Dodaj do ulubionych

Blue Cafe - bekająca kozia masakra.

15.05.04, 23:18
Zrobili trzodę podczas Eurowizji. Ich piosenka banalna, prymitywna i szybko
zapomniana przez innych. Już chyba Rozynek, albo Ania Dąbrowska by lepiej
wypadła. Beeeeeeebeeeeeebeeeeee Love song, beeeebeeeebeeee sweet song beeee...
Obserwuj wątek
    • ab84 Re: Blue Cafe - bekająca kozia masakra. 15.05.04, 23:26

nie widzialam, ale widze ze nie mam czego zalowac...

z punktami u nich gorzej niz rok temu z I3 ...
    • agkowa Re: Blue Cafe - bekająca kozia masakra. 15.05.04, 23:27
      A strój T.O., porażka.
      • ab84 Re: Blue Cafe - bekająca kozia masakra. 15.05.04, 23:33
        widzialam przez sekundke... potwierdzam... jak juz sie tak rozebrala to mogla
        bardziej...
    • barracuda7110 Re: Blue Cafe - bekająca kozia masakra. 16.05.04, 00:01
      Przełączyłem... może ją jeszcze pokażą. Pewnie zwymiotuję albo będę miał
      koszmary przez następny tydzień.
    • Gość: Maniuś Re: Blue Cafe - bekająca kozia masakra. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 00:11
      ja osobiscie uwazam ze bylo bardzo dobrze. zaspiewala z klasa godna conajmniej
      pierwszej trujki. cala otoczka wystepu bardzo pozytywna. uwazam ze skrzywdzili
      nas sedziowie najbardziej szwecki i austryiacki. ja i cala moja rodzina
      jestesmy zahwyceni wystepem blu kafe.
      • gray Re: Blue Cafe - bekająca kozia masakra. 16.05.04, 12:52

do następnej eurowizji cały rok więc może pora zabrać się za słownik
        ortograficzny?
    • Gość: eyemakk Re: Blue Cafe - bekająca kozia masakra. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.04, 00:53
      co tylko pokazuje slabosc polskiej muzyki POP. kto w ogole dzis slucha popu? a
      polskiego to juz zupelnie...
      • saralee BC na Eurowizji 16.05.04, 01:01
        Nie lubię BC, ale:
        1. Ich piosenka w aranżacji studyjnej była melodyjna i wpadajaca w ucho
        2. Cała siła BC drzemie w chórkach i w muzyce granej przez WSZYSTKIE
        instrumenty (z tego, co słyszałam, na festiwalu był podkład)
        3. Głos Tatiany przypomina blaszany głos Drwala z bajki 'Czarodziej z Krainy
        Oz', ale myslę, że mieliśmy lepszą piosenkę np. od Serbii i Montenegro(jak
        uparcie nazywał ten kraj Orzech) :)
        4. Ogólnie uważam, że na Eurowizji najlepiej poradziłby sobie zespół Sistars.
        To tyle.
        • saralee Re: BC na Eurowizji 16.05.04, 01:02
          saralee napisała:

> 2. Cała siła BC drzemie w chórkach i w muzyce granej przez WSZYSTKIE
          > instrumenty (z tego, co słyszałam, na festiwalu był podkład)-> chodziło mi
          oczywiście o linię, a nie samą muzykę
    • da.killa Re: Blue Cafe - bekająca kozia masakra. 16.05.04, 01:26
      Mnie tam się podobało. Doskonale pasują do całego konkursu - i beczenie, i
      stroje pani Okropnik.

BTW: Od początku stawiałem na krzyżówkę Szakiry z wojowniczą księżniczką Xeną i
      jak się okazało miałem rację :)

da.killa
    • Gość: MarcinK eee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 10:38
      No tak. BC wypadło jak wypadło. Ale jeżeli ktoś mi powie, że piosenka Ukrainy
      była dobra i wyokiej klasy, to go śmiechem zabiję.

MK
    • maclorcan Komu potrzebny jest... 16.05.04, 10:47
      ...konkurs Eurowizji? Całe to przedstawienie z roku na rok staje się coraz
      bardziej tandetne i kiczowate. Oglądałem fragmentami ze względu na naukę, ale
      nawet mając wolny wieczór raczej nie dałbym rady wysiedzieć na całości. W
      dodatku wiadomo, że sąsiedzi na ogół głosują na siebie, więc to wszystko to
      trochę taki "pic na wodę". Aż strach pomyśleć co może być za rok - to zdaje się
      będzie jakiś jubileuszowy.
    • krzykowal oj macie się czym podniecać 16.05.04, 11:33
      Konkursem politycznej poprawności, w którym z góry wiadomo kto ile dostenie
      punktów. "Albania pozdrawia Turcję" - Monty Pythoni by tego nie wymyślili :)))
      A jak rok temu Polacy psioczyli na Ich3 to byli tacy oburzeni, że BC to by
      wspaniale wypadli. No i czas pokazał, że Ich3 wypadło dużo lepiej :P

pzdr
      Krzysiek
    • kuubaa Re: Blue Cafe - bekająca kozia masakra. 16.05.04, 14:05
      Moja koncepcja wyników głosowania jest taka:
      Ludzie inteligentni, wyrobieni muzycznie i estetycznie (czyli tacy jak
      zabierający tutaj głos) w głosowaniu nie biorą udziału, bo konkursu nie
      oglądają i nie wysyłają SMS-ów. Jak to zubożała inteligencja - nie mają
      pieniędzy na telefony i abonament TV. Ponadto w większości są albo pomarszczoną
      ze złości grubą babą albo mężem takiej baby, więc gotowi byliby zagłosować
      conajwyżej na Renatę B, a i to pod warunkiem przetłuszczonych włosów i
      niewygolonych pach.
    • Gość: shadow Re: Blue Cafe - bekająca kozia masakra. IP: *.lodz.mm.pl 16.05.04, 14:56
      jak moge skomentowac wczorajszy wystep Blue Cafe? wystarczy jedno slowo - DNO.
      Ale prawda taka, ze nie ma sie czym podniecac bo to w koncu publicznosc Polska
      zadecydowala, ze to wlasnie ten zespol pojedzie, wiec jak jakiez zazaleni ato
      tylko do spolecznosci....:P
      • aniapakero Re: Blue Cafe - bekająca kozia masakra. 16.05.04, 17:44
        Ja wczoraj w najlepsze grałam sobie na komputerze gdy sms-owała moja siostra
        pytając czy też oglądam eurowizje. Chwyciłam pilot i zaczęłam oglądać (gdzieś
        od połowy). Nudne to było jak flaki z olejem dlatego co jakiś czas skakałam po
        programach czekając jedynie na Polske. Prawda jest taka, że EW można oglądac
        jedynie w towarzystwie mocno rozbawionych osób:)
        Szczerze mowiąc nie widzę rzadnej różnicy pomiędzy poszcZególnymi wykonawcami.
        Nie było tam nikogo kto miałby jaki taki głos. Jednak najgorszy w Blue Cafe był
        facet grający na czymś tam, w obcisłym ubranku roznegliżowanym do połowy....a
        FUJ!!!!
        • Gość: trishika Re: Blue Cafe - bekająca kozia masakra. IP: *.soch.lu.se 16.05.04, 18:34
          aniapakero napisała:

Prawda jest taka, że EW można oglądac
          > jedynie w towarzystwie mocno rozbawionych osób:)

I ja tak zrobilam. I to bylo towarzystwo miedzynarodowe. Hiszpanie (niezbyt
          trzezwi) uwazali ze polska piosenka jest swietna. Niemcy pokladali sie ze
          smiechu jak uslyszeli "swoja" piosenke (Austriacy tez). A wszyscy mielismy
          niezly ubaw :)
          • Gość: jezyk7 Re: Blue Cafe - bekająca kozia masakra. IP: *.retsat1.com.pl 17.05.04, 22:23
            To teraz ja się wypowiem.

Czekam aż ktoś mnie zabije śmiechem, bo twierdzę, ze piosenka Ukrainy i sama wykonująca była bardzo dobra. Taki mocny i głęboki głos jest oznaką albo talentu, albo dobrego wyszkolenia (obydwie wersje nieczęsto spotykane w dzisiejszej muzyce pop.)

Wszyscy tak w zeszłym roku psioczyli, że Ich Troje pojechało, ze nic nam z tego nie przyjdzie a tymczasem co?? 7 miejsce... a teraz 17 i wszyscy, którzy gadali, widzą chyba jak na dłoni, ze oprócz aspiracji trzeba mieć żyłkę do showbiznesu i trzeba wiedzieć kiedy, gdzie i z czym wejść na rynek.

Wystep BC mi się nie podobał. Dlaczego?? Pomijając strój, który zostawimy bez kometarza. Tatiana nie umie posługiwać się mikrofonem. Nie wiem czy Wy też tak to odebraliście, ale ja slyszałam tylko wiiii wiii wiii (co można porównać do kwiiiiczenia). Rzeczywiście chyba mieli podkład bo nawet nie było mikrofonów na instrumentach dętych (było to wg mnie zasadniczym błędem - instumenty dęte to dusza BC). Ogólnie nagłośnienie było dziwne, bo w refrenie z wyjątkiej w/w sylaby nie było słychać nic.

Była to chyba najdłuższa moja wypowiedź na forum :P

pzdr.

jezyk7
    • ixtllito Re: Blue Cafe - bekająca kozia masakra. 16.05.04, 18:34
      Nie narzekać. Rok temu przepraszaliście za Ich Troje.
      Teraz pewnie przy I DS pojawią się przeprosiny za Blue Cafe.
      Cała polska scena muzyczna jest do bani, a Blue Cafe jednak się trochę wyróżnia
      z tego motłochu.
      • the_elviz Noo wyróżnia się.... 16.05.04, 22:23
        gołą Tatianą Okupnik i tyle.
      • Gość: J.S. Re: Blue Cafe - bekająca kozia masakra. IP: *.pai.net.pl 16.05.04, 23:11
        Wyroznia sie... in minus.
      • gray Re: Blue Cafe - bekająca kozia masakra. 17.05.04, 08:00

ja nie rozumiem dlaczego nie sistars.. nie ten styl? nie ta poprawność? :/
    • Gość: Ingo Piosenka ukraińska też nie lepsza IP: 213.17.170.* 17.05.04, 08:00
      Eurowizja to kicz totalny ale przynajmniej łączy narody. A swoją drogą piosenka
      ukraińska też była beznadziejna.
      • barracuda7110 Re: Piosenka ukraińska też nie lepsza 17.05.04, 08:51
        Przynajmniej coś się działo na scenie a ukraińska wokalistka nie ma tak
        obrzydliwych nóg jak pani z bc.
        • Gość: mat28 Re: Piosenka ukraińska też nie lepsza IP: 195.136.33.* 17.05.04, 09:05
          Ale to nie był konkurs piekności (gdybyś nie zauważył). A ta Ukrainka w ogóle
          nie potrafi śpiewać, więc różnica kilkunastu miejsc między Ukraina a Polską
          jest niczym nie uzasadniona.
          A poza tym to Eurowizja juz od lat nie jest festiwalem piosenki tylko pokazem
          związków między narodami. Kiedy głosuje Ukraina albo Łotwa albo inny kraj
          byłego ZSRR to wiadomo, że maksa dostanie inny kraj byłego ZSRR, kiedy Litwa to
          maksa dostanie Polska, kiedy Belgia to maksa ma Francja, kiedy Austria to
          Niemcy, kiedy Portugalia to Hiszpania itd. itp.
          • barracuda7110 Re: Piosenka ukraińska też nie lepsza 17.05.04, 09:16
            Imho na Eurowizji chodzi o to by zrobić największy show a piosenka ma być
            jedynie dodatkiem do tego co się dzieje na scenie. Wokalistka także musi być
            ładna, żeby widzowie patrzyli w tv a nie poszli sobie np. na fajkę. Niestety bc
            nie spełnia żadnego z powyższych warunków. Ich piosenka była nudna, układ
            taneczny nie istniał, pani Pokupnik miała okropną sukienkę, która na dodatek
            odsłaniała jeszcze brzydsze nogi. Może następnym razem rodacy wyślą tam kogoś
            sensowniejszego.

ps jeżeli przekręciłem nazwisko wokalistki bc to przepraszam.
            • Gość: były Eurowizja to konkurs dla amatorów! IP: *.toya.net.pl 17.05.04, 13:47
              Nietety wszystkie kraje tzw Europy Zach wystawiają amatorów. I zawsze tak było,
              że to helga i John, którzy na co dzień zajmują się odpowiednio szyciem i
              czyszczeniem ulic po godzinach startują w festiwalach kulturalnych. Tylko my i
              nasi bliscy duchem sąsiedzi wystawiamy "pewniaki". Plus tego jest taki,
              że "pewniaki" szybko się demaskują jako amatorzy. Słyszeliście w jakimkolwiek
              radio utwory lub wykonawców z Niemiec, Anglii czy Francji?!
              • Gość: Trishika Tak, w Szwecji IP: *.pedagog.lu.se 17.05.04, 14:58
                Tutaj w Szwecji goraczka przed eurowizyjna byla taka ze az byla zdziwiona.
                Specjalne plyty wydawali z "przebojami" Eurowizji. A ich pisoenka to glowny hit
                w radiu (tyle ze w spiewana po szwedzku a nie po angielsku jak w "konkursie").
                Moja wypowiedz nie jest zadna obrona dla BC. Ja po prostu pisze jak jest w
                Szwecji.
                Pozdrawiam
    • Gość: blenda Re: Blue Cafe - moje zdanie ne ten temat IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 17.05.04, 19:02
      1. Niestet piosenka Love Song nie byla odpowienia na tego typu konurs [ona w
      ogole nie jest odpowiednia]
      2. Blue Cafe w U may be in love wypadli by znacznie lepiej
      3. fakt tatiana miala fatalna sukienke
      4. Sczerze mowiwc to ich 3 w zeszlym roku wypadlo naprade dobrze, i mimo ze nie
      slucham ich, to ta piosenka byla naprawde dobra
      5. Okupnik ma oryginalny glos tyko jakos ostatnio nie potrafi tego dobrze
      zaprezentowac
      6. Punkty i to zale ocenianie to jedna wielka sciema... sasiad na sasiada
      chocby nie wiem jaki kicz....

pozdrowki
    • al-ki Czym wy w ogóle się przejmujecie? 17.05.04, 20:13

Co to jest Eurowizja? Ja nie wiem, ale na pewno nic wartościowego. Od
      kilkunastu już lat. Moim zdaniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka