogólny stan architektury w tym kraju (vide niedoszły prezydent Warszawy i
            > jego potworki). Generalnie jest syf i kicha. Więc sprawę mogłoby rozwiązać np j
            > ury międzynarodowe. Tak, czy siak powinno to być przejrzyste i jasne. A wyciąga
            > nie z kapelusza Gehrego takie nie jest. Po prostu...

pamiętaj że z kapelusza Gehryego wyciagnęli radni, nie Zydowicz, który tylko grzecznie ze zobowiązania się wywiązał

> Nie będę też ukrywał, że dla mnie osoba Pana Żydowicza też jest mało wiarygodna
            > . Nie znam kulis "sprawy łódzkiej", ale ogólna wiedza o dokonaniach tego pana w
            > Toruniu i efekty widoczne dzisiaj w Łodzi jakoś mnie do niego nie przekonują.

przytocz coś na temat tego torunia, bo nawet nie wiesz, że jesteś w wielkim błędzie. Prezydent Zalewski po wielu latach ( on chyba jest teraz prezydentem torunia trzecią kadencję) wreszcie Zydowicza docenił i nawet powołał go do jakiejś rady która ma stanowić pieczę nad rozwojem kultury w toruniu. Zydowicz jest trudny, ale dlatego, że bezkompromisowo i z uporem nie wchodząć w lewe układy, realizuje swoje cele i to się nie podoba. Tak powstał konflikt z Walczakiem.

> Druga strona też nie bardzo.
            > A strategia? Tak - jest strategia. Ale to strategia wizerunkowa, zresztą mało e
            > fektywnie komunikowana. Nie ma przywódcy, nie ma komunikacji wizji i celu. Są k
            > upy... I kłócący się "poważni" panowie.
            > I tak to wygląda z perspektywy zwykłego obywatela.

bo o naszym życiu nie decydują profesjonaliści tylko politycy i jacyś niespełnieni biznesmeni - to powoduje bajzel
            • lodzermensz1 Re: drodzy miłośnicy Walczaka, Żydowicza i Gehreg 25.05.11, 14:45
              > > Ja jestem zwykłym obywatelem tego miasta i nie mam zamiaru rozstrzygać kt
              > o tuta
              > > j jest winien, a kto nie. Dawno temu zgubiłem się w tym kociokwiku.
              >
              > to widać
              Może i widać.
              Ale odnoszę wrażenie, że w tym burdelu orientują się jedynie osoby bezpośrednio w ten burdel zaangażowane.
              Aha - są jeszcze wyznawcy, którzy udają, że się orientują, ale w gruncie rzeczy oni tylko wyznają.
              • Gość: łodzianka1 Re: drodzy miłośnicy Walczaka, Żydowicza i Gehreg IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 15:17
                @lodzermensz1
                i znowu BINGO! Podzielam w 100% Twoją opinię o tych "zorientowanych" i tych, którzy chcą za takich uchodzić !
                • al.pharg Re: drodzy miłośnicy Walczaka, Żydowicza i Gehreg 25.05.11, 15:37
                  Gość portalu: łodzianka1 napisał(a):

> @lodzermensz1
                  > i znowu BINGO! Podzielam w 100% Twoją opinię o tych "zorientowanych" i tych, kt
                  > órzy chcą za takich uchodzić !

czy ty przypadkiem sam sobie nie przyklaskujesz?
                  • lodzermensz1 Re: drodzy miłośnicy Walczaka, Żydowicza i Gehreg 25.05.11, 15:43
                    Cóż - możesz mi wierzyć lub nie, ale to nie ja. Mam na forach Gazety jeszcze jeden nick, ale w tej dyskusji się nie pojawił.
      • jacek2216 Re: drodzy miłośnicy Walczaka, Żydowicza i Gehreg 25.05.11, 13:54
        Popieram w pełni.
    • Gość: REWITALIZACJA Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Żyd... IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.11, 11:25
      Ładne centrum z którego każdy korzysta.

JESTEM ZA ZRÓWNOWAŻONĄ REWITALIZACJĄ CENTRUM.

DO JASNEJ CIASNEJ KIEDY POJAWIĄ SIĘ REALNE DZIAŁANIA ZRÓWNOWAŻONEJ REWITALIZACJI CENTRUM I SRÓDMIESCIA.

A LIPOWA, A LEGIONÓW, ZACHODNIA, NOWOMIEJSKA

eC1 BARDZO WAŻNE JEDNAK POZA TYM KWARTAŁEM SĄ POZOSTAŁE. kIEDY BĘDĄ REALNE DZIAŁANIA?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka