Dodaj do ulubionych

Strych - mieszkanie młodych. Wynajmij poddasze ...

IP: *.swic.dialup.inetia.pl 14.12.11, 13:03
a teraz czas na sutereny
potem ziemianki...a później??

Młodzi- łódź czeka
Obserwuj wątek
    • Gość: Stach Strych czy stryczek IP: *.toya.net.pl 14.12.11, 13:35
      rozumiem, że władze pomogą też partycypując w kosztach ogrzewania takiego strychu. Bez takiej pomocy to wszystko mija się z celem. Wolałbym już płacić ratę kredytu niż 1tys. pln miesiecznie za prąd czy gaz. Straty ciepła w takich lokalach są wielokrotnie większe niż w normalnych mieszkaniach. Szczególnie jeśli mowa o starych lokalach, których poddasza nigdy nie były projektowane do celów mieszkalnych. Cwaniaczki
      • k1-1 Re: Strych czy stryczek 14.12.11, 19:45
        adaptacja strychu na mieszkanie to nic nowego.20 lat temu tez adaptowalam strych.Niestety ale taka adaptacja kosztuje tyle co wybudownie domu.Jedynie nie trzeba kupowc dzialki.Straty na ogrzewaniu sa uzaleznione od tego ile zostanie zaiunwestowane w ocieplenie.Po adaptacji naszeg strychu pozwolono nam laskawie go kupic i to nie za zlotowke.
        • Gość: Pawel Re: Strych czy stryczek IP: *.cdma.centertel.pl 21.10.12, 09:46
          www.strychowcy.pun.pl/viewtopic.php?pid=5#p5
          zapraszam
    • Gość: gośc Strych - mieszkanie młodych. Wynajmij poddasze ... IP: *.204.68.137.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.12.11, 14:43
      Ja zwykle świetny pomysł zarządzających miastem szok.
      Zeby zamieszkać na strychu niejednokrotnie trzeba wymienić całe pokrycie dachu wiec rewelacja wprowadxzam sie na sam dach kamienicy wydaje okolo 50tys pozniej ocieplenie 10tys wszystkie media doprowadzenie kolejne 50tyś nie wspominają oczywiście o kosztach pozwoleń nie wspomniałem jeszcze o wzmocnieniu stropu mysle ze okolo 200tyś do stanu deweloperskiego
    • Gość: hania Strych - mieszkanie młodych. Wynajmij poddasze ... IP: *.toya.net.pl 14.12.11, 18:46
      można zasiedlić młodymi tunele KDP
    • Gość: Ana Strych - mieszkanie młodych. Wynajmij poddasze ... IP: *.145.246.94.ip4.artcom.pl 14.12.11, 19:49
      U nas np. dachy są blokach wymienione, strychy duże i wiele młodych małżeństw dałoby radę z taką adaptacją. gdyby im tylko pozwolili. Ale obawiam się, że byłyby te strychy dla znajomych.
      • Gość: niejaniak Młodzi w Łodzi... IP: *.toya.net.pl 14.12.11, 21:50
        "Młodzi w Łodzi"..
        Da Warszawa i jeść i pić
        W Łodzi na strychu będziecie gnić

• Gość: lukier Re: Młodzi w Łodzi... IP: *.toya.net.pl 14.12.11, 21:59
          Proponuję pójść dalej i dać młodym alternatywę:

Wszystkie dzielnice - Wasze piwnice

Brawa dla pana architekta. Łódź jest z pana dumna. Gdy wędruję po śródmieściu z dumą spoglądam na poddasza. Kiedys zamieszkam tam i założę rodzinę. Dziekuję Panie Janiak. Cobyśmy bez pana zrobili.
          • Gość: mlekomat Re: Młodzi w Łodzi...w piwnicznych izbach IP: *.pools.arcor-ip.net 21.10.12, 18:08
            a na strykach politycy
    • Gość: nett1980 Strych - mieszkanie młodych. Wynajmij poddasze ... IP: *.toya.net.pl 14.12.11, 21:36
      Krakus pewien zrobil remont pewnego strychu w kamienicy na Starym Miescie. Kupila to mieszkanie potem moja kolezanka. Przestronne, jasne, dobrze ocieplone ponad 120 m2 do zycia. Zeby nie przesadzac z kosztami ogrzewania gazem, wieczorami rozpala w kominku. Widok z wanny na niebo przez okno dachowe bezcenny.
      • Gość: gj,g Re: Strych - mieszkanie młodych. Wynajmij poddasz IP: *.toya.net.pl 15.12.11, 10:05
        a za ten wpis kto Ci zapłacił - Mastercard czy Janiak?
        • Gość: nett1980 Re: Strych - mieszkanie młodych. Wynajmij poddasz IP: *.toya.net.pl 16.12.11, 23:50
          Podziel sie doswiadczeniem, gdzie mozna zarobic produkujac sie tutaj :>, bo jak siedze na forach gazety pare ladnych lat, to oprocz poznania paru fajnych hipsterow, to nikt mi zadnych korzysci nie proponowal. Blokowcy wszyscy, czy mieszkancy innych klit moga tylko pozazdroscic kolezance, jest potencjal do wykorzystania w centrum. Czemu tego nie robic???
    • Gość: gh Re: Strych - mieszkanie młodych. Wynajmij poddasz IP: *.toya.net.pl 15.12.11, 10:10
      A już Michalina Tatarkówna wyprowazila lodzian ze strychów i suteren. Zdanowska i Janiak wprowadzi ich znowu. Gratulacje, jak tak dalej pójdzie wrócimy do jaskiń!
      • Gość: gość Tatarkówna to zdrajczyni klasy robotniczej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.12, 11:59
        Niestety. Moja matka i moja sąsiadka-łódzkie prządki, znały ją osobiście. I dobrego słowa nie mogły powiedzieć. Typowy stachanowiec była-'pracujcie kobity, dla dobra socjalizmu, do upadłego".
        • Gość: komunoprecz Re: Tatarkówna to zdrajczyni klasy robotniczej! IP: *.pools.arcor-ip.net 21.10.12, 14:59
          Tez tak uwam. Moja matka byla pracownikiem chalupniczym czy jakos tam. Szefowa byla chyba ta dzalaczka. Chalupnictwo byl koszmar i trauma rodziny. Firma byla na rooswelta chyba? To byly wyrobnice te chalupnice. Dzisiaj mowia o wykorzystywaniu portugalskich dzieci do robienia butow. <kto wykorzystuje? Lewacy.
    • Gość: kulinski Strych - mieszkanie młodych. Wynajmij poddasze ... IP: *.net-partner.pl 10.01.14, 13:52
      Szanowny panie inwestorze chciałby panu poradzić by nie ufał pan na słowo Urzędnikom proszę zadbać o to już dziś i iść do dobrego prawnika by pana inwestycja była należycie zabezpieczona. To nie jest sugestia tylko dobra rada by urzędnicy nie mieli satysfakcji że puścili pana z torbami . Nie można ich nazwać oszustami ani złodziejami lecz proszę wierzyć mi na słowo ze jeżeli pozostawi im pan choć jeden prawny punkt zaczepienia to nie zostawią panu nawet sznurowadeł w butach. Życzę Panu wieczności lecz jeżeli okaże się inaczej a pan nie zabezpieczy tego przed inwestycją to z uśmiechem na ustach z poparciem polityków nie zostaną po Panu wspomniane sznurowadła. Dokładnie to samo przechodzę po śmierci moich rodziców pomimo zapewnień że inwestycja jest bezpieczna i będą posiadać prawo do wykupu zbudowanego przez nich mieszkania bez litośnie dokonują grabieży Rada Miejska miała takie prawo by zażegnać spór po śmierci moich rodziców lecz znaleźli się przeciwnicy radni Pani Niewiadomska-Cudak oraz Pani Bożena Jędrzejczak w mojej opinii tacy ludzie nie powinni zajmować funkcji politycznych bo polityk to też dbanie o interesy mieszkańców a oni dają przyzwolenie urzędnikom takim jak np. Pan Andrzej Chojnacki do puszczenia ludzi z torbami . Muszę też wspomnieć o bardzo miłej i przesympatycznej radnej Pani Bartosik dla której interesy mieszkańców stanowiły priorytet Jeżeli masz 170 000 zł to idź kupić mieszkanie a z tymi ludźmi się nie zadawaj!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka