29.04.12, 11:51
Dobrze się stało, że dzięki byłemu prezydentowi Jerzemu Kropiwnickiemu powstał serial z udziałem takich gwiazd jak Katarzyna Figura, Daniel Olbrychski, Krystyna Janda czy Piotr Wesołowski. Film opowiada o Łodzi w sposób lekki i banalny ale nie nudny. Fajnie, że miasto zamiast budować stadiony na euro zdecydowało się wspierać kulturę i zubożałych artystów :)
Obserwuj wątek
    • Gość: kropka Re: Alex IP: *.toya.net.pl 29.04.12, 15:52
      Mnie też ten kultowy już serial bardzo się podoba. Widać, jak wiele władze zrobiły aby w Łodzi było bezpiecznie; w niepamięć odeszły już czasy bezradnych łódzkich policjantów walczących z ośmiornicą przy pomocy starej maszyny do pisania.
    • ciocia_rada Re: Alex 02.05.12, 14:34
      chyba Kuba Wesołowski...

A fabuła jest beznadziejna. Dobrze, że choć zdjęcia są dobre
    • Gość: jens Re: Alex IP: 195.50.152.* 16.05.12, 17:55
      Mieszcham w Niemczech. Ale dzięki tvsat mam okazja widzieć ten film Alex, barhdzo podoba mi się podoba jego sztuka. Macie przesliczna miasto i wiele reliktów. Lodsch to kraj dzieciństwa mego taty.Mieszał na Friedrichstraße. Mam ochota przyjechać do was do Łodsch.
      • Gość: Arczi Re: Alex IP: *.opera-mini.net 17.05.12, 07:22
        Przyjezdzaj, to moze ktos tu bedzie... Kto madry, z Tuskolandii ucieka. Mozna tez nazwac z Pawlakolandii, Kaczynskolandii, Millerolandii, bym nie zostal posadzony o stronniczosc. Ten kraj jest chory. Patrz m.in. dzisiejszy art na glownej stronie gazeta.pl: ,,Dostali premię za to, że robotę spierniczyli? Przedsiębiorca o nagrodach dla drogowców za A2,,. Poczytajcie komentarze pod artykulem. Panstwo roluje az milo, dobrze w tym kraju maja tylko politycy, swoi urzednicy, prezesi swoich spoleczek, agencji, dla tych co nie dostali sie na nowa kadencje, czyli powiazanych z politykami. Takze mafia, powiazana z wladza, kler i k.ur.wy.
        • Gość: i Re: Alex IP: *.rivalhost.com 17.05.12, 11:43
          Link do artykułu o którym wspominasz: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,11736090,_Dostali_premie_za_to__ze_robote_spierniczyli____.html
          • Gość: jens Re: Alex IP: 195.50.152.* 17.05.12, 17:26
            Ja woguhle nie rozumiem waszych komentaszy. Zrobiliscie dobry film o pieknym miescie Lodsch, to nie nic społemnego z politik. U nas takze budowali wielkie Niemcy i zawsze sperneitszyli politycy. I teraz jemny doner kepaby :(
            • Gość: Arczi Re: Alex IP: *.net-partner.pl 17.05.12, 23:04
              Przyjedz i zobacz jakie to piekne miasto z bliska... A najlepiej pomieszkaj, majac zarobki na poziomie do 2 tys. zł miesiecznie, z perspektywa emerytury 1 tys zł/m-c. Podpowiem, ze koszta zycia sa na poziomie prawie niemieckim :-(
              • Gość: jens Re: Alex IP: 195.50.152.* 18.05.12, 19:37
                Muscicie wiecej robitsh, za małwo robitshie, za duższo kradniecsie, i nie macie geld; ale geld nie jest najchwaniejszy by być sczeszlkywy.
                • mmk9 Re: Alex 18.05.12, 21:17
                  Oh Jens, du bist aber ein kluger Kerl, sag uns aber etwas genauer : was sollen wir machen, damit wir kluger und reicher sind, ohne nach Deutschland umzuziehen, hier, in Polen?
                  • Gość: jens Re: Alex IP: 195.50.152.* 18.05.12, 21:47
                    mussice rhobic, nie widziec BMW i porsche kumpla, rhobic, nie pic, hodzic do theater, uczyc ich, budowac kamenice; Tata miał pieknął dom na Tannenbergstraße (gdzieź w Zentrum Lodsch); Polaken dobsche robia, jak sie nie argumentuja do sebia.
                    • mmk9 Re: Alex 19.05.12, 08:00
                      Hau ab! "Polaken" , na, du kannst uns mal...
                      • Gość: buber Re: Alex IP: 212.191.68.* 29.05.12, 11:16
                        Nie popieram rasistowskich, antyniemieckich obelg pod adresem Jensa. Nie może być tak, że wielokulturowa Łódź wyprasza z dyskusji o przyszłości miasta potomków dawnych mieszkańców naszego miasta, których wichry wojny rzuciły poza granicę Rzeczypospolitej.
                        • Gość: anom Re: Alex IP: *.coe24.net 31.05.12, 09:07
                          www.facebook.com/#!/RozoweOkularyKawiarnia?bookmark_t=page
                        • Gość: x Re: Alex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 17:53
                          Nie ekscytujcie się tak. A jego tatuś nie był przypadkiem z Wehrmachtu czy SS?
    • Gość: dyx Re: Alex IP: *.toya.net.pl 16.06.12, 15:25
      Ja to oglądam; pies jest śliczny a pan komisarz też; szkoda, że Euro w Łodzi nie ma, ale z drugiej strony będziemy mieć mniejsze długi niż Wrocław i Poznań, a i na zasiłki dla bezrobotnych starczy :)
    • Gość: rower Re: Alex IP: *.toya.net.pl 28.11.12, 22:50
      fajnie, że nasz władze zdobyły się na promocję Łodzi poprzez ten kultowy serial, nie oglądając się na wielkich reżyserów zza Oceanu, którzy od dwudziestu lat żadnego serialu nie zrealziowali :)
      • Gość: breblek Re: Alex IP: *.toya.net.pl 19.12.12, 09:00
        lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,13075246,Komisarz_Alex_znow_w_Lodzi__ZOBACZ_ZDJECIA_Z_PLANU_.html
    • Gość: pan Re: Alex IP: 212.191.68.* 19.12.12, 14:10
      czy ktoś wie ile Łódź dopłaca do tego serialu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka