Gość: pipen IP: *.toya.net.pl 13.07.12, 21:40 Panie Piotrze, czy nazwa ulicy Wieczność nie ulega deklinacji? Jeśli się mylę, to byłbym ciekaw, czy rzeczywiście można odmieniać ją przez przypadki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cosinus Wyremontują wiadukt na Rzgowskiej. Będą utrudni... IP: *.toya.net.pl 13.07.12, 21:43 "Ulica Wieczności" - znowu ktoś czegoś nie doczytał :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Blum Re: Wyremontują wiadukt na Rzgowskiej. Będą utrud IP: *.szczecin.mm.pl 13.07.12, 22:33 Wydaje mi się że ul. Wieczności jest błędem. Do tej pory spotkałam się jedynie z nazwą ul. Wieczność A w takiej sytuacji wyraz "Wieczność" się nie odmienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Przecież to Wasiak IP: *.interkar.pl 13.07.12, 23:36 On nie ma pojęcia o czym pisze, jak zwykle. Za dawnych czasów też tak było, że jeśli ktoś w redakcji nie znał się kompletnie na niczym, to dawali mu pisać o dziurach w jezdniach. Tyle że Wasiak nawet nie zna nazw ulic w mieście. No ale co mają z biedakiem zrobić - przecież go nie zwolnią, bo uczciwej roboty nie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Wyremontują wiadukt na Rzgowskiej. Będą utrudni... 14.07.12, 07:42 Podczas remontu wiaduktu pojedziemy tędy estakadą. A co?! Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Re: Wyremontują wiadukt na Rzgowskiej. Będą utrud 14.07.12, 07:48 Gość portalu: pipen napisał(a): > Panie Piotrze, czy nazwa ulicy Wieczność nie ulega deklinacji? Jeśli się mylę, to byłbym ciekaw, czy rzeczywiście można odmieniać ją przez przypadki. Proponuję zapytać o to panią M. Niemiec-Zakolską z Wydziału Komunikacji i Transportu UMŁ. Ona jest odpowiedzialna, więc Panu odpowie. Problem jest, bo Wolność to ciężki przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tec Wyremontują wiadukt na Rzgowskiej. Będą utrudni... IP: *.toya.net.pl 14.07.12, 11:39 To i tak jest kropla w morzu potrzeb, ja mam wrażenie, że w Łodzi nic się kompletnie nie dzieje w tym roku. Do połowy lipca nie rozpisano praktycznie żadnego przetargu drogowego. Nie ma szans, żeby udało im się wydac chociaż częsc pieniędzy zaplanowancyh na ten rok. Miało byc lepiej a jest tak jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś