Dodaj do ulubionych

Osiedle Zielone Wzgórza-porada

• Gość: hmm Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.246.134.85.rev.vline.pl 24.10.12, 20:56
      Witam i pozdrawiam wszystkich przyszłych lokatorów ZW2. Czy macie jakieś doświadczenia ze wspólnotami? Mam nadzieję, że w miarę sprawnie pójdzie nam założenie naszej i deweloper nie będzie nas kosił po kieszeniach. Może ktoś z ZW1 podzieli się jakimiś spostrzeżeniami, radami (współczuję problemów w sektorze 1, może my będziemy mieć mniejsze, bo na pewno coś wyskoczy)?
      • edi1969 pytanie koszty 09.11.12, 22:03
        Witam czy moglibyście napisać jakie są koszty miesięczne ogrzewania segmentu na osiedlu ZW-chodzi szczególnie o zimę. Mam też pytanie czy do kuchni jest doprowadzone przyłącze gazowe - chodzi o segmenty sektor 2. i czy jest jakaś sieć internetowa? Zastanawiam się nad zakupem segmentu w sektorze 2 - czy macie jakieś doświadczenia w negocjowaniu ceny z tym deweloperem.
        • diver.1 Re: pytanie koszty 10.11.12, 09:17
          Cześć niestety co do kosztów to ci nie pomogę gdyż dopiero co odebraliśmy mieszkanie w sektorze 2. Co do sieci internetowej najprawdopodobniej będzie to internet z sieci TOYA mam w starym mieszkaniu i sobie chwalę
        • diver.1 Re: pytanie koszty 10.11.12, 09:19
          Cześć niestety co do kosztów to ci nie pomogę gdyż dopiero co odebraliśmy mieszkanie w sektorze 2. Co do sieci internetowej najprawdopodobniej będzie to internet z sieci TOYA mam w starym mieszkaniu i sobie chwalę.

W kuchni nie ma gazu ale w dobie kuchenek indukcyjnych moim zdaniem jest zbędny. Gazem jedynie masz poprowadzone ogrzewanie w mieszkaniu i podgrzanie wody
          • Gość: Gosc Opinia IP: *.briteline.de 14.11.12, 22:32
            Witam wszystkich poszkodowanych przez to firemkę. Na wstepie zaznaczam ze nie jestem ani nie bede "szczesliwym" posiadaczem mieszkania na ZW2 oraz ZW3 - DZIEKI BOGU. Kazdy kto przeczyta to forum nie bedzie chcial sobie glowy zawracac z ta firma - rozbrajaja mnie niektore wypowiedzi jakoby poprawiaja fuszerki, wszelki niedociagniecia - przeciez łaski wam nie robią - płacicie za to niemałe pieniążki - pytanie jest dlaczego takie fuszery powstają - tak jak niektorzy z Panstwa pisze nie zgadzaja sie na odkrywki , nie ma wgladu do dokumentacji, problemy z wylewkami, brak dotrzymania terminów , wielokrotna zmiana planow w trakcie realizacji - no to jest na prawde HIT, nastepny HICIOR problem z kanalizacją. W glowie się nie miesci jak tak mozna klienta traktowac nie odpowiadac na maile, telefony. Pisze o tym nie przypadkowo bo jakis czas temu bylem zainteresowany kupnem - nie wiedzialem wczesniej o tym forum - takze nie mialem uprzedzen. Na poczatku Pani Marzenka, ktora kompletnie nie ogarnia tematu przesłała rzuty, specyfikacje - w specyfikacji jest dziwny zapis jakoby moga pojawic sie pekniecia na scianach w pierwszych latach uzytkowania to daje juz do myslenia pozniej niby wszystko jest zaklepane, mieszkania zarezerwowane i cisza - chce zadzwonic dopytac , dowiedziec sie szczegolow i nic , nikt nie odpowiada - poza sekretarka . Takze jest to jedna wielka sciema , przez ta firme stracilem tylko miesiac czasu bo czekalem cierpliwie i nici. W Łodzi jest około 60 deweloperow, ktorzy prezentuja duzo lepsze rozwiazania -moze troszke drozej ale nie ma pozniej problemu z odbiorem - naprawde jest z czego wybierac - nikt nie prezentuje takiego braku profesjonalizmu - mozna porozmawiac rzetelnie , umowic sie na spotkanie i tak dalej - milion procent lepiej niz z TP.

Zycze wszystkim szybkiego i sprawnego dochodzenia swoich praw !!!!!
            • Gość: edi1969 Re: Opinia IP: *.net-partner.pl 14.11.12, 22:40
              Witam
              Czy ewentualnie polecałbyś któregoś z łódzkich deweloperów? Przymierzam się do zakupienia czegoś na ZW, ale to wszystko co czytam na forum rzeczywiście odstrasza, więc trzeba będzie chyba szukać czegoś innego
              • Gość: Gosc Re: Opinia IP: *.briteline.de 14.11.12, 23:37
                Witam
                Nie chce byc posadzony o to ze robie reklame innym deweloperom - podajac Ci wprost nazwy -korzystam ze strony internetowej rynekpierwotny.com/mieszkania/lodzkie/lodz/, dom.gratka.pl/deweloperzy/lodzkie-3-20-r-st-li.html - jest tutaj szerokie wachlaż ofert od deweloperów. Przy podejmowaniu decyzji zwracam uwage na lokalizację czy przypadkiem nie buduja w poblizu jakies obwodnicy czy tym podobne - lepiej zawsze sprawdzic w magistracie plan zagospodarowania przestrzennego. Wazne jest czy deweloper realizuje inwestycje ze srodkow wlasnych, jakie jest ogrzewanie C.O czy gazowe i sposoby rozwiazania np: TM instaluje piecyki gazowe w lazienkach a inni deweloperzy buduja osobna gazownie i nie masz problemu ze szpetnym piecykiem w lazience nic cie nie obchodzi czy piecyk sie zepsuje czy nie ustawiasz sobie na zaworze grzejnika temp. i czesc, termin i sposob platnosci , wglad do projektow technicznych, wglad do ksiegi wieczystej - jest sporo inwestycji ktore sa juz blisko ukonczenia i wtedy człowiek moze byc pewien ze termin bedzie dotrzymany, ponadto mozna skontrolowac na zywo jaki jest standard wykonczen a nie tak jak w oslawionym TM chca zeby im placic w miare postepu prac - co jest swego rodzaju pulapka, bo tak jak mozesz zaobserwowac ludzie placili a TM odwalal fuszere W wielu przypadkach mozna sie dogadac co do rat . Kupujac mieszkanie przemysl wszystkie za i przeciw - sprawdz dewelopera - podejdź do tego na spokojnie - jak sie szacuje w Łodzi jest 1000 mieszkan na sprzedaz. Podsumowujac spojrzy na strony w/w wymienione i na pewno cos Cie zainteresuje.
                Tak jak wczesniej wspomnialem czasami warto troche wiecej zaplacic ale to sie przeklada na jakosc i czlowiek spi spokojnie nie martwiac sie o inwestycje.

Pozdrawiam
                Gosc
                • Gość: ona Re: Opinia IP: *.156.180.96.ip.dev.euron.pl 17.11.12, 22:36
                  niestety to prawda - TM to porazka na calego - do dzis nic nie zrobiono ze spartaczonym do niewyobrazalnych granic sektorem I - mieszkancy mieli tego dosyc i w koncu pogonili TM jako pseudo administratora i zarzadce osiedla bo ile mozna czekac na cokolwiek oprocz kosmicznych oplat doslownie za nic dla TM - zobaczymy co nowa administracja z tym zrobi
                  • Gość: edi1969 Re: Opinia IP: *.net-partner.pl 17.11.12, 22:58
                    Czy jest na forum ktoś z sektora 2? Czy w tej części osiedla też są takie duże kłopoty z deweloperem jak w 1? Mam na myśli przede wszystkim jakość wykonania budynków i administrowanie tą częścią osiedla?
                  • Gość: Smoothie Re: Opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.12, 20:11
                    Niestety - dokladnie tak jest! Prosze sobie wyobrazic, ze TM niby juz prawie rok temu "oddal" osiedle do uzytku a do dnia dzisiejszego NIC w spartaczonym sektorze 1 nie zostalo poprawione!
                    Ciagle pojawia sie nowa osoba w "dziale reklamacji" i znika szybciej niz sie pojawila... Stara spychotechnika tego "dewelopera"...
                    Fatalne elewacje, koszmarne klatki schodowe, krzywo polozona kostka, wszechobecna szarzyzna, brak koszy na smieci, nieskonczone tereny zielone itp.itd. a pieniadze zgarniete.
                    Pieklo!
                    • Gość: pitt Re: Opinia IP: *.artnet.pl 24.11.12, 02:31
                      Tak to jest, jak się płaci za przysłowiową dziurę w ziemi. Znajomi kupili i aż uszy puchną od ciągłych narzekań. Ostrzegałem, ale nie, oni wiedzą lepiej. Tylko patrzeć jak się rozwiodą, bo jedno obarcza winą drugiego. Sprzedać też nie za bardzo, ponieważ ceny nieruchomości mocno spadły, a co za tym idzie, byliby minimum 30% w plecy.
                      • Gość: edi1969 Re: Opinia IP: *.net-partner.pl 25.11.12, 18:34
                        Ciekawe czy standard wykonania sektora 2 jest też taki fatalny jak sektora 1? czy też TM trochę bardziej się postarał nie mając z góry zapłaconej przez nabywców inwestycji? Ciągle przecież mają coś w sprzedaży. Co do ceny nieruchomości to chyba nie spadły aż tak bardzo żeby stracić aż 30 %?
                        • Gość: piotr Re: Opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.12, 16:38
                          nie płacą wykonawcą za zrobione rzeczy to dziwicie sie że nie ma jakości
                          • Gość: ... Re: Opinia IP: *.156.180.96.ip.dev.euron.pl 30.11.12, 17:09
                            skoro nie placa to po cholere ci wykonawcy w ogole sie biora za te robote ktora tak partacza
                    • Gość: Anita Re: Opinia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.11.12, 23:12
                      Miedzy innymi za te kupe pieniedzy ktore zgarnal od mieszkancow TM chce budowac nastepne kilka blokow !!! - widzicie wiec dlaczego jest taki syf i bajzel np w sektorze I.
                      Kupili najtanszy badziew budowlany na rynku do tego ztrudnili byle kogo i efekty mamy w postaci sektor I gdzie jest cala litania brakow ,tandety ,niedorobek ,niewykonczonych rzeczy itp spraw.
                      Nowy administrator osiedla powinien wiec pojsc w tym kierunku - zatrudniajac firmy/wykonawcow zastepczych z prawdziwego zdarzenia ktore doprowadza osiedle do wlasciwego wygladu i porzadku a rachunki za to do zaplacenia wywalic na stol TM skoro stac ich na kolejne inwestycje. Jak nie zaplaca sprawe do sadu skierowac i sie w ogole dalej z TM nie cackac.
                      • Gość: edi1969 Re: Opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.12, 11:13
                        Witam
                        czy jest na forum ktoś z sektora 2. Czy też jakość wykonania tej części osiedla jest taka zła jak w sektorze 1? Proszę także o informacje z sektora 1 - ile płacicie miesięcznie za utrzymanie części wspólnych i ochronę? W biurze TM dowiedziałam się, że ostatnio były jakieś obniżki.
                        • Gość: EP Re: Opinia IP: 212.51.199.* 27.11.12, 13:20
                          Obniżki !!!! ???? Ha ha ha. Na czym?
                          • Gość: viki Re: Opinia IP: *.army.mil.pl 12.12.12, 08:10
                            ...tm na swojej stronie umiescil kolejna porcje zdjec ktore mialyby sugerowac jak to cudownie jest na tym obsranym osiedlu zw 2
                            wiekszosc zdjec oczywiwscie sa w niskiej rozdzielczosci do tego robione z takich katow i ujec ze ktos moglby sobie pomyslec ze tam naprawde jest fajnie
                            szczytem bezczelnosci i zaklamania ze strony tm sa zdjecia sektora nr 1 z listopada 2012 - robione z duzej odleglosci do tego z terenow sektora nr 2 na ktorym to sektorze (nr 1) tm nie zrobil od poczatku kompletnie nic zeby poprawic jego tragiczny faktyczny stan wielokrotnie opisywany miedzy innymi na tym forum...
                            • Gość: edi1969 Re: Opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.12, 13:17
                              Witam
                              czy Twoim zdaniem jakość wykonania sektora nr 2 jest lepsza niż sektora 1? Zastanawiam się nad zakupieniem segmentu w sektorze 2, ale czytając wszystkie wpisy na forum głęboko się zastanawiam. Wprawdzie większość wpisów dotyczy sektora 1 ale czy TM mógł coś zrobić lepiej w sektorze 2 skoro jest takim partaczem?
                              • Gość: tpap81 Re: Opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.12, 16:03
                                Witam,
                                Ja kupiłem nieruchomość w sektorze nr 2 i jestem zadowolony. Kontakt z Panią Marzeną z biura sprzedaży i standard wykonania mieszkania bardzo dobry. Cena 3800zł za m2 +27060 zł jest bez wątpienia atrakcyjna.. Nie rozumiem waszego zażenowania... Jeszcze się taki nie urodził żeby wszystkim dogodził moi mili Państwo.....
                                • Gość: MAKARON NA USZY Re: Opinia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.01.13, 22:03
                                  WATEK W KTORYM MASA LUDZI SIE WYPOWIADALA I NADAL WYPOWIADA NA TEMAT TEJ DZIADOWSKIEJ I ZAKLAMANEJ SPOLKI - DEWELOPERA ZALOZONY ZOSTAL W CZERWCU 2011 R. TYLKO PO TO ZEBY SOBIE PISAC OD RZECZY TAK?
                                  KOMU TEN KIT GOSCIU WCISKASZ (ZAPEWNE Z T. M.) JAK TO JEST SWIETNIE I W OGOLE I NIE ROZUMIESZ ZAZENOWANIA NABITYCH W BUTELKE (ZAROWNO KLIENTOW JAK I OSZUKANYCH PODWYKONAWCOW) TĄ TANDETĄ I FUSZERKĄ ZWANĄ ZW 2 - SEKTOR 1
                                  SAM FAKT ZE MIESZKANCY MUSIELI POGONIC T.M. JAKO ZARZADCE I ADMINISTRATORA OSIEDLA KTORY DO DZIS NAWET PALCEM NIE RUSZYL ZEBY COKOLWIEK POPRAWIC W SEKTORZE 1 JUZ DOBITNIE SWIADCZY O POZIOMIE TEJ ZAKLAMANEJ SPOLECZKI
                                  • Gość: mieszkaniec Przestać płacić IP: *.135.rev.vline.pl 02.01.13, 07:41
                                    Trzeba przestać płacić jakiekolwiek pieniądze do TM do czasu usunięcia wad i ustosunkowania się TM do zgłoszonych reklamacji.
                                    • Gość: lodzianka Re: Przestać płacić IP: *.play-internet.pl 02.01.13, 13:03
                                      Dzień dobry,
                                      kupiliśmy z mężem mieszkanie w sektorze drugim, czy na forum są osoby które także zakupiły mieszkania w tym sektorze? chciałam się dowiedzieć, czy ktoś z Państwa podpisał już akt notarialny? Mamy już styczeń i nic na ten temat nie słychać.

Czy ktoś równieź z sektora 1 ubiegał się o odsetki ustatwowe za opoznienie w podpisaniu aktu?
                                      Pozdrawiam
                                      • diver.1 Re: Przestać płacić 02.01.13, 21:30
                                        My również kupiliśmy w sektorze 2 i nic nie słychać odnośnie aktów jedynie dostaliśmy meila że niby do 15 stycznia będą podpisane. Również w umowie mamy zapis o odsetkach ustawowych i też chcemy z tego skorzystać. W końcu umowa to umowa.

Do chwili obecnej jeszcze nie naprawili wad z szyb chociaż dostaliśmy już dawno pismo że w przeciągu 14 dni zostaną usterki naprawione. Nie można narzekać na firmę od drzwi bo rzeczywiście się pojawili i wszystko zrobili

Dodatkowo dziwną sytuacją są bezpieczniki(co nie udało się sprawdzić przy odbiorze) tzn podczas zwarcia bezpieczniki nie wywalają w mieszkaniu a w rozdzielni i to jest dziwne bo pierw powinny polecieć wszystkie w mieszkaniu a dopiero tam na koniec
                                        • Gość: ... Re: Przestać płacić IP: *.156.180.96.ip.dev.euron.pl 06.01.13, 20:13
                                          Cyrk i bajzel na każdym kroku - np topmart ukradł ludziom w zeszłym roku z klatek budynków sektora pierwszego kaloryfery elektryczne i do tej pory nie chce ich oddać! - na klatkach brak prądu, światła, nie działają dzwonki i domofony - mieszkańcy nie mogą się doprosić czegokolwiek odnośnie wad, usterek niedokończonych lub źle wykonanych prac - nowy Administrator stara się przejąć już ponad 2 miesiące dokumentację od topmartu z jak na razie marnym skutkiem! - mozna wymieniac tak w nieskończość - po prostu tragedia. Jakieś pytania jeszcze odnośnie tego "DE-WE-LO-PE-RA"?
                                          • Gość: mieszkaniec Re: Przestać płacić IP: *.30.101.185.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.01.13, 21:29
                                            Tylko dlaczego ludzie im cały czas płacą?
                                            Skoro TM nie wywiązuje się ze zobowiązań, czas najwyższy przestać wywiązywać się ze zobowiązań w stosunku do TM i płacić jakiekolwiek rachunki czy noty.
                                • przemm9 Re: Opinia 08.01.13, 20:27
                                  Witam ja również kupiłem mieszkanie w sektorze nr 2, jak czytam to forum to jestm załamany. Zgadzam się z opinią " tpap81" pierwszy konkretny wpis a nie tylko narzekania. kontakt z Pnią Marzena jest bez zastrzeżeń. Cena atrakcyjna. Jesli chodzi o jakość wykonania mieszkania naprawdę bardzo dobra , wylewki są solidne, proste i grube tynk na ścianch również bez zastrzezeń. wypełnienie między sufitem a ścianą działową jest zrobione profesionlnie gdyż u innych deweloperów to wypełnienie jest zrobione pianką montażową a u nas zaprawą. Mam nadzieję, że niebawem będę miał sąsiadów bo narazie mieszkamy z żoną jako jedyni w klatce Pozdrawiam wszystkich nabywców zw sektor 2 Przemek
                                  • Gość: Marta Re: Opinia IP: *.free.aero2.net.pl 09.01.13, 23:08
                                    Widocznie ludziska maja na co narzekac bo za ciezkie pieniadze dostali gowno absolutne
                                    • Gość: Zalamana Re: Opinia IP: *.toya.net.pl 15.01.13, 20:48
                                      Oj, to prawda. Sektor 1 to gowno, ciekawe czy 2 tez sie takim nie okaze...
                                      Co gorsze deweloper nie poprawil NIC z dluuuugiej listy koszmarnych fuszerek w sektorze 1.
                                      I tak na klatkach schodowych panuje straszny syf, pochlapane sciany, jakies fatalne zaprawki na wierzchu, krzywe zabudowy karton-gips, czesciowy brak fug miedzy plytkami, plytki roznych odcieni i obtluczone. Na zewnatrz tez koszmar: paskudne elewacje zewnetrzne z licznymi plamami, brak odprowadzen wody, krzywo polozona kostka, nieukonczone tereny zielone, przeciekajace garaze! itd.
                                    • Gość: mieszkaniec Re: Opinia IP: *.205.32.92.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.05.13, 00:05
                                      Czytając umieszczone tu komentarze mam wrażenie, że 80% z nich pochodzi od osób, które nigdy nie przekroczyły szlabanu :D generalnie zlewam się na takie fora, a już tym bardziej to, ale część rozsądnych osób być może tutaj trafi w poszukiwaniu informacji o osiedlu. Jako mieszkaniec sektora 2 od połowy grudnia mogę napisać, że koszt ogrzewania szczytowego mieszkania na ostatnim piętrze to 2300 zł (pod spodem cały sezon nie było grzane), czy to duzo, czy malo - nie wiem, wydaje mi sie ze jak na pierwszy sezon i z podgrzaniem wody koszty sa akceptowalne, piec jest dobrej jakosci, cichy. Co do samej jakosci wykonczenia mieszkan, moim zdaniem standard duzo lepszy od osiedla Nowe Polesie 2, w którym widziałem na własne oczy zacieki na sufitach, popękane wylewki i krzywo wstawione okna. Zieleni i miejsc parkingowych jest bardzo dużo - spośród osiedli, które oglądałem - zdecydowany lider to Zielone Wzgórza (piszę o swoim sektorze, w sektorze 1 jest rzeczywiście smutno i szaro), ale widać lekcje odrobili, miejsca parkingowe - rewelacja, nie ma osiedla w Łodzi, gdzie jest taki luz z parkowaniem, w chwili obecnej na osiedlu można naliczyć ok. 30 wolnych miejsc, a jest sporo osób, które mają więcej niż jeden samochód, ponadto ceny garażu mega atrakcyjne, za garaż płaciłem 18 tys., na innych osiedlach w Łodzi często miejsce parkingowe jest droższe, ponadto fajne, duże tarasy z dużymi odstępami, zapewniającymi kameralność, ładny widok na zachód, najbliższe zabudowania do M1, którego za 4-5 lat nie będzie widać, z racji lasku brzozowego, który znajduje się po drugiej stronie Kerna. Padło pytanie o akustykę - ja nie słyszę w ogóle dźwięków z dołu czy z boku, oczywiście mowa o codziennym funkcjonowaniu, a nie imprezach z głośną muzyką. Co poza tym - ściany i wylewki na podłogach bardzo przyzwoite, fachowiec miał mało pracy z wykończeniem, elektryka na piątkę, wentylacja ok. Z rzeczy, do których można się przyczepić: była obietnica ze strony dewelopera dot. umycia okien na klatkach i w mieszkaniach - do tej pory nie zostało to zrobione (w mieszkaniach już oczywiście nie ma takiej potrzeby, bo są w większości zamieszkałe), tak samo klatki schodowe, nie są sprzątane - wytłumaczenie ze strony dewelopera jest takie, że nie ma powołanej wspólnoty i nie są naliczane opłaty za sprzątanie - ja jednak wolałbym, aby jakaś opłata naliczona była i żeby ktoś porządnie wysprzątał klatkę po remontach, przydałoby się je też delikatnie odmalować - tutaj już winy należy szukać u tzw. "fachowców", którzy remontowali mieszkania, wielu z nich o pojęciu "czystość" nie miało zielonego pojęcia i pobrudziło ściany. Generalnie najlepiej samemu przyjechać i obejrzeć, ja przed zakupem tak zrobiłem i od razu Zielone Wzgórza były moim faworytem, stosunek ceny do tego, co jest zaoferowane jest bardzo dobry, dopłacanie 1000 zł/m2 za to że będą na klatce ładniejsze płytki czy drewniane wstawki na elewacji mnie nie interesowało, ale każdy kieruje się innymi kryteriami. A i na koniec kolejny duuuży plus tego osiedla - do węzła autostradowego jest 15 minut, w moim przypadku jest to nad wyraz istotne, z racji codziennych podróży A2 w stronę Poznania.
                                      • Gość: edi1969 Re: Opinia IP: *.net-partner.pl 19.07.13, 22:19
                                        Witam
                                        proszę o informację ile miesięcy obejmuje kwota 2300 zł czy od połowy grudnia do połowy maja, pewnie wcześniej zakończyliście sezon grzewczy i jaka średnio temperaturę utrzymywaliscie w mieszkaniu?
        • Gość: Ostatnio zamontowa Re: pytanie koszty IP: *.free.aero2.net.pl 01.03.13, 18:31
          Ostatnio zamontowano mi system kominek wpięty w instalacje tj. we wrześniu.
          NIe grzałem wcale gazem w tą zimę tylko z kominka, temperatura w segmencie przez cała zimę na gatki :) Polecam dewelopera . W razie co mogę podesłać kontakt.
          • Gość: edi1969 Re: pytanie koszty IP: *.net-partner.pl 03.05.13, 21:20
            Witam,
            chętnie skorzystam z namiaru na firmę montującą systemy kominkowe. Czy rzeczywiście dało się wytrzymać zimą bez grzania gazem? Jaki jest orientacyjny koszt montażu takiego systemu kominkowego wpiętego w instalację (oczywiście jeśli mogę prosić o taką informację)? Zastanawiam się nad zakupem segmentu na tym osiedlu, ale to co pisane jest na forum jest trochę, a może raczej bardzo odstraszające, także koszty ogrzewania segmentu gazem.
            Pozdrawiam
    • Gość: wahający się Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.devs.futuro.pl 21.01.13, 21:38
      Hej! :)

Zastanawiam się nad zakupem mieszkania na Zielonych Wzgórach, sektorze 2. Naczytałem się w tym wątku wieeeeeeelu negatywnych opinii o deweloperze, ale większość z nich była odnośnie sektora 1. Czy jest tu jakiś mieszkaniec sektora 2? Czy tutaj już jest lepiej, czy też są takie problemy? Jak oceniacie solidność budowy bloków, które są na osiedlu? Na 1 rzut oka wyglądały w porządku, sprawiały wrażenie w miarę solidnych. Są jakieś problemy? Jak z ich akustyką - słychać co śpiewa sąsiad pod prysznicem czy nie niesie się zbytnio dźwięk? Części wspólne - teraz jest zima, więc ciezko ocenic, ale czy jest zielono czy deweloper zaniedbał sprawy? Czy generalnie jesteście zadowoleni z lokalizacji czy nie? Byłbym wdzięczny za jakieś odpowiedzi :).

Pozdrawiam
      • Gość: xxxx Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.play-internet.pl 21.01.13, 21:53
        My z mężem zakupiliśmy mieszkanie w sektorze II i naszym zdaniem jest o niebo lepiej od sektora 1. Przede wszystkim pojawiła się zieleń przed blokami, nie jest jej może zbyt wiele ale nie jest to sama kostka jak w przypadku sektora 1. Ogólnie wykonanie calkiem dobre, chociaz zdarzaja sie przypadki wpadek jak np. ukryte kontakty czy zle polaczone domofony itp.
        samo osiedle nam sie podoba . sama okolica spokojna i cicha. sasiadow jeszcze nie slyszelismy, bo malo kto mieszka, ze wzgledu na opoznienie dewelopera, dookola remonty.
      • Gość: Realistka Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.toya.net.pl 25.01.13, 16:18
        Byc moze sektor 2 wyglada na pierwszy rzut oka lepiej, jednak nie nalezy zapominac, ze to ten sam "deweloper". To sa ci sami ludzie, ktorzy w trakcie sprzedazy sa mili, ale po otrzymaniu kasy maja klienta w nosie. Ci sami, ktorzy olewaja wszelkie pisma na temat wad, lekcewaza reklamacje i bywaja bardzo opryskliwi! Ciekawe czy jak wyjda na jaw wieksze problemy w sektorze 2 ktokolwiek z topmartu sie tym zainteresuje... bo z doswiadczenia wiem, ze NIE.
        • Gość: Barbara Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.skomur.pl 27.01.13, 19:06
          Dokladnie tak jest jak napisała Realistka i wiele innych słusznie niezadowolonych osób które zostały nabite w butelkę przez tego pseudodewelopera. Dno i żenada ten cały top - mart! Trzymajcie sie ludzie od nich z daleka bo to co dotychczas sobą zaprezentowali jest poniżej jakiejkolwiek krytyki i niech to bedzie ostrzeżenie dla innych!
          ps sektor 2 może i troszkę lepiej wygląda od sławetnego już koszmarnego i niewyobrażalnie spartolonego sektor-a 1 (z którym to sektorem dotychczas top-mart kompletnie nic nie zrobił żeby poprawić jego stan i wygląd) ale problemy będą prawdopodobnie te same......nie wiem na co top-mart jeszcze liczy ponieważ reputację w tzw terenie mają chyba najgorszą z możliwych!
    • Gość: piotr Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 22:40
      witam,

Oferuję wsparcie techniczne przy odbiorach jakościowych mieszkań/ domów.
      Zawodowo jestem inspektorem nadzoru budowlanego z uprawnieniami budowlanymi bez ograniczeń.
      Zakup mieszkania nie jest wydatkiem codziennym tak więc jeśli ktoś chciałby skorzystać z moich usług zapraszam.

tel.535-136-688
      Pozdrawiam
      • Gość: Lena Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.03.13, 14:39
        Na razie odstraszają kupujących. Widzieliście państwo sektor 3 i 4 ? 210 klitek! Czy szykują tu dla odmiany "Zielone Slumsy"? Dorodne to osiedle będzie i to w czasach nadpodaży mieszkań.
        • Gość: Lena Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.03.13, 14:58
          210 mieszkań i tylko 60 miejsc parkingowych? Można zmienić plany i zieleń zastąpić kostką.
          • Gość: gość Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.135.rev.vline.pl 08.03.13, 15:12
            Na każde mieszkanie musi przypadać jedno miejsce parkingowe.
        • Gość: mieszkaniec Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.135.rev.vline.pl 08.03.13, 15:11
          A jak się to ma do pierwotnych planów zagospodarowania?
          • Gość: Ania Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.30.50.255.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.03.13, 16:44
            Mieszkania mają tak beznadziejny układ, że raczej nie będzie na nie wielu chętnych.
            Pokój bez okna, salon bez balkonu, to jakieś komórki a nie mieszkania.
          • Gość: ona Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.skomur.pl 08.03.13, 19:00
            tak sie to ma do pierwotnych planow zagospodarowania ze top mart oszukal ludzi (mialo byc kameralne osiedle ze stosunkowo niewielka liczba mieszkancow) zageszczajac zabudowe i liczbe mieszkancow na terenie sektora 3 i 4 - prosze zobaczyc plany zagospodarowania sektorow w aktach notarialnych poczawszy od 2010 roku
            w tej chwili gdzie i tak jest juz upchane wszystko na tym zasyfialym osiedlu do granic mozliwosci bedzie scisk i slams do potegi
            • Gość: ja Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.toya.net.pl 11.03.13, 09:08
              Klamstwa to chleb powszedni top-martu. Takich oszustow jeszcze w zyciu nie spotkalam!
              Jakie brednie opowiadali, ze doprowadza sektor 1 do porzadku. I co?
              Szarzyzna, partactwo, brudne klatki, dluuuuuuuga lista reklamacji od poszczegolnych wlascicieli, nieukonczone "tereny zielone", nieprzekazane czesci wspolne itd.
              Teraz chca budowac wiezowce przy samej Brzezinskiej. Czy ktos sie na to da nabrac...?
              • Gość: Lena Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.03.13, 09:40
                Nie da się nie zauważyć, że "zielone wzgorza" tracą swoją atrakcyjność. Bardziej zielone i przestrzenne , i tańsze są stare łódzkie blokowiska. Jezeli ludzie jednak wbrew rozsądkowi -bo przy (podobno juz na wiosnę) bardziej liberalnej polityce kredytowej rzucą sie na te kawalerki to niedlugo będziemy parkować na placu M1.
                • Gość: luna Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.army.mil.pl 11.06.13, 19:05
                  www.zielonewzgorza.net.pl/galeria.php?cat=45
                  zdjęcia zielone wzgórza 2 sektor drugi - a gdzie sektor pierwszy ? wstyd pokazać prawda??? haha
                  • Gość: gość Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.135.rev.vline.pl 12.06.13, 08:04
                    A co z sektorem trzecim? Coś im ta budowa nie idzie...
                    • Gość: edi1969 Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.13, 11:52
                      Witam
                      może na forum jest ktoś kto zakupił segment w sektorze 2. Jak wygląda tutaj kwestia rzetelności wykonania ? Czy rzeczywiście jest tak strasznie jak pokazują wpisy na forum? Czy jesteście też tak bardzo niezadowoleni z wykonania segmentów? I jeszcze jedno czy ktoś z Państwa w segmencie montował może kominek, jak się on sprawdza w segmencie?. Jeśli tak to bardzo proszę o namiar na firmę.
                      • Gość: Szarzyzna Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: 31.183.94.* 17.06.13, 16:36
                        Nalezy pamietac ze ta firma to oszusci! Nie mozna liczyc na naprawe czegokolwiek z reklamacji! Wszystko wokol sie sypie, usterek pelno, prace nie sa ukonczone w sektorze 1, a tymczasem od tego "dewelopera" nie mozna sie niczego doprosic...
                        Nikomu nie polecam wspopracy z nimi!
                        • Gość: CCCCCCCCCC Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.skomur.pl 23.06.13, 20:18
                          PRZECIEZ WAZNIEJSZE MIEDZY INNYMI DLA PREZESIKA SA BAAAARDZO DALEKIE PODROZE PO SWIECIE ZA WASZE PIENIADZE - NIKOMU ZA NIC NIE PLACI ALE NA TO MA KASE - DO TEGO TA SMIESZNA FIREMKA TOP MART STARA SIE ZATRUDNIAC Z CORAZ TO BARDZIEJ ODLEGLYCH ZAKATKOW POLSKI PODWYKONAWCOW BO NIKT W OKOLICY NIE CHCE O NICH SLYSZEC NIE MOWIAC JUZ O JAKIEJKOLWIEK FORMIE WSPOLPRACY - REKLAMACJE? NIEUKONCZONE PRACE? USTERKI? TE SLOWA DLA TEGO DEWELOPERA NIE ISTNIEJA UDAJAC ZE WSZYSTKO JEST OK
                        • Gość: edi1969 Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.net-partner.pl 02.07.13, 22:35
                          Witam,
                          jeśli na forum jest ktoś z mieszkańców segmentów bardzo proszę o informację jakie Państwo ponieśliście miesięcznie koszty ogrzewania domu gazem w sezonie zimowym.
                    • Gość: luna Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.army.mil.pl 12.06.13, 17:31
                      jak to gdzie sektor trzeci - nie ma
                      podwykonawcy uciekaja i nie ma kto robic - bo kto by chcial z nimi (deweloperem) wspolpracowac bez zaplaty itd - lista "wydymanych" jest coraz dluzsza - inna sprawa ze za np sektor pierwszy nie zaplacilabym nawet grosza dla wykonawcow tego koszmaru
                      • Gość: gość Osiedle Zielone Wzgórza-sektor 3 IP: *.135.rev.vline.pl 25.06.13, 14:38
                        Część banków również się wycofała i nie chce udzielać kredytów na mieszkania tego dewelopera. Pozostałe banki zdecydowanie zaostrzyły procedury.
                        Ale zgodnie z tym co piszą, sektor trzeci częsciowo – grudzień 2013r i do połowy roku 2014r... :)
                        • Gość: gość Re: Osiedle Zielone Wzgórza-sektor 3 IP: *.toya.net.pl 19.07.13, 18:38
                          Wylaliście tu tyle żółci, a ja znam samych zadowolonych z tych ślicznych segmentów.
                          sama kupowałam mieszkanie od dewelopera w centrum Łodzi i też powstało forum do wylewania żali...
                          Zabawne.
                          Cieszę się że jest w Łodzi takie mile miejsce jak osiedle Zielone Wzgórza. A Ci którym ciągle coś nie pasuje chyba nigdy niczego z nikim nie załatwiali, nie budowali, nie odbierali, nie mieli. Bo trochę się trzeba nachodzić, zadbać o swoje, a potem się tym cieszyć. A nie czekać aż im łaskawie los da to wszystko na co uważają, że zasługują. I to pewnie jeszcze wina Tuska...
                          • Gość: edi1969 Re: Osiedle Zielone Wzgórza-sektor 3 IP: *.net-partner.pl 19.07.13, 21:40
                            Witam
                            jeśli jest ktoś na forum kto ma wiedzę na temat segmentów, proszę napiszcie jakie były koszty miesięczne ogrzewania segmentu zimą i jaka jest obecnie opłata za utrzymanie części wspólnych. Jeśli może ktoś z Państwa zakładał w segmencie kominek proszę napiszcie jaki była koszt tej inwestycji.
                          • Gość: gość Re: Osiedle Zielone Wzgórza-sektor 3 IP: *.toya.net.pl 21.07.13, 11:20
                            To chyba nie wiesz co mówisz. Nie możemy się doprosić reklamacji, uwzględnionych przy odbiorze lokalu. Płacimy za sprzątanie (niewidzialne) , gdyż nikt nie sprząta poza mieszkańcami. Sami latamy na szczotach i mopach. Okna na klatkach nie umyte jeszcze z cementu.
                            Na dodatek załatane dziury na klatkach i jeszcze nie pomalowane drugi raz aby jakoś to wyglądało. A osiedle wygląda jak wygląda tylko dzięki mieszkańcom.
                            Więc jeśli nie jesteś mieszkańcem to nie wypowiadaj się na temat, o którym nic nie wiesz. A największym atutem osiedla jest po prostu jego położenie.
                            • Gość: gosc Re: Osiedle Zielone Wzgórza-sektor 3 IP: *.skomur.pl 21.07.13, 15:48
                              Nie wiem czy zauwazyliscie ale zmienila się firma ochroniarska...zgadnijcie dlaczego??? Ten deweloper jest jak pijawka wiec jedynym rozwiązaniem jest odcięcie go od krwi czyli pieniędzy skoro nic do niego nie dociera odnośnie niezakończonych prac , reklamacji , utrzymania porządku , zieleni , przekazania części wspólnych itd. itp.
                              Kop w jaja i w portfel najbardziej boli takich jak oni.
                              Reasumujac nie placic im za nic tak jak to oni robia z innymi.
                              A pisanina w stylu "znam samych zadowolonych" i inne tego typu bzdety to robota dewelopera i spolki.
                            • Gość: edi1969 Re: Osiedle Zielone Wzgórza-sektor 3 IP: *.net-partner.pl 21.07.13, 18:39
                              Proszę o podanie informacji jaka jest opłata za sprzątanie części wspólnych na tym osiedlu? Czy nie ma możliwości, aby to nie deweloper zarządzał osiedlem tylko wyłoniona przez wspólnotę mieszkańców jakaś firma zewnętrzna?
                              • Gość: Lena Re: Osiedle Zielone Wzgórza-sektor 3 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.13, 14:37
                                Nie ma takiej możliwosci, bo deweloper nie przekazał mimo umów terenów wspólnych już od póltora roku. Nadal nikt nie jest właścicielem tego za co już dawno zaplacił. Mało tego. Deweloper może w każdej chwili odciąć mieszkańców od mediów i świata wykorzystując fakt , źe formalnie jest nadal właścicielem dróg i terenow wspólnych. Częśc , która sprzeciwia sie takiemu stanowi dostała już pogróżki.
                                • Gość: polo Re: Osiedle Zielone Wzgórza-sektor 3 IP: *.4web.pl 23.07.13, 17:02
                                  Krótko mówiąc: wdepnęliście w niezłe gó....
                                • Gość: k Re: Osiedle Zielone Wzgórza-sektor 3 IP: *.army.mil.pl 23.07.13, 19:01
                                  no to sprawa trafi do sadu - pogrozki? no to deweloperek jest juz ugotowany na miekko
                                  • Gość: ona Re: Osiedle Zielone Wzgórza-sektor 3 IP: *.skomur.pl 02.08.13, 21:29
                                    www.jarzebinowe.pl/ oto kolejny z pozytywnych przykladow jak się teraz buduje i wykańcza inwestycje budowlana (bylam widziałam - naprawdę niezle to wyglada) - porównajcie to do tego nieukończonego syfu zielone wzgórza 2 z cala litania do dziś niepoprawionych usterek i partactw z wykończeniem (a w wielu miejscach jego wręcz brakiem) na poziomie kamienia lupanego i lepianek z buszu afrykańskiego z sypiącymi się tynkami , odpadającymi rynnami , resztkami zieleni której już niewiele zostało zeby zupełnie zeschla i padla itd. plus jakiś plot z czarnej porwanej folii jak w slamsogettach (nawet porządnego do tej pory śmietnika nie ma tylko brudny , zardzewialy i smierdzacy stary kontener - a to jest niby nowe osiedle!) - o podejściu dewelopera do mieszkancow którzy zakupili za ciężkie pieniądze ten koszmar nawet nie wspominam - miejmy nadzieje ze to wszystko będzie wystarczajaca anty-reklama dla tego "inwestora" i nawet pies z kulawa noga do nich nigdy w zadnej sprawie nie zawita nie mowiac o kupowaniu czegokolwiek czy prowadzeniu jakichkolwiek interesow z nimi - tak na marginesie cos slabo idzie im ta budowa sektora III
                                    • Gość: Real Re: Osiedle Zielone Wzgórza-sektor 3 IP: *.51.caa1.ip4.static.sl-reverse.com 03.01.16, 13:44
                                      Haha Canary Wharf - miała być druga Japonia i jest tylko z tej Japonii ciasnota.
    • jardin12 Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada 06.08.13, 00:22
      www.facebook.com/pages/Budi-Fox/184207985036392?ref=hl
      • Gość: gość Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.army.mil.pl 08.08.13, 11:27
        Oto - między innymi - jakich podwykonawców zatrudniał top mart do budowy osiedla zielone wzgórza II
        www.katalog-polskich-firm.pl/firma/116-0-0/p-h-u-kaja-janusz-musial/
        - "firma" P.H.U " Kaja " Janusz Musiał ul.Krzętowska 59/3, 97-525 Wielgomłyny wykonała np instalację odgromową w sektorze pierwszym - jej stan i wygląd każdy może zobaczyć na własne oczy - tragedia i koszmar to mało napisane.
        Próbowaliśmy skontaktować się z właścicielem firmy - jak się można domyślić oczywiście bez skutku.
        Reasumując jedni oszuści zatrudniali innych oszustów/partaczy. Aż strach pomyśleć komu jeszcze top mart zlecał budowę i wykończenie w/w osiedla i co się będzie działo w związku z tym - już są pierwsze poważne oznaki fuszerek i partactwa. Pytanie z innej beczki - kto i za ile (w łąpę) przyjął/odebrał ten cały mega przekręt budowlany ZW II - mowa oczywiście o nadzorze budowlanym...
        • Gość: Lena Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.13, 09:21
          Sprawa nadzorów i odbiorów tego folwarku - całości, jak i jego części - zatacza tak karkołomne kręgi, że wyjaśnić ją mogą jedynie zewnętrzne media. Sądy tu na nic.
          • Gość: ciekawy Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.13, 12:28
            proszę o sprecyzowanie, jakie kręgi? kto? czyżby teoria spisku?
    • Gość: Klarnetka Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.13, 10:31
      KATALOG MIESZKAŃ - opinie
      Mam takie info o nich. Ceny duże na dzień dobry.
      • Gość: Maciek Re: Osiedle Zielone Wzgórza-śmieci IP: *.toya.net.pl 09.10.13, 10:18
        Dialog z dzisiaj przy składaniu deklaracji "śmieciowej" w kiosku w M1.
        Pani z okienka jak się dowiedziała, że z Zielonych Wzgórz (nie byłem pierwszy), to była zdziwiona .

Pani z okienka:
        Takie osiedle i nie macie państwo zarządcy?!

Ja:
        Mamy - samozwańczego, ale formalnie nic po nim, bo do tej pory nie podpisał z nami umowy o zarząd, no i takie są skutki.
        (przemilczałem fakt, że nie może podpisać, bo nie ma uregulowanej od roku kwestii części wspólnych)

Pani z okienka:
        Takie prawo to tylko w Polsce.
        • Gość: gość Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.skomur.pl 10.11.13, 12:23
          no i jak tam topmarcik - przekazal mieszkancom tereny (udzialy w działkach) co wynikało z umow i aktow notarialnych? nie? - no przeciez dawno miał to zrobić , a może wybudowal sektor 3 albo 4? tez nie?? a przecież tak się zapierali ze już ze zaraz ze do końca roku i inne tego typu ich standardowe bajki a tam nawet ani razu łopata nie została wbita w ziemię , a może zrobil cos w temacie wad , usterek i innego dziadostwa na tym osiedlu? takze nie??? cholera jaka skucha , można by tak wymieniac bez konca ich osiagniecia w temacie kłamstw i oszustw - no a przecież (jak co poniektórzy twierdzili) taki porządny , słowny i uczciwy ten deweloperek wraz z reszta szajki z nim urzedujacej i wspolpracujacej ;-)
          • Gość: miras Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.13, 16:18
            a ja się zastanawiam nad nowym polesiem IIIb od atala... super osiedle, piękne, ładnie wykonczone, znajomi tam mieszkaja , i az miło do nich zajeżdżać.. z deweloperem zero problemów, jak jakas ustereczka to od razu naprawia.. ochrona na osiedlu suuper, jest tam ślicznieee. Niektórzy się boją ze blisko lotniska , ale nic a nic samolotów nie słychać... sam się przekonałem będąc tam. WARTO -osiedle pierwsza klasa:) a nie te zielone wzgórza tragiczne gdzie ściany pękają.. z deweloperem dgadać sie nie można i mój bank nie chce udzielic kredytu na to osiedle :) Biore się za ATAL
            • Gość: marteczka Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.13, 16:23
              też włąśnie bardzo dobre opinie o Nowym Polesiu na Pienistej słyszałam, podobno bardzo dobrze się ludziom mieszka, z dala od chamstwa i pijactwa..dobrze skomunikowane ... byłam tam ogladać osiedle i naprawdę robi wrażenie..pięknie oświetlone, ładne bloczki:) ATAL podobno dobry deweloper.. sama szukam mieszkanka a zielone wzgórza to podobno chłam w porównaniu z Nowym Polesiem no i to ogrzewanie gazowe brrr. Podoba mi się również ta pienista , slicznie tam jest to fakt:)
              • Gość: gosc Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.toya.net.pl 31.12.13, 10:42
                a mi zielone wzgórza bardzo sie podobaja. cisza, spokoj, zielono i wszystko blisko. Osiedle wyglada ladnie nie jak blokowisko. co najwazniejsze nie smierdzi oczyszczalnia jak na pienistej. przejezdzalam latem i smrod jest nie do zniesienia
            • Gość: anita Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.01.14, 13:48
              zielone wzgórza sporo tańsze od nowego polesia..jest tam w miarę ładnie i zielono:) myślę , że to dobra inwestycja..chcesz mieszkać na nowym osiedlu za w miarę przystepną kase to tylko zielone wzgórza w łódzi bo są najtańsze i fajnie tam z tego co wiem
              • Gość: um. Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.205.108.77.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.01.14, 09:22
                Jeśli ktoś poleca Nowe Polesie to chyba tam nie był :) Najlepiej pojechać i obejrzeć to blokowisko z zagęszczeniem budynków gorszym niż w prl, przeanalizować ceny miejsc postojowych i obejrzeć fuszerki budowlane (krzywo wstawione okna, popękane wylewki itp.) Przypuszczam dlaczego oferują wykończone mieszkania - żeby zatuszować swoje niedoróbki, A co do ZW sektor 2 - powołana jest już wspólnota - Gestor. Za jakiś czas malkontenci pewnie znów będą dawać koncerty na forum i tym razem jechać po Gestorze. Rozliczenie kosztów utrzymania nieruchomości - 1000 zł/6 miesięcy (w tym ochrona, sprzątanie, oświetlenie) i jeden punkt, którego nie zamierzam im finansować - naprawa szlabanu, niech sobie ściągają od osoby która go uszkodziła. Z rzeczy, które nie są zrobione do tej pory - ukończenie naprawy wentylacji klatek schodowych no i te nieszczęsne akty notarialne. Jednak po sprawdzeniu - nie jest to ich zła wola, jest kwestia oczekiwania na decyzje urzędowe.
                • Gość: xyz Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.toya.net.pl 19.01.14, 21:41
                  Malkontenci ,, jadący po Gestorze"? Biorąc pod uwagę dzisiejsze upadki na chodniku i nieposprzątane klatki (czyli wszystko to za co właściwie płacimy) jest to po prostu zwrócenie uwagi na wyrzucanie naszych pieniędzy w błoto. Nie widzę poprawy sytuacji po wybraniu zarządcy, czyli bierze pieniądze i nic nie robi.
                  Co do 1000 zł za 6 miesięcy.....
                  Opłaty za śpiącą ochronę non sto - NAWET W DZIEŃ- podnoszoną z miesiąca na miesiąc
                  Opłaty za usługi porządkowe części wspólnych - brak takowych usług- a części wspólne nie są wcale wspólne, tylko dewelopera póki co
                  Naprawa szlabanu , który został uszkodzony przez firmę zewnętrzną

Podsmowując
                  ,, FAKTYCZNIE Nie ma powodu do narzekania"
                  • Gość: gosc Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.skomur.pl 21.01.14, 00:57
                    na osiedlu nic nadal nie zrobione z usterek i niedokończonych prac - np. sektor 1 - syf kila i mogila , nadal nie przekazane działki , siec wodn - kanal. , ochrona do bani itd. itp. ale najlepsze jest pismo z top martu o tym iż za chwile mogą odciąć prad w niektórych miejscach , WODE!!! i inne takie rzeczy ponieważ komornik wszedł na konta top martu w związku ze sprawą która nie dotyczy mieszkancow osiedla!!! okazuje się ze mieszkancy będą placic ze swojej kieszeni za cos za co powinna zaplacic szajka z top martu!!!!!!! macie już to pismo? obudzcie się ludzie bo to co się dzieje i wyprawia top mart przekracza już wszelkie granice!!!!!!
                    • Gość: Sąsiadka Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.centertel.pl 21.01.14, 18:12
                      Drodzy Mieszkańcy,
                      może trzeba pomyśleć nad nagłośnieniem sprawy w mediach lub/i złożeniem pozwu zbiorowego:

- jesteśmy szantażowani wyłączeniem wody, prądu, bo oszuści z top martu przegrali sprawę w sądzie
                      - nie możemy doczekać się od 2 lat! naprawy reklamacji
                      - nie możemy doczekać się ukończenia terenów zielonych, za co już dawno zapłaciliśmy
                      - nie możemy doczekać się przekazania nam naszych udziałów
                      - mamy na osiedlu skruszony beton zamiast boiska
                      - jesteśmy obarczani absurdalnymi kosztami utrzymania osiedla
                      - nie życzymy sobie wybranych przez top mart firm usługowych, których faktury szokują z miesiąca na miesiąc
                      • Gość: gosc Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.skomur.pl 21.01.14, 20:23
                        absolutna racja ze wszystkim co sasiadka napisala tylko ze nie ma już co myslec tylko ostro dzialac - żarty się skonczyly już dawno - przykład firm usługowych - firma ochroniarska pobiera o wiele mniejsze opłaty niż robi to top mart! czesc po prostu złodzieje z top martu zabierają dla siebie!!! kwestia komornika i zajecia konta top martu - niech placa ze swojej kieszeni / tłustych kont lub sprzedadzą swoje wille i wypasione samochody szewczyk , płotkowska i reszta bandy a nie podpierają się pieniędzmi mieszkancow które sa przeznaczone na inne cele niż ich długi - jest to typowa zagrywka aby siac zamet pomiędzy mieszkańcami bo co ludzi obchodzi ich (top martu) konflikt z kims tam a placic maja za to mieszkancy ????!!!!
                      • Gość: Maciek Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.14, 10:00
                        Dlaczego TopMart nie przekazuje nam terenów wspólnych, za które mu zapłaciliśmy? Rozwiązałoby to wiele problemów naszych, jak TopMartu.
                        Dlaczego TopMart chciał sprzedać miastu infrastrukturę, za którą my zapłaciliśmy?
                        Dlaczego TopMart wreszcie się z tego osiedla nie wyniesie i pozwoli osiedlu i ludziom normalnie funkcjonować?
                        Po tych wszystkich swoich dziwnych działaniach dopuszcza się jeszcze gróźb odcięcia mediów i łamie prawo ochrony danych osobowych. I walczy z jakimś - jak to napisał - "ruchem oporu mieszkańców"
                        Jaki w tym działaniu bezsensownym i autodestrukcyjnym TOpMart ma interes? Przecież trzeciego i czwartego sektora już nikt nie kupi.
                        To osiedle miało taki potencjał, tylko, żeby deweloper był normalny i dotrzymywał umów.
                        Nie zorientował się ten TopMart, że ludzie nie płacą za media od czasu, gdy minęły kolejne terminy przekazania terenów i infrastruktury wspólnej, którą chce teraz sprzedać stronie trzeciej???
                        • Gość: ... Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.skomur.pl 21.02.14, 19:19
                          Odpowiedz dlaczego znajdzie Pan czytając caly watek w którym od dawna wiele osob opisywalo sposoby i metody działania topmartu charakteryzujące się tym ze jest to od początku permanentna nieslownosc , kombinatorstwo , cwaniactwo , oszustwa na każdym kroku , pazerność , kłamstwa i postawa " dojenia" kasy z wszystkiego i wszystkich dookoła
                          Dziwi tylko postawa wiekszosci (nie wszystkich) mieszkancow (podwykonawców tez) którzy pomimo ostrzezen i wyraźnych sygnalow ze dzieje się zle funkcjonowalo w mysl typowo polskiej zasady ze JAKOS TO BEDZIE i nie ma co się za bardzo angazowac bo przecież inni to za mnie zrobia a teraz obudzili się z reka w nocniku i z miną kota załatwiającego sie na pustyni
                          W JEDNOSCI i JEDNOMYSLNOSCI SILA której tu wyraźnie zabrakło wiec czekajcie dalej - przykład wlascicieli domkow którzy oprócz nielicznych uważali ze np. ich sprawa nie dotyczy bo przecież - samo się będzie sprzatalo , samo się będzie odsniezalo , samo się będzie ochranialo , oswietlalo , podlewalo , naprawialo itd. itp. a także twardo i zdecydowanie zalatwialo kluczowe sprawy z topmartem a teraz mamy płacz i zgrzytanie zebami
                          Wiec powtarzam - CZEKAJCIE DALEJ i zastanawiajcie się dlaczego jest tak a nie inaczej a na pewno stanie się cud
                          Smutne i gorzkie sa to słowa ale niestety prawdziwe
                • Gość: przpadkowicz Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.toya.net.pl 28.01.14, 10:32
                  hehhe jakie blokowisko, mieszkam na NP 2, mieszka się super... atal nie ma miliona spraw w sądzie jak top mart:P poza tym blokowisko to jest na zielonych wzgórzach i jeszcze domki jednorodzinne;p no i nie ma tu nieszczęsnego gazowego ogrzewania jak na wzgórzach...a czemu zielone wzgórza są najtańsze w łodzi?? takiej ceny nie ma nigdzie czemu??? haaa ja to wiem ale nie bedę się rozpisywał...kupujcie zielone wzgórza:D:D:D:D
                  • Gość: anna Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.toya.net.pl 05.02.14, 10:40
                    ależ tu złych opinii na temat zielonych wzgórz:) otóż ja z nich zrezygnowałam;p chyba wszystkich ciągnie tam tylko i wyłącznie cena bo to najtańsze w łodzi bloki. Ale nic poza tym, jeszcze jakieś problemy z własnością ziemi na której stawiane są bloki, multum spraw w sądzie a bloki wcale nie są takie ładnie..porównajcie faktycznie bloki zielonych wzgórz z atalem..tam to klasa, Atal jest liderem na rynku nieruchomości jest tam pięknie , fakt , że troszkę drożej niż wzgórza . Ja kupiłam bliźniaka i też się cieszę , że nie wzgórza
                    • Gość: gosc Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.skomur.pl 01.03.14, 22:45
                      osiedle zielonobetonowe wzgórza 2 - stan na dzień dzisiejszy - szlaban zdemontowany , brama otwarta , brak jakiejkolwiek ochrony , na dyżurce okna zaklejone papierem , brak firmy sprzatajaco porządkowej (syf na osiedlu) , brak jakiegokolwiek oświetlenia - wylaczyli prad , kompletnie nic nie zrobione z miliarda usterek , reklamacji i niedorobek , do dziś nie przekazane mieszkańcom tereny za które zapłacili , w sadach z milion spraw które kolejne deweloper przegrywa , pozajmowane konta , praktycznie żaden kontakt z " inwestorem", za chwile osiedle czeka odciecie wody!!! oto obraz dzialan szajki z topmartu - ma ktoś jeszcze jakies pytania?
                      ps oczywiście zaden sektor nr 3 nie powstaje o którym oszuści z topmartu tyle bredzili na lewo i prawo haha
                  • Gość: sąsiadka Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.toya.net.pl 05.03.14, 18:50
                    Nie polecam nikomu mieszkań Atalu. W biurze sprzedaży jest wielu niekompetentych ludzi. W księgowości same oszustwa. Nie potrafią zadbać o klienta. Jak już dostaną pieniądze za mieszkanie to kontaktu nie ma żadnego, a w mieszkaniach pełno poprawek i błędów budowlanych. Trzeba być bardzo czujnym przy podpisywaniu jakichkolwiek dokumentów.
                    • Gość: ;p Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.toya.net.pl 06.03.14, 15:46
                      gdyby były moja droga sąsiadko błedy budowlane, to nie byłoby mowy o odebraniu osiedla przez straż, urzędy itd..więc pomyśl nad tym co piszesz..jestem własnie szczęśliwym posiadaczem mieszkania na III , po jutrze się wprowadzam. Kontakt wspaniały z Paniami z biura Atalu (i to po przelaniu pieniędzy za mieszkanie) odpowiadają na maile w ciągu kilku minut i telefonicznie również żaden problem.. a jeżeli chodzi o poprawki w lokalach , tak miałem porysowane okno , całe i co? i w ciągu 2 tygodni wymienili na nowe ;p haha zastanów się co piszesz sąsiadko, poza tym atal wykończył mi mieszkanie pod klucz, lokal wysprzątany i piękny. Moim zdaniem wszyscy którzy jadą tu po atalu to osoby których po prostu nie stać na te bloki i zakupili duzo tańsze zielone wzgórza ;p beznadziejne zresztą , przypadkowicz masz racje!!
                      • Gość: gosc Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.skomur.pl 20.03.14, 23:50
                        sprawa zatacza coraz szersze kregi

www.dzienniklodzki.pl/artykul/3372379,osiedle-zielone-wzgorza-moze-w-maju-zostac-odciete-od-wody,id,t.html#komentarze
                        • Gość: gosc Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.05.14, 21:13
                          no fakt - top marcik jest juz coraz lepiej znany i " reklamowany"...
                          watpie zeby te towarzystwo zrobilo jeszcze jakis interes w Polsce - takie chwasty jak oni nalezy po prostu wyrywac zeby nie przeszkadzaly zyc innym.......

tvtoya.pl/news/show/7100
                          lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,15963346,Bitwa_o_wode__Konflikt__deweloper__mieszkancy_i_miasto.html
                          www.infoveriti.pl/raport/1425571/e75b42d4de6f059652549c9e998da7b4.html

www.infoveriti.pl/graf-powiazan/m35742430368.html

przyjemnej lektury , ogladania i wyciagania wnioskow....
                          • Gość: gosc Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.05.14, 08:27
                            www.infoveriti.pl/graf-powiazan/m35744022214.html
                            • Gość: gosc Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.14, 16:30
                              www.radiolodz.pl/posts/5279-co-z-woda-na-lodzkim-osiedlu-zielone-wzgorza
                              • Gość: tt Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.14, 23:08
                                jak tam zlodzieje z top martu - juz siedza czy dalej sie z nimi bawicie?
                                • Gość: mieszkaniec Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.play-internet.pl 28.08.14, 13:08
                                  Nie interesuj się za bardzo!!!!
                                  • Gość: Zberta Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.11.14, 22:53
                                    Fakt - nie ma co sie za bardzo interesowac tymi oszustami - prokuratura tym sie juz zajmie czyli Top Martem 4 lub jak kto woli Top Mart Sp. z o.o. Zielone Wzgórza Sp. k
                                    • Gość: Niedowiarek Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.toya.net.pl 13.12.14, 12:59
                                      www.youtube.com/watch?v=VL88CNBgTW8
                                      • marcelg2 Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa 10.03.15, 10:16
                                        Nie dziwi mnie taki obrót spraw, jakaś masakra! Moje pieniądze przepadły. Czekam na odbiór lokalu juz ponad rok. A chodzą słuchy ze prezes top martu niejaki pan Szewczuk czy Szewczyk chowa kasę przed Fiskusem w Szwajcarii. Niezły cyrk...
                                        • Gość: gość Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa IP: *.135.rev.vline.pl 10.03.15, 11:41
                                          Odbiór jakiego lokalu? To Top Mart coś zbudował po drugim sektorze ZW II? Czy budują pod inną nazwą?
                                        • halinarogowska2 Re: Osiedle Zielone Wzgórza - oszustwa 10.03.15, 13:47
                                          @marcel A skad wiesz ze prezes Szewczyk chowa kase w Szwajcari? Lepiej by sie zajal swoimi osiedlami, a nie tylko pompowaniem kasy z ludzi.W sumie wiele by to wyjasnialo, jak byla afera z woda w 2014 roku i ze niby nie ma z czego placic wodociagom, no a jak kurna mial placic jak pieniadze wzial i wywiozl za granice
    • Gość: delka2 Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.play-internet.pl 15.02.15, 13:53
      Myślicie,że warto jest zakupić tam mieszkanie ? Razem z mężem myślimy głównie na dzieci .
      Ewentualnie polecicie jakąś inną spokojną dzielnicę Łodzi?
      Nie musi być centrum.Ważne aby był jakiś tam w miarę dobry dojazd.
      • Gość: crista8 Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.dynamic.mm.pl 18.02.15, 07:41
        Delka jest tam spokojnie, już większość jest uporządkowane tak wiec jestem na tak.Na pewno da się tam znaleźć coś interesującego.
        Zainteresuj się jeszcze NOwym Polesiem na Pienistej: targimieszkaniowe.net/lodz-i-okolice/rynek-pierwotny/oferty/atal-sa/nowe-polesie-iii-b-lodz-polesie/ - może jak na Łodź ceny nie są takie niskie ale masz tam bardzo wysoki standard oraz pełno zieleni. Bloki są ładne oraz czyste. Jest jeszcze kilka mieszkań na sprzedaż.
        • Gość: interka Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.toya.net.pl 03.03.15, 01:24
          co jest niby uporzadkowane? wszystko w totalnej rozsypce - cala masa spraw sadowych , niektorymi sprawami juz sie policja zajmuje , ochrona lezy , firma sprzatajaca dno , caly szereg niedokonczonych spraw budowlanych i usterek , woda - kij wie ile jeszcze bedzie , nieprzekazane tereny przez top mart , mozna tak wyliczac bez konca - cyrk i blazenada do kwadratu - tyle w temacie osiedla zielone wzgorza 2
          • marcelg2 Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada 10.03.15, 10:45
            interka - a o których sprawach sądowych ich i policji mówisz? możesz coś więcej o tym? I czy ktoś się w końcu do diabła zajmie nimi porządnie, czy wszystko będzie się ślizgać bezkarnie
            • Gość: henryk Re: Osiedle Zielone Wzgórza-porada IP: *.255.200.213.static.wline.lns.sme.cust.swisscom.ch 10.03.15, 13:54
              Ja rowniez chetnie poslucham. Interka, o jakich sprawach sadowych mowisz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka