Dodaj do ulubionych

Obalamy mit. Łódź nie jest już czytelnicza pust...

IP: 78.8.203.* 11.12.11, 20:14
Panie Igorze,

te targi to było dno. Dno organizacyjne. I o tym należy pisać.
Jak tylko "objawi" się w materii książkowo-wydawniczniej łódzki sukces to pierwszy Panu o tym doniosę.
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Obalamy mit. Łódź nie jest już czytelnicza pust... IP: *.lodz.msk.pl 11.12.11, 20:18
      Owszem, impreza była kameralna i świetnie byłoby zobaczyć więcej wystawców. Tyle, że były tam nie tylko "małe, specjalistyczne oficyny". Skromne, ale jednak, stało stoisko Międzynarodowego Festiwalu Komiksu i Gier. Była księgarnia Helion. Pojawiło się kilka stoisk antykwarycznych (tylko jedno z Łodzi) z ciekawą ofertą, a dziś na piętrze trwała wymiana książek, którą zorganizował poznański portal lubimyczytac.pl. Antykwariusz z Warszawy powiedział, że ma nadzieję na kolejne edycje imprezy.

Nie były to targi na miarę Krakowa ani impreza, która przyciągnęłaby ludzi z całej Polski. Jeśli będą kolejne edycje, oby ewoluowała, czego życzę organizatorom. Jednak szkoda, że ten artykuł jest nijaki, ani krytykuje, ani chwali. Autor sprawia wrażenie, jakby chciał wywołać jakąś kontrowersję czy dodać swoje zdanie na siłę, ale pisze, jakby wcale na imprezie nie był. Nie pojawiają się zarzuty uczestników, bo i takie były ani ich pochwały.od takiej "relacji" lepszy jest chyba brak relacji, ale rozumiem, że autor musi zarobić na chlebek.
      • Gość: gość Re: Obalamy mit. Łódź nie jest już czytelnicza pu IP: *.lodz.mm.pl 11.12.11, 21:26
        Szkoda że nie wiedziałem o nich wcześniej, na pewno bym się zjawił
        • Gość: re Re: Obalamy mit. Łódź nie jest już czytelnicza pu IP: *.smrw.lodz.pl 11.12.11, 21:48
          Nie przejmuj się. Nie zaprzyjaźnieni z UML wydawcy tez dopiero dowiedzieli się o tym z prasy
    • Gość: gosc bzdury, bzdury, bzdury IP: *.toya.net.pl 11.12.11, 21:47
      gazeta jak zwykle zaklina rzeczywistosc. to oznaka slabosci i mizerii intelektualnej w tym srodowisku. a te niby targi to tylko lewa akcja propagandowa krytyki politycznej nastawiona na mieszanie niesamodzielnie myslacym ludziom w glowach, reszta to pozory. dunin, cegielski? wielcy pisarze, literaci! "targi" za 3 zł, smiechu warte.
      • Gość: łodzianka Re: bzdury, bzdury, bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 22:09
        Targi były swietne!!!! Dobrze , że są i mam nadzieję, że będą się rozwijały. Organizator sam musiał sprawdzić czy w Łodzi "jednak" czyta sie książki. Osobiście kupiłam ponad te 4 kilo , za które przysługiwała kolejna książka i musiałam sie ustawić po nia w długiej kolejce gdyz takich jak ja było wielu. Gratulacje i dzieki za pomysł!
    • Gość: M. Re: Obalamy mit. Łódź nie jest już czytelnicza pu IP: *.4web.pl 12.12.11, 14:26
      Parę rzeczy jednak warto byłoby dodać:

1) Nagłosnienie i pojemnośc boksów.
      a)Oczywiście wkurza mnie niesamowicie, kiedy czlowiek zapowiada spotkanie w " przestrzeni otwartej open space boksu wydawnictwa takiego i takiego" ---------jednak na targach książek chciałabym, aby ludzie mówili po polsku, a nie w "piginie" i naprawdę na to są polskie odpowiedniki !

b) "Sem- Sandberg" umieszczony w zabudowanym boksie otoczonym z 4 stron, gdzie ludzie się nie mieścili to idiotyczny pomysł - dlaczego to wydarzenie się tam znalazło, nie rozumiem, powinno być na głównym przejściu , obok kawiarni, zwłaszcza, że uznane było za ważne wydarzenie targów. Podobnie było z Sapkowskim, a na Cegielskim, skądinąd ciekawym, zabijało nagłosnienie i własnie...

c) Ktoś kiedyś powinien wytłumić w hali Expo dach - i część ścian - to wbrew pozorom nie jest wcale takie drogie i trudne - a dużo zmniłoby nagłosnieniowo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka