Dodaj do ulubionych

Szkoła Prywatna Kornelówka - ostrożnie

20.07.12, 09:46
Szkoła prywatna (językowa) Kornelówka z Łodzi (gdzie szefem jest były wiceprezydent Łodzi, p.Makowski) robi sobie jaja z pracowników.

Po pierwsze zatrudniają jako nauczycieli osoby bez szkolenia pedagogicznego, po drugie ludzie pracują za umowę zlecenie, albo umowy o pracę na pół etatu (wszystkie umowy kończą się w czerwcu - czyli żaden nauczyciel nie ma płaconej pensji w wakacje) (pomimo iż rodzice płacą za wakacje), po trzecie ludzie pracują na pół etatu, a wypracowują cały albo i więcej, po czwarte godziny nadliczbowe nie są opłacane nikomu, po piąte nie wypłacają pensji na czas (opóźnienia sięgają kilku miesięcy).

Jeżeli ktoś myśli o oddaniu tam swojego dziecka, to odradzam.
Obserwuj wątek
    • Gość: sloven Re: Szkoła Prywatna Kornelówka - ostrożnie IP: *.31.31.162.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.07.12, 18:43
      Słusznie, że piszesz. Trzeba piętnować złodziejstwo!
    • mamastefana Re: Szkoła Prywatna Kornelówka - ostrożnie 26.07.12, 11:59
      zabrałam syna po 3 klasie i bardzo się cieszę ,bo wszystko co piszesz to prawda
      pozdrawiam
      • nektarniczka Re: Szkoła Prywatna Kornelówka - opinie 03.10.12, 11:02
        A co to ma do rzeczy? To tak jakbyś powiedziała, że nie robisz zakupów w hipermarketach, bo tam też większość kasjerek pracuje na pół etatu, albo w galeriach handlowych, bo tam są studenci zatrudniani na umowę o dzieło... Mnie nie interesuje jaką ma umowę nauczyciel, grunt, żeby dobrze uczył. Moja przyjaciółka posłała dziecko do Kornelówki, jest mega zadowolona i ja też zapisuję mojego Antosia w przyszłym roku.
        • Gość: aska Re: Szkoła Prywatna Kornelówka - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.12, 17:49
          Naprawdę nie widzisz związku złej pracy ze złą płacą i jak pisze ktoś wyżej złym traktowaniem?????????????? Ty zostawiasz tam dziecko same i nie wiesz co taka nauczycielka opowiada dzieciom i co się tak naprawdę w szkole dzieje.
          • Gość: Magda Re: Szkoła Prywatna Kornelówka - opinie IP: *.play-internet.pl 02.06.14, 15:46
            Nikt na siłę nie trzyma.
    • sayyes Re: Szkoła Prywatna Kornelówka - ostrożnie 26.07.12, 22:30
      Dobrze wiedziec. Dobrze, że puszczasz to na forum.
    • slavekk Re: Szkoła Prywatna Kornelówka - ostrożnie 27.07.12, 10:41
      agrafka_28 napisała:

> Jeżeli ktoś myśli o oddaniu tam swojego dziecka, to odradzam.

Ale wszystko co opisałaś nie dotyczy relacji nauczyciel-dziecko, więc po co to piszesz?
      Nauczyciele są kiepscy?
      Piszesz o sobie i swoich kolegach?
      Pisz jasno i na temat wychowania i nauczania.
      W sprawach pracy i płacy to raczej zwróć się do PIP niz do rodziców
    • Gość: edek Re: Szkoła Prywatna Kornelówka - ostrożnie IP: *.30.43.4.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.08.12, 08:56
      czy to prawda ztymi pensjami niezapłaconymi? jakoś nie chce mi się w to wierzyć AGRAFKO??
    • Gość: Mika Re: Szkoła Prywatna Kornelówka - polecam IP: *.204.35.20.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.09.12, 08:53
      No cóż, autorka jest chyba mało odpowiedzialna, jeżeli była nauczycielka to nie dziwię się , że już tam nie pracuje. A swoją drogą ja zachęcam do odwiedzenia osobistego tej szkoły i zweryfikowania w realu kto ma rację. Mój syn chodzi tam juz 4 lata i powiem,że fajnie się ta szkoła zmieniła. A hiszpanskiego uczy lektor zewnętrzny a nie p. od religii. to pokazuje też "fachowość" Agrafki.
      • Gość: rodzic Re: Szkoła Prywatna Kornelówka - polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 07:30
        Ja polecam tę szkołę.
        Świetna atmosfera i wysoki poziom. Świetny zespół osób pracujących z dziećmi.
        • Gość: an Re: Szkoła Prywatna Kornelówka - polecam IP: *.ip.netia.com.pl 04.06.13, 11:38
          To chyba jakieś kpiny moja córka chodziła do tej szkoły 2 lata i wystarczy!!!Za takie pieniądze jakie się tam płaci to się również i wymaga!!!Dzieci bez sali gimnastycznej,szatni przebieraja sie w jakies pomieszczeniu gdzie zimą jest -5 stopni brak boiska,w ubikacjach zimna woda,brak środków chigienicznych moja córka namyła się w zimnej wodzie.
          • Gość: kava Re: Szkoła Prywatna Kornelówka - polecam IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.06.13, 12:58
            Dziwne, bywam w tej szkole i za każdym razem jestem również na sali gimnastycznej. Wielkość łąki natomiast otaczającej szkołę jest w stanie zaspokoić wszekie potrzeby ruchu dziecina świerzym powietrzu w przeciwieństwie np. pseudomiędzynarodowej z Pomorskiej 83
            • oliwija Re: Szkoła Prywatna Kornelówka - polecam 10.06.13, 09:37
              w szkole czy to prywatnej czy panśtwowej nie am mzoliwości zeby pracowal ktos bez przygotowania pedaggicznego... chyba ze ma kupione na rynku.

inna sprawa ze przygotowanie przygotowaniem a zycie zyciem. niektore osoby sie nei nadaja do tej pracy u juz... i takie sa w kazdej szkole. ludzie bez powołania. pracujacy bo tak...
    • Gość: Ewa Re: Szkoła Prywatna Kornelówka - ok. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.12, 15:05
      a ja polecam ta szkołę. :)
      • Gość: Jas Re: Szkoła Prywatna Kornelówka - ok. IP: 205.201.55.* 05.03.20, 11:10
        Hehe, ciekawe. Dzieci traktuje się jak upośledzonych. W piątek klasie nie mają pojęcia o tabliczce mnożenia. Nauczyciele z łapanki. Czesne...Chyba najwyższe w Łodzi. Nie polecam.
    • Gość: tomek najpierw poczytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.12, 10:56
      poczytaj zasady pracy i zatrudnienia w szkołach a dopiero później pisz takie bzdury.
    • Gość: rodzic Re: Szkoła Prywatna Kornelówka - ostrożnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.12, 17:11
      Sądzę, że ten nauczyciel sam sobie wystawił opinie.

Jeśli sam się zgodził na takie warunki - to źle o nim świadczy, że teraz krytykuje. Widziały gały co brały. A może sam był kiepski - i Go zwolniono.

Niski poziom nauczycieli - czyli pisał o sobie.

Dobrze jest czasem zweryfikować opinie, które "pokrzywdzony nauczyciel" pisze po odejściu z pracy.

• mark.222 Agrafka 13.12.12, 22:18
      trzeba było lepiej uczyć a nie się lansować. dobrze , że juz tam nie pracujesz. Dobrze dla dzieci oczywiście
      • Gość: ktosia Re: Agrafka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 08:35
        Szanowni Państwo, istnieje taki typ Rodzica, który zawsze będzie narzekał i nigdy nie będzie zadowolony:( Proponuję zatem nie opierać się na jego opinii. Osobiście gorąco polecam tą szkołę - kameralny charakter, rodzinna atmosfera, nauczyciele dostosowują metody do indywidualnych potrzeb ucznia.
    • Gość: jaSNE Re: Szkoła Prywatna Kornelówka - ostrożnie IP: *.toya.net.pl 24.05.13, 22:31
      Każdy decyduje się na taki a nie inny los, jesteśmy poniekąd jego kowalami... PRAWDA...

Ludzie pragną pracować w swoim zawodzie, kochają dzieci, lubią uczyć... Szefostwo wykorzystuje to + problemy na rynku ze znalezieniem pracy (szkoły są likwidowane) + kto ma tupet i znajomości ten łamie prawo (realia w naszym kraju) + rodzice "kupują nauczycieli" (płacę za szkołę, więc zgnoję pedagoga, zdepczę = mam odgórne pozwolenie na to...) + ludzie muszą jeść, żyć, godzą się czasami na "prostytucje"...

Smutne to wszystko... Kto wychodzi z tego z twarzą? Ci empatyczni, w miarę myślący znają odpowiedź...

ps. Prywatne szkoły mają pewną wspólną cechę... Nauczyciel jest wycieraczką, brudne buciska non stop szurają po nim... Zastanawia mnie tylko jedno... Ci ludzie, którzy nie szanują pedagogów jednocześnie oddają swoje dzieci pod ich opiekę... ZAKŁAMANIE CZY IDIOTYZM???? Zaś szef, który nie docenia pracowników działa na swoją niekorzyść... Ekonomia, psychologia i zwykłe ludzkie emocje... Rachunek jest prosty...
      • Gość: Mama Re: Szkoła Prywatna Kornelówka - ostrożnie IP: *.toya.net.pl 19.08.13, 22:34
        Co człowiek to opinia. Mam dwie córeczki w szkole i jestem bardzo zadowolona. Zarówno z poziomu nauczania jak i z opieki nad dziećmi. Każdą wolną chwilę mają idealnie zaplanowaną. Dzieci nie siedzą na świetlicy a biorą udział w wielu zajęciach zgodnie z zainteresowaniami. Origami, zajęcia plastyczne, przyroda. Poziom nauczania języków obcych rewelacyjny. Od początku nauczania dzieci mają zajęcia z wybranego obcego języka i już w drugiej klasie biorą udział w miedzynarodowych egzaminach z powodzeniem ! Mnóstwo wycieczek, muzea, kino, teatr, zajęcia w terenie, czy zielona szkoła już od najmłodszych lat.
        Gorąco polecam !!!!
    • Gość: Zawiedziona Re: Szkoła Prywatna Kornelówka - ostrożnie IP: *.toya.net.pl 10.03.17, 18:11
      Zgadzam się! pensje wypłacane z opóźnieniem, właściciel ucieka od kontaktu z pracownikami............. DNO
      • mamamama123456789 Re: Szkoła Prywatna Kornelówka - ostrożnie 12.09.17, 05:37
        Byle co zjesz i byle co piszesz,poniewaz gdyby tak bylo w kadrze nauczycielskiej nastapilyby roszady a takowych nie ma.Dzieci uczeszczajace do tej szkoly wyniosly ogromny zasob wiedzy.Moje dziecko ukonczylo ta szkole i dziekuje losowi z perspektywy minionego czasu ze wlasnie tam trafilo.dzisiaj skutkuje to bardzo dobrymi wynikami w nauce.Prym wioda nauczyciele z ktorymi mielismy kontakt p.Agnieszka -matematyka oraz informatyka ,p.Aleksandra-angielski,p Ewa- polski.p.Dariusz-w-F-Oraz p.Agnieszka .muzyka.itd.To nauczyciele z pasja.A pan Makowski wlasciciel placowki doklada wszelkich sil i staran by owa szkola byla na najwyzszym poziomie.
        • Gość: saritka188 Re: Szkoła Prywatna Kornelówka - ostrożnie IP: 95.40.23.* 26.09.17, 18:30
          Ja niestety potwierdzam, warunki dla nauczycieli masakryczne. Brak umowy na wakacje (zamiast odpoczynku, nauczyciel szuka pracy, żeby mieć za co żyć), niska pensja, wymuszanie bezpłatnej pracy ponad ustalone godziny...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka