Dodaj do ulubionych

Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie w...

IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.11, 07:50
Ludzie Miasto wydało na marne 265 tys. złotych, no normalnie ręce opadają, te analizy to zwykłe pranie pieniędzy i mogą je sobie wsadzić wiadomo gdzie. Sama frekfencja zależy przede wszystkim od tego w jakiej lidze się gra, na jakim obiekcie (wszystkie nowe przyciągają zdecydowanie większą publiczność) i kto jest sponsorem czyli o jakie cele gra drużyna. Nie no jeśli tak łatwo w Polsce zarobić kasę to ja chyba jutro zakładam podobną firmę analityczną i wnioski przedstawie zgoła odmienne. Przecież to jest wróżenie z fusów, równie dobrze Hanka mogła dać 100 zeta wróżce by jej z fusów wyczytała jak ma wyglądać ten stadion ( i przypuszczam efekt zdecydowanie bardziej odpowiadał by rzeczywistości).
Obserwuj wątek
    • old_lodzer a bal na Titanicu trwa .... 31.05.11, 08:17
      po raz kolejny klika kilku osób wydaje pieniądze na swoje zabawki kosztem zrujnowanego miasta .... a my jak barany ....
      • Gość: Łodzianin Re: a bal na Titanicu trwa .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 08:33
        I tym powinna sie zajac Gazeta. Miasto chce wydac 200 milionow zlotych na stadion dla prywatnej spolki, usilujac jeszcze wszystkim wmowic, ze bedzie to "stadion miejski". "Stadion miejski", ktory nie bedzie przystosowany do rozgrywania zawodow zuzlowych, lekkoatletycznych, czy chociazby meczow rugby. Nikt poza pilkarzami LKSu nie bedzie z niego korzystal. Jakby tego bylo malo, to jeszcze chce wybudowac hale, pomimo faktu, ze nowoczesna hala stoi tuz obok. Wszystko tylko po to, aby zaspokoic roszczenia wlascicieli prywatnej spolki. I oczywiscie wszystko z pieniedzy podatnikow. Do tego jeszcze 262 tysiace wyrzucone w bloto. Nie po to sie zleca profesjonalnej firmie opracowanie strategii, aby pozniej sie do jej nie dostosowac, bo jest niewygodna, wybierajac oczywiscie najlepsza dla siebie, nie dla miasta. Za chwile uslyszymy natomiast po raz kolejny jaka to Łódź jest biedna, nie ma na szkoly, remonty drog itp. Ale na inwestycje dla prywatnej spolki pieniadze sie znajda (z zaciagnietych kredytow, ktore my bedziemy splacac).
    • Gość: mara zdanowska pierdła IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.11, 08:25
      zdanowska znowu pierdła, a smród się rozszedł po całym łódzkim grajdole. Najgorsze, że fetor będzie długo wyczuwalny.
    • Gość: pieniążek Kto płaci? IP: *.toya.net.pl 31.05.11, 09:12
      www.youtube.com/watch?v=H2-l4Z5dLVI
    • Gość: jazz Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie w... IP: *.toya.net.pl 31.05.11, 09:19
      czyli nadal jedna wielka niewiadoma. zamiast budować halę za 80 milionów proponuje obu sekcjom LKSu wynajmować dużą halę, i tak wyjdzie taniej.
      skończmy też pisać że to ma być obiekt miejski! będzie TYLKO dla LKS PSS.
    • Gość: :) Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie w... IP: 212.160.172.* 31.05.11, 09:24
      Ja się nie zgadzam żeby z moich podatków powstał stadion ŁKS. Jakim prawem ja z moich ciężko zarobionych pieniędzy mam sponsorować klub z którym nie mam i nie chce mieć nic wspólnego. Sądzę że najrozsądniejsze rozwiązanie to referendum wśród Łodzian, czy chcą czy nie chcą żeby ich podatki zostały wydane na ten cel. Ja pierwszy podpisuje się pod NIE!!

Stadion miejski jak sama nazwa mówi ma być dla wszystkich w Łodzi nie dla jednego klubiku.. To samo hala..
      • Gość: sad Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: *.toya.net.pl 31.05.11, 09:56
        A ja np. nie posyłam dzieci do szkół i nie chcę ich sponsorować.
        Sądzę że najrozsądniejsze rozwiązanie to referendum wśród Łodzian, czy chcą czy nie chcą żeby ich podatki zostały wydane na ten cel.
        Rozumiem, ze jesteś kibicem Widzewa i stąd twoje rozczarowanie. Miasto wydaje pieniądze na różne cele i jeżeli masz z tym problem, to przyjmij, że akurat TWOJE PIENIĄDZE, wydawane są na cele, które akceptujesz i będziesz miał spokój.
        • Gość: :) Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 212.160.172.* 31.05.11, 10:08
          I tu się mylisz nie interesuje się piłką nożną. Ty za to jak widać jesteś kibicem ŁKS i dlatego pomysł Ci się podoba.. Tylko napisz czy zdecydowałbyś się oddawać swojemu szefowi część swojej wypłaty żeby wybudował sobie nowy elegancki dom czy nowy budynek dla swojej firmy? Ja osobiście nie jestem taki rozrzutny.

Ja jako kibic Budowlanych / Organiki sądzę że jak ma być coś miejskiego to faktycznie ma być miejskie a nie dla ŁKS (prywatnej spółki).
          Jeśli stadion ma być miejski to według mnie powinien być przystosowany do większej liczby dyscyplin niż tylko piłka nożna. Dlaczego nie będzie tam żużla, rugby, a na hali siatkówki, koszykówki, piłki halowej itp. innych łódzkich drużyn niż ŁKS (a mało ich nie ma, bo to nie tylko Widzew i ŁKS) ??

A teraz pomyśl co napisałeś.. Co mają dzieci i ich nauka (za Twoją też ktoś musiał zapłacić) do sponsorowania prywatnych firm? Według mnie porównanie zupełnie jak to się kolokwialnie mówi "z dupy"
      • Gość: Widzew Lodz Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: *.toya.net.pl 31.05.11, 13:29
        czy ŁKS w koncu przestanie zebrac od miasta,a zrobi w koncu cos samemu? podobno chodza sluchy ze Marek Profus najbogatszy polski biznesmen na 13 miejscu wg tygodnika "WPROST' jego dochod wynosi prawie 1,4 miliardow zl chce kupic ŁKS za 10 mlnow zł? to niech k...a wykupi tereny od miasta zbuduje stadion za własne pieniadze,tak jak Cacek w Widzewie i gitara? chociaz nie wieze ze jakis inwestor wejdzie w ten klub zwanym LKSem! nie uwieze jak nie zobacze???
        • Gość: czerwona etykieta znowu masz rację IP: *.toya.net.pl 31.05.11, 14:22
          tak niech ŁKS wybuduje stadion tak jak już to zrobił za swoje pieniądze cfany sylwek!!
          tak jak kupił już bez bonfikaty 99% tereny , tak jak wyremontował i przebudował infrastukturę wokół stadionu, WSZYSTKO TO ZROBIŁ ZA WŁASNE PIENIĄDZE!
          dlatego teraz chyba nie ma pieniędzy na pensje
          człowieku obudź się i nie pisz tu bzdur
          czerwona pan-da pasuje do was jak malowana!!
          • Gość: :) Re: znowu masz rację IP: 212.160.172.* 31.05.11, 14:29
            A co temat stadionu miejskiego ma do Widzewa?
            Infrastruktura wokół stadionu to akurat dobra inwestycja, bo każdy z nas będzie z niej korzystał i na to powinna iść kasa..
            • Gość: Widzewiak Re: znowu masz rację IP: *.toya.net.pl 31.05.11, 15:14
              ma? to ze miasto wam buduje z miejskiej kasy (podatnikow) stadion wam sie nalezy tylko wybudujcie go sami juz dawno powinniscie poszukac inwestora a nie zebrac od miasta (bo wam sie wszystko nalezy! smiech!!!!!) ale kto wejdzie w ten klub Marek Profis aha! to powinien sam postawic,w koncu bedziecie miec inwestora,chyba ze od miasta kredyt wezmie i stadion postawi hahaha? cytat: bo kazdy z nas bedzie z niej korzystal i na to powinna isc kasa? gosc portalu! chyba wy bo chyba bedzie stadion miejski? Widzew bedzie miał swoj? a tak apropo: przestaniemy sie inetresowac wsazyn klubem jak oddacie wszystkie pieniadze miastu co nakradliscie. prawda galerianki:-) bez odbioru
              • Gość: pan_doktor Re: znowu masz rację IP: 194.42.116.* 31.05.11, 15:27
                typowy wstydzewski frustrat onanista.
                • Gość: Widzewiak Re: znowu masz rację IP: *.toya.net.pl 31.05.11, 16:07
                  nie flustrat, bo taka jest prawda kmiocie z Al.Chojni
    • jakub.hubert Ciag dalszy zadluzania sie ? 31.05.11, 09:31
      Jako ekonomista zrozumialem jedno - partnerstwo publiczno prywatne w wtym momencie to poprostu kredyt tylko nie od banku, a od prywatnej firmy. Wspaniale. Kolejny dlug. Niech pani prezydent wskaze jeszcze sposoby i mozliwosci splaty.
    • Gość: NRG Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 10:54
      Jestem kibicem Łódzkiego Klubu Sportowego i jestem za tym aby na stadionie przy al. Unii 2 mieścił się obiekt na którym można by obejrzeć mecz piłki nożnej, żużel i rugby. Tętniło by tam życie. Jeżeli już jesteśmy ostatni na liście obiektów sportowych w Polsce to chociaż bądźmy rozsądni i praktyczni a będzie to służyło wiele lat wszystkim.

Pozdrawiam kibiców sportowych z miasta Łodzi!
      • Gość: :) Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 212.160.172.* 31.05.11, 10:58
        I prawidłowo.
      • Gość: chyba_śnię Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 194.42.116.* 31.05.11, 11:30
        dziękuję bardzo za takie oglądanie piłki nożnej. minimalna szerokość toru żużlowego to 10m. i nie gadaj mi tu takich głupot, bo akurat na stadionie orła nigdy cię nie widziałem.
        • Gość: :) Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 212.160.172.* 31.05.11, 11:43
          Dziwne że w innych miastach się to sprawdza i nikt nie narzeka..
          • Gość: pole_autor Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 194.42.116.* 31.05.11, 11:56
            tzn. gdzie np.? warszawa? nie. poznań? nie. kraków? nie. litości. nie chcę porównywać polski do zachodnich stadionowych standardów, ale pokaż mi stadion za naszą zachodnią granicą (a może być i wschodnia w sumie), gdzie w mieście powyżej 750tyś mieszkańców jest stadion "do wszystkiego"?
        • bnew Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie 31.05.11, 13:29
          Jak ci się nie podoba to sobie sam zbuduj stadion piłkarski dla jednej drużyny. Miejski znaczy dla drużyn z miasta, czyli żuzel, rugby, lekka atletyka, drużyny młodzieżowe. Na takie przeznaczenie można budować stadion z publicznych pieniędzy. Jeśli to ma być stadion piłkarski dla prywatnego klubu ŁKS i grupy chuliganów oglądających ich mecze to bardzo proszę sobie budować za swoje prywatne pieniądze.
          > dziękuję bardzo za takie oglądanie piłki nożnej. minimalna szerokość toru żużlo
          > wego to 10m. i nie gadaj mi tu takich głupot, bo akurat na stadionie orła nigdy
          > cię nie widziałem.
          • Gość: no_zaraz_zaraz Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 194.42.116.* 31.05.11, 13:48
            ale dla mnie wstydzew i inne łódzkie drużyny piłkarskie mogłyby rozgrywać swoje mecze na stadionie al. unii 2. ja chcę zwrócić uwagę, że oglądanie piłki nożnej na stadionie "niepiłkarskim" jest niekomfortowe i mija się zupełnie z celem. swoją drogą...teraz podnosicie larum, że żużel, że rugby...ilu was chodzi oglądać żużlowców (ja chodzę), ile z was chodzi oglądać rugbistów? krzyczycie tylko dlatego, że stadion "miejski" będzie przy al. unii lubelskiej.
          • Gość: ty_z_łodzi_jesteś? Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 194.42.116.* 31.05.11, 13:50
            przecież NOWY stadion lekkoatletyczny został niedawno oddany.
            • Gość: :) Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 212.160.172.* 31.05.11, 14:17
              Mam naprawdę głęboko czy stadion ma być (jeszcze nie jest) przy Unii czy przy Piłsudskiego. Według mnie na ten moment stadion ładowany jest dla jednego klubu dla ŁKS (Klubu Wstydzew nie znam, widocznie jakoś mało obeznany jestem w temacie). Ok stadion lekkoatletyczny został oddany, ale z tego co się orientuje hala niedaleko planowanej inwestycji również.. więc??

Jedno jest pewne tak Widzew jak i ŁKS są prywatną własnością i tak jeden jak i drugi klub w mojej opinii powinien wybudować stadion za swoje, a jeśli miasto ma już na to łożyć to stadion ma być MIEJSKI, a nie oddany jednemu albo drugiemu (wyłącznie dla wszystkich łódzkich drużyn nie tylko profesjonalnych, bez wyróżniania żadnej). Trudno żeby z naszych podatków robić dobrze prywatnym firmom, które na tym będą zarabiać.
              • Gość: no_wiesz_co Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 194.42.116.* 31.05.11, 14:28
                co innego hala widowiskowa, a co innego hala treningowa.
                • Gość: :) Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 212.160.172.* 31.05.11, 14:30
                  No nie wiem hala treningowa na 3tys. osób??
                  • Gość: właśnie_tak Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 194.42.116.* 31.05.11, 14:43
                    hala koszykarska (rozgrywanie meczów koszykówki na atlas arenie mija się zupełnie z celem.) i jednocześnie hala treningowa dla piłkarzy/siatkarek i młodszych piłkarskich roczników, które nie mają gdzie trenować. przypomnij sobie co z boiskami treningowymi na terenie Łódzkiego Klubu Sportowego (dobrze, terenu miasta, będącego w zarządzie mosiru) zrobiło miasto.
                    • Gość: :) Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 212.160.172.* 31.05.11, 14:59
                      Czemu mija się z celem skoro hala stoi pusta? Najlepiej wybudujmy jeszcze z 10 hal które będą stały przez większość czasu puste.. ja bym nie wybudował domu za swoją kasę i nie oddał komuś za free, no chyba że Ty.
                      • Gość: b_o Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 194.42.116.* 31.05.11, 15:01
                        uruchomienie tak dużej hali generuje niesamowicie wielkie koszty, które są niewspółmierne do przychodu (chociażby) z biletów.
                        • Gość: :) Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 212.160.172.* 31.05.11, 15:03
                          No tak koszty paliwa, rozruchu itp. itd..
                          • Gość: masz_racje Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 194.42.116.* 31.05.11, 15:20
                            samo ogrzanie takie hali jak atlas arena to są olbrzymie koszty. i jeśli nawet na taką koszykówkę męską przyjdzie góra 4tys widzów (co ja mówię?!) to nawet nie zwróci się na koszt ogrzewania i obsługi. a jeśli chodzi o samą atlas arenę, chyba nie będę odosobniony, że to chyba jeden z największych błędów łódzkich władz ostatnich lat.
    • Gość: i_to_nie_prawda Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie w... IP: 194.42.116.* 31.05.11, 11:57
      i właśnie narzekają. ja bardzo dziękuję za takie oglądanie piłki: 10-15 metrów tor, potem reklamy, potem dwumetrowy płot.
      • Gość: :) Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 212.160.172.* 31.05.11, 12:06
        Niedługo się okaże że w Łodzi jest tylko żużel i piłka.. Do rugby też się doczepicie bo za wysokie słupki i będą wam zasłaniać? Ja jestem zdania że jak miejski to nie dla jednej prywatnej drużyny tylko jak już to dla wszystkich łódzkich. Stadion wielofunkcyjny w miarę możliwości (jeśli nie żużel to bieżnia lekkoatletyczna itp. itd.)
        • Gość: bredzicie_towarisz Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 194.42.116.* 31.05.11, 13:52
          ale ja się pytam po co? jest stadion lekkoatletyczny (NOWY!) i stadion żużlowy. za starych dobrych czasów stadion orła był wypełniony po brzegi, teraz jest dziurawo. (dawno = jag speedway łódź)
          • Gość: :) Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 212.160.172.* 31.05.11, 14:19
            A ja się pytam po co stadion dla prywatnego klubu który powinien sam siebie finansować? Po co kolejna hala skoro podobno mamy NOWĄ supernowoczesną?? A może by tak zająć się drogami na których giną ludzie??
            • Gość: tak_tak Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 194.42.116.* 31.05.11, 14:32
              myślę, że i drogami ktoś_tam się zajmuje. nie oszukujmy się...stadion piłkarski w takim mieście jest niezbędny. trafiło na tereny przy stadionie Łódzkiego Klubu Sportowego (niech wam będzie MOSiRu). płakać z tego powodu nie będę. próbuję wam tylko wytłumaczyć, że stadion do_wszystkiego jest stadionem do_niczego. na tę chwilę Łódź nie potrzebuje ani stadiony żużlowego, ani rugby. jasne, fajnie by było żeby takowe powstały, ale są inne priorytety. piłka kopana to jakby nie było pierwszy sport w Łodzi. przyjdzie czas i na rugby, i na korty tenisowe (choć coś tam się chyba ostatnio ruszyło), na żużel i pływanie synchroniczne. po prostu z logicznych względów miastu Łódź, łatwiej będzie (oby) wybudować stadion przy al. unii niż gdziekolwiek indziej. brus idzie do chińczyków, a start ma baaaardzo niejasną sytuację właścicielską.
              • Gość: :) Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 212.160.172.* 31.05.11, 14:42
                Nie ma różnicy lokalizacja a funkcja.
                Stadion dla jednego prywatnego klubu z publicznych pieniędzy to bzdura. Stadion wielofunkcyjny (wcale nie jest do niczego, wiele tego typu obiektów z powodzeniem funkcjonuje w Europie) byłby najrozsądniejszym wyjściem ze względów czysto ekonomicznych a i myślę że większość mieszkańców Łodzi (w tym kibiców Widzew, bo jakoś ciężko w tym temacie się od nich uwolnić) nie miało by takich obiekcji jak obecnie.
                • Gość: no_dobrze Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 194.42.116.* 31.05.11, 14:56
                  to gdzie to te stadiony rugby-piłkarsko-żużlowe tak świetnie funkcjonują? ja nie wiem, czy ty kiedykolwiek byłeś na stadionie tego typu? ja tak, i wiem co to za ból. do tego koszty eksploatacji takiego stadionu (już nie mówię o ubezpieczeniu, które niesamowicie wzrasta) wzrastają nieziemsko. stadiony piłkarskie dla piłki nożnej.
                  no dobrze, ja ze swojej strony kończę - zostańmy przy swoich zdaniach.
                  • Gość: Aha.. Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 212.160.172.* 31.05.11, 15:02
                    ..i Ty jako osoba która była na stadionie (jak mniemam jako kibic) zna stawki ubezpieczeń, koszty utrzymania takiego obiektu? Powiedz mi jeśli zrobisz w jednym stadion piłki i rugby a obok bieżnie, to na czym tak wzrosną te koszty eksploatacji?
                    • Gość: te_mądrala Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 194.42.116.* 31.05.11, 15:17
                      sugerujesz, że na stadiony nie mogą chodzić ludzie interesujący/bądź znający się na innych tematach? to po pierwsze.
                      po drugie...wzrasta ubezpieczenie. wzrasta koszt utrzymania obiektu, chociażby oczyszczanie boiska piłkarskiego z granitu.
                      ale dlaczego za wszelką cenę próbujesz mi wytłumaczyć (nie podając żadnych argumentów), że stadion żużlowo-piłkarsko-lekkoatletyczny byłby takim świetnym rozwiązaniem (w przypadku Łodzi)? to jest zupełnie nie do pogodzenia, począwszy od terminów, po koszty takowych przedsięwzięć. fanów lekkiej atletyki w Łodzi praktycznie nie ma (już widzę jak idziesz i podziwiasz bieg przez płotki), a na pewno nie takich, którzy przyjdą na stadion. ja z praktyki wiem, że oglądanie meczów piłkarskich na stadionach , nazwijmy je mieszanymi z komfortem nie ma nic wspólnego. jako fan piłki (a za takiego się uważam) chciałbym oglądać piłkarzy nie z odległości 15m (siedząc w pierwszym rzędzie), a co najwyżej 5m.
                      • Gość: Mądrala Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 212.160.172.* 31.05.11, 15:32
                        te mądrala to do Ciebie chyba. Bo jak narazie uparłeś się na żużel kolego, którego temat odpuściłem, ale jak zmieni Ci się komfort jak boisko będzie łączone z bieżnią i boiskiem choćby do rugby. To są przykłady.. nie twarde normy.

A Ty na jakiej podstawie (bo o faktach tu mowy nie ma) twierdzisz że
                        A) Koszty są wyższe (na tyle że jest to nieopłacalne (pozostawmy temat toru żużlowego), pracujesz w administracji takiego obiektu (bo jako kibic interesujący się innymi rzeczami myślę że nie jesteś w stanie takich wiadomości posiadać)?
                        B) Że prywatny klub który jest de facto współfinansowany przez miasto (czego nie powinno być) ma dostać obiekt za 230mln?

Ja nie twierdze że wiem (jakie są koszty) ale myślę że twoja wiedza opiera się tak samo jak i moja na domysłach..
                        • Gość: a_lubin_narzeka Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 194.42.116.* 31.05.11, 15:46
                          www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/03/31/dariusz-sprawka-nie-jestesmy-winni-wszystkich-problemow/
                          • Gość: :) Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 212.160.172.* 31.05.11, 15:59
                            Dobrze zróbmy obiekt dla ŁKS, a później żeby było ciekawiej wszyscy do niego będziemy musieli dopłacać bo ŁKS już miał problemy żeby podnająć po głodowych stawkach obiekt MOSIRU, to za co utrzyma nowoczesny stadion, który "miejskim" będzie wyłącznie z nazwy. Gratuluje rozsądku.

Szkoda że mi nikt nie da swoich pieniędzy na obiekt dla mojej firmy i później jeszcze będzie płacił za jego utrzymanie.. Normalnie Raj.. Dobrze że jesteśmy takim bogatym miastem.. Dobrze że nie będziemy musieli wszyscy zadłużać się za przyjemność prywatnej spółki :) To tak podsumowując dzisiejszy wątek.

Kibice ŁKS chcą tego stadionu, reszta Łodzi nie i kto ma słuszność? Weźmy tylko pod uwagę że w Łodzi nie wszyscy są kibicami, a kibice w Łodzi nie dopingują tylko drużyn piłkarskich, a już koniec końców nie wszyscy kibice piłkarscy w Łodzi kibicują ŁKS (a wręcz wiadome jest że jest ich niewiele bo niewiele ale jednak mniej niż innych).
    • Gość: Alf Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie w... IP: *.toya.net.pl 31.05.11, 12:39
      To jakas paranoja. Wydawanie takich pieniedzy na dysfunkcjonalny obiekt to zwyczajna niegospodarnosc. Jesli szanowni urzednicy w istocie mysla o mieszkancach tego miasta to jedynym racjonalnym rozwiazaniem jest wielofukcyjny stadion na 20 tys widzow z parkingem. I jest na to miejsce: Brus. No tylko wtedy na Al. Unii lodow sie nie bedzie krecic...
    • antygrzybiarz Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie w... 31.05.11, 12:45
      Przecież już jest Atlas Arena, niech tam grają....
      • Gość: :) Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 212.160.172.* 31.05.11, 12:49
        W co?
    • Gość: widzewski daj-daj Widzewskim imbecylom znowu coś nie pasi IP: *.4web.pl 31.05.11, 13:57
      Nie, nie, nie, dlaczego nie - bo "im" chcecie dać! Nam, dajcie za friko grunty warte kilkadziesiąt milionów, wyremontujcie za miejską kasę przystadionową infrastrukturę, a jak przyjdzie co do czego, wyciągniemy łapę do miasta po forsę na współfinansowanie budowy. Potem, będziemy się ubiegać o dotację na utrzymanie obiektu, bo przecież wiadomo, że grając jedynie dwa mecze w miesiącu na własnym obiekcie, nie będziemy w stanie na to utrzymanie zarobić. Daj, daj, daj, nam dać, "innym" nie!
      • Gość: :) Re: Widzewskim imbecylom znowu coś nie pasi IP: 212.160.172.* 31.05.11, 14:24
        Ja bym był za oddaniem gruntów ŁKS na stadion gdyby był finansowany ze środków prywatnych nie publicznych. Nic to nas nie kosztuje a zyskujemy ładny obiekt..

Czemu sądzisz że to wyłącznie widzewiacy mają ale? Myślę że to wyłącznie sprawa dobrej organizacji a nie przepier.. kasy na prywatną spółkę..

Trochę myślenia a nie kierowania się sentencją a bo oni nie chcą dla nas bo są kibicami przeciwnej drużyny.. Drużyny są prywatne niech same sobie budują.. Tak samo jakbyś dał kasę firmie swojego szefa żeby wybudowała sobie nowy budynek..
        • Gość: Widzewski daj-daj Re: Widzewskim imbecylom znowu coś nie pasi IP: *.4web.pl 31.05.11, 15:59
          Znasz jakiś kub w Polsce, który z własnych środków wybudował nowoczesny stadion? Resztę sobie dopowiedz, zamiast wierzyć w bajki o stadionie na Widzewie bez udziału miejskiej kasy.
          • Gość: Ups Re: Widzewskim imbecylom znowu coś nie pasi IP: *.zdnet.com.pl 31.05.11, 18:49
            W Europie chyba nawet ciężko znaleźć taki stadion, co dopiero w Polsce ;P
          • Gość: :) Re: Widzewskim imbecylom znowu coś nie pasi IP: 212.160.172.* 01.06.11, 12:12
            Sam jesteś daj daj, bo ja jakoś o stadionie na Widzewie nie wspominam, wystarczy trochę myśleć. A co do świata czy innych polskich miast, cóż może warto by zobaczyć jakie oni mają długi a jakie my jako miasto/państwo..
    • Gość: no_i_masz Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie w... IP: 194.42.116.* 31.05.11, 15:37
      TAK PRACUJĘ W ADMINISTRACJI TAKIEGO OBIEKTU.
      • Gość: :) Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: 212.160.172.* 31.05.11, 15:51
        Ok, każdy sam to oceni.
    • Gość: www Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie w... IP: *.toya.net.pl 01.06.11, 13:10
      Brawo.Miasto jest coś winne ŁKS-owi.
      • Gość: łodzianin Re: Łódź na stadion miejski wyda więcej. Znacznie IP: *.toya.net.pl 01.06.11, 19:25
        chyba odwrotnie, dlugi ŁKS wobec miejskich spolek to juz ponad 2mln złotych!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka