Dodaj do ulubionych

Poseł Godson

01.07.11, 16:58
Ze zdumieniem zobaczyłem wyniki głosowania w sprawie odrzucenia projektu ustawy o całkowitym zakazie aborcji.
Wynika z nich, że nasz łódzki poseł głosował przeciw jej odrzuceniu, a zatem jest zwolennikiem wpędzania dziewczynki i kobiety w inwalidztwo, również zabijania ich gdy ciąża zagraża ich życiu.
Przymuszania do donoszenia ciąż pochodzących z przestępstw, np. w wyniku gwałtów, albo czynów kazirodczych w imię ochrony zarodków.
A może się mylę i nie mam racji (chciałbym by tak było).
orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&6&95&126
Obserwuj wątek
    • staahoo Re: Poseł Godson 01.07.11, 20:17
      Poseł Godson być może zaczął przez przypadek myśleć geotermalnie !

Od lat obserwując głosowania czy to tradycyjne czy elektroniczne odnoszę wrażenie, że posłowie nie są zorientowani o co w tym chodzi.
    • aaa202 Mnie postawa Godsona nie zaskoczyła. 01.07.11, 20:24
      Zdumiewa mnie jednak, że ktoś chce zaostrzyć to prawo. Jeszcze zaostrzyć?

Irytujący jest ten temat, na który każdy ma opinię, często bardzo kategoryczną, natomiast mało kto miał okazję naprawdę skonfrontować się z problemem.
      • iszkariota Re: Mnie postawa Godsona nie zaskoczyła. 01.07.11, 20:49
        Ja to się tak zastanawiam, jaką jeden z drugim poseł podjąłby decyzję gdyby jego żona/córka mogła umrzeć decydując się na rodzenie, lub były ofiarami gwałtu (czasami są to gwałty ze szczególnym okrucieństwem).
        Co to w ogóle jest za traktowanie kobiet jako bezmózgie mobilne inkubatory?!
        • miejskie_narty Re: Mnie postawa Godsona nie zaskoczyła. 01.07.11, 21:46
          Poseł G. to przecież pastor, należy do tej samej partii, co Gowin, Niesiołowski i wielu innych, np. Rostowski. Partii, jakbyś nie pamiętał, nominalnie konserwatynej w kwestiach społecznych.

Nie dziwi Cię, że radykalni muzułmanie z Turcji potrafią mordować swoje siorsty i córki za "splamienie honoru"? Jeśli nie, to nie dziw się też wyborowi posła G. w tej sprawie:-)
          • aaa202 Bycie zabitą za zostanie zgwałconą 01.07.11, 21:51
            wygląda wręcz na akt łaski wobec konieczności rodzenia dziecka z gwałtu, przeżywania katorgi takiej ciąży.
            • miejskie_narty Re: Bycie zabitą za zostanie zgwałconą 01.07.11, 22:15
              Myślę, że katogangsterzy nie wnikają w to, skąd się ciąża wzięła, tak jak radykalni mułmanie nie wnikają, w jakich okoliczności pojawiła się plama na honorze. Niuanse nie są ich dobrą stroną.
          • iszkariota Re: Mnie postawa Godsona nie zaskoczyła. 01.07.11, 22:00
            miejskie_narty napisał:

> Nie dziwi Cię, że radykalni muzułmanie z Turcji potrafią mordować swoje siorsty
            > i córki za "splamienie honoru"?

Dziwią i napawają mnie grozą wszelkie fundamentalizmy w poglądach, za którymi jest już tylko ściana.
            Zastanawia mnie jak noszący te poglądy mogą być tak wielkimi egoistami i jeszcze robią z tego cnotę.
            • miejskie_narty Re: Mnie postawa Godsona nie zaskoczyła. 01.07.11, 22:17
              Bardzo prosto. Tak jest łatwiej niż roztrząsać dylematy moralne. Masz kodeks i masz się go trzymać. Kropka.
              • iszkariota Re: Mnie postawa Godsona nie zaskoczyła. 01.07.11, 22:41
                A więc fundamentalizm to sposób na strach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka