Dodaj do ulubionych

Empik nie dla dzieci

29.02.12, 01:27
Mój synek by zaproszony na urodziny kolegi. Wspólnie wybraliśmy się do empiku w Manufakturze, by znaleźć jakiś fajny prezent.

Kupiliśmy zestaw dla małego naukowca, tj. zegarek elektroniczny, który zamiast baterii podłączany jest do ziemniaka, który ma dawać mu prąd niezbędny do działania. Prezent fajny.

Mały gospodarz odpakował prezent wszyscy (głównie dorośli) chcieli sprawdzić jak to działa i się okazało, że? Ano, że zegarek jest popsuty. Tzn. ziemniak daje prąd, zegarek coś tam mruga, ale niestety wyświetlacz jest w częsci zepsuty. Blamaż straszny no ale zdarza się.

Poszedłem do empiku reklamować ten bubel i co się okazało? Niby wszystko ok, musiałem się wprawdzie przedrzeć przez obsługę, ale zamiast jak sądziłem wymiany jednego pudełka na drugie panowie postanowili odesłać zegarek wraz z moim ziemniakiem do reklamacji do producenta (w Chinach, ale mam nadzieję, że chociaż do dystrybutora w Polsce). Czas oczekiwania 14 dni do miesiąca. Tłumaczenia, ze to prezent na niewiele się zdały.

Powiem tak, DZIADOWSKIE PRAKTYKI.
Obserwuj wątek
    • mmk9 Re: Empik nie dla dzieci 29.02.12, 10:40
      A chiński samochod byś kupił?
      • Gość: Misio Re: Empik nie dla dzieci IP: *.196.161.209.threembb.co.uk 29.02.12, 17:14
        A Polski w Chinach myślisz ktoś by kupił samochód??? Producenci samochodów montowanych w Polsce starannie ten fakt ukrywają przed klientami.
        • kapitan_kloss Re: Empik nie dla dzieci 29.02.12, 19:01
          To nie wina Chińskiej Republiki Ludowo Demokratycznej, zwanej czasami PRC, a socjalistycznych, z minionej epoki praktyk Empik-u, z czasów gdy jeszcze obowiązywał zeszyt skarg i zażaleń z dołączonym na sznurku ołówkiem kopiowym, a Pan sprzedawca był pomazańcem bożym.
    • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Empik nie dla dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.12, 09:54
      Bo niestety przyjęto w ramach gwarancji.... pl.wikipedia.org/wiki/Niezgodno%C5%9B%C4%87_towaru_konsumpcyjnego_z_umow%C4%85
    • miejskie_narty Re: Empik nie dla dzieci 01.03.12, 12:28
      Cedryk, masz synka? Czy jednak z tą, za którą tutaj na FŁ tak kiedyś tęskniłeś?:-)
      • big_news Re: Empik nie dla dzieci 01.03.12, 14:12
        Z Cedryka jest najwyraźniej fantasta;)
        Co gorsza (i paradoksalnie) z lekka ograniczony, bo ani przypuszczał, że ktoś może pamiętać jego całkiem niedawne tęsknoty, hehehe
        • miejskie_narty Re: Empik nie dla dzieci 01.03.12, 20:22
          Rzeczywiście, fantasta ze słabą wyobraźnią - ciekawe połączenie :-)

Pozdrawiam

starepolesie.blox.pl
        • Gość: z -go stycznia Re: Empik nie dla dzieci IP: *.toya.net.pl 01.03.12, 23:05
          czujny jak zawsze :)
          Zdrówka życzę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka