Gość: Łodzianin Naprawdę dość tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 10:28 Czy ktoś może spowodować, by ta doszczętnie skompromitowana kobieta po prostu zniknęła? Odpowiedz Link Zgłoś
azorek33 Nawołujesz do czegoś? 04.04.12, 10:51 Komu nienawiść zaślepia trzeźwą ocenę sytuacji, już przegrał Kto gardzi bliźnimi i szerzy pogardę do nich publicznie - już przegrał Kto nawołuje do użycia przemocy wobec kogoklwiek, w tym także demokratycznie wybranych władz - już przegrał Kto własne niedobory emocjonalne kompensuje wywoływaniem publicznych burd i oszukiwaniem wyborców za sprawą fałszywych a głośno szerzonych haseł referendalnych (typu: "Zdanowska chce pozamykać kościoły i przychodnie") już przegrał. Kto w kluczowym dla przyszłości miasta momencie chce załatwiać własne interesy i podkręcić własne spaczone ego kosztem destabilizacji Łodzi, której jak tlen potrzebne jest solidne kilkadziesiąt miesięcy zapieprz.nia do upadu, by choć częściowo odrobić totalną degrengoladę kilku dziesięcioleci i wreszcie wyjść na prostą - już przegrał. Kto steruje i staje za interesownymi wrzaskliwymi głupcami mającymi się za demiurgów, w celu podbicia sobie marnych słupków notowań - już przegrał. A kto wygrał? Po raz kolejny nasze miasto wygrało. Łódź wygrała. Trzeźwy osąd sytuacji, wsparty rozsądkiem jej mieszkańców wygrały. A to może powyższych ktosiów bardzo boleć. Ale taki ból ma często działanie uzdrawiające. Bo Łódź to mądre miasto. Cięzko doświadczone przez los i historię, więc podwójnie mądre, niezależnie od tego, co tu będą wypisywać rozmaici nieudacznicy i frustraci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Zdanowska marnie skończy IP: 178.73.49.* 04.04.12, 10:29 przebiegła to o na nie jest, tylko skrajnie cyniczna. w końcu zostanie wydymana politycznie, a i reputacji, he he he, nie zachowa/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi3h Re: Prezydent Zdanowska odwoła dziś Radę Mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.12, 10:35 to teraz prywatyzacja ZWiK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Piotr Jabłoński chciał polatać IP: 178.73.49.* 04.04.12, 10:38 a teraz się to od niego nie odklei. I dobrze, niech wie, kim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gospodarz Re: Prezydent Zdanowska odwoła dziś Radę Mieszkań IP: *.toya.net.pl 04.04.12, 10:58 Brawa dla pana Jabłońskiego za odnalezienie w sobie resztek honoru Nie spodziewałem się tego po tym bucu Teraz czas na rozwiązanie stowarzyszenia Teraz Łódź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Koniuszko Średniowiecze IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.04.12, 11:08 I średniowieczne metody. Łódź jest zaściankiem Polski. Teraz to już oczywiste jak 2 x 2. pani Zdanowska - ponieważ nadal nie poddaje się pani do dymisji pakuję manatki. Nie chcę tu mieszkać, żyć, pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
azorek33 Re: Średniowiecze 04.04.12, 11:32 Nie kłam. Ani się nie spakujesz, ani nie wyjedziesz. Bo i tak prawie pewne jest, że albo już mieszkasz poza Łodzią (a nawet poza jej koniuszkiem), albo nigdy nie byłeś jej mieszkańcem.A jeśli nawet byłeś, to traktowałeś to miasto wyłącznie roszczeniowo. Zaś swoją obecność na tym forum wykorzystujesz tylko po to, by wylać na nas wszystkich swoje frustracje człowieka, któremu po raz kolejny coś się w zyciu nie udało. Dlatego na pożgnanie proszę Cię - nie przelewaj swoich osobistych niepowodzeń na całe miasto i gardź Łodzią. Łódź to po prostu bardzo mądre miasto, którego mieszkańcy (i jak widać - prezydent) coraz sprawniej oddzielają ziarno od plew. To jest oczywiste jak 3x3. Otwórz oczy. Pomyśl. A przede wszystkim wyjdź choć na milimetr poza swoje histeryczne pojmowanie świata i poza ten swój koniuszek. Referendalny, pozareferendalny, obojętne. A może wtedy z czasem nawet Miasto będzie dla ciebie oznaczać coś więcej niż... koniuszek. Mniej ego czyli, i znacznie mniej histerii i hamletyzowania a la Mleczko. Bo aniś ty Hamlet, aniś ty nawet Ofelia. Nie z takim koniuszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Koniuszko Re: Średniowiecze IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.04.12, 12:45 Chłopczyku. Zawsze jak ktoś mi takie pierdoły wypisuje - tzn. więcej o mnie niż ja o sobie samym. ;)))) to proponuję mu jedno - spotkajmy się! I porozmawiajmy - zobaczymy co reprezentujesz, a co ja. Kto kłamie, a kto pisząc, że inni przelewają frustracje sam jest nimi przepełniony. Proponuję dziś - na Laibach. Wpadniesz? PS. Samoloty z lublinka też dziś nie latają, a w każdym bądź razie biletów nie ma. To zostanę do jutra rano. Odpowiedz Link Zgłoś
azorek33 Re: Średniowiecze 04.04.12, 13:26 Koniuszku, dziekuje, ale nie mam takiej jak ty przyjemności ze słuchania nazirytmów. A z Leni Rifenstahl to najbardziej lubiłem jej nogi (z młodości), a nie parady gejów od Rohma. Pa pa, baw się dobrze i odwiedź nas tu kiedyś jeszcze, tylko proszę nas już nie pouczaj Łódź jest gościnnym miastem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula azorek do budy Zdanowskiej - juz czas . IP: *.play-internet.pl 05.04.12, 20:38 Daj sobie spokój chamski trollu. I tak sie wszyscy z ciebie śmieją. Pogratulować Zdanowskiej współpracowników. Jaki pan, taki kram. Odpowiedz Link Zgłoś
podpisanym dobrze że świat który znamy skończy się w tym 04.04.12, 11:16 roku, bo to straaaaaszny syf Odpowiedz Link Zgłoś
luciola85 Prezydent Zdanowska rozwiązuje Radę Mieszkańców 04.04.12, 11:19 Jedno słowo ...... żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
marek.p.j Re: Prezydent Zdanowska odwoła dziś Radę Mieszkań 04.04.12, 11:47 Teraz ja też uważam, że referendum byłoby błędem i zbędnym wydatkiem. Babsztyla powinno się wywieźć na taczce. Oto co powiedziała wczoraj: "Nie wiem jaki los czeka zarządzenie, wiem, że wojewoda wszczęła w tej sprawie kontrolę. Według moich prawników jest zgodne z prawem. Jeśli wojewoda je uchyli, znajdę inną formułę na współpracę z tą organizacją" Teraz radę rozwiązała - tylko że na wniosek przewodniczącego rady, ale czy będzie dalej za wszelką cenę szukała współpracy z Teraz Łódź i Ogólnopolskim Ruchem Obrony Bezrobotnych (ugrupowaniem narodowo-socjalistycznym, związanym z Adamem Słomką)? Odpowiedz Link Zgłoś
nandik ...to jest zwykły lek przed odpowiedzialnością.... 04.04.12, 12:12 ...Ta pani dzis rano otrzeźwiała i zrozumiała, ze ma wielki problem, który przybliza ja do odwołania.... gdyż ... urzedująca prezydent Łodzi ... powołując jednoosobowo Radę Mieszkańców złamała Konstytucję RP... a scislej... obowiazujace w niej zasady demokracji... a tym samymi w swoich działaniach, zaczeła sie przyblizać.... do pozakonstytucyjnej dyktatury... Takiego koszmaru jeszcze to miasto nigdy nie przezywało.... Niestety ....ta prezydent ... na kazdym kroku udawadnia, ze jest totalnie niezrównoważona, bezmyslna i niebezpieczna... Aby ratować nasze miasto i nas przed jej schizofrenicznym zachowaniem... nalezy rozwazyć .... czy nadal, nie mozna wykorzystać powyzszego faktu, ze prezydent Miasta ... powołałując RM... złamała prawo... To, ze ją ( na dodatek).... nie z własnej inicjatywy odwołała, nie znaczy, że wcześniej nie złamała prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ...to jest zwykły lek przed odpowiedzialności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.12, 12:19 Jak uważasz że należy ją odwołać to zbieraj podpisy pod wnioskiem o referendum :) Jezu ja wy pierdoły wypisujecie to głowa boli. Odpowiedz Link Zgłoś
nandik Re: ...to jest zwykły lek przed odpowiedzialności 04.04.12, 12:23 Gość portalu: gosc napisał(a): > Jak uważasz że należy ją odwołać to zbieraj podpisy pod wnioskiem o referendum > :) > Jezu ja wy pierdoły wypisujecie to głowa boli. Nie tutaj nie trzeba zbierać podpisów ... wystarczy w sądzie wykazać, ze przydent Miasta Łodzi łamie zasady Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6ik Re: ...to jest zwykły lek przed odpowiedzialności IP: 212.191.132.* 04.04.12, 12:38 Nie wzywaj Imienia Pana, Boga swego, nadaremno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ...to jest zwykły lek przed odpowiedzialności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.12, 13:55 Jestem ateistą. "O twój boże" napisze nastepnym razem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6ik Re: ...to jest zwykły lek przed odpowiedzialności IP: 212.191.132.* 04.04.12, 14:57 O Jezu! Matko Bosko Czestochosko, Królowo Anielsko! Błogosławionaśty między niewiastami... Amyn Odpowiedz Link Zgłoś
azorek33 Re: ...to jest zwykły lek przed odpowiedzialności 04.04.12, 14:10 Nandik... ostrożnie....z... neuroleptykami... bo....podobno... nadmiernie... spowolniają .... reakcje...i ... można .... się.... potknąć... o... dyktatora... , dyktaturę... albo...o... dyktę... a ... nawet... o ...własne...troczki...od...kaftana... co... byłoby... bardzo .... szkodliwe... w ...twoim...stanie... i wtedy... dopiero...miałbyś... naprawdę...poważny...problem.... (już nawet o Geniuszu Brdy wżdy nic tu nie ma, jestem poważnie zaniepokojony) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: ...to jest zwykły lek przed odpowiedzialności IP: *.play-internet.pl 05.04.12, 20:41 U was w umł grzmi, bździ zawżdy i rozumu brak. :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodziak Prezydent Zdanowska rozwiązuje Radę Mieszkańców IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.04.12, 12:36 6ik-nistety w otoczeniu HZ Bucefała(ów) (byczogłowy) nie widzę natomiast ten (tych) co nosił Sancho Pansa jest wielu mam nadzieje że HZ się z nich otrząśnie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6ik Re: Prezydent Zdanowska rozwiązuje Radę Mieszkańc IP: 212.191.132.* 04.04.12, 12:50 Nie wierzę. Ona niczego nie rozumie... Napisałem do niej swój ostatni list - i też nic! To chyba jednak przez to, że nie ma przy niej Bucefała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyl Wladza dla wladzy IP: 101.161.166.* 04.04.12, 12:56 Trudno mi uwierzyc w jakiekolwiek zachwyty nad zagrywkami pani hani. No dobrze udalo jej sie utrzymac przy wladzy... ale w jakim celu? Theatcher mogla byc bezwzgledna i twarda bo chciala i zmieniala radykalnie Wielka Brytanie. Co zrobila i zrobi dla Lodzi hanka?? W jakim sensie zapobiegla "zmarnowanym" miesiacom na rzady komisaryczne? Co zrobi dla dobra Lodzi? Cynizm i manipulacja moze byc cnota gdy cel uswieca srodki. Jaki jest cel pani hani - ocencie sami po pierwszych 12-tu miesiacach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wladza dla wladzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.12, 14:00 O czym ty piszesz? Jak się udało utrzymać u władzy ? To referendum i tak by się nie udało jeżeli wogóle by się odbyło. Po weryfikacji pewnie by sie okazało że nie ma wystarczającej ilości podpisów. To część organizatorów bała się kompromitacji i poszła do Zdanowskiej na rozmowy. Widać jak twardo negocjowali :) Już sie nie ośmieszajcie bo żal patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wladza dla wladzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.12, 00:09 ...To referendum i tak by się nie udało jeżeli wogóle by się odbyło. Po weryfikacji pewnie by sie okazało że nie ma wystarczającej ilości podpisów... To po co dawała du.. ? Na wszelki wypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Prezydent Zdanowska rozwiązuje Radę Mieszkańców IP: *.lodz.msk.pl 04.04.12, 13:25 S P R Z E D A W C Z Y K I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzewiak Re: Prezydent Zdanowska rozwiązuje Radę Mieszkańc IP: *.tvsat364.lodz.pl 04.04.12, 15:58 K U P C Z Y K I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuu Prezydent Zdanowska rozwiązuje Radę Mieszkańców IP: 212.160.172.* 04.04.12, 15:59 Miód Ci W Cycki Meeeeeeeeeee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fotograf zdjęcie roku !!! IP: *.toya.net.pl 04.04.12, 18:40 ..Press Word Foto - za towarzyszące artykulikowi zdjęcie miłościwie panującej.....no właśnie, jak ja nazwać ? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.nie.placek Brawo! 04.04.12, 20:48 Tak to właśnie powinno wyglądać! Skończyło się referendum, skończyły się wyhandlowane synekury. Jedyna rzecz, która mi się w całej tej szopce podoba! Aha, zapamiętajmy nazwiska tych panów, co poszli do Zdanowskiej: Polewski, Jabłoński, itd. Warto pamiętać o ich postawie np. w czasie wyborów. Chociaż, p. Polewski ostatnio otrzymał nieco ponad 1% głosów - nie sądzę, aby wzrosło mu poparcie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janekr panie Polewski IP: *.centertel.pl 04.04.12, 22:27 Ja kiedyś podawałem tej gnidzie i mendzie rękę. Teraz jestem przekonany że na mendy jest najlepsza szara maść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Lew. Re: panie Polewski IP: *.play-internet.pl 05.04.12, 01:45 A na głupotę strychnina! A ponieważ naprawdę jesteś głupi, Jankur, i pewnie o strychninie nie słyszałeś, to powiem, że na twoją głupotę, najlepsza jest gilotyna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Polewski wreszcie w pełnej krasie :)))))) IP: *.play-internet.pl 05.04.12, 20:43 brawo, czekamy na ciąg dalszy występów. :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Prezydent Zdanowska rozwiązuje Radę Mieszkańców IP: *.toya.net.pl 04.04.12, 23:22 Żenujące. Żenujące w oparach akoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Czy Polewski i Jabłoński mogli by się wytłumaczyć? IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.12, 23:46 Zbierano podpisy, a potem część zbierających przestała popierać referendum. Panowie! Może postąpiliście słusznie, ale powinniście się zwyczajnie i po ludzku wytłumaczyć!!! Powiedzcie ludziom co wami kierowało, kiedy zaczynaliście zbierać podpisy i co spowodowało, że poszliście do Zdanowskiej. Jeśli nie rozmawialiście tam o stołkach dla siebie, to opowiedzcie nam o czym były rozmowy! Da się to jakoś wyjaśnić? Aha, jeżeli już wyjaśniliście i czujecie się zmęczeni ciągłym powtarzaniem, to wystarczy copy-paste, albo link do strony. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Lew. Re: Czy Polewski i Jabłoński mogli by się wytłuma IP: *.play-internet.pl 05.04.12, 01:55 Ciekawy, ja sam jestem ciekawy, dlaczego to zrobili. Jeżeli kierowały nimi dobre intencje, to powinni o nich opowiedzieć. A jeżeli głupia naiwność - też. Ludzie mają prawo to wiedzieć, bo może faktycznie niewłaściwie zostali osądzeni, a nawet oszkalowani. Chociaż prywatnie uważam, że dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane, i jeżeli ktoś kiepsko gra w pokera (a polityka to poker) nie powinien zasiadać do stołu z zawodowcami szulerami politykami. Nie sądzę, że Jabłoński, Polewski, czy inni są przegrani w naszym mieście. Polacy nie są pamiętliwi, a ponieważ poza tą jedną wpadką (chociaż głupią) ma Polewski więcej zasług dla miasta, może kiedyś swoim (tym razem mądrym) postępowaniem spowoduje, że ludzie zapomną o jego chwilowej niedyspozycji w ocenie rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
old_lodzer jakie zasługi ma Polewski? 05.04.12, 08:59 bardzo chciałbym wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: referendum Polewski przysłużył się do uwalenia referendum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.04.12, 09:46 tym dał się zapamiętać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Polewski uwalił referendum !!!!!! IP: *.play-internet.pl 05.04.12, 20:45 Tego mu łodzianie nie zapomną. Dla zdrajcy i sprzedawczyka, nigdzie miejsca nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjr. Bień Rada mieszkańców jednak powstanie! IP: 204.45.133.* 04.06.12, 14:46 Rada mieszkańców powołna przez Zdanoską w czasie zbierania podpisów przed referendum jednak powstanie! Powstanie tylko pod inną nazwą. Oto jej skład bip.uml.lodz.pl/_plik.php?plik=uchwaly/pm/VI_2265.PDF Odpowiedz Link Zgłoś