Dodaj do ulubionych

Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie chcą...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.12, 08:34
Zakład
Utylizacji
Seniorów
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia_pl Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie chcą... IP: *.toya.net.pl 21.05.12, 08:53
      Przecież to nie jedyny przypadek, gdzie lekarze orzecznicy nie przyznają ludziom potrzebującym rent, ale dla ludzi zdolnych do pracy wiodących naprawdę dostatnie życie renty są choć nie wiem po co, skoro przy ich trybie i poziomie życia to drobne (znam taki przypadek wśród znajomych znajomych) i kompletnie nie rozumiem takich zachowań. A swoją drogą ZUS-owi lekarze to kompletni ignoranci i ludzie pozbawieni dobrego wychowania - tekst o pracy szatniarza.
      • polskirozlamacz Co złego jest w pracy szatniarza? 21.05.12, 10:56
        Renty powinny być tylko dla ludzi, którzy w ogóle nie mogą pracować, w żadnym zawodzie!
        • Gość: NN Re: Co złego jest w pracy szatniarza? IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.12, 11:21
          Nic złego pod warunkiem, że się nie uczyłeś w młodości i nie masz żadnego wykształcenia.. Natomiast jeśli byłeś nauczycielem, profesorem lub innym specjalistą to trudno wymagać żeby ludzi wyganiać do takiej pracy tylko z powodu złego stanu zdrowia.. To takie uwłaczające..
          • Gość: Misiek Re: Co złego jest w pracy szatniarza? IP: *.pl.netia.com.pl 21.05.12, 12:49
            Wstyd to np. kraść, natomiast nie wstyd być szatniarzem. Żadna uczicwa praca nie hańbi. Szatniarz to pożyteczne zajęcie i nie widzę różnicy czy wykonuje to zajęcie osoba z dyplomem, czy bez.
            Natomiast w tej konkretnej sytuacji chyba to nie wchodzi w grę - w tekście jest napisane wyraźnie, że ten pan jest w stanie pracować maksymalnie 8 godzin tygodniowo ze względu na zły stan zdrowia.
            Jeśli to jest prawdziwa informacja, to znaczy że lekarz orzecznik ZUS wydał złą decyzję i tyle.
            Ale wykształcenie pacjenta nie ma tu nic do rzeczy.
            • Gość: p Re: Co złego jest w pracy szatniarza? IP: *.183.242.149.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.05.12, 19:33
              Tyle że szatniarz w szkole zarabia płacę minimalną, czyli około tysiąc na rękę i wiecej nie dostanie, szkoda się uczyć było... A może tak tego gościa z zusu dać na sztaniarza? Kto jest za?
        • Gość: Eliot Ness Re: Co złego jest w pracy szatniarza? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.05.12, 10:27
          Tu nie chodzi o to, czy szatniarz to brzmi dumnie. Tu chodzi o to, że ludzie po zawałach nie powinni pracować, ze względu na swój stan zdrowia. Ich wydolność jest zdecydowanie ograniczona, są podatni na skoki ciśnienia, po wysiłku muszą dłużej odpoczywać. To jest istotne ograniczenie. Pracodawcy traktują ich jak zadżumionych i eliminują z rynku pracy. Od takich sytuacji jesteśmy ubezpieczeni, płacimy składki ZUS. Nie jest zatem dziwne, że Pan Radek domaga się ochrony swojego zdrowia. - Brawo Panie Radku, niech Pan będzie silny i się nie poddaje.
    • Gość: Elbereth Re: Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie ch IP: 217.153.148.* 21.05.12, 09:03
      Zakład Utylizacji Społeczeństwa....
    • Gość: kwinto Widziałem jak wygląda orzecznictwo w ZUS :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 09:05
      Mialłem tę wątpliwą przyjemność siedzieć w korytarzu i widzieć jak ludzie wchodzą na takie komisje. W jakim są stanie i z jakimi orzeczeniami wychodzą.
      Jeżeli np. ktoś ma schorzenie przewlekłe potwierdzone wieloletnim leczeniem u specjalisty..niejednokrotnie prof. dr n. med .. a lekarz orzecznik jest innego zdania co do ułomności pacjenta to proszę wybaczyć...!!! Oczywiście jest odwołanie.. Komisja trzyosobowa z reguły podtrzymuje decyzję "kolegi" orzecznika. Dalej jest Śąd oczywiście..ale większość "pokrzywdzonych" rezygnuje z ubiegania się o swoje . I to błąd!!!
      Uważam, że jeżeli Sąd przyznałby rację pacjentowi co do jego uszczerbku na zdrowiu, to taki lekarz Orzecznik winien odgórnie być pozbawiony prawa wykonywania zawodu!!!! Bezwzględnie.
      Odnoszę wrażenie, że w tym systemie taki lekarz ma za dużo przywilejów..Może podważyć decyzję lekarza prowadzącego często z większym doświadczeniem , wiedzą i kompetencjami.
      Dopóki nie będzie się karać Orzeczników za "krzywdzące" orzeczenia dopóki problem będzie istniał.
      Wszystko co powyżej to moje zdanie w temacie.
      • polskirozlamacz W 2/3 przypadków sądy przyznają racje orzecznikom 21.05.12, 10:57
        w 1/3 - rencistom.
      • Gość: NN Re: Widziałem jak wygląda orzecznictwo w ZUS :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.12, 11:26
        Nie dostałam zasiłku rehabilitacyjnego, odwołałam się i oczywiście była odmowa. Oddałam sprawę do Sądu, po 15 miesiącach Zus powołała biegłego. Biegły po przebadaniu uznał moją chorobę i wygrałam sprawę w sądzie. Wiecie co zrobił Zus? Odwołała się od wyroku i wystąpił o nowego biegłego! Mijają już prawie dwa lata, a ja nadal czekam na sprawę. Jeśli wygram to dostanę 2.600 zł... :))) i wiecie co i tak już straciłam bo jest nieubezpieczona od prawie dwóch lat..
      • rabieg Re: Widziałem jak wygląda orzecznictwo w ZUS :) 21.05.12, 23:17
        Widziałem....Ja widziałem,że sądy są ZUSowskie tzn opłacane przez ZUS!
      • Gość: Zenek Re: Widziałem jak wygląda orzecznictwo w ZUS :) IP: 91.205.89.* 07.06.13, 08:54
        Ja znam ten problem bo sam jestem po przebytych 3 zawałach i operacji by-passów.Na rencie jestem już 13-rok.Widziałem ludzi upokorzonych wychodzących z gabinetu lekarza orzecznika ZUS.Byłem kiedyś na badaniach lekarskich ZUS związanych z przedłużeniem renty.Spotkałem tam swojego dawnego kolegę z pracy,któremu strugarka obcięła prawą dłoń.Biedny kolega kaleką został na całe życie,a lekarz orzecznik napisał jemu w orzeczeniu że jest zdolny do pracy.Chciałbym tu postawić pytanie do jakiej pracy?.W ciągu tych lat których pobieram rentę nieraz byłem upokorzony.Dwa razy musiałem podawać ZUS do Sądu ponieważ lekarz orzecznik zmieniał orzeczenie z całkowitej na częściową niezdolność do pracy.Sąd pracy za każdym razem przywracał mi całkowitą niezdolność z zaleceniem wyrównania zaległości finansowych.Miałem utrzymaną wysokość renty przez parę lat,choć przy następnych komisjach zawsze lekarz który orzekał zawsze podważał opinię lekarza specjalisty.Pewnej komisji przypadek że lekarz orzecznik zadał mi pytanie"czy kupiłem sobie rentę,czy rzeczywiście choruję".Odpowiedziałem jemu że jeszcze nie- a ile to wynosi odpowiedz była że 6 tyś dożywotnie.Powiedziałem wtedy że nie mam zamiaru renty kupować ponieważ choruję rzeczywiście.No jak chcieli tak zrobili.Skutek był taki że musiałem napisać pozew do Sądu,w pozwie oczywiście opisałem zaistniały incydent.Jakie było moje zdziwienie kiedy kiedy zobaczyłem na rozprawie panią mecenas.Gdy sędzina zapytała się jej"a pani w jakiej sprawie" odpowiedz padła że ma pełnomocnictwa z ZUSu.Sprawa dla mnie przebiegła pomyślnie ale Sąd zaistniały incydent pominął.Przy następnych komisjach patrzono się na mnie jak na wilka ale bali się podważyć wyrok sądowy.Żałowałem się pózniej ze nie miałem jakiegoś dyktafonu,wtedy położył bym go na stoliku sędziowskim.Ostatnio jest akcja zmniejszania lub zabierania rent podejrzewam że może być to sytuacją budżetową ZUS.Na początku bieżącego roku ponownie stanąłem na komisji i ponownie zmniejszono mi rentę o 250 zł czyli teraz mam 600zł Przykre jest to, bo jak tu dzisiaj za takie pieniądze przeżyć w przypadku jak człowiek jest chory i musi systematycznie pobierać leki a przecież apteka ich za darmo nie da Ale najbardziej obrzydliwe w działaniach ZUS jest to że w moim przypadku kiedy wniosłem sprzeciw automatycznie wstrzymali mi wypłatę świadczenia ,nie wiem czym jest to podyktowane czy zwykłym cwaniactwem ZUS czy jakimiś zmianami w ich przepisach.I teraz bądz tu człowieku przewidujący co w tym przypadku zrobić odwołać się do Sądu już teraż czy czekać aż wpłynie renta,czyli jak w moim przypadku mam przyznaną rentę ale nie wpłynęła jeszcze od dwóch miesięcy.Jeśli się teraz odwołam do Sądu to automatycznie ten okres wstrzymania renty przedłuży do czasu wydania wyroku przez Sąd.Czyli jak można się domyślać minimum 6 miesięcy bez środków do życia.Jak by tu nie patrzył jest tu zwykłe kombinatorstwo -a może takie rencista padnie z głodu to będzie więcej kasy do podziału .Sam język treści tego orzeczenia jest tak sprytnie ułożony to chyba specjalnie żeby prosty człowiek nie zrozumiał o co tu biega.To kiedyś tak w średniowieczu posługiwano się takim językiem.A proszę popatrzeć "Jest Pan trwale częściowo niezdolny do pracy".Oczywiśćie domyśliłem się o co tu chodzi ale można to to trochę inaczej napisać że:jest Pan częściowo niezdolny do pracy, okres częściowej niezdolności jest jest bezterminowy. bo większość nas rencistów to prości spracowani ludzie.Pozdrawiam wszystkich emerytów i rencistów
    • Gość: obserwator Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie chcą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 09:15
      Orzecznicy winni być niezależni od ZUS -wtedy byli by obiektywni.A tak to- kto zatrudnia i płaci- ten dyktuje warunki .Tym problemem przede wszystkim powinien zająć się poseł JOHN GODSON.
      • uzix Re: Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie ch 02.10.12, 18:45
        Lekarz orzecznik powinien być lekarzem od medycyny pracy i tym samym dopuszczać do pracy. Jest paranoją że orzecznik ZUS odmawia renty a lekarz medycyny pracy odmawia dopuszczenia do pracy. Orzeczenie takie powinno być jednoznaczne - jesteś dopuszczony do pracy albo do renty, choćby czasowo.
        • Gość: anonissmuss jak bronić się przed ZUS IP: *.play-internet.pl 25.06.13, 19:26
          Decyzje ZUS/KRUS (orzeczników) mają charakter decyzji administracyjnej i podlegają Kodeksowi Postępowania Administracyjnego. I w związku z tym, aby mogły skutkować prawnie muszą zawierać uzasadnienie sporządzone zgodnie z wymogami Kodeksu Postępowania Administracyjnego.
          A w praktyce wygląda to tak, że ZUS stwierdza, że nie jest Pan/Pani niezdolny/a do pracy i wymienia dokumenty jakie wnioskodawca przedstawił oraz ustawę o rentach. OTÓŻ TAKIE ZDAWKOWE UZASADNIENIE NIE SPEŁNIA KRYTERIÓW K.P.A. I TYM SAMYM NIE MOŻE SKUTKOWAĆ PRAWNIE.
          więcej na ten temat mogę przesłać na maila.
          -pozdrawiam anonissmuss@gmail.com
    • Gość: michał Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie chcą... IP: *.warszawa.mm.pl 21.05.12, 10:16
      NO cóz tak wygląda pomysł na reforme państwa naszego ukachanego premiera i jego wspanialego rzadu. Tak będzie wygladala Polska za 10 lub 15 do 20 lat. Dzisiaj oligarchia pod wodza Tuska kładzie fundamenty dla takiego systemu. Za to ubecy i ci co rozkradają ansze państwo będą mieli sie dobrze. Ale cóż dla wielu z was solidarnosć jest zła bo pokazala tuskowi i bandzie, ze sa jezscze sily które nie zgadzają sie na grabiez w bialy dzień. Ale dla wielu z was to warchoły i trzba ich pałkami rozgonić aby oligarchia miala sie dobrze.
    • Gość: Nomysz Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie chcą... IP: *.ip.netia.com.pl 21.05.12, 10:41
      Z pracy orzeczników ZUS wyraźnie widać, że dostają oni premie za odbieranie ludziom chorym rent chorobowych. To już nie są lekarze...
    • Gość: olgen Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie chcą... IP: *.152.149.41.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.05.12, 10:53
      chciałbym widzieć orzecznika z taką przypadłością
    • polskirozlamacz Renta dla inwalidów bez rąk i nóg 21.05.12, 10:55
      Sorry, ale nie jesteśmy na tyle bogatym krajem, żeby sponsorować każdego kto nie może ze względów zdrowotnych pracować w SWOIM zawodzie. Tylko jeśli ktoś W OGÓLE nie może pracować powinien mieć prawo do renty.
      Od czasu zaostrzenia zasad przyznawania rent liczba rencistów spadła z przeszło 2,5 mln w 1998 r. do zaledwie 1,1 mln w 2011 r. - i tak plasuje nas to w europejskiej czołówce. Mamy w tej chwili tyle samo rencistów na 1000 mieszkańców, co w 1945 r. - zaraz po 6-o letniej wojnie!
      • Gość: realista Re: Renta dla inwalidów bez rąk i nóg IP: *.xdsl.centertel.pl 21.05.12, 11:21
        Żeby ci gnoju kulosy obcięło.Mógłbyś wtedy robić na drutach.Chciałbym również wtedy poznać twoją opinię na ten temat.
        • Gość: uyj Re: Renta dla inwalidów bez rąk i nóg IP: *.toya.net.pl 21.05.12, 11:47
          smutne to, ale masz rację
      • Gość: Magda Sponsorować? Każdy płaci składkę rentową, aby... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 11:49
        Sponsorować? Każdy płaci składkę rentową, aby móc liczyć na to, że w razie czego dostanie rentę. Wiadomo, że większości nie będzie potrzebna, ale płacisz za ubezpieczenie, to nie lokata oszczędnościowa. Poza tym gość pracuje, ale nie może dłużej niż osiem godzin w tygodniu, zresztą jest napisane, że czasem kończy się to interwencją pogotowia.
      • Gość: maciek Re: Renta dla inwalidów bez rąk i nóg IP: *.warszawa.mm.pl 21.05.12, 11:53
        Za to jestesmy krajem gdzie ubecy za działanie przeciwko społeczeństwu mają ogromne emerytury których nie mozna im odebrać bo to przeciez święte prawa nabyte. Ponadto jesteśmy krajem gdzie cala rzesza mundurowych po 15 latach moze sobie przejsc na emeryturę. Na to pieniądze są tam się przywilejów nie odbiera. Ale cóż wladza mundurowym da bo ktos będzie musial jej bronić jak naród się wścieknie.
      • Gość: Soraya Re: Renta dla inwalidów bez rąk i nóg IP: *.1and1.pl 21.05.12, 14:13
        Zaraz, wyjaśnijmy sobie jedno. ZUS kradnie każdemu obywatelowi 800 zł miesięcznie właśnie pod prektekstem, że jak ów obywatel nie będzie w stanie pracować, to te pieniądze odda. I każdy ma obowiązek ów haracz płacić - inaczej Zakład Utylizacji Szmalu nie miałby racji bytu. Stosować argumenty na zasadzie "nie jesteśmy na tyle bogaci" to może rodzina o niskich dochodach która sama się utrzymuje, ma uczciwe dochody i wie na ile ją stać. To o czym piszesz to działanie cwaniaczka który najpierw pożycza miliony, a potem się tłumaczy że "nie jest na tyle bogaty żeby oddać, bo musi zbudować pałac, położyć marmuową posadzkę a jak coś zostanie to kupić tony bezużytecznych dyskietek, żeby mieć pretekst do niespłacenia długu.
      • yola13 Re: Renta dla inwalidów bez rąk i nóg 21.05.12, 20:48
        punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, jak sie jest mlodym pieknym zdrowym i bogatym to nie widzi sie tego problemu, ale w pewnym momencie zdrowie mozna stracic, mozna zbankrutowac, cialo moze zostac oszpecone i juz nie bedzie tak samo, takze z laski swojej zamilcz, a ZUS to studnia bez dna ktora powinna ulec likwidacji i to juz dawno temu
      • uzix Re: Renta dla inwalidów bez rąk i nóg 02.10.12, 18:53
        Ten człowiek może pracować 1 godzinę dziennie! czyli 1/8 etatu, czyli 1/8 najniższej krajowej. To może w ogóle od razu byś go wysłał do gazu? niech się nie męczy chłopak.
    • Gość: DO P. REDAKTORA Dziennkarze, piszcie po polsku IP: *.nettelinwestycje.pl 21.05.12, 11:53
      PISZĘ ŻYCZLWIE, ALE:
      1/CZY BOHATER TEKSTU MA NA IMIĘ RADEK, CZY RADOSŁAW, PANIE ADASIU CZERWIŃSKI? 2/ TABLETKI SIĘ ŁYKA CZY STOSUJE, CHYBA, ŻE ARTYKUŁY SIĘ SKROBIE, A NIE PISZE?
      GAZETO, CO SIĘ Z TOBĄ DZIEJE?!
    • Gość: potatos Re: Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie ch IP: *.elomza.pl 21.05.12, 12:06
      konkretnie to do SADU PODALABYM OSOBE PODPISUJACA SIE POD DECYZJA !!!!!!!!!!! A POWOD JUZ BY SIE ZNALAZL ---------------I WTEDY ZOBACZYMY JAK ZUS SZYBCIUTKO "UMYJE RECE"!!
    • Gość: gość Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie chcą... IP: *.ip.netia.com.pl 21.05.12, 12:29
      To wszystko zmierza do cichej eutanazji.
      • maciekgr Re: Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie ch 21.05.12, 15:33
        Nie do cichej a jawnej!
        Rząd ma przecież program 60+( krzyżyk)!
    • maciekgr Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie chcą... 21.05.12, 15:27
      I znów jakiś cwaniaczek tylko po dwóch zawałach nie chce robić! Obce mu są szczytne ideały naszego rządu, który chce aktywizować ludzi teraz już 67 roku życia!
      Mam nadzieję, że poseł Godson przemówi mu do rozsądku!
      Rząd ma program 60+ choć są różni faszyści i inne typy spod ciemnej antyrządowej gwiazdy, które uważają złośliwie, że znaczek plus należy czytać jak krzyżyk na epitafiach cmentarnych.

Na owoce pracy owego bumelanta czekają zastępy mundurowych!
      I jak ktoś powiedział będą pałować wałkoni!
    • puzonik48 Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie chcą... 21.05.12, 16:56
      Pewnie dostanę zaraz po głowie ,ale sama nie wiem czy temu Panu należy się renta?Przecież jest po zabiegu wszczepienia bajpasów.To znaczy ,że przyczynę zawałów usunięto i Pan nadaje się do pracy .Jeżeli praca nauczyciela jest zbyt stresująca to niestety musi zmienić zawód ,nie on jeden zresztą !
      • Gość: trabka Re: Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie ch IP: *.g-net.pl 03.10.12, 07:59
        puzonik zycze ci stanow przedzawalowych i bajpasow i stanow PO wtedy moze napiszesz?
    • Gość: xx Re: Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie ch IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.12, 16:58
      Primo: ten człowiek jest bardzo chory - to fakt. Nikt tego nie neguje.
      Secundo: lekarz orzecznik nie stwierdza, że ktoś jest chory czy zdrowy, tylko zdolny lub niezdolny do pracy. Są ludzie do dużo większej niepełnosprawności niż bohater artykułu, którzy pracują. To że ktoś chorował, miał operacje i jest mu ciężko nie oznacza jeszcze, że jest niezdolny do pracy.
      Tertio: jeśli ktoś chce go utrzymywać, to wolna wola.

A tak serio, to łatwo drzeć mordę na forum nie wiedząc kompletnie nic o sprawie.
      • puzonik48 Re: Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie ch 21.05.12, 18:27
        Raczej był chory !Też nie rozumiem dlaczego ma przebywać na rencie i o co ten krzyk ?
        • greg.waw Re: Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie ch 21.05.12, 22:31
          Z artykułu wynika, że jest w stanie pracować maks. 8 godzin tygodniowo i czasami konieczne było wzywanie pogotowania z powodu jego stanu. Czy to oznacza zdolność do pracy?
    • Gość: zan Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie chcą... IP: *.xdsl.centertel.pl 21.05.12, 18:10
      poseł godson głosował za ustawą emerytalnąi nie tylko a teraz chce pomagać , czyżby rozdwojenie umysłu , w dzień dobry w nocy zły?
    • urssula.inc Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie chcą... 21.05.12, 18:36
      Przykre,że ludzie muszą pracować gdy sa chorzy ,że odbierane są im renty ,ale prawda jest taka,że ludzie sami są sobie winni.Po co jeden z drugim będąc na rencie dorabia sobie jeszcze.Jak jest chory,to niech nie pracuje,a choruje.
      Wiadomo,że renty sa b.niskie,że trudno przeżyć mając niskie dochody,ale przechodząc na rentę trzeba sie z tym liczyć.
      ZUS doszedł do wniosku,że jeżeli ludzie pracują zawodowo,jednocześnie pobierają rentę,to oznacza,że są zdolni do pracy,więc ZUS robi coraz większe "czystki" i odbiera renty.
      Przez takich dorabiających rencistów poważnie chorzy ludzie zaczynają się bać o to,że w ogóle nie będą mieć renty i pracowac nie będą mogli.
    • Gość: gol Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie chcą... IP: *.icpnet.pl 21.05.12, 18:53
      tego znachra z zus jak zacznie zdychać dać na ciecia
    • znj2 Re: Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie ch 21.05.12, 21:32
      Z tego wniosek, że Polska jest współczesną Spartą. Brawa! Przede wszystkim należy zlikwidować insulinę! To poprawi wskaźnki właścicielom cmentarzy!
    • Gość: E Dwa zawały nic nie znaczą IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.12, 21:35
      Liczy się czy człowiek jest zdolny do pracy, czy nie jest. Jeżeli jest prawdą to co przedstawiono w artykule, to ten pan nie jest zdolny do pracy, choćby nigdy nie przeszedł zawału.

A te zawały to zabieg p. dziennikarza, dla podniesienia dramatyzmu.

Aha, brakuje opinii drugiej strony. Bo może być tak, uwierzcie, lub nie, że wersja tego pana mocno odbiega od prawdy obiektywnej. Nie twierdzę że tak jest - tak twierdzi ZUS.

• belovedchris Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie chcą... 21.05.12, 22:53
      Karol i Hela spędzają powtórny miodowy miesiąc, na uczczenie 40-tej rocznicy ślubu. Lecą sobie do Australii. Nagle głos pilota :
      - Drodzy pasażerowie, silniki odmówiły posłuszeństwa. Możemy lądować awaryjnie na wyspie przed nami, ale prawdopodobieństwo że ktoś nas odnajdzie jest równe zeru. Dziękujemy za wyrozumiałość. Karol drapie sie w głowę i mówi do Heli:
      - Kochanie, opłaciłaś rachunki za mieszkanie?
      - Tak najmilszy, uregulowałam tuz przed wyjazdem.
      - A za telefony?
      - Też zapłaciłam najdroższy.
      Karol myśli, myśli, myśli...
      - A ZUS-y nasze popłaciłaś?
      - Aaaaaa! Kochanie na śmierć zapomniałam! Och dowalą nam karę!
      Karol całuje ją tak jak nie całował od lat 30-tu, śmieje się, wrzeszczy jak wariat:
      - Przeżyjemy! Znajdą nas! Te skurczybyki znajdą nas, nawet na końcu świata!
    • Gość: Kryśka Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie chcą... IP: *.bialystok.vectranet.pl 02.10.12, 17:50
      Kolejny pieniacz który uważa, że wszystko mu się należy. Jestem ciekawa jak wyliczono tych 8 godzin które może pracować? I jaką ciężką pracę on wykonuje? Przecież jako nauczyciel nie musi wykonywać dużego wysiłku. Zawały były leczone bajpassami, więc otrzymał od państwa pomoc. Ludzie po zawałach pracują i po 60- tce, a on jest przed 40-stką i ma lekką pracę. Dlaczego więc mialby nadal nie pracować? Czas odwdzięczyć się spoleczeństwu za leczenie, które otrzymał za darmo od spoleczeństwa.
    • Gość: mmiasto Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie chcą... IP: *.pl.159.230.91.in-addr.arpa 02.10.12, 20:38
      ZAKŁAD UTYLIZACJI SPOŁECZEŃSTWA (ZUS) NALEŻAŁO BY JESZCZE DODAĆ POLSKIEGO
    • synanki Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie chcą... 02.10.12, 20:42
      nasze państwo - naszym wrogiem...
      • Gość: ramzes Re: Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę.slusznie IP: *.pools.arcor-ip.net 03.10.12, 09:07
        To powinien wyjechac na zachod - tam takich rencistow uzdrwiaja przez prace a nie przez nicnierobienie na koszt innych. Dobra rehabilitacja, dobre zalecenia i lekarstwa, dobra dieta i do roboty. Zyjesz zdrowo 20 lat.
    • Gość: Vic Miał dwa zawały, ZUS odebrał rentę. Ludzie chcą... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.13, 03:30
      W Polsce to normalka, zaraz po trzech zawałach i operacji bypass musiałem iść do pracy.
      • Gość: bajkoknur Re: prawidlowo IP: *.pools.arcor-ip.net 07.03.13, 14:14
        jak sie wypracowalo dwa-trzy zawaly, to wreszcie czas najwyzszy, aby zrozumiec, dlaczego tak sie stalo i przejscuczciwie dobra terapie psychologiczna i zaczac zyc i pracowac "po ludzku" a nie siedziec na kanapie przed tv, zrec czipsy, popijac pywko i kawe i pier....c ze znajomkami i krewniakamio d....pie mary...ni za spoleczne pieniadze zwane renta...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka