14.06.04, 08:08

liga pana romana i chamoobrona na tak wysokich pozycjach... z dobrej strony
zaprezentujemy się w pralamencie europejskim :/
Obserwuj wątek
    • h8red A mi się podoba ajk cholera ;) 14.06.04, 08:40
      Ci co się żołądkowali jaka to Unia jest zła teraz będą sobie żyć za unijną kasę.
      Niestety tego nie można nazwać nawet ironią losu :(((
    • h8red I jeszcze jedno mi się przypomniało 14.06.04, 08:43
      Zasłyszałem w telewizorni, że Samoobronie cosik nie poszło na wsi. Ciekawe czemu???
      • gray Re: I jeszcze jedno mi się przypomniało 14.06.04, 08:50

może tym razem papa lepper przesadził z wódeczką i chłopy tak się zładowały że
        nie mogły w kratkię trafić... ? ;-)
    • yarro Wstyd? Chyba dla tych co NIE POSZLI GŁOSOWAĆ! 14.06.04, 09:36
      • gray też [nul] 14.06.04, 09:39

• Gość: a_za Re: Właśnie dla tych co NIE POSZLI GŁOSOWAĆ! IP: *.res-polona.com.pl 14.06.04, 11:15
        Trzeba było iść. A nie siedzieć przed telewizorem i narzekać. Dzięki takim
        ludziom mamy w Łodzi Kropielnickiego a teraz w Unii LPR będzie krzyże wieszać.
        Odpowiedzialni za to są właśnie ci co nie poszli głosować.
    • sloggi Re: wstyd... 14.06.04, 10:13
      Ludzie olali wybory - to jest dopiero wstyd.
    • Gość: byłylogowany Re: wstyd... IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 14.06.04, 10:20
      A ja nie byłbym taki pewien, że niska frekwencja to lepszy wynik LPR czy
      Samejbrony. Przypuszczam, że przy wyborach do Sejmu, kiedy pójdzie zdecydowanie
      więcej ludzi, okaże się że Lepper znajdzie o wiele więcej zwolenników:(
      • gray Re: wstyd... 14.06.04, 10:44

szczególnie jeżeli wybory odbędą się w sierpniu kiedy to większość ludzi z miast
        będzie poza miejscem zamieszkania i nieszczególnie będzie im się chciało
        załatwiać zaświadczenia o prawie do głosowania a główny elektorat samoobrony
        będzie akurat u siebie na żniwach :/
        • Gość: byłylogowany Re: wstyd... IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 14.06.04, 11:01
          Sezon urlopowy to jeden element, kolejny to ten, że wybory do PE tak naprawdę
          mało kogo obchodziły, a zwłaszcza elektorat "bohaterów" wątku. Kiedy przyjdzie
          wybierać "swoich" do Sejmu i Senatu, ten najbardziej radykalny (bo rozgoryczony)
          odłam społeczeństwa napewno szerszą ławą trafi do Komisji Wyborczych. I mam
          prawie pewność, że nie ma tu większej różnicy, czy wybory będą w sierpniu czy na
          jesieni. Obawiam się nawet, że im później, tym bardziej wzrosną szanse tych
          partii. A to z tego powodu, że w żadnym razie sytuacja gospodarcza nie wpłynie
          na zasób naszych portfeli, a sącząca się demagogia zdeterminuje biedniejszych.
          Co do PO, to jeszcze wczoraj wieczorem według sondaży zdobyła ok. 28/29%
          poparcia, dzisiaj rano ma już tylko ok21/22%. Przypominam, że przed wyborami do
          PE prognozowano dla PO nawet ponad 32% poparcie. Jak na mój gust, to im dalej w
          las tym więcej drzew. Więc, mimo wszystko wybory jak najprędzej.
          • gray Re: wstyd... 14.06.04, 11:06
            Gość portalu: byłylogowany napisał(a):

> Więc, mimo wszystko wybory jak najprędzej.

ale z porządną kampanią mówiącą nie o tym jak jest fajnie i co kto zrobi żeby
            było jeszcze fajniej ale o tym co jest źle i co może być jeszcze gorzej jeżeli
            do wyborów nie pójdzie siła mogąca zatrzymać naszych "bohaterów"..

ps. znajomy właśnie mi powiedział, że gdzieś słyszał jakoby PiS wyprzedził
            lepperowców.
        • Gość: Michał M. Nie pójście na wybory to też oddanie głosu IP: *.staszic.waw.pl / *.staszic.waw.pl 14.06.04, 11:13
          Z tą "większością" mieszkańców miast to nie przesadzaj. Od kiedy to w miastach
          jest tak dobrze, że wszyscy jadą na wakacje... i to jednocześnie ;-) Przy czym
          partia, którą tak strasznie zwalczacie (Samoobrona) nie przyłożyła palca do
          tego, żeby wpędzić mieszkańców tych miast w taką biedę jak jest teraz (i brak
          kasy na wakacje).

Nie, nie jestem zwolennikiem Leppera, ale skupcie się bardziej na ocenie partii
          które już rządziły, a nie tych które bardzo chcą coś w Polsce spieprzyć.

I najważniejsze: Nie oceniajcie tak jednoznacznie tych 80% ludzi, którzy nie
          poszli na wybory. Zrozumcie NAS. Na kogo miałem głosować? Na partie które już
          spieprzyły robotę rządząc (UW, SLDUPa)? Na oszołomów jak ich sami nazywacie
          (LPR, Samoobrona)? A może na przechrztę jak PO (odłam UW której nie cierpię).
          Nie chciałem głosować tylko dla podniesienia frekwencji - na tym mi nie zależy.

To jak pójście do sklepu. Mogę z niego wyjść nic nie kupując. I ja tak właśnie
          zrobiłem. I wolę chodzić nagi niż w jakimś obleśnym ciuchu :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka