Dodaj do ulubionych

Odśnieżanie

04.01.06, 10:30
Czy ktoś jest za to odpowiedzialny w naszym mieście? Pomijając oczywiście
naturalną odwilż.
Na Widoku niby nie jest juz tak źle ale tylko tam gdzie ludzie sami wydeptali
ścieżki. Miałam okazję być na ulicy Trzcińskiej tam to dopiero tragedia!
Współczuję ludziom starszym bo poruszanie się w takiej brei wymaga dużej
wprawy.

Obserwuj wątek
    • tomek_tomasz Re: Odśnieżanie 04.01.06, 17:48
      formalnie za odśnieżanie odpowiedzialny jest właściciel / administrator
      budynku / posesji / drogi. A od pilnowania tegoś jest np straż miejska która
      powinn "solić" mandaty jeden za drugim. Tylko co zrobić jeżeli w większości
      wypadków administratorem jest SSM?
      • karioka1985 Re: Odśnieżanie 05.01.06, 00:23
        a za odśnieżanie przystanków odpowiedzialne jest MZK. no, to niech sobie
        spróbują panowie odpowiedzialni wsiąść nad zalewem do autobusu. może wreszcie
        odśnieżą choć troszkę.
    • ela1975 Re: Odśnieżanie 05.01.06, 08:42
      Słyszałam wczoraj w radiu, że w jakimś mieście na Śląsku ludziom którzy mają
      zadłużenie spółdzielnia proponuje spłacenie części długu przy odśnieżaniu.
      Robią taką akcję już trzeci raz i chetnych nie brakuje. Może by tak u nas
      też...:))))))
      • tzavates Re: Odśnieżanie 06.01.06, 08:20
        Polecam dzisiejszy "ITS", sporo w nim o "śnieżnym skandalu", ciągnącym się od
        minionego weekendu... Ja z domu wyszedłem dopiero w poniedziałek po chleb
        (Feliksów, wiadomo, odcięty od świata jak co roku). Ciężko było, ale myślę:
        trochę czasu minęło, więc pewnie odśnieżyli główne trasy, dojdę do Łódzkiej, to
        już będzie dobrze. A tu, kurde, faktycznie, odśnieżyli środek jezdni zgarniając
        śnieg na chodnik tworząc półmetrowe zaspy... Do pracy jechałem środkiem jezdni
        na rowerze. Ciężko mi coś więcej napisać bez przekleństw...
        • karioka1985 Re: Odśnieżanie 06.01.06, 12:38
          jak wrócę do domu to zaraz sobie przeczytam...
          u nas na zadębiu też tragedia. na szczęście koło mnie jest koło wędkarskie i
          oni sobie odśnieżyli, to nam też drogę do domku ;-)
          • tomek_tomasz Re: Odśnieżanie 08.01.06, 14:20
            właśnie miałem okazję na własne oczy to zobaczyć! straszne warunki do
            parkowania i jazdy w mieście! jak czytałem w ITSie to podobno w poniedziałek
            zeszły wielkie głowy się spotkały (a w każdej serce kapusty) i ustaliły że
            będzie odwilż :) niestety pogoda nie zależy od decyzji administracyjnych.
            kiedyś jak pracowałem w Instytucie to kierowałem się (przez czas krótki)
            zaleceniami Pana Zalewskiego który miał poranny meterollogiczny felieton w PR
            1. i zawsze ten człowiek nie miał racji!!!! tzn jak mówił że będzie padać to
            nie padało i odwrotnie!!! Więc zamiast filozofować osoby odpowiedzialne powinny
            zabrać się do roboty i miasto odśnieżyć!
    • karioka1985 Re: Odśnieżanie 09.01.06, 19:18
      dziś się wkurzyłam na maxa. szłam z zadębia na przystanek pod kośćiół
      garnizonowy. chodniki są odśnieżone idealnie na szeorkość tego ich żuka czy
      czegoś takiego. i dzisiaj postanowili soie posypać chodniki piaskiem. wjechali
      na chodnik i co chwila się zatrzymywali, a za samochodem dreptało od niechcenia
      2 kolesi i rozsypywało piasek. samochów tarasował cały chodnik, i żebym mogła
      przejść musiałam wejść w zaspę śniegu powyżej łydek. najprzyjemniejsze to to
      nie było. a panowie byli bardzo zadowoleni, że utrudnili mi przejście. kurcze,
      ja rozumiem, że sypią bo ślisko, ale może niech nie zajmują całego chodnika
      tylko zjadą sobie na bok choć kawałek. bo latanie po zaspach, z topniejącym
      przez to śniegiem w butach do przyjemności nie należy.
    • tomek_tomasz Re: Odśnieżanie 09.01.06, 20:01
      mnie ciekawi na ile zł Straż Miejska wypisała mandatów dla Urzędu Miasta i
      Spółdzielni Mieszkaniowej za brak odśnieżania!
      przewiduje że "0" i taka jest wg mnie użyteczność Straży Miejskiej
      pozdrowienia
      Tomek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka