Dodaj do ulubionych

Nie polecam!!!!

03.02.12, 18:11
Proszę się głęboko zastanowić nad korzystaniem z usług firmy ROM-BUD pana Romana Kowalskiego z Żychlina. Wykonał u mnie prace i bardzo nieprofesjonalnie ( w dodatku drogo ) , ale miałam nadzieję , że przynajmniej przyłożą się i wykonają pracę solidnie, a po zwróceniu uwagi aby poprawił , unikał kontaktu , nie odbierał telefonu albo rzucał słuchawką . To nie jest firma rzetelna i godna polecenia !!! Chyba nie muszę pisać kto tak postępuje , sami wyciągnijcie wnioski .
Obserwuj wątek
    • zembolak Re: Nie polecam!!!! 03.02.12, 19:22
      A czego dotyczyły prace? Może istnieje nadzieja, że tylko na tym się nie znają :-(
    • kaja-222 Re: Nie polecam!!!! 03.02.12, 19:51
      Jeśli się nie zna to niech nie podejmuje się czegoś czego nie potrafi , ale jeśli już popełni błąd niech przynajmniej poprawi . Chodziło o położenie rur kanalizacyjnych , gdzie rura położona była 20 cm ! pod ziemią, gdy prosiłam przy montażu ,aby to przynajmniej ocieplił , stwierdził , że nie ma potrzeby , a gdy zamarzło , pan Kowalski zachował się nieelegancko . A gdy zadzwonił do tego pana w moim imieniu adwokat , rzucił słuchawką.
      • zembolak Re: Nie polecam!!!! 03.02.12, 20:37
        No to faktycznie masz poważny problem a zachowanie "fachowca" mocno nieeleganckie, delikatnie mówiąc.
        • kaja-222 Re: Nie polecam!!!! 03.02.12, 21:07
          to fakt , mam teraz problem przez pożal się Boże "fachowca".. dlatego przestrzegam innych aby nie mieli podobnych problemów i unikali kontaktów z tym panem
          • zychl-iniak Re: Nie polecam!!!! 07.02.12, 11:16
            Witam
            Ja jestem takiego zdania że to twoja wina z Ta kanalizacją.
            Rury kładzie się ze spadkiem wtedy Ci nie zamarzną. Bo przy dobrej kanalizacji rury nie zamarzają ponieważ szambo w nich się nie powinno znajdować tylko spływać. Jeżeli masz szambo w rurach czy w lato czy w zimę to brak spadku do studzienki.
            W kanalizacji miejskiej studzienki są w kopane ponad 1m w ziemie więc chyba nie piszesz o kanalizacji a może o szambie.
            A jeżeli piszesz o szambie to może nieczystości masz już pełne w szambie i się pojawiły w rurach więc zamarzły.
        • kaja-222 Re: Nie polecam!!!! 07.02.12, 11:55
          piszę o oczyszczalni przydomowej , i zbiornik napewno nie jest pełen , a rury i dalszą część oczyszczalni wykonywała firma pana Kowalskiego , więc chyba oni powinni wiedziec jaki zachować spadek , w końcu zatrudniłam " fachowców" , teraz juz wiem , że spadek nie jest zachowany , bo za budynkiem jest 20 cm pod ziemią rura a na odległości 9 m rura jest po ziemią 30 cm. Teraz po odkopaniu rury nie sa połączone prawidłowo , między rurami jest przerwa 5 cm , to jesliby mi nie zamarzło , to z czasem zapchało od wpadającej tam ziemi . Fachowcy , ze nawet rur nie potrafili połączyć !! I to nie jest moje zdanie a zdanie osoby odbierające systemy kanalizacyjne , która robiła mi tu opinię. Słowem odwalona fuszerka !!
          • zychl-iniak Re: Nie polecam!!!! 08.02.12, 13:13
            Witam
            No widzisz rury źle położone. A jeżeli piszemy o Panu K. to jak się nie mylę to on nie świadczy usług hydraulicznych. Robią to wyspecjalizowane firmy jak Pan Ledzion i inni z uprawnieniami. Pan K świadczy usługi takie jak kopanie i inne.
            Z drugiej strony dobrze jest pilnować trochę fachowca bo Pan K. zatrudnia ludzi z Urzędu Pracy a nie fachowców.
            • kaja-222 Re: Nie polecam!!!! 08.02.12, 13:34
              w takim przypadku po co podjał się pan Kowalski takiej usługi, skoro nie był specjalistą , a pan Kowalski z ramienia pana Ledziona wykonywał u mnie kanalizację , to pan Ledzion skontaktował mnie z tym panem .Na moje nieszczęście .Do głowy by mi nie przyszło , że ktoś nie mający pojęcia podejmuje sie czegoś, a jesli juz sie podjął niech doprowadzi sprawę do końca i poprawni co źle zrobił , tak postępują rzetelni fachowcy. Widocznie pan Kowalski nie jest ani rzetelny ani fachowiec.
              • zychl-iniak Re: Nie polecam!!!! 08.02.12, 14:12
                Oczywiście że Pan K. nie jest fachowcem. Stary pływak i cwaniak. Jednak miał trochę porządnych ludzi i robili nieźle podłączenia do kanalizacji na 1-maja i Pasiece. Jednak może ten pracownik się zwolnił lub robił inny i dlatego nie wyszło.
                Jednak każdy w Żychlinie wie że Pan K. to nie fachowiec nawet jak z nim rozmawia się o robocie to widać z gatki że się nie zna.
                Więc proszę dobierać właściwych fachowców.
                • kaja-222 Re: Nie polecam!!!! 08.02.12, 14:28
                  Problem był taki , ze nie znałam nikogo , nie jestem z Żychlina, naiwnie zaufałam , skoro firma i podejmuje się pracy , to było dla mnie oczywiste , że wiedzą co robią. Teraz to jak będę potrzebowała kogoś do przybicia gwoździa to 5 razy sprawdzę czy na pewno umie . Mam nauczkę . Natomiast mogę polecić szczerze pana Marka Żuchowskiego ( też z Żychlina) , od glazury i terakoty - facet dokładny doradzi , podpowie, zna się na tym co robi.NATOMIAST PANA KOWALSKIEGO STANOWCZO ODRADZAM !!!!!! Ale ja tak sprawy nie zostawię, już poczyniłam kroki w tym kierunku. Może innym po mnie przynajmniej nie odwali fuszerki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka