Dodaj do ulubionych

Stare Polesie rozkwita: Muzeum Sztuki sadzi kwi...

IP: *.toya.net.pl 16.07.11, 18:10
Można? Można!
Obserwuj wątek
    • Gość: Smicky Re: Stare Polesie rozkwita: Muzeum Sztuki sadzi k IP: *.bc.lnet.pl 16.07.11, 18:54
      Fajnie! Tylko czemu robią to prywatni ludzie, a nie kur służby miejskie i ludzie tam pracujący? Wielki szacunek dla tych ludzi, którzy swój prywatny czas i często pieniądze przekuwają ku estetyce Łodzi!;-)
    • Gość: ap kasa wyrzucona w błoto, bo kto tam mieszka... IP: *.play-internet.pl 16.07.11, 21:04
      teraz menelstwo i chlory z tych okolic będą miały świetne miejsce na chlanie pod chmurką, już widzę tych nastoletnich gó...arzy co przenoszą się tam z narożników okolicznych ulic i bram, ciekawe kiedy postanowią się zabawić i to miejsce do góry nogami przestawić:))))
      • Gość: jastrzab27 Pewnie! najlepiej ciągle zrzędzić! IP: *.ms.lnet.pl 16.07.11, 22:57
        dróg też nie ma po co naprawiać bo i tak samochody zepsują. Po co wywozić śmieci, skoro i tak znów się uzbierają. Co za prymitywne myślenie. Trzeba popierać inicjatywy obywatelskie i nie oglądać się tylko na tych, którzy muszą to robić z obowiązku.
        • Gość: jan ek Trzeba mieć stosowne pozwolenie. IP: *.toya.net.pl 17.07.11, 02:24
          Oprócz chęci, rzecz jasna.
    • Gość: jastrzab27 Stare Polesie rozkwita: Muzeum Sztuki sadzi kwi... IP: *.ms.lnet.pl 16.07.11, 22:50
      Gratuluję pomysłodawczyniom i wykonawcom. Nie zrażać się malontenctwem innych na tym forum.
    • Gość: jan ek Ale dlaczego wyrzucono mój komentarz? IP: *.toya.net.pl 17.07.11, 02:23
      w którym to pytałem o pozwolenie na Wasze działania na tym skwerku? Nie każdemu wolno rozkopać skwer, a za posadzenie samowolnie roślin grozi kara. Wy możecie, ja nie, pytam więc jak to załatwiliście, żebym też mógł na pobliskim mi skwerze zrobić porządek.
      • Gość: woland jan ek, zlituj się... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.11, 14:05
        "Przede wszystkim trzeba dostać pozwolenie od właściciela gruntu. Nie powinno być z tym problemu, ponieważ przepisy są jasne i jeśli rośliny nie przeszkadzają sąsiadom, nie zasłaniają widoku, to nie ma podstaw, by nie wspierać tego typu inicjatyw. Ci, którzy chcieliby spróbować swoich sił w roli ogrodników, zawsze mogą zgłosić się do fundacji Transformacja. Pokierujemy sprawą, doradzimy gdzie i jakie pismo złożyć i podpowiemy jakie rośliny posadzić w ogrodzie."
        Masz jasne wskazówki w tekście, podane nazwiska i funkcje tych ludzi:
        "Aleksandra Jach i Katarzyna Słoboda, kuratorki Muzeum Sztuki"
        "Krzysztof Skoczylas, architekt krajobrazu, Łukasz Nowacki z fundacji Transformacja i społecznik Arek Tybura"
        a Ty nadal wylewasz żale na forum? Po co? Na fejsbuku choćby ich znajdzesz:
        www.facebook.com/pages/Fundacja-TRANSFORMACJA/181022645291075?sk=wall ,
        czy w guglu:
        msl.org.pl/informacje ,
        ale Ty oczekujesz, że to do Ciebie przyjdOM i załatwiOM. Niestety, tylko starość przychodzi sama, o resztę sie trzeba postarać. Miłej niedzieli.
      • Gość: kb Re: Ale dlaczego wyrzucono mój komentarz? IP: *.toya.net.pl 18.07.11, 07:38
        Komentowałeś pod innym artykułem. nadal mieszkasz w Łodzi?
    • krakowiaczek_z_importu Stare Polesie rozkwita?? 17.07.11, 10:02
      O ile się nie mylę parzyste numery ulicy Wólczańskiej znajdują się w Śródmieściu a nie Polesiu.
      • Gość: woland Tak, Stare Polesie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.11, 14:18
        Tyześ sie chyba, chopoku dawno jus do KrAkowA wyimportował...
        Od 1 stycznia 1993 zniknęło to:
        pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:%C5%81%C3%B3d%C5%BA_-_districts.svg&filetimestamp=20070315123133
        a w ich miejsce pojawiło się to:
        pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Lodz_osiedla_administracyjne.svg&filetimestamp=20100516155050...
        że niby powrót do historycznych nazw, chociaż niewiele to ma wspólnego z historią Łodzi. Ale to temat na osobny wątek. Pozdrawiam :)
        • pralat_na_wrotkach Re: Tak, Stare Polesie 17.07.11, 15:14
          bla bla bla chopoku bla bla bla zniknęło. Wzdłuż jakiej ulicy przebiega granica Starego Polesia?
          • Gość: w Re: Tak, Stare Polesie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.11, 17:13
            Wzdłuż ulicy Prałata Na Wrotkach, of course. Zdawało by się, że forum jest miejscem na dyskusję (pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja) ale jak widać jest tylko pyskówką... Ostatnio miałem styczność z gościem, który nie rozmawiał z ludźmi, gdyż miał "tak wysokie IQ, że i tak wszystkich musiałby poprawiać w dyskusji" - a ja naiwny sądziłem, że osoba o wysokim IQ ma duże zdolności adaptacyjne w dyskusji z "niższymi formami inteligencji". Byłżeby to ktoś Tobie znajomy?? Prałacie, dużo wiesz i masz sporo racji w swoich postach (często), ale czasem forma wypowiedzi Twojej pachnie... swojsko. Pomyśl czasem, zanim komuś przyłożysz, bo może w swoje szeregi bijesz. Tak ku przemyśleniu.
            • Gość: neo Re: Tak, Stare Polesie IP: *.toya.net.pl 17.07.11, 18:18
              Gość portalu: w napisał(a):

> Wzdłuż ulicy Prałata Na Wrotkach, of course.

A naprawdę wzdłuż jakiej?
              • Gość: woland Re: Tak, Stare Polesie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.11, 19:08
                Wólczańskiej właśnie :) Tyle, że wątek dotyczy skweru na Wólczańskiej, nie jej umijscowienia na planie miasta. Niestety, rozmowa o pobocznościach tematu tego forum zeszła - jak zwykle - w obszary partykularne i ambicjonalne :) Wniosek - trochę luzu i dystansu w kontaktach interpersonalnych znacznie upraszcza życie :)
                • Gość: neo Re: Tak, Stare Polesie IP: *.toya.net.pl 17.07.11, 19:56
                  No zaraz, to ty wyskoczyłeś do gościa z Krakowa z pretensjami. A ma rację
      • Gość: mikro_klik Re: Stare Polesie rozkwita?? IP: 212.191.69.* 17.07.11, 15:43
        Formalnie część z parzystych numerów jest też na Górnej, mądralo. Ale to nawet nie jest wątek poboczny tego artykułu. Ciesz się, że sadzą, bo o to tutaj chodzi, a nie czepiasz się czy w Śródmieściu czy na Polesiu.
    • Gość: łodzianka1 Stare Polesie rozkwita: Muzeum Sztuki sadzi kwi... IP: *.toya.net.pl 18.07.11, 09:07
      świetna inicjatywa osób zatroskanych wykluczonymi i miejscami gdzie żyją. Wielka szkoda, że władze miasta nie wspierają takich edukacyjnych przedsięwzięć a przecież o edukację chodzi, bo dzięki edukowaniu także a przede wszystkim dzieci i oferty dla nich (jak to miało miejsce na rzeczonym skwerze), pokazaniu, że ktoś się zatroszczył można uwierzyć, że "ziarno" będzie kiełkować. Wielkie brawa dla pomysłodawczyń tej pięknej idei! Jak widać na Muzeum Sztuki można liczyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka