Dodaj do ulubionych

Ulica Rokicińska gotowa, ale zamknięta dla samo...

IP: *.toya.net.pl 22.06.11, 07:18
tradycyjne: "niedasię"
Obserwuj wątek
    • Gość: no_pis_no_cry Ulica Rokicińska gotowa, ale zamknięta dla samo... IP: *.4web.pl 22.06.11, 07:32
      Kaczorowska jak zwykle błysnęła intelektem ;/
    • Gość: qwerty Re: Ulica Rokicińska gotowa, ale zamknięta dla sa IP: *.193.160.9.tvsat364.lodz.pl 22.06.11, 07:34
      Jak czytam wypowiedzi Kaczorowskiej to mam odruch wymiotny. Czy w ZDiT nie ma kogoś bardziej kumatego?
      • Gość: gosc Re: Ulica Rokicińska gotowa, ale zamknięta dla sa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 11:45
        > Czy w ZDiT nie ma kogoś bardziej kumatego?

Ktoś bardziej kumaty byłby zdolny połapać się w przekrętach. To oczywiście nie ma znaczenia, bo żadne przekręty nie zachodzą.
    • Gość: adamowski1 Ulica Rokicińska gotowa, ale zamknięta dla samo... IP: *.toya.net.pl 22.06.11, 07:35
      Ciekawe co w trakcie przebudowy drogi robił nadzór budowlany?,bo jak sądzę chyba po to jest aby w czasie trwania inwestycji nadzorował prawidłowość przeprowadzanych prac.
      Jak zwykle w naszym mieście urzędasom się nie śpieszy a szczególnie tym z ZDiT,może jest ich za dużo?.
      • Gość: ja Re: Ulica Rokicińska gotowa, ale zamknięta dla sa IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.11, 10:12
        Mylisz się Nadzór budowlany nie jest od nadzoru inwestycji, od tego jest inspektor nadzoru .
    • Gość: drogowiec Oj tam. Ale wybudowali. IP: *.toya.net.pl 22.06.11, 08:36
      To się liczy, że idziemy do przodu. Nie stoimi. Miasto się remontuje, choć nie ma takiego dużego budżetu jak inne miasta. A jednak coś się dzieje na plus. Zamiast się cieszyć, to zawsze musi wyleźć jakaś histeria i marudzenie. Życie jest za krótkie by wiecznie biadolić...

Ja tam mam zamiar cieszyć się z jazdy po nowej Rokicińskiej :)
      • Gość: mikro_klik Re: Oj tam. Ale wybudowali. IP: 212.191.69.* 22.06.11, 09:21
        Ja też, ale fajnie by było, gdyby chociaż po tej wielkiej czasowej obsuwie teraz się sprężyli i nie kazali nam czekać ani chwili. Budują ją tyle czasu, że chyba można to było sprawniej załatwić, nie?
        • Gość: się_pytam Re: Oj tam. Ale wybudowali. IP: *.echostar.pl 22.06.11, 09:49
          Wybudowali i gratulacje dla nich. Ale niech ktoś mi powie, czemu ścieżki rowerowe są zrobione z czerwonej kostki zamiast z asfaltu? Zdaje się, że od jakiegoś czasu obowiązują w naszym mieście standardy w tej kwestii. I co?
          • Gość: Życzliwy Re: Oj tam. Ale wybudowali. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.06.11, 22:15
            Zdaje się, że od jakiegoś
            > czasu obowiązują w naszym mieście standardy w tej kwestii. I co?

I nic. Szwagier przecież musi na czymś zarobić.
    • wicka Wasiak trzymasz poziom 22.06.11, 11:23
      "Trasa została poszerzona do dwóch jezdni, a przy skrzyżowaniu z ul. Malowniczą powstało rondo,..."

Rondo przy skrzyżowaniu z Malowniczą? Czy oby na pewno?

"...do którego podłączono również trasę Śląską (ul. Ofiar Terroryzmu 11 Września), która dotychczas kończyła się w polu".

No, prawie. Nie "ul.", a "al." i nie "Ofiar Terroryzmu 11 Września", a "Cezarego Józefiaka".

"Taki układ komunikacyjny znacznie ułatwi przejazd ze wschodnich części Łodzi na południe miasta. Kierowcy nie będą musieli już przedzierać się przez centrum, aby z Olechowa dojechać na Górną".

Znacznie ułatwi. Z Olechowa na Górną omijam centrum jadąc przez skrzyżowanie Rokicińskiej z Józefiaka/Malowniczą? Brawo.

Prawie 40-kilometrowy odcinek A1 ze Strykowa do Tuszyna, który będzie jednocześnie wschodnią obwodnicą Łodzi, ma powstać do końca 2013 roku. Koszt pierwszego etapu inwestycji, który wkrótce ma się zakończyć, to 140 mln zł, z czego 89 mln zł dała Unia".

A mi się wydawało, że dopiero powstaje projekt tego odcinka autostrady, a tu już kończą pierwszy etap? Rewelacja.

Pozdrawiam i gratuluję świetnej formy dziennikarskiej oraz precyzji i wiedzy z zakresu transportu w Łodzi.
    • Gość: Andrzej Ulica Rokicińska gotowa, ale zamknięta dla samo... IP: *.ip.netia.com.pl 22.06.11, 11:24
      Miałem przyjemność ostatnio się przejechać Rokicińską i jestem na prawdę mile zaskoczony, to naprawdę wygląda dobrze. Bardzo się cieszę, że w naszym województwie i mieście jest modernizowana infrastruktura... no i ta ścieżka rowerowa .. marzenie, w moim poprzednim mieście mogłem tylko o tym pomarzyć ... przesiadam się na rower?
      • Gość: Życzliwy Re: Ulica Rokicińska gotowa, ale zamknięta dla sa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.06.11, 22:15
        > Miałem przyjemność ostatnio się przejechać Rokicińską i jestem na prawdę mile z
        > askoczony, to naprawdę wygląda dobrze.

A co konkretnie "wygląda dobrze"? Co w dwupasmowej drodze w środku pola może "wyglądać dobrze"? Jak na długie miesiące totalnych korków, to tych kilkaset metrów poszerzonej drogi wygląda raczej żałośnie.

> no i ta ścieżka rowerowa .. marzenie,

Jak Twoim marzeniem jest chodnik przebrany za ścieżkę rowerową zrobiony na głębokim zadupiu, to chyba nie mam więcej pytań.

> przesiadam się na rower?

Tak, na pewno.
    • Gość: gosc Ulica Rokicińska gotowa, ale zamknięta dla samo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 11:51
      > Trasa została poszerzona do dwóch jezdni, a przy skrzyżowaniu z ul. Malowniczą powstało rondo,

To nie jest żadne rondo.

> do którego podłączono również trasę Śląską (ul. Ofiar Terroryzmu 11 Września), która dotychczas kończyła się w polu.

Nadal kończy się w polu.

>Taki układ komunikacyjny znacznie ułatwi przejazd ze wschodnich części Łodzi na południe miasta. Kierowcy nie będą musieli już przedzierać się przez centrum, aby z Olechowa dojechać na Górną.

Wasiak, co Ty bredzisz? Ktoś ma z Olechowa na Górna jechać Rokicińską i al. Ofiar? I gdzie dalej? Jakie centrum. Z Olechowa na Górną, i z aleją ofiar i bez niej, jedzie się Przybyszewskiego, Puszkina, Dąbrowskiego, a nie przez żadne centrum. Ja wiem, że ta poroniona trasa w której utopiliśmy 200 mln złotych to duma i autorski pomysł naszej pani prezydent, ale dorabianie na siłę relacji, w której jest sens tą trasą jechać jest po prostu żałosne. Trasa może się przydać co najwyżej jak ktoś jedzie z Wiączynia na Wiskitno. Tylko wydaje się, że to miasto ma ważniejsze potrzeby niż budowę połączeń między tymi dwoma wsiami.
    • Gość: Łodzianin Ulica Rokicińska gotowa, ale zamknięta dla samo... IP: *.toya.net.pl 22.06.11, 13:02
      Kto i kiedy weźmie się za tych URZĘDASÓW nierobów którzy nieustannie blokują co i gdzie się da,jak ma być dobrze w tej Łodzi z takimi dyletantami???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka