Dodaj do ulubionych

Tłum na otwarciu Biedronki. Paraliż Rokicińskiej

IP: *.zdnet.com.pl 08.10.12, 10:23
A policja na usługach sklepu, ma gdzieś kierowców! Pierwszeństwo daje klientom a reszta stoi godzinami w korku. Wstyd mi i wkurza mnie że mieszkam w kraju, gdzie służby są sprzedajne, ludzie debilni (wynoszą na plecach po 3 telewizory ) jakiś goowniany sklep paraliżuje życie w okolicy a to wszystko moim kosztem, przejazd 1 km trwa godzinę!!!!
I nie ma do kogo się z tym zwrócić- to jest najgorsze... wszyscy są przeszczęśliwi z powodu tej patologii.
Czy naprawdę nie ma bata na to psychopatyczne bydło?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Tłum na otwarciu Biedronki. Paraliż Rokicińskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.12, 10:50
      Psychiatryk.
      • pralat_na_wrotkach Re: Tłum na otwarciu Biedronki. Paraliż Rokicińsk 08.10.12, 11:34
        No co, w stanach kolejki ustawiają się po fajfony, a u nas po schab za 5 zł, który normalnie kosztuje cyt. "przeszło 7 zł". Co kraj, to obyczaj.
        • szarak_44 Alleluja! Alleluja! Alleluja! 08.10.12, 11:46
          Promocja ukazała się w szybie.

Kiedy chwytamy za miecze, nazywają nas Awarami. Gdy lepimy zbyt wprawnie garnki, przezywają nas Wandalami. Jeśli tylko dosiadamy w bitwie koni, stajemy się dla nich Scytami... Jesteśmy Słowianie!
          • piotr_ze_wsi Re: Alleluja! Alleluja! Alleluja! 08.10.12, 12:04
            Nienawidzę nieoświeconego tłumu i wystrzegam się go.
            Ależ tam musi śmierdzieć potem spod pach tych podekscytowanych ludzi!
            Oni nie wiedzą, czym jest mydło i antyperspirant, ale plazmę mieć muszą.

Jakie nam świadectwo wystawiają?
            • Gość: GazecinaWypierdcza gazecina do pierdla IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.12, 12:58
              czy jest na sali przedstawiciel rady etyki mediów ???

gdzie jest WYMAGANE PRAWEM ostrzeżenie: "artykuł sponsorowany" ???

co to jest za nius zdupy żeby go dawać na jedynkę w gazecinie ?
              • dry242 Przez kogo sponsorowany?Przez biedronkę,philipsa, 08.10.12, 13:05
                firmy rowerowe,agencję ochrony?Ja np mam w dupie ,czy to jest artykuł sponsorowany,czy nie,bardziej mnie interesuje co tacy jak ty mają do powiedzenia na temat olbrzymiej biedy w Polsce w kontekście tego artykułu właśnie.Mój komentarz był sponsorowany przez Windows,fujitsu siemens i Plus.
                • Gość: es Co złego jest w zakupie towaru za połowę ceny? IP: *.ip.jarsat.pl 08.10.12, 13:23
                  Komentarz na forum do przewidzenia, i sytuacja pod sklepem też. Kazdy nowy sklep Biedronki
                  jest oblegany bo robią promocje na otwarcie. a gdy to sklep nr 2000. co JMD ogłaszała
                  specjalną promocją to wiadomo co się będzie działo, zwłaszcza że otwarcie było w duzym mieście
                  gdzie zapewne nie brakuje:
                  -biedaków
                  -łowców okazji
                  -cwaniaków z Allegro itp
                  • Gość: hehe to taki polski apple store ta biedyronka :):):) IP: *.as13285.net 08.10.12, 13:30
                    a telewizory jak ipady
                    • Gość: eros bieda aż piszczy w tym kraju IP: *.cable.smsnet.pl 08.10.12, 13:40
                      ostatnio oglądałem na yt filmiki chłopaków jeżdżących na rowerach po Moskwie, jak zobaczyłem jakie auta tam jeżdżą i stoją na parkingach to mi szczena opadła

bida jest w tym kraju

• Gość: kulamżółwia Re: bieda aż piszczy w tym kraju IP: *.air-net.gda.pl 08.10.12, 13:46
                        w połowie lat 80-siatych w niemczech(RFN)zachodnich była ogromna promocja cenowa w związku z otwarciem po długim remoncie dużego sklepu. Niemcy obijali wózkami nogi mojemu ojcu, który zdenerwowany w końcu wyszedł mówiąc że kupi gdzie indziej.
                        • Gość: :) Re: bieda aż piszczy w tym kraju IP: *.as13285.net 08.10.12, 13:52
                          no bo za komuny to On był Pan..
                        • Gość: MM Bareja... Po prostu Bareja... IP: *.cst.tpsa.pl 08.10.12, 18:23
                          www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=i_U2MvxdiSM#t=46s
                      • hektor51 Re: bieda aż piszczy w tym kraju 08.10.12, 14:02
                        Zajmij się lepiej swoim libido, bo coś z myśleniem kiepsko.
                      • Gość: gość Re: bieda aż piszczy w tym kraju IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.12, 15:18
                        > jak zobaczyłem jakie auta tam jeżdżą i stoją na parkingach to mi szczena opadła
                        > bida jest w tym kraju

Bieda jest i w tym i w tamtym i ta bieda sprowadza się do upadku człowieka. Do prostactwa, chciwości, chorobliwej chęci posiadania wszystkiego, pokazania się. I przejawem tego są zarówno boje pod biedronką, jak i wypasione fury parkowane następnie na trawnikach, aby przyoszczędzić 2 złote na parkingu. To jest głęboka bieda emocjonalna, intelektualna i etyczna, a także bardzo przykry i bolesny upadek rozwarstwionego i pełnego agresji społeczeństwa.

• asperamanka Re: to taki polski apple store ta biedyronka :):) 08.10.12, 16:21
                      Gość portalu: hehe napisał(a):

> a telewizory jak ipady

Z tą różnicą, że ja miałem w ostatnich 10 latach 2 telewizory Philipsa, i kilku znajomych też.

Nie wiedziałem, że Biedronka tak nisko upadła, że ryzykuje zszarganiem swojej reputacji sprzedając ten badziew, a ludzie - że się o ten "sprzęt" biją.

RTV Philipsa to powinni w promocji do czteropaka piwa "Mocny Full" dodawać, ale razem z transportem, bo szkoda własnej benzyny, żeby to wieźć na najbliższy śmietnik.
                      • Gość: sloven Re: to taki polski apple store ta biedyronka :):) IP: *.play-internet.pl 08.10.12, 19:17
                        Popatrz a u mnie philips działa świetnie, a tv to jeszcze w pewexie zakupiony i działa pięknie. Co innego sony. To tandeta. co kupię to psuje się na maxa. 2 radia, telefon, tv - koszmar normalnie.
                        • Gość: kropcze Re: to taki polski apple store ta biedyronka :):) IP: *.toya.net.pl 08.10.12, 20:06
                          A co mnie to obchodzi. Zamknij się.
                  • Gość: qwrrty jakie pół ceny? 1649 złten telewizor kosztuje IP: *.host.witnet.pl 08.10.12, 13:50
                    www.ceneo.pl/16545155
                    150 zł taniej łał! a ci biorą po 3 hehe bo im się wydaje, że pana boga za nogi złapali - jakby kupili 3 gdzieś w necie to transport za darmo i cenę też by pewnie znegocjowali, barany się nie pokapowały że to 3000 series czyli najsłabsze i najtańsze co Philips ma w ofercie
                    • Gość: sos Re: jakie pół ceny? 1649 złten telewizor kosztuje IP: *.cable.smsnet.pl 08.10.12, 13:54
                      47-calowe telewizory Philips a nie 42-CALOWE, warto podawać prawdziwe dane
                      • Gość: sos Re: jakie pół ceny? 1649 złten telewizor kosztuje IP: *.cable.smsnet.pl 08.10.12, 13:57
                        www.ceneo.pl/Telewizory_LCD;szukaj-Philips+47+LCD+PFL3007H
                        2200 zł, na plus są 700 zł plus dostawa
                    • Gość: gość Re: jakie pół ceny? 1649 złten telewizor kosztuje IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.12, 14:01
                      Normalnie telewizor kosztuje 2199
                      www.ceneo.pl/16624211
                      Ci co wzięli po 3 sztuki, sprzedadzą na allegro za 2000 zł i mają w sumie 1500 zł na czysto.
                      Parę godzin przepychanek i przytulą więcej kasy niż połowa forumowych płaczków zarabia w 2 tygodnie.

Pozdro dla zaradnych
                      • Gość: hahahahaha Re: jakie pół ceny? 1649 złten telewizor kosztuje IP: *.b-ras2.cld.dublin.eircom.net 08.10.12, 14:12
                        no i wlasnie dlatego skarbowka powinna zajac sie takim delikwentem

• Gość: Tom Re: jakie pół ceny? 1649 złten telewizor kosztuje IP: *.icpnet.pl 08.10.12, 15:03
                        Wątpię by udało się sprzedać za 2000 zł. Jeśli ktoś kupuje TV w cenie ponad 2000 zł to na pewno nie używkę(bo opowieści o prezencie, który się nie udał można między bajki włożyć, po drugie za gotówkę kupować najmarniejszy model? Zresztą, ciekawe, czy kupujący w Biedronce pochwalili się sprytem i każdy telewizor mają na oddzielnym paragonie?! Jeśli nie to powodzenia z gwarancją w razie ustaerki... :)
                        • Gość: obserwator A wiecie co? IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.12, 15:16
                          Przy okazji tego wydarzenia i artykułu widać jak na dłoni różne cechy ludzi... Między innymi zazdrość, że ktoś kupił taniej i skorzysta sprzedając na alegrze, czy gdzieś indziej... Urząd Skarbowy tu nie ma nic do tego, że ktoś chce odsprzedać swój sprzęt. Co innego, gdyby robili to cyklicznie i podchodziłoby to pod działalność gospodarczą. Dziwi mnie też, że niektórzy piszą tu, że przyczyną jest bieda ludzi. Wątpię. Biedak nie jest tak ubrany jak większość osób na zdjęciach. A już na pewno nie przyjeżdża samochodem. Niektórzy widzę mylą tu biedę z chciwością.
                          • Gość: hehehehehehehe Re: A wiecie co? IP: *.b-ras2.cld.dublin.eircom.net 08.10.12, 16:52
                            no wlasnie nie ma to jak szara strefa - zwykle oszustwo
                            to istny paradoks zeby bylo przyzwolenie na takie dzialanie,
                            widac jak na dloni - no wlasnie co - takie cechy jak u kolegi powyzej - usprawiedliwianie i wybielanie oszustwa
                            zle odczytujesz kolego - nie o zadna zazdrosc tu chodzi, bo zrodlem tego wszystkiego jest oszustwo takich ludzi jak na zdjeciu i pozniej traktowanie tego jak cos normalnego tak jak ty to piszesz
                            no i zawsze tacy postepuja wedlug zasady kalego - jak on ukradnie to dobrze, jak jemu ukradna to zle

us ma tu do rzeczy i to duzo - bo jest to sprzet zakupiony z celem pozniejszej odsprzedazy , ilosc nie gra w tym przypadku takiej roli
                        • Gość: uczestnik Re: jakie pół ceny? 1649 złten telewizor kosztuje IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.12, 15:26
                          Sama biedronka narzucała wymóg wprowadzania kazdego telewizora na osobny paragon
                      • Gość: taka prawda Re: jakie pół ceny? 1649 złten telewizor kosztuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 15:30
                        A co za idiota kupi od takiego handlarzyny za 2000 jak w normalnym sklepie z 2200 spokojnie 100-200 zł stargujesz przy płatności gotówką i do tego masz gwarancję.
                        • gwerner Re: jakie pół ceny? 1649 złten telewizor kosztuje 08.10.12, 20:55
                          A ciekawe jak w Biedzie wyjął te 6 tysi na telewizory :D, tam kartą NIET
                        • Gość: klient Re: jakie pół ceny? 1649 złten telewizor kosztuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.12, 11:50
                          sluchaj chamie i prostaku .Wdupie byłeś i gó... widzialeś. Jeden kupilem dla siostru drugi dlasiebie to jest mój czwarty telewizor w domu i jeden dla kolegi który w tym czasi pracowal uczciwie zresztą już opity. chamie nie traktój wszystkich jedną kartą. Co do mnie mam dwa luksusowe samochody i stać mnie na lepszy telewizor ten stoi w garsonierze. ponadto jak piszesz pisz po polsku i nie rób błędów. Cześc chamie i gnoju.
                          • sprocket74 Re: jakie pół ceny? 1649 złten telewizor kosztuje 09.10.12, 13:14
                            wierzę, że masz 4 telewizory w domu. Ale po wpisie wnioskuję, że książki to żadnej...
                          • janus-z333 Re: jakie pół ceny? 1649 złten telewizor kosztuje 09.10.12, 14:42
                            Nie mam pojęcia doi kogo piszesz,ale zauważ,napisałeś jeśli piszesz pisz bez błędów.Zobacz na swój wpis,i też pisz bez błędów.
                            • pralat_na_wrotkach Re: jakie pół ceny? 1649 złten telewizor kosztuje 09.10.12, 16:40
                              Nie jęcz.
                        • Gość: Targowicz Re: jakie pół ceny? 1649 złten telewizor kosztuje IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.10.12, 21:49
                          To idz targuj, tylko na bazar :) juz to widze jak w media markt albo w euro schodzą ci z ceny bo placisz gotówką :) W jakim ty swiecie zyjesz? dla nich gotowka czy raty to "wsio radno" bo kase i tak mają od razu - albo od ciebie albo od banku.
                • dzaga41 Re: Przez kogo sponsorowany?Przez biedronkę,phili 08.10.12, 13:48
                  dry242 napisał:

> firmy rowerowe,agencję ochrony?Ja np mam w dupie ,czy to jest artykuł sponsorow
                  > any,czy nie,bardziej mnie interesuje co tacy jak ty mają do powiedzenia na tema
                  > t olbrzymiej biedy w Polsce w kontekście tego artykułu właśnie.Mój komentarz by
                  > ł sponsorowany przez Windows,fujitsu siemens i Plus.

Faktycznie bieda aż piszczy.Cała masa nędzarzy czyści sklep z telewizorów ,laptopów,podjeżdża samochodami i ma roześmiane pyski.Nędza,nędza.
                  Zastanów się co piszesz.
                  • Gość: wuj Re: Przez kogo sponsorowany?Przez biedronkę,phili IP: *.cable.smsnet.pl 08.10.12, 14:51
                    gdzie na załączonych zdjęciach widzisz każdego z TV czy laptopem, ja tam widzę stosunek 1/30
                    • Gość: obserwator Re: Przez kogo sponsorowany?Przez biedronkę,phili IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.12, 15:18
                      Mylisz kolego biedę z chciwością. Owszem nie każdy kupił TV czy rower, ale nie sądzę by biedne osoby były tak ubrane i tak wyglądały jak większość osób na zdjęciach. Do tego, ktoś chyba zakorkował ulicę? Biedacy w samochodach? ;)
                    • Gość: ała Bieda,aż się korek zrobił;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 21:37
                      Biedacy przyjechali swymi brykami na zakupy hurtowe. Wzięli po trzy 32 calowe telewizory, kindziuk w plastrach, paletkę sera pleśniowego i po po sześć butelek wina argentyńskiego. Pogalopowali do swych samochodów poustawianych gdzie-bądź, uiścili mandaty za złe parkowanie i odjechali do domów jęcząc: BIDA PANIE W TEJ POLSCE!!
                • Gość: gość Re: Przez kogo sponsorowany?Przez biedronkę,phili IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.12, 15:14
                  Ja np mam w dupie ,czy to jest artykuł sponsorow
                  > any,czy nie,bardziej mnie interesuje co tacy jak ty mają do powiedzenia na tema
                  > t olbrzymiej biedy w Polsce w kontekście tego artykułu właśnie.

A co ma bieda, do ludzi, którzy podjeżdżają samochodami pod sklep za miastem i rzucają się kupować rowery, telewizory, sprzęt AGD? Jeśli jest tu jakaś bieda, to jedynie bieda emocjonalna i intelektualna.
            • angielski_kochanek Re: Alleluja! Alleluja! Alleluja! 08.10.12, 13:33
              No cóż, czegóż się można spodziewać po narodzie, który ogląda "Pamiętniki z wakacji" i "Ukrytą prawdę"...
              • Gość: tv-pożeracz Re: Alleluja! Alleluja! Alleluja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.12, 15:32
                Odpinkol ty się kolego od "Ukrytej prawdy" i "Pamiętników z wakacji". Tam aktorstwo jest naturalniejsze niż w "Pierwszej miłości" czy "Julii" ;)
          • Gość: uncyk animal planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 12:39
            a pozniej sra...ą na kolorowo mendelejewem.....
    • Gość: obserwator Niewykształconą tluszczą łatwo manipulować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 10:52
      Do tego dążą wszystkie lewackie i polskojęzyczne media.

Tłuszcza ślini się na słowo promocja. I tak miało być.

P.S. A do kupna książek trzeba niemal namawiać.
      • Gość: gość Re: Niewykształconą tluszczą łatwo manipulować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.12, 11:38
        > Do tego dążą wszystkie lewackie i polskojęzyczne media.

A co na to lekarze?
        • Gość: edek Re: Niewykształconą tluszczą łatwo manipulować IP: *.play-internet.pl 08.10.12, 12:55
          Lekarze stoją w kolejce za plazmą za 1.499 pln.
      • pralat_na_wrotkach Re: Niewykształconą tluszczą łatwo manipulować 08.10.12, 11:46
        Masz rację. Ciebie udało się zmanipulować doskonale.
        • emp89 Kato-bolszewikami łatwo manipulować 08.10.12, 12:49
          Na pohybel. Czarnym i czerwonym.
      • Gość: taka prawda Re: Niewykształconą tluszczą łatwo manipulować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 11:52
        Zgadzam się z tobą. Niewykształconą tłuszczą łatwo sterować dlatego katokomuszki mają się w Polsce tak dobrze i do tego tłumy tłuku w obronie polskojęzycznych mediów ostatnimi czasy na ulicach.
        • Gość: welcometopoland Katokomuszki ? W USofA robią dokładnie to samo gdy IP: *.t-mobile.pl 08.10.12, 11:58
          Costco lub Walmart robi promocję na Św. Dziękczynienia.

Weź leki wojujący ateisto.
          • pralat_na_wrotkach Re: Katokomuszki ? W USofA robią dokładnie to sam 08.10.12, 12:00
            > Costco lub Walmart robi promocję na Św. Dziękczynienia.

I co to ma za związek z manipulowaniem kretynami?
            • Gość: welcometohell Re: Katokomuszki ? W USofA robią dokładnie to sam IP: *.t-mobile.pl 08.10.12, 12:05
              ... to, że biedni ludzi są WSZĘDZIE - niezależnie od systemu, kraju czy wyznania.
              I co wam k... do tego ?! Nie każdego stać na TV za 8 tys i zakupy w niedzielę Porsche Cayenne.

no może w Norwegii i Dubaju takich szałów na promocje nie ma.

W Wawie w godz. pracy WSZYSTKIE parkingi podziemne/piętrowe przy CH są PEŁNE wypasionych fur szarej strefy ! Tych ludzi się nie piętnuje że nie są w pracy ! :)
              • pralat_na_wrotkach Re: Katokomuszki ? W USofA robią dokładnie to sam 08.10.12, 12:07
                Czyli nie ma związku. Ale co sobie pobredziłeś to twoje i nikt ci tego nie odbierze.
              • Gość: jiki Re: Katokomuszki ? W USofA robią dokładnie to sam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.12, 12:14
                i te biedne ludziki muszą mieć plazmę 47'' ?? Ciekawe? dziś promocja w biedronce a jutro wysyp plazm i net-boków na allegro. To nie biedni emeryci tylko polskie cwaniaczki szturmowały sklep.
                • Gość: jamjam Re: Katokomuszki ? W USofA robią dokładnie to sam IP: 109.95.200.* 08.10.12, 12:51
                  Gość portalu: jiki napisał(a):

> i te biedne ludziki muszą mieć plazmę 47'' ?? Ciekawe? dziś promocja w bied
                  > ronce a jutro wysyp plazm i net-boków na allegro. To nie biedni emeryci tylko
                  > polskie cwaniaczki szturmowały sklep.

A ty oczywiście tylko kupujesz tam gdzie drożej, okazji unikasz jak ognia, boś nie cwaniaczek.
                  • Gość: gość Re: Katokomuszki ? W USofA robią dokładnie to sam IP: *.teleatlas.com 08.10.12, 13:04
                    > A ty oczywiście tylko kupujesz tam gdzie drożej, okazji unikasz jak ognia, boś
                    > nie cwaniaczek.

Ja kupuję plazmę 47'' jak mi jest potrzebna, a nie po to, żeby kupić od razu dwie i handlować nimi na allegro.
                    • Gość: le Ming Re: Katokomuszki ? W USofA robią dokładnie to sam IP: 178.73.49.* 08.10.12, 13:21
                      > Ja kupuję plazmę 47'' jak mi jest potrzebna, a nie po to, żeby kupić od razu dwie i handlować
                      > nimi na allegro.

Ty kupujesz jedną, a oni dwie albo trzy, żeby sprzedać z zyskiem. Co ci to przeszkadza?
                      • Gość: zadowolony Re: Katokomuszki ? W USofA robią dokładnie to sam IP: *.ip.netia.com.pl 08.10.12, 14:35
                        Mi to nie przeszkadza, ale śmiech jest zdrowy.
                        Ubaw jak nie wiem :))))
                        Dzięki :)
                      • Gość: pandada Re: Katokomuszki ? W USofA robią dokładnie to sam IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 08.10.12, 16:30
                        jeśli oni sprzedają z zyskiem, to ktoś kupuje ze stratą. Jak ktoś potrzebuje TV to nie sobie kupi za 1500, jak jest w sklepie, a nie płaci cwaniaczkowe.
                • alik-w-plomieniach Re: Katokomuszki ? W USofA robią dokładnie to sam 08.10.12, 13:29
                  To nawet nie plazma, tylko wszawe LCD. Poza tym, Philipsy to straszne dziadostwo, ale buraki dla których liczy się tylko to, żeby mieć WIĘKSZY telewizor (z paskudnym obrazem i dwusekundowym input lagiem) się rzucają. Sorry, ale i tak lepiej dopłacić te 3 stówy (komu to robi różnicę przy cenie rzędu 1500-2000 zł?!) i kupić coś trochę mniejszego, ale lepszego. Specyficznej nazwy firmy nie wymieniam.
                  • Gość: le Ming Re: Katokomuszki ? W USofA robią dokładnie to sam IP: 178.73.49.* 08.10.12, 13:32
                    > Specyficznej nazwy firmy nie wymieniam.

Chciałeś pewnie napisać "konkretnej", ale coś po polsku nie bardzo ci idzie, prawda? Ale przecież nawet w internecie są słowniki...
                    • Gość: super leming Re: Katokomuszki ? W USofA robią dokładnie to sam IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.12, 14:51
                      A ty co taki bojowy. Przyznaj się, ile sam kupiłeś. Przepraszam, ale to śmieszne. Kupowanie, bo nieznacznie taniej (tylko trochę sprzęt nie za bardzo). Z drugiej strony pozytyw, bogaci ludzie - gotówką za trzy telewizory plus inne zakupy, czapki z głów.
                  • Gość: gość Re: Katokomuszki ? W USofA robią dokładnie to sam IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.12, 15:22
                    > To nawet nie plazma, tylko wszawe LCD. Poza tym, Philipsy to straszne dziadostw
                    > o, ale buraki dla których liczy się tylko to, żeby mieć WIĘKSZY telewizor (z pa
                    > skudnym obrazem i dwusekundowym input lagiem) się rzucają.

Brawo. Poczułeś się LEPSZY, bo masz telewizor, który nie jest WSZAWY i nie jest DZIADOSTWEM.

Jesteś Prawdziwym Człowiekiem Sukcesu.

Serdecznie gratuluję.
                    • alik-w-plomieniach Re: Katokomuszki ? W USofA robią dokładnie to sam 08.10.12, 15:54
                      Ponieważ dla mnie PIŃDZIESIUNT CALI PLAZMA (która tak naprawdę jest tylko zwykłym LCD) to żaden wyznacznik statusu. Powiedziałbym nawet, że takie rzucanie się na byle tandetę, bo W PROMOCJI i będzie można przed SOMSIADAMY zaszpanować, strasznie zajeżdża wiochą.
                      Stąd przed zakupem telewizora wolałem przeczytać parę opinii i kupić konkretny model w określonym przedziale cenowym. W typowym polskim M3 32 cale spokojnie wystarczają.
              • polujacy_na_kaczki Re: Katokomuszki ? W USofA robią dokładnie to sam 08.10.12, 20:37
                Gość portalu: welcometohell napisał(a):

> ... to, że biedni ludzi są WSZĘDZIE - niezależnie od systemu, kraju czy wyznani
                > a.
                > I co wam k... do tego ?! Nie każdego stać na TV za 8 tys i zakupy w niedzielę P
                > orsche Cayenne.
                >
                > no może w Norwegii i Dubaju takich szałów na promocje nie ma.
                >
                > W Wawie w godz. pracy WSZYSTKIE parkingi podziemne/piętrowe przy CH są PEŁNE wy
                > pasionych fur szarej strefy ! Tych ludzi się nie piętnuje że nie są w pracy ! :
                > )
                1. W zakupowy szał na "promocjach" nie wpadają ludzie biedni, tylko wytresowani konsumenci i zwykłe, zachłanne bydło. Biedny nie kupi schabu na promocji za 5zł, bo z trudem stać go na kotlety sojowe za 3zł. I obniżona cena do zakupu go nie przekona, skoro za tę samą cenę może kupić jedzenia na tydzień.
                2. Dla czego zakładasz, że "wypasione fury" należą do "szarej strefy"? Czy tzw. prawica (czyt. narodowi socjaliści z Gazety Polskiej i Naszego Dziennika) wyprały Ci mózg, czy na prawdę wierzysz, że względnie uczciwą pracą dorobić się nie można?
                3. Ja też zakupy robię we wczesnych godzinach, kiedy sklepy nie są pełne ludzi. Oto wielka zaleta pracy zmianowej. Nie oceniaj ludzi, jeśli nic o nich nie wiesz. Nie pomyślałeś, że w centrum Warszawy najlepsze miejsca parkingowe są właśnie pod CH?
                4. A co TY w godzinach pracy robisz w centrach handlowych? Czy oby nie urządzasz sobie przerwy w Swojej pracy w "szarej strefie"?
              • Gość: hella Re: Katokomuszki ? W USofA robią dokładnie to sam IP: *.icpnet.pl 08.10.12, 20:57
                wiesz co to jest bieda?
                na pewno biednego nie stać na wydanie lekką ręką 1500zł na tv. ba, nie stać na to wielu niebiednych ludzi, którzy jakoś tam zarabiają.
      • skandy5 Re: Niewykształconą tluszczą łatwo manipulować 08.10.12, 12:08
        Do tego dążą media Rydzyka i kluby Gazety (?) Polskiej.

Równie z sensem.
      • Gość: magda Re: Niewykształconą tluszczą łatwo manipulować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 14:37
        ty idio***, czy to wina ludzi ze muszą się bić o produkty które gdzie indziej są do kupienia za śmieszne pieniądze, czy może raczej to wina rządzących? Kto myłsi oczytaniu książek jeśli musi codziennie walczyć o godne życie?
        • Gość: podatnik Re: Niewykształconą tluszczą łatwo manipulować IP: *.uznam.net.pl 08.10.12, 15:17
          Mam taki nieśmieały pomysł: a może ci biedni zajęliby się wreszcie sobą, zamiast oglądać się na kogoś innego? Można zdobyć prawdziwy zawód, zabrać się do pracy... Wiem, nie_da_się, bo są zajęci "walką o godne życie", czyli większe zasiłki i plazmę z Biedronki.
          • Gość: hehehehe Re: Niewykształconą tluszczą łatwo manipulować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 22:37
            Co wy macie z tą plazmą ? to jest LCD !!!
        • Gość: gość Re: Niewykształconą tluszczą łatwo manipulować IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.12, 15:28
          > ty idio***,

To bardzo uprzejmy sposób komunikowania się.

> czy to wina ludzi ze muszą się bić o produkty

Muszą? A kto ich zmusza?

> które gdzie indziej są do kupienia za śmieszne pieniądze,

Gdzie indziej czyli gdzie?

> czy może raczej to wina rządzących?

A na czym polega tu wina rządzących?

> Kto myłsi oczytaniu książek jeśli musi codziennie walczyć o godne życie?

Bój o telewizor pod biedronką jako symbol "walki o godne życie". Mrożek by na to nie wpadł. Podobnie jak uczestnicy wielkiego otwarcia spożywczaka nie wpadli na to, że ustawiając się pod nim w kolejce właśnie "walkę o godne życie" oddali walkowerem.
          Kończąc zaś myśl, zapewniam Cię, że jeśli ktoś ma pieniądze na samochód i zakupy i czas na to by w środku dnia jechać do Andrzejowa, to miałby i czas i pieniądze na czytanie książek, które zresztą z biblioteki można wypożyczyć za darmo.
      • Gość: pandada Re: Niewykształconą tluszczą łatwo manipulować IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 08.10.12, 16:27
        taa, kapitalizm to lewactwo...
      • Gość: grounds Re: Niewykształconą tluszczą łatwo manipulować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 16:37
        Brednie...Teraz wykształconych jest na pęczki, za to najedzonych coraz mniej. Bogaci będą pilnować swoich przychodów i robić wszystko, aby biednym się wydawało, że już jutro, może pojutrze ich los się odmieni...Mają całą maszynerię produkowania złudzeń. Bo gdy głodny straci nadzieję i spotka setki takich samych jak on, to nie ma takiej siły, która by obroniła bogatych. Dlatego zrobią wszystko aby do tego nie dopuścić. Dzisiaj mają o wiele więcej narzędzi do tego niż kiedyś. Współczesna kultura, media, tzw. kreowanie opinii publicznej, "fakty medialne" cały ten szum informacyjny, PR, reklama, setki technik socjologicznych itd. są używane dla podtrzymywania monopoli, schładzania nastroi społecznych itd. Dzisiaj liczy się wmówienie innym, że czegoś chcą, potrzebują (i że w dodatku sami na to wpadli).
    • Gość: gość miałem jechać po parówki ale taki tłum.... IP: *.toya.net.pl 08.10.12, 11:22
      pewnie by zabrakło.
    • Gość: tytyty D.E.B.I.L.E IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.12, 11:27
      jw.
    • Gość: xyz Elektorat pisu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 11:35
      Elektorat pisu
      • Gość: welcometohell Elektorat PO za to na forach / fb w godz. pracy :) IP: *.t-mobile.pl 08.10.12, 12:00
        i w kółko głosuje za podnoszeniem podatków oraz budową dróg za 1 mld za 1 km :)
        • pralat_na_wrotkach Re: Elektorat PO za to na forach / fb w godz. pra 08.10.12, 12:05
          Czyli ty też. Oj, chyba, że jak przystało na elektorat tej drugiej partii - nie pracujesz.
          • Gość: obywatel Re: Elektorat PO za to na forach / fb w godz. pra IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.12, 12:22
            Jest mi wstyd że jestem Polakiem....
            • aqwertz Re: Elektorat PO za to na forach / fb w godz. pra 08.10.12, 13:58
              Zawsze możesz oddać paszport i poprosić Łukaszenkę o azyl.
              • alik-w-plomieniach Re: Elektorat PO za to na forach / fb w godz. pra 08.10.12, 15:57
                Daj mu spokój, niektórzy wstydzą się opozycji, wącholi, klaskania w samolocie i burakowatych cwaniaczków, którzy tylko kombinują, jak tu bliźniego wydymać, a potem pójść w niedzielę do kościółka i się wyspowiadać.
                • Gość: pandada Re: Elektorat PO za to na forach / fb w godz. pra IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 08.10.12, 16:32
                  klaskaniee w samolocie jest fajne, "wiocha" też ma urok
                  • alik-w-plomieniach Re: Elektorat PO za to na forach / fb w godz. pra 16.10.12, 10:04
                    Oj, Panda, Panda, Szambo24 ci mózg zlasowało...
    • Gość: dyfly Czy ci ludzie nie musza isc do pracy ? IP: 194.145.229.* 08.10.12, 11:45
      Czy ci ludzie nie musza isc do pracy ?
      • pralat_na_wrotkach Re: Czy ci ludzie nie musza isc do pracy ? 08.10.12, 11:47
        A po co? W razie czego gazeta wysmaruje płaczliwy artykuł i ludzie chętnie pomogą :>
      • Gość: jj Re: Czy ci ludzie nie musza isc do pracy ? IP: *.toya.net.pl 08.10.12, 12:17
        a Ty co robisz zamiast pracować, na necie siedzisz? oj, nieładnie...
      • Gość: le Ming Re: Czy ci ludzie nie musza isc do pracy ? IP: 178.73.49.* 08.10.12, 13:22
        > Czy ci ludzie nie musza isc do pracy ?

Też mnie to intryguje.. Polska to musi być bogaty kraj, skoro takie masy ludzi sterczą sobie po pół dnia w kolejkach...
        • Gość: fd Re: Czy ci ludzie nie musza isc do pracy ? IP: *.as13285.net 08.10.12, 13:33
          lapiej zarobic na telewizorze niz 30 zl w tyrce
          • Gość: Tom Re: Czy ci ludzie nie musza isc do pracy ? IP: *.icpnet.pl 08.10.12, 15:05
            Pewnie, po co pracować, skoro zawsze można coś ukraść...
      • Gość: $% Re: nie muszą bo są na bezrobociu IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.12, 15:08
        Obecnie w Polsce jakies 2mln ludzi.
    • Gość: ja Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychanki... IP: 150.254.212.* 08.10.12, 11:45
      Pisze się Jeronimo a nie Geronimo. Szkoda słow, schodzicie na psy
    • Gość: tsuranni polska dzicz IP: *.man.poznan.pl 08.10.12, 11:46
      w 90% katolicka zresztą
      • Gość: Heniek Re: polska dzicz IP: *.sferia.net 08.10.12, 11:51
        TRZODA
        • Gość: sss na zachodzie sterczy sie po harry pottera albo IP: *.as13285.net 08.10.12, 13:36
          ifony a nie mieso z biederonki
      • Gość: welcometohell :) kulturalni ateiści robią shopping w niedziele.. IP: *.t-mobile.pl 08.10.12, 12:01
        • pralat_na_wrotkach Re: :) kulturalni ateiści robią shopping w niedzi 08.10.12, 12:08
          Coś takiego - chcesz powiedzieć, że ci wszyscy ludzie, których widuję w CH to nie jest to sławne 90% polaków-katolików.
    • Gość: simi straszne takie bieda a oni rzucili się IP: 212.33.77.* 08.10.12, 11:49
      po tv i brali jak ziemniaki
      • velobase Re: straszne takie bieda a oni rzucili się 08.10.12, 12:39
        Rower górski za 149 zł? To chyba jakiś wyrób roweropodobny.
      • Gość: tomek Re: straszne takie bieda a oni rzucili się IP: 213.25.170.* 08.10.12, 13:16
        spokojnie i tak większość tych tv wyląduje na allegro
    • Gość: Ciompek Dalej niszczcie Polską gospodarkę... IP: *.ntlworld.ie 08.10.12, 11:50
      ... kupując w dyskontach typu Biedronka, która swoich dostawców doi jak krowy, a potem zostawia. Najpierw kupują w tego typu sklepach, a potem jest płacz że nie ma pracy.
      • Gość: Baca Ale to chyba nie jest złe, że Philipsa zdoili..? IP: *.play-internet.pl 08.10.12, 12:01
        Przecież to holenderski koncern. A dzięki temu Polacy moga kupić tanie TV. Co w tym złego..??
        • zernobyl Re: Ale to chyba nie jest złe, że Philipsa zdoili 08.10.12, 12:05
          "Polacy moga kupić" - dobre sobie, ilu tych Polaków mogło je kupić? 30, 50, 100? Nie wiem czy wiesza, ale nasz naród ma ponad 30 mln.
      • pstryczek-elektryczek Re: Dalej niszczcie Polską gospodarkę... 08.10.12, 12:59
        Gość portalu: Ciompek napisał(a):
        > ... kupując w dyskontach typu Biedronka, która swoich dostawców doi jak krowy,
        > a potem zostawia. Najpierw kupują w tego typu sklepach, a potem jest płacz że n
        > ie ma pracy.
        A TESCO czy LIDL nie doi dostawców? To może hurtownicy ze zjazdowej są dobrodziejami i płacą 2x drożej?
    • Gość: andel Parada chciwców IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.12, 11:50
      I tyle.
    • Gość: ech.. Dobrze wytresowane bydło. IP: 213.192.80.* 08.10.12, 11:51
      Oto co obecne (nie)rządy robią z ludzi.
    • Gość: cz Upodla się IP: *.play-internet.pl 08.10.12, 11:54
      naród polski a głupie lemingi klaszczą
    • Gość: jan ludzie kupuja w biedrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 11:54
      bo ich nie stać na normalne sklepy! Dziękujemy PełO!!
      • Gość: gość Re: ludzie kupuja w biedrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.12, 12:15
        A to wcześniej było ich stać, czy może jednak po prostu kupowali mniej taniego chłamu?
      • Gość: taka prawda Re: ludzie kupuja w biedrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 12:33
        Ale przecież Biedronka to jeden z droższych sklepów jak kupują znaczy że albo ich stać albo są głupi.
      • sinhuesinhue Re: ludzie kupuja w biedrze 08.10.12, 12:37
        a byłeś kiedyś? Jeśli to zasługa PO to dzięki za dobre wina w rozsądnych cenach np. Ripasso Valpolicella za 28 czy Gadiva za 19,90
        • Gość: gość Re: ludzie kupuja w biedrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.12, 12:51
          Chłopie, już Ci ktoś mówił tutaj grzecznie, że durnowatych spamerów z biura marketingu tej żałosnej sieci tutaj nikt nie potrzebuje.
      • Gość: le Ming Re: ludzie kupuja w biedrze IP: 178.73.49.* 08.10.12, 13:23
        > bo ich nie stać na normalne sklepy!

I pewnie dlatego biorą po trzy telewizory na raz? :-)))
      • Gość: kasjusz cherea biedni nie potrzebują LED-ów i notebooków IP: *.tktelekom.pl 08.10.12, 13:56
        ponieważ mają rzekomo inne wydatki, a posiadanie takich rzeczy generuje wydatki ne energię elektryczną, abonament rtv, nie mówiąc o kosztach leczenia nadwagi, nadciśnienia, cukrzycy, wywołanych stylem życia.
    • mczes57 Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychanki... 08.10.12, 11:55
      Do niedawna sklepy dla ubogich.Społeczeństwo nam biednieje w oczach.Nie myślałem że jeszcze zobaczę sceny jak z PRL.
      • Gość: marc Re: Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychan IP: *.dowjones.com 08.10.12, 12:05
        to niekoniecznie objaw biedy. zarabiam 18 tys zl miesiecznie, moja zona jeszcze (duzo) wiecej
        • three-gun-max Re: Agencja PR już smaruje posty 08.10.12, 12:10
          Stary, zatrudnijcie wy kogoś z mózgiem bo przy każdym poście wysmarowanym przez waszą żałosną agencję PR-owską widać, że nie pisał tego normalny człowiek.
          • alik-w-plomieniach Re: Agencja PR już smaruje posty 08.10.12, 16:01
            Ziomuś, ty lepiej to IP obczaj. Myślisz, że Biedronkę byłoby stać na zatrudnienie Dow Jones, a nie jakiegoś lokalnego badziewia o polocie pustaka?
            • Gość: mariusz-janowski A zyski do Portugalii przez Holandię IP: *.toya.net.pl 08.10.12, 17:34
              Im społeczeństwo biedniejsze tym większą część dochodów stanowi żywność...

Stara zasada ekonomii pana Ernesta Engla.
          • Gość: swiatowiec Re: Agencja PR już smaruje posty IP: *.173.30.23.tesatnet.pl 08.10.12, 17:23
            ALE BYDŁo w TEJ łODZI
            ale ŻAL
        • evergreen111 Re: Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychan 08.10.12, 12:11
          Dział Marketingu Biedronki nieudolnie zabrał głos jako Bardzo Bogaty Konsument. "wprowadzili wino Mateus za 15 zl, rozowe lekko gazowane wino idealne schlodzone na gorace lato, ktore kiedys chodzilo po 60 zl" - zwykły konsument nie wypisywałby takiej poezji. ŻE-NA-DA!
          • remo29 Re: Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychan 08.10.12, 14:06
            > rozowe lekko gazowane wino idealne schlodzone na gorace lato

Mnie tu brakuje "lekkiej nutki dekadencji" ;))
        • Gość: xxx Re: Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychan IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.10.12, 12:17
          a prywatnego kierowcy nie potrzebujesz?
          725644512
          nie mam wygórowanych wymagań finansowych
        • Gość: gosc Re: Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychan IP: *.dip.t-dialin.net 08.10.12, 13:11
          A jakzes to wpadl na to, ze w biedronce takie wino jest skoro nigdy tam nie byles?
        • Gość: marcin Re: Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychan IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.12, 14:39
          buahahahaha
          gorszego marketingu szeptanego dawno nie widziałem :)
          "rozowe lekko gazowane wino idealne schlodzone na gorace lato,"
          buahahahaha
      • Gość: emeryt Re: Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 12:18
        Musicie być bardzo młodymi ludzmi, pisząc tego typu opinie.
        Mnie bieda kojarzy się z kartkami na buty,a nie jak Wam z telewizorem 47" i laptopem.

Pozdrawiam i życzę abyście nigdy niedoczekali czasów waszych dziadków

Przyszły EMERYT
        • alik-w-plomieniach Re: Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychan 08.10.12, 16:05
          > Pozdrawiam i życzę abyście nigdy niedoczekali czasów waszych dziadków
          "Nie doczekali", czy "nie dożyli"? Bo jak takich znam, to raczej nie dożyją - kupią "okazyjnie" za 1500 zł piętnastoletniego szrotwagena golfa spawanego z trzech połówek przez magika ze Słomczyna, i przy pierwszym rozpędzeniu go do 110 km/h wpadną na drzewo. Albo zgubią półośkę na typowej polskiej drodze i dopiero wtedy wpadną na drzewo.
    • dozsa Łódź i wszystko jasne :-) 08.10.12, 11:56
      Chce się rzec - Łódź Kur** ;-)
      • Gość: muezza8 Re: Łódź i wszystko jasne :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 12:09
        @dozsa
        zastanów się ze trzy razy, zanim coś napiszesz; zapewniam Cię, że gdyby takie otwarcie miało miejsce w jakimkolwiek innym polskim mieście - oglądałbyś identyczne sceny.
      • aniabajk Re: Łódź i wszystko jasne :-) 08.10.12, 12:42
        dozsa napisał:

> Chce się rzec - Łódź Kur** ;-)

Łódź Kreuje ;)
        • Gość: pik Re: Łódź i wszystko jasne :-) IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.12, 15:59
          >aniabajk napisał:
          >> dozsa napisał:
          >>
          >> > Chce się rzec - Łódź Kur** ;-)
          > >
          > >Łódź Kreuje ;)
          > >

Bo to są **uje!
      • Gość: Tommy hilfinger Re: Łódź i wszystko jasne :-) IP: *.173.30.23.tesatnet.pl 08.10.12, 17:25
        HAHAHAA ALE BYDŁo
        ALE ŻAL
        ŁóDZ
        a 1/4 z nich jedzi do pracy do warszawki i tam udają mieszczuchów HAHAHA
        a potem do biedrony po margaryne
        • p8 Re: Łódź i wszystko jasne :-) 08.10.12, 19:29
          A ty skąd szczekasz? Z Mosiny czy z Kórnika?
    • marek_z1 Smutno mi :( 08.10.12, 11:56
      Smutno mi, gdy widze takie sceny jak z pierwszego filmiku, gdzie biedni ludzie wyrywają hostessom słodycze. Tak wygląda dostatnie życie na polskiej emeryturze/rencie. To nie ludzie sa dzicy, tylko Państwo, które nie dba o swoich obywateli.
      • zernobyl Re: Smutno mi :( 08.10.12, 12:09
        Dokładnie...
      • hektor51 Re: Smutno mi :( 08.10.12, 12:14
        A mnie jest smutno, kiedy ktoś tak bredzi, jak nieprzytomny! To nie biedni emeryci rozdrapywali te notebooki i telewizory, tylko różni cwaniaczkowie i menelstwo. Jutro te dobra będą na bazarach.
        • nessuno Re: Smutno mi :( 08.10.12, 15:28
          hektor51 napisał:

> A mnie jest smutno, kiedy ktoś tak bredzi, jak nieprzytomny! To nie biedni emer
          > yci rozdrapywali te notebooki i telewizory, tylko różni cwaniaczkowie i menelst
          > wo. Jutro te dobra będą na bazarach.

Dokładnie tak. Można być biednym, ale należy mieć swoją godność. To, co widać na filmie i zdjęciach doskonale obrazuje, że to zwykłe cwaniaczki i handlarzyny. Typowy motłoch i tłuszcza. A wśród tej dziczy była może garstka ludzi na prawdę niezamożnych, zginęli jednak w tym krwiożerczym tłumie.
      • window_licker Polak za darmo to nawet za goownem się rzuci... 08.10.12, 12:43
        ot i cała filozofia
      • Gość: wix Re: Smutno mi :( IP: *.compower.pl 08.10.12, 13:03
        A może to zwykła pazerność ?
        • Gość: mark Re: Smutno mi :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 13:14
          Gość portalu: wix napisał(a):

> A może to zwykła pazerność ?

Na jedno wychodzi, wszak pazerność rodzi się z biedy. Człowiek syty nie będzie wstawał przed świtem, stał kilka godzin na zimnie i ryzykował stratowania dla salcesonu czy nawet TV za pół ceny.
          • Gość: tomek Re: Smutno mi :( IP: *.icpnet.pl 08.10.12, 14:27
            Widocznie mało widziałeś. Człowiek pazerny zawsze będzie pazerny. "Artyści" bardzo często kradną w sklepach, mimo że ich stać na normalne zakupy. Dlaczego to robią? Bo lubią i wiedzą, że im "bardziej" wolno.
            • Gość: mariusz-janowski tym z rządu też wolno? IP: *.toya.net.pl 08.10.12, 19:22
              bo wiedzą że im wolno :D

heh

ciekawy tok myślenia
          • Gość: gość Re: Smutno mi :( IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.12, 15:38
            > Na jedno wychodzi, wszak pazerność rodzi się z biedy.

Pazerność rodzi się nie z biedy, tylko z ubóstwa intelektualnego i emocjonalnego. Pazerność nie polega na tym, że "chciałbym mieć więcej". Pazerność to postawa "należy mi się więcej niż jestem w stanie wypracować", a we wschodnioeuropejskiej wersji także "należy mi się więcej niż wypracował sobie mój sąsiad".

Człowiek syty nie będzie
            > wstawał przed świtem, stał kilka godzin na zimnie i ryzykował stratowania dla s
            > alcesonu czy nawet TV za pół ceny.

Na tym właśnie polega fenomen pazerności, że tak się właśnie zachowa, bo będzie myślał, że jak załapie się na promocję, to pana Boga za nogi złapie i wreszcie będzie miał większy telewizor niż sąsiad.
        • nessuno Re: Smutno mi :( 08.10.12, 15:31
          Gość portalu: wix napisał(a):

> A może to zwykła pazerność ?

Tą pazerność widać na filmie, gdy stare k urwy dosłownie wyrywają z koszyka hostessy to, co się w nim znajduje. A za godzinę taka bladź stoi nad tobą w tramwaju i dyszy ze zmęczenia.
      • Gość: tata Re: Smutno mi :( IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.12, 13:18
        to zalezy co masz na mysli mowiac "panstwo ma dbac o obywateli".
        ja uwazam, ze wystarczy, by nie zabieralo tyle, ile zabiera, w tedy ci ludzie nie beda sie zahcowywali jak zwierzeta widzac kawalek czekolady....zgadzam sie co do tego, ze to bardzo smutny widok i pozostaje miec nadzieje, ze obecna ekipa rzadzaca-chyba najbardziej jadowita i nienasycona od czasow uw i kld, niedlugo odejdzie, a odpowiedzialni za ten stan rzeczy pojda siedziec, a nie zasilac europarlament jak to juz nieraz bywalo.
        • hektor51 Re: Smutno mi :( 08.10.12, 13:38
          Przestań siać propagandę PIS-tato, i bałamucić młodzież. Menelstwo i chamstwo rzuciło się na darmochę, a pewnie w niedziele wszystko to siedziało jeszcze na mszach. Polska pospolita rzecz.
          • Gość: psikutas Re: Smutno mi :( IP: *.toya.net.pl 08.10.12, 19:24
            E tam oni wyglądali na ateistów i byłych księży z wyRUCH palikutasów!
        • Gość: gość Re: Smutno mi :( IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.12, 15:40
          > ja uwazam, ze wystarczy, by nie zabieralo tyle, ile zabiera, w tedy ci ludzie n
          > ie beda sie zahcowywali jak zwierzeta widzac kawalek czekolady...

Jeśli naprawdę tak uważasz, to jesteś po prostu bardzo naiwny.

> ekipa rzadzaca-chyba najbardziej jadowita i nienasycona

Daruj sobie te nienawistne brednie.
          • Gość: bolo Re: Smutno mi :( IP: *.toya.net.pl 08.10.12, 19:26
            Każda ekipa rządząca z czasem nienawidzi obywateli!

Są przeszkodą w grabieniu!!!!

Nie zależy to od barwy bo taki jest ustrój!!!
      • Gość: sabja Re: Smutno mi :( IP: *.cdma.centertel.pl 08.10.12, 13:21
        biedni ludzie ? chyba chciałaś powiedzieć pazerni - bo rzucili się na wafelki (za niecałą złotówkę) jakby to było nie wiem co. nie brali po jednym (jak ludzie kulturalni) tylko garściami - jak hieny. szkoda że nikt ich nie pogonił . wstyd tylko przynoszą swoim rodzinom.
      • Gość: gdziejestryba Re: Smutno mi :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 13:50
        To zachowanie na filmiku to nie kwestia zaniedbania obywatela (jest to prawda lecz nie ma związku filmikiem). To ludzka pazerność i chciwość kierowała tymi ludźmi, ten filmik powinien być pokazywany jako dobrze zobrazowany przykład przysłowia "dać komuś palec a weźmie rękę". To że oni rzucili się na ten koszyk z DARMOWYMI produktami wynika z ich psychiki (naszej psychiki), nie kierowali się tym że akurat tych rzeczy im brakowało do szczęścia, lecz tym że były one za darmo, a widząc dodatkowo że ktoś inny czerpie z tego większe korzyści (zdobył więcej słodyczy), uruchomił się instynkt który otrzymaliśmy od naszych pierwotnych przodków. Z perspektywy wygląda to zatrważająco, jednak warto pomyśleć jak my byśmy się zachowali na ich miejscu, gdyby podłożyli nam pod nos koszyk z OGRANICZONĄ ilością darmowych rzeczy. Patrzelibyśmy jak ktoś inny chwyta całość czy próbowali byśmy zdobyć także coś dla siebie. (Kwestie kultury zdobywania są celowo pominięte)
        • simon_r Re: Smutno mi :( 08.10.12, 14:01
          Dokładnie tak... kiedyś widziałem jak na bazarze ktoś sprzedawał stare ciuchy po 2 do 5zł za sztukę... nikt tego nie chciał kupić ale w momencie gdy gościu się zniechęcił staniem i po prostu zostawił tą kupe szmat, nagle rzuciła się na nią tłuszcza walcząc i wyrywając sobie z rąk..
        • slav66 Re: Smutno mi :( 08.10.12, 14:22
          Gość portalu: gdziejestryba napisał(a):

> .... Z perspektywy wygląda to zatrważająco, jednak warto pomyśleć jak my
          > byśmy się zachowali na ich miejscu, gdyby podłożyli nam pod nos koszyk z OGRAN
          > ICZONĄ ilością darmowych rzeczy. Patrzelibyśmy jak ktoś inny chwyta całość czy
          > próbowali byśmy zdobyć także coś dla siebie. (Kwestie kultury zdobywania są cel
          > owo pominięte)
          Olałbym to ciepłym ..... Nie jestem bogatym człowiekiem, ale brzydzę się ciemnoty i takiej prymitywnej pazerności. Nie rzucę się na darmowe batoniki, więc nie generalizuj odnośnie praprzodkowej spuścizny. Ci "ludzie" dawno zatracili poczucie jakiejkolwiek wartości siebie i akurat państwo bym za ten stan rzeczy nie winił. Wystarczy przejść się po lesie wokół budowanych osiedli domków. Tam w promocji znajdziesz każdy syf, bo bydło (nie biedne przecież) swoje śmieci wyrzucić gdzieś musi.
          • Gość: gdziejestryba Re: Smutno mi :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 16:20
            To nie ja winie państwo lecz autor głównego postu. Znajdą się na pewno tacy ludzie jak Ty, którzy się tym wszystkim brzydzą i darmowe słodycze nie są w stanie wyzwolić w nich takich emocji jak u ludzi z filmiku. Uważam jednak że większość z nas ma swoją cenę za którą podobnie by postąpiła, kwestią jest to, co by rozdawali, telefony, samochody, domy czy Bóg wie co jeszcze...
          • Gość: Killer Re: Smutno mi :( IP: *.toya.net.pl 08.10.12, 19:37
            Jakby dawali darmo to bym nie stał 10 godzin w ścisku. Jechałem tamtędy i nie mogłem przejechać do Justynowa bo był korek na 40 minut stania!

Rejestracje nawet z Opoczna i Tomaszowa!!!

Bagażniki pełne elektroniki.
      • Gość: ee Re: Smutno mi :( IP: *.knf.gov.pl 08.10.12, 14:01
        U nas nawet, jakby mieli duze pieniadze, to i tak te slodycze hostessom by wyrwali... Taka juz nasza kultura - jak cos za darmo, to brac ile wlezie, garsciami!
      • nessuno Re: Smutno mi :( 08.10.12, 15:13
        marek_z1 napisał:

> Smutno mi, gdy widze takie sceny jak z pierwszego filmiku, gdzie biedni ludzie
        > wyrywają hostessom słodycze. Tak wygląda dostatnie życie na polskiej emeryturze
        > /rencie. To nie ludzie sa dzicy, tylko Państwo, które nie dba o swoich obywatel
        > i.

Może oni i niezbyt zamożni, ale bydlęce instynkty mają wykształcone świetnie. Ku rwa, toż to dzicz i hołota w najczystszej postaci.
      • Gość: Bruce Re: Smutno mi :( IP: *.tktelekom.pl 08.10.12, 15:50
        Gówno prawda! Czy Państwo dało by renty czy emerytury 500 czy 1000 zlotych więcej nic by to nie zmieniło. Ludzie dalej by zachowywali się jak bydło spuszczone z łańcuchów na widok darmowych łakoci. To nie wina Państwa, a Bydła potocznie nazywanych Ludżmi.
    • Gość: ; Re: Tłum na otwarciu Biedronki. Paraliż Rokicińsk IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.12, 11:58
      jak nie normalni...żenada!
    • Gość: afik Re: Tłum na otwarciu Biedronki. Paraliż Rokicińsk IP: 82.177.15.* 08.10.12, 11:58
      to elektorat pisu przeciez
      • Gość: gość Re: Tłum na otwarciu Biedronki. Paraliż Rokicińsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.12, 12:16
        > to elektorat pisu przeciez

Długo nad tym myślałeś?
      • Gość: Pokerzysta Re: Tłum na otwarciu Biedronki. Paraliż Rokicińsk IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.12, 14:45
        Ja z Po :)
    • arius5 Niezwykle kulturalny narod mamy 08.10.12, 11:58
      Mozemy uczyc innych kultury i wiary.
      Co, nie ?
      • Gość: kokoszanel Re: Niezwykle kulturalny narod mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 14:29
        Wiesz, zapewne piszesz to sobie pozycji pracownika w korpo zarabiającego znacznie powyżej średniej krajowej i śmiesz oceniać ludzi że bija się o rzeczy na które normalnie ich nie będzie stać?
    • Gość: mimi Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychanki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 11:58
      "porzucali samochody i biegli do sklepu"... eh poziom pismaka z gazety woła o pomstę do nieba-budowanie napięcia niczym na romantica tv
    • three-gun-max Jaki sklep, taka klientela 08.10.12, 12:02
      Mieszanka cwaniaków i patoli
      • Gość: mok999 Re: Jaki sklep, taka klientela IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.12, 12:17
        A ty co? Tylko w koszernych sklepach kupujesz? Stonka to sklep jak każdy inny, każdy może do niego przyjść i coś sobie kupić, a czy przychodzi w dresie czy w garniaku nikogo nie obchodzi
        • three-gun-max Re: Jaki sklep, taka klientela 08.10.12, 15:05
          Ludzie chodzący w garniturach nie kupują w biedzie - ci w dresie, jak najbardziej
          • Gość: welcometohell ja wolę owoce i świeże soki w Biedronce IP: *.t-mobile.pl 08.10.12, 15:24
            .. niż zgniłki i soki z koncentratu w ALMIE czy innych pedalskich delykatesach.

p.s.
            zarabiam 3 średnie krajowe :)

• Gość: f_k Re: Jaki sklep, taka klientela IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.12, 12:17
        A kolega to pewnie na Riwierę lata po zakupy?
        • Gość: le Ming Re: Jaki sklep, taka klientela IP: 178.73.49.* 08.10.12, 13:30
          Riwiera to niego _przyjeżdża_, jak on chce sobie coś tam kupić. I je mu z ręki, normalnie.
      • Gość: Josh Re: Jaki sklep, taka klientela IP: *.police.vectranet.pl 08.10.12, 14:02
        Dokładnie kolego nie inaczej...
    • Gość: kobieta Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychanki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.12, 12:04
      Telewizory
      To chore co się wyprawia z promocjami w Łodzi porzy otwarciu 2000 sklepu Biedronka. Bez komentarza pozostawić trzeba biednych emerytów, rencistów i bezrobotnych, którzy mieli w poniedziałek o 9 czas, aby strać w gigantycznej kolejce. Biedni na niskie ceny.
      • Gość: . Re: Otwarcie 2000. Biedronki w Polsce. Przepychan IP: *.skawsoft.com.pl 08.10.12, 12:08
        Dzikie wyrywanie słodyczy hostessie to symbol braku kultury i naszego zacofania cywilizacyjnego. Dzicz, po prostu dzicz. Średniowiecze.
    • Gość: gość Ta firma nazywa się Jeronimo!!! IP: *.oracle.co.uk 08.10.12, 12:07
      Jeronimo Marints a nie Geronimo... Ludzie skąd się wzieliście!?
      • pralat_na_wrotkach Re: Ta firma nazywa się Jeronimo!!! 08.10.12, 12:09
        > Jeronimo Marints a nie Geronimo... Ludzie skąd się wzieliście!?

Martins, a nie Marints. A ty skąd się w takim razie wziąłeś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka