gray 14.06.04, 08:08 liga pana romana i chamoobrona na tak wysokich pozycjach... z dobrej strony zaprezentujemy się w pralamencie europejskim :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
h8red A mi się podoba ajk cholera ;) 14.06.04, 08:40 Ci co się żołądkowali jaka to Unia jest zła teraz będą sobie żyć za unijną kasę. Niestety tego nie można nazwać nawet ironią losu :((( Odpowiedz Link Zgłoś
h8red I jeszcze jedno mi się przypomniało 14.06.04, 08:43 Zasłyszałem w telewizorni, że Samoobronie cosik nie poszło na wsi. Ciekawe czemu??? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: I jeszcze jedno mi się przypomniało 14.06.04, 08:50 może tym razem papa lepper przesadził z wódeczką i chłopy tak się zładowały że nie mogły w kratkię trafić... ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_za Re: Właśnie dla tych co NIE POSZLI GŁOSOWAĆ! IP: *.res-polona.com.pl 14.06.04, 11:15 Trzeba było iść. A nie siedzieć przed telewizorem i narzekać. Dzięki takim ludziom mamy w Łodzi Kropielnickiego a teraz w Unii LPR będzie krzyże wieszać. Odpowiedzialni za to są właśnie ci co nie poszli głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: wstyd... 14.06.04, 10:13 Ludzie olali wybory - to jest dopiero wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: wstyd... IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 14.06.04, 10:20 A ja nie byłbym taki pewien, że niska frekwencja to lepszy wynik LPR czy Samejbrony. Przypuszczam, że przy wyborach do Sejmu, kiedy pójdzie zdecydowanie więcej ludzi, okaże się że Lepper znajdzie o wiele więcej zwolenników:( Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: wstyd... 14.06.04, 10:44 szczególnie jeżeli wybory odbędą się w sierpniu kiedy to większość ludzi z miast będzie poza miejscem zamieszkania i nieszczególnie będzie im się chciało załatwiać zaświadczenia o prawie do głosowania a główny elektorat samoobrony będzie akurat u siebie na żniwach :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: wstyd... IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 14.06.04, 11:01 Sezon urlopowy to jeden element, kolejny to ten, że wybory do PE tak naprawdę mało kogo obchodziły, a zwłaszcza elektorat "bohaterów" wątku. Kiedy przyjdzie wybierać "swoich" do Sejmu i Senatu, ten najbardziej radykalny (bo rozgoryczony) odłam społeczeństwa napewno szerszą ławą trafi do Komisji Wyborczych. I mam prawie pewność, że nie ma tu większej różnicy, czy wybory będą w sierpniu czy na jesieni. Obawiam się nawet, że im później, tym bardziej wzrosną szanse tych partii. A to z tego powodu, że w żadnym razie sytuacja gospodarcza nie wpłynie na zasób naszych portfeli, a sącząca się demagogia zdeterminuje biedniejszych. Co do PO, to jeszcze wczoraj wieczorem według sondaży zdobyła ok. 28/29% poparcia, dzisiaj rano ma już tylko ok21/22%. Przypominam, że przed wyborami do PE prognozowano dla PO nawet ponad 32% poparcie. Jak na mój gust, to im dalej w las tym więcej drzew. Więc, mimo wszystko wybory jak najprędzej. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: wstyd... 14.06.04, 11:06 Gość portalu: byłylogowany napisał(a): > Więc, mimo wszystko wybory jak najprędzej. ale z porządną kampanią mówiącą nie o tym jak jest fajnie i co kto zrobi żeby było jeszcze fajniej ale o tym co jest źle i co może być jeszcze gorzej jeżeli do wyborów nie pójdzie siła mogąca zatrzymać naszych "bohaterów".. ps. znajomy właśnie mi powiedział, że gdzieś słyszał jakoby PiS wyprzedził lepperowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Nie pójście na wybory to też oddanie głosu IP: *.staszic.waw.pl / *.staszic.waw.pl 14.06.04, 11:13 Z tą "większością" mieszkańców miast to nie przesadzaj. Od kiedy to w miastach jest tak dobrze, że wszyscy jadą na wakacje... i to jednocześnie ;-) Przy czym partia, którą tak strasznie zwalczacie (Samoobrona) nie przyłożyła palca do tego, żeby wpędzić mieszkańców tych miast w taką biedę jak jest teraz (i brak kasy na wakacje). Nie, nie jestem zwolennikiem Leppera, ale skupcie się bardziej na ocenie partii które już rządziły, a nie tych które bardzo chcą coś w Polsce spieprzyć. I najważniejsze: Nie oceniajcie tak jednoznacznie tych 80% ludzi, którzy nie poszli na wybory. Zrozumcie NAS. Na kogo miałem głosować? Na partie które już spieprzyły robotę rządząc (UW, SLDUPa)? Na oszołomów jak ich sami nazywacie (LPR, Samoobrona)? A może na przechrztę jak PO (odłam UW której nie cierpię). Nie chciałem głosować tylko dla podniesienia frekwencji - na tym mi nie zależy. To jak pójście do sklepu. Mogę z niego wyjść nic nie kupując. I ja tak właśnie zrobiłem. I wolę chodzić nagi niż w jakimś obleśnym ciuchu :) Odpowiedz Link Zgłoś