Gość: Th0mas IP: *.xdsl.centertel.pl 17.10.11, 20:54 Dziadek pitoli. Do mnie dzwonili kilkakrotnie i zawsze przedstawiali się jako "Telekomunikacja Novum". Widocznie nie dosłyszał. Jak sam napisał, większość abonentów to starsi ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: z Re: Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpis IP: *.retsat1.com.pl 17.10.11, 21:10 Jak będziesz miał szczęście, to doczekasz czasów, w których zaczniesz pitolić. Ale myślę, że te czasy dla ciebie już nadeszły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpisuj... IP: *.4-1.cable.virginmedia.com 17.10.11, 21:15 Bez sensu spytaliście TP SA o komentarz pozwalając im bezczelnie zabełkotać, że 'telekomunikacja to my'. A telewizja to co? Telewizja Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Re: Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpis IP: *.centertel.pl 17.10.11, 21:39 Nie chodzi o to, że TP, twierdzi "Telekomunikacja to my", tylko o to, że faktycznie konsultanci Novum przedstawiają się, że są "z telekomunikacji". Wykorzystują to, że dużo osób używa skrótu myślowego i określa TP mianem Telekomunikacji. Poza tym co to za firma, która wstydzi się swojej nazwy? Przypomina mi to trochę sytuacje z mBankiem, którego przedstawiciele "dzwonią z instytucji finansowej" i chcą aby klient się przedstawił jako pierwszy. Ponoć w "trosce o bezpieczeństwo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starum Re: Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpis IP: *.be 17.10.11, 22:47 > Nie chodzi o to, że TP, twierdzi "Telekomunikacja to my", tylko o to, że faktyc > znie konsultanci Novum przedstawiają się, że są "z telekomunikacji". No to Ci z francuskiej firmy TPSA tak samo naciągają, bo jak dzwonią to też mówią, że są "z telekomunikacji". I wprowadzają w błąd tych, którzy myślą, że to Novum do nich dzwoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptq Re: Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpis IP: *.4web.pl 17.10.11, 21:36 Gówno prawda, kilka razy do mnie dzwonili (i moich znajomych) i zawsze było "Telekomunikacja". Ja jednak znam temat i zawsze pytałem czy dzwonią z "Telekomunikacji Polskiej", co najwyżej w odpowiedzi słyszałem "Telekomunikacja Novum". Nie mam pewności, ale chyba przed tym wstawiali jeszcze "tak,..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mara tp to oszuści IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.11, 21:44 tp to dopiero oszuści i krętacze. Niech ta Maria Piskier lepiej przyzna jakie oni stosują metody, aby nie udostępnić swoich łącz innemu operatorowi. Nie wspomnę już o ich "konkurencyjności". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan ek Jedni i drudzy wyciągają jak mogą IP: *.toya.net.pl 17.10.11, 22:01 Ale oszukiwać, w dodatku starszych - nieładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan ek "Dziadek" ma rację IP: *.toya.net.pl 17.10.11, 21:59 Nabierają starsze osoby, które nie rozumieją różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lecho Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpisuj... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.10.11, 22:00 Artykuł nie jest o tym, która firma jest dobra a która zła tylko o naciąganiu ludzi. Mądrale komentujący mylą pojęcia, co komentują. Jak kiedyś ich ktoś zrobi w jajo to dopiero będzie larum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan ek Re: Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpis IP: *.toya.net.pl 17.10.11, 22:02 Bo na razie to może oni robią innych w jajo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . T-Mobile nie lepszy IP: *.toya.net.pl 17.10.11, 22:21 Wydzwaniają i sugerują, że nie można być tak długo w jednej taryfie i proponują droższy abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpc21 Re: Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpis IP: *.xdsl.centertel.pl 17.10.11, 22:50 Przy czym TPSA wcale nie jest lepsza, też naciąga. W moim przypadku posłużyli się argumentem, że są polską firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Box Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpisuj... IP: 79.139.73.* 17.10.11, 23:15 Pan mówi iż : "Po pierwsze, sprawdziłem, że ich propozycja jest o kilka złotych droższa od tego, co proponuje "Tepsa"". Pofatygowałem się i sprawdziłem. Novum ma abo za 35.90 ale w tym jest 70 min na rozmowy (lojalka 28 msc) , TPSA ma "Plan startowy na start" co prawda taniej, bo za 34 PLN (lojalka na 24 msc) ale bez pakietu minut. Z kolei cena minuty poza abonamentem jest na dużą korzyść dla FranceTelecom. Suma sumarum uważam, iż jeżeli ktoś rozmawia poniżej 60-70 minut to opłaca się wziąć abo w Novum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpis IP: *.4web.pl 18.10.11, 00:37 A jak komuś zależy tylko żeby do niego dzwonili, to nikt nie zejdzie niżej niż 34pln. Kiedyś był abonament socjalny, bardzo tani z drogimi minutami, ale zlikwidowali bo za dużo ludzi brało i firmie się to nie opłacało. Tak wiem że istnieje nadal odpowiednik planu socjalnego, ale trzeba być klientem MOPS żeby być do niego zakwalifikowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rek Re: Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpis IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.11, 16:25 Tepsa plan socjalny już zmieniła na inny nie pamiętam nazwy.I przy okazji podniosła abonament o jakieś 3 złote.Ale rozmowy staniały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpis IP: *.4web.pl 19.10.11, 18:35 Tak jak napisałem, zmieniła nazwę, cenę i kryterium kwalifikacji, teraz trzeba być klientem MOPS żeby mieć taki plan taryfowy. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpis 18.10.11, 02:06 Od lat tak robią, nic nowego. Do mnie kiedyś też przyszedł. Poprosiłem o powtórzenie _pełnej_ nazwy firmy, imię, nazwisko a skoro ma przygotowaną umowę to także dowód osobisty. I wiecie co zrobił? ... uciekł Normalnie zrobił w tył zwrot i pobiegł schodami nie czekając na windę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grajdołek Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpisuj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 08:43 Jak słyszę że jakiś akwizytor z telefonów od razu spuszczam psa by z nimi pogadał, niestety tak samo muszę witać stażystów ZWiK którzy robią za listonoszy i straszą mandatami za to że nie przyłączę się do kanalizacji za jedyne 19 tysięcy złotych. Żona jest na bezrobotnym, ja zarabiam 1500 na umowę - zlecenie a Tomaszewski wysyła stażystów by mnie zastraszali karami. No oczywiście miasto pomaga przyłączyć się do kanalizacji, no ale bankom. Pomoc starcza jedynie na prowizję i odsetki. Takie wzorce z USA. Jak pomagać to "zaprzyjaźnionym" bankom. Ciekawy jestem dlaczego po wybudowaniu przyłącza staje się ono własnością ZWiK. który to Tomaszewski do spółki ze Zdanowską chcą niebawem sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Firma "Departament Obsługi Klienta Biznesowego" IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.11, 09:18 Słyszeliście o takiej firmie? Dzwonią z propozycją obniżenia kosztów połączeń i proszą o podanie NIPu. Na pytanie po co im NIP, po chwili konsternacji panienka odpowiada, że w celu potwierdzenia akceptacji oferty. Nieźle. Oczywiście nie chcą podać żadnych danych kontaktowych swojej firmy, a nazwali się tak tylko po to, żeby przedstawiając się jako "Departament..." sprawić wrażenie, że dzwonią od Twojego operatora komórkowego. TĘPIĆ NACIĄGACZY! NIE DAWAĆ SIĘ OSZUKAĆ! CZYTAĆ I SŁUCHAĆ UWAŻNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 11:11 Do mnie jak dzwonili to przedstawiali się jako "(jakiś szmer) Telekomunikacja polska". Jednak ja nie lubię podawać żadnych danych przez telefon od tak, toteż dopytałem jeszcze raz skąd dzwonią - i wtedy już ten szmer był wyraźniejszy i było "Novum Telekomunikacja Polska"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpisuj... IP: *.p.lodz.pl 18.10.11, 11:41 U mnie bylo jeszcze bardziej zenująco. Zadzwonila babka z "Telekomunikacji". Na moje pytanie, jakiej konkretnie "telekomunikacji" stwierdzila "no z telekomunikacji" i zaczela cos bredzic o abonamentach. Ja jej na to: "o czym pani wogole mowi", a ona na to cytuję slowo w slowo: "TAK SE BREDZĘ" i rzuciła słuchawką. Pisalem w jej sprawie list do wlasciciela tej smiesznej i zenującej firmy, ale oczywiscie jak sie domyslacie pozostal bez odpowiedzi. Ta firme powinni zlikwidowac decyzją odgórną. Dziwie sie, ze jeszcze UKE ich nie zrujnowalo porzadnymi karami. Zachecam do pisania w ich sprawie do UKE! Odpowiedz Link Zgłoś
izabeli Re: Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpis 18.10.11, 13:34 Gość portalu: Th0mas napisał(a): > Dziadek pitoli. Do mnie dzwonili kilkakrotnie i zawsze przedstawiali się jako " > Telekomunikacja Novum". Widocznie nie dosłyszał. Jak sam napisał, większość abo > nentów to starsi ludzie. Nie pitoli, gościu Thomas. Mam starszego pana, który właśnie tez sie dał nabrać, a do mnie wielokrotnie dzwonili jako telekomunikacja... Kochani, uważajcie też na nowe zjawisko - tańsze rachunki za prąd!! Tez łażą przystojniaki po domach i nawijają, że się będzie płacic taniej. Nazywaja się Centrum Energetyczne. Ostrzegajcie, kogo sie da!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zelig Re: Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpis IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.11, 15:39 Moją mamę też nabrali. Przedstawili się, że są z Telekomunikacji (nie dodali jakiej) i że likwidują jej plan taryfowy z którego korzysta (w TP SA) w związku z czym należy zawrzeć nową umowę. To jest oszustwo i zostanie o tym poinformowane UKE i UOKiK. Odpowiedz Link Zgłoś
private.detective Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpisuj... 06.12.11, 17:56 głównymi zasadami w naszym społeczeństwie powinny stać się "słuchaj ze zrozumieniem" oraz "czytaj co podpisujesz" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawi Re: Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpis IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.02.12, 21:30 popieram! słuchać i czytać ze zrozumieniem. A może okaże się tak jak w moim przypadku, że telekomunikacja Novum ma najlepszą dla mnie ofertę i skorzystam z jej usług? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red one Re: Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpis IP: *.mailing.net.pl 07.03.12, 13:50 oraz wypieraj monopole, wspieraj konkurencję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepokorna Re: Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpis IP: *.134.rev.vline.pl 13.08.12, 21:33 Moja dewiza ,,czytaj ze zrozumieniem,,. Przepraszam ,ale mało kto umie czytać ze zrozumieniem.Dlaczego nie uczą tego w szkołach? Ważniejsze lekcje religii gdzie nie trzeba rozumu,tylko przytakiwać że się zgadzamy.Mój syn,już inżynier automatyki i robotyki na PŁ,zamiast lekcji fizyki czy matematyki grzał krzesła na religii/chodzi o Technikum -profil -mechatronika/. Może nie na temat ale musiałam to napisać.A swoją drogą,kiedyś miałam połączenia z Telekomunikacji S.A..Teraz inny operator,korzystniejszy dla całej rodziny,ponieważ mamy takiego samego operatora.I co -5 razy w tygodniu telefony o zmianę operatora,a to korzystniejszy abonament,albo dostęp do internetu.Nie dajcie się nabrać na zwykłych naciągaczy.Tak pięknie mówią dopóki umowy nie podpiszesz. i Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fomfom Re: Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpis IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.12, 18:56 Zgadzam się, poza tym ja korzystam z tnovum, mam u nich ten średni abonament i jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpisuj... IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.11, 14:31 pracowałem w tej telekomunikacji.oszusci nic wiecej!novum i tele polska to to samo.naciagaja ludzi i tyle!wpisuja różne daty żeby tylko nie zrzygnować z ich umów.a praca u nich to jeszcze wieksze oszustwo!daja ogloszenia i pisza ze zarobki od 2-4 tys.kpiny pracowałem tam tydzien i żadnej umowy ani kasy nie dostałem do tej pory!uwazajcie na nich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bah Re: Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpis IP: 176.207.252.* 13.08.12, 20:36 nie uważaj, tylko czytaj co podpisujesz. Telekomunikacja Polska już nie istnieje, kurz po niej opada, także mniejsze firmy, które mają dobre oferty, będą mogły funkcjonować w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.12, 09:18 Uważać też trzeba. Bo kłamią... Ostatnio jedna pani z telekomunikacji Novum próbowała mnie przekonać, że dostali od telekomunikacji Polskiej bazy klientów, żeby nimi sie zajęli, bo telekomunikacja Polska to teraz będzie francuska firmą, dlatego dbając o klientów, dane ich przekazane zostały właśnie telekomunikacji Novum i oni chcą się mną zaopiekować. Więc uważajcie jak najbardziej, nie przekazujcie żadnych danych telefonicznie, bo potrafią również fałszować podpisy. Ku przestrodze: usenet.gazeta.pl/usenet/0,47943.html?group=pl.soc.prawo&tid=1531282&MID=%3C500fe18d%240%241208%2465785112%40news.neostrada.pl%3E Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa-is-one Telekomunikacja, ale która? Uważaj, co podpisuj... 26.09.12, 12:03 Pewnie, że trzeba czytać i słuchać ze zrozumieniem. Co nie znaczy, że wykorzystywanie naiwności i niewiedzy ludzi jest okey! Moim zdaniem powinno się walczyć z takimi handlowcami - bo oni najzwyczajniej w świecie żerują na niewiedzy ludzi! Całe szczęście coraz częściej słychać o akcjach firm telekomunikacyjnych, które chcą zwalczać tego typu praktyki pseudo handlowców. Wiem, że nom wytartował właśnie z taką akcją. Wszyscy, którzy zostali zrobieni w "bambuko" ;) mogą się do nich zgłaszać, a oni postarają się wszystko wyjaśnić i policzą się z takimi handlowcem. Odpowiedz Link Zgłoś