Gość: Wojtek IP: *.gdynia.mm.pl 09.11.12, 10:07 "Najbarwniejszy poseł", to Wam się udało. No i w slajdach na pierwszym miejscu. Ale moim zdaniem NIE GODSONOWI! Kiedyś rozwinę ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jolka34lodz Re: Który poseł najlepiej reprezentuje Łódź? [SON IP: *.128.46.178.static.cdpnetia.pl 09.11.12, 10:47 matko droga - przecież tu nie ma z kogo wybrać .... bycie najlepszym pośród miernot to chyba nic szczególnego ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hh Ludzie.Co wam ten Godson załatwił.Zakaz skrobanek? IP: *.devs.futuro.pl 09.11.12, 14:06 Ocknijcie się i zacznijcie myśleć wreszcie głową i do tego samodzielnie.Gdyby nie Grabarczyk bylibyśmy w dalszym ciągu kompletnym zadupiem.Mamy autostradę będzie dworzec i S 8 przechodzącą przez Łódż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Ludzie.Co wam ten Godson załatwił.Zakaz skrob IP: *.toya.net.pl 09.11.12, 16:13 Zaraz zaleją nas wpisy z biura PO na Piotrkowskiej... Zastanawia mnie, czy wy tam naprawdę wierzycie w Grabarczyka, czy robicie to wszystko z wyrachowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hh Re: Ludzie.Co wam ten Godson załatwił.Zakaz skrob IP: *.devs.futuro.pl 09.11.12, 17:29 Wskarz choć jednego posła co zrobił więcej niż Grabarczyk dla Łodzi.Miller? Waszczykowski czy może Joński.? Może Niesiołowski czy Katarasińska?.Puknij się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulmc Re: Ludzie.Co wam ten Godson załatwił.Zakaz skrob IP: *.toya.net.pl 09.11.12, 18:40 lennon1, zostałeś zdemaskowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soczek zaden! IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.12, 13:58 zaden nie reprezentuje lodzi, bo wszyscy sa tylko pionkami liderow partyjnych i glosuja jak im kaza. my nie wybieramy poslow, tlyko glosujemy na partie, a to donki, jarki i inne wybieraja swoich zolnierzy do mahania reka i wciskania przycisku. to od nich zalezy, kto bedzie poslem, a kto nie, bo jak nie beda posluszni, to ich w nastepnych wyborach nie wystawia ze swoich list. znane nazwiska sluza jedynie do sciagania glosow na liste. okregi powinny byc jednomandatowe, zeby glosowac na czlowiek, ktory bedzie mnie reprezentowa i mial poglady zblizone do moich. poslowie powinny odpowiadac przed wyboracami a nie szefami partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ludzie.Co wam ten Godson załatwił.Zakaz skrob IP: 78.8.57.* 09.11.12, 18:56 > bylibyśmy w dalszym ciągu kompletnym zadupiem. A tak jesteśmy jeszcze większym zadupiem, które w dodatku jest w finansowej i organizacyjnej ruinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Ludzie.Co wam ten Godson załatwił.Zakaz skrob IP: *.xdsl.centertel.pl 09.11.12, 23:14 racja, Grabarczyk sie starał, ale średnio mu to wychodziło, na pocieszenie, w Polsce każdemu wszystko średnio wychodzi więc nie było tak źle, ale przyszedł Nowak i zabrał koleje dużej prędkości, teraz planują, że taka kolej połączy gdańsk z warszawą, więc w sumie i ten dworzec staje się niepotrzebny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceasar na jonskiego i waszczykowskiego... IP: *.mnc.pl 09.11.12, 10:51 to zaglosuja chyba wyłącznie ich biura i rodziny ewentualnie. NIE dla niekompetencji oraz braku zwiazku z miastem! Po co nam poseł, który bywa w Łodzi w trakcie wyborów? Albo drugi co nie ma elementarnej wiedzy tylko plecie trzy po trzy...?! natomiast z drugiej strony jacy wyborcy tacy posłowie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepokornna Re: na jonskiego i waszczykowskiego... IP: *.134.rev.vline.pl 09.11.12, 21:04 Joński ,Waszczykowski,Katarasińska i inni powinni odejść ,ono dbają o siebie a nie o nasze miasto.Pamiętajcie przy najbliższych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepokornna Re: na jonskiego i waszczykowskiego... IP: *.134.rev.vline.pl 09.11.12, 21:08 Zapomniałam dodać Godsona do tej listy Odpowiedz Link Zgłoś
boederman Re: Który poseł najlepiej reprezentuje Łódź? [SON 09.11.12, 11:17 Niestety, nie ma z kogo wybierac. Zaglosowalem w Waszej sondzie na Kwiatkowskiego, ale tylko dlatego, ze widac, ze on przynajmniej pracuje i ma jakies mniejsze lub wieksze sukcesy na swoim koncie. Reszta to niestety nieroby, a Godsonowi na zawsze zapamietam jego rasistowskie wypowiedzi na temat aborcji i zwiazkow partnerskich. Co jak co, ale on chyba najbardziej sposrod wszystkich poslow powinien byc za rownouprawnieniem i tolerancja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Który poseł najlepiej reprezentuje Łódź? [SON IP: *.zarzew.net 10.11.12, 13:16 Tak Kwiatkowski, który właśnie nic nie zrobił dla Łodzi, zapomniałeś człowieku, iż w latach tzw wolności tylko Grabarczyk wywalczył coś, nawet żadnej drogi obok Łodzi by nie było, to jeszcze nie ideał, ale jakaś jaskółka, choć wiosny nie czyni, może zamiast 100000 tirów dziennie będzie przejeżdżać 80000 ale to już coś, a Pan Kwiatkowski i jego ludzie przyczynili się do odwołania starej władzy tylko po do niej sami się dostać wraz z Panem Dariuszem, no i mamy tego efekt, Łódź znowu ma straty na kilka ładnych lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EEE Re: Który poseł najlepiej reprezentuje Łódź? [SON IP: *.16.rev.vline.pl 10.11.12, 16:47 Akurat Kwiatkowski i jego ekipa chciała się dobrać do d... temu zakonserwowanemu układowi, który rządzi Łodzią od lat. Przypomnij sobie gdzie była Zdanowska jak Kropiwnicki był u władzy. I kto poparł Zdanowską. Ten karierowicz Grabarczyk. A zasługi dla Łodzi to ma małe. Może wywalczenie drogi na Wrocław. Reszta to nie jego zasługa. Co jak co ale Łódź ma takie położenie, że chcąc nie chcąc A1 i A2 musi się tu krzyżować. Odpowiedz Link Zgłoś
histeryx brak możiwości wskazania poprawnej odpowiedzi 09.11.12, 11:50 czyli " żaden" dyskwalifikuje tę sondę Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: brak możiwości wskazania poprawnej odpowiedzi 09.11.12, 13:16 Nie może być "żaden", bo wtedy bitwa o głosy rozegrałaby się wyłącznie między leaderką Katarasińską a resztą świata, czyli Jońskim i po zabawie, bo zabrakłoby miejsca dla takich pewniaków, jak Waszczykowski czy Tomaszewski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E tam Pała z logiki IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.12, 23:37 Spróbuj się skupić: NAJLEPIEJ nie musi oznaczać DOBRZE, ani nawet DOSTATECZNIE. Dla ułatwienia dodam, że w czysto teoretycznym przypadku polegającym na tym, że wszyscy nasi posłowie wcale, ani w ząb, nie reprezentują Łodzi - np. wspólnie uciekli za granicę, zamarzli, zapadli się pod ziemię - nawet w takim wypadku prawidłową odpowiedzią nie będzie twoje ŻADEN. Dodam też, że nie jest prawdą jakoby posłowie wcale nie reprezentowali Łodzi - przynajmniej część z nich zajmowała się łódzkimi sprawa, o czym byś wiedział, gdybyś przeczytał i zrozumiał ów, jakże dla ciebie trudny, artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
jochweta Który poseł najlepiej reprezentuje Łódź? [SONDAŻ] 09.11.12, 12:31 proponuję dla równowagi sondę: który poseł przynosi najmniejszy wstyd Łodzi? odp: ten który najmniej robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazi Który poseł najlepiej reprezentuje Łódź? [SONDAŻ] IP: 94.42.234.* 09.11.12, 12:38 ehhh. Widać większości wystarczy pokazać się kilka razy w TV i już plebs myśli, że dany delikwent jest super. Tak naprawdę najwięcej dla Łodzi i województwa zrobił pan Grabarczyk. Mielibyście S-8, dworzec Fabryczny itd. Kwiatkowski to potrafi tylko pięknie pitolić przed kamerą ale pokażcie mi choć jedną rzecz, którą zrobił dla miasta czy województwa o trzecim katolu nawet nie wspomnę. Tak więc number one to Cezary GRABARCZYK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Który poseł najlepiej reprezentuje Łódź? [SON IP: 78.8.57.* 09.11.12, 18:53 Czy mógłbyś przestać spamować? Grabarczykowi serdecznie dziękujemy za jego patriotyzm wskutek którego mamy: - Zdanowską - Stępnia - zawalony projekt tunelu średnicowego, któremu wciąż grozi że będzie bezużyteczny jeśli w ogóle powstanie - KDP rozdęte finansowo do tego stopnia, że poszło ad acta (no i oczywiscie w przebiegu odległym od chałupy pana ministra) - dworzec rozdęty finansowo do tego stopnia, że cały czas są zakusy, żeby inwestycję uj*** - S14 odłożone na trzecią dekadę tego stulecia Żel pana Grabarczyka może i robił wrażenie, ale działania pana posła to już pasmo dramatów dla tego miasta. Z pozdrowieniami dla wszystkich aparatczyków, którzy z pewnością będą mieli wiele peanów do wyśpiewania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and102 Re: Który poseł najlepiej reprezentuje Łódź? [SON IP: 31.41.234.* 09.11.12, 21:06 A ten wasz Joński to już wie kiedy wybuchło Powstanie Warszawskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Który poseł najlepiej reprezentuje Łódź? [SON IP: 78.8.57.* 09.11.12, 22:08 Dziubasku partyjny, Wiem, że w Twoim postrzeganiu świata może się to nie mieścić, ale mogę mieć równie krytyczne zdanie na temat Grabarczyka jak i Jońskiego (który nawiasem mówiąc nie jest "nasz" ani nawet "mój"). Wiem, że dla takich służbowych aparatczyków to może być trudne do pojęcia, ale są jeszcze na tym świecie ludzie, którzy nie postrzegają świata w kategoriach my/oni, tylko oceniają osiągnięcia poszczególnych wybrańców narodu nie identyfikując się z żadnym z karierowiczów szkodzących miastu zupełnie nie identyfikując się z czyimikolwiek barwami politycznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazi Re: Który poseł najlepiej reprezentuje Łódź? [SON IP: *.xdsl.centertel.pl 09.11.12, 23:44 nie jestem aktualnie mieszkańcem odzi ale yutaj się uridziłem i wiele lat mieszkałem. Nie spamuję ale wyrażam swoją opinię. Jeśli już to ty tylko krytykiujesz.To może napisz co zrobili inni. Dzięki Grabarczykowi mamy S-8 i to jest pewnik.Kaczory chciały puścić przez wieluń daleko od Łodzi czy Pabianic czy Sieradza itd. Dworca fabrycznego też byś nie miał.Obwodnicy Pabianic też , więc nie pitol sloganówtylko- rzetelnie spojrzyj na sprawę. Pewnie nie wszystko mu wyszło, może i poparcie dla zdanowskiej , /która chyba nawet oporządnie tyłka nie umie dać męzowi/, było chybione ale z tych wszystkich wymienionych on najwięcej dla województwa oi miasta zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FMS Który poseł najlepiej reprezentuje Łódź? [SONDAŻ] IP: *.centertel.pl 09.11.12, 13:37 jak tylko darmowe rączki dostaną sms i @ że jest taka sonda na "GW" to Joński wygra ja w 100%, wystarczy przypomnieć sobie kampanie gdy PINOKIO startował na prezydenta łodzi, panowie na piotrkowskiej 203/205 w siedzibie poszli po rozum do głowy i programiki komputerowe same głosowały i wygrywały sondy internetowe dla Dareczka, już nie wspominając o sondach sms-owych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Który poseł najlepiej reprezentuje Łódź? [SON IP: *.193.162.164.tvsat364.lodz.pl 09.11.12, 14:00 Najbarwniejszy? Cóż za wirtuozeria słów. W odniesieniu do Pana Godsona (ktorego pozdrawiam) ta metafora jet delikatnie mówiąc niefortunna. W Szwecji, Anglii czy Holandii pani Gnacikowska za coś takiego skończyłaby karierę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Który poseł najlepiej reprezentuje Łódź? [SONDAŻ] IP: 78.8.57.* 09.11.12, 13:53 A dlaczego w sondzie nie ma opcji "ŻADEN"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Który poseł najlepiej reprezentuje Łódź? [SON IP: *.toya.net.pl 09.11.12, 19:42 Gość portalu: gość napisał(a): > A dlaczego w sondzie nie ma opcji "ŻADEN"? A nie zgadzam się. Te niedojdy bardzo dobrze reprezentują niedojdów. Odpowiedz Link Zgłoś
kcramsib Który poseł najlepiej reprezentuje Łódź? [SONDAŻ] 09.11.12, 14:57 Żaden Łodzi nie reprezentuje (bo żaden nic dla niej nie robi), ankieta jest więc niepełna. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_powolny12 Re: Który poseł najlepiej reprezentuje Łódź? [SON 09.11.12, 15:14 Od kiedy to poseł ma kompetencje prezydenta miasta? Poseł na Sejm RP ma stanowić prawo i nadzorować rząd. Od prowincjonalnych lokalnych spraw mamy pana marszałka województwa, radnych sejmiku, panią prezydent miasta i radnych RMŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieesław Który poseł najlepiej reprezentuje Łódź? [SONDAŻ] IP: *.toya.net.pl 09.11.12, 16:47 Nie jestem polonistą,ale coś mi mówi, że polski alfabet ma T przed W. Chyba, że poprawność nakazuje inaczej pani redaktór, stąd Tomaszewski na końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika To Łódź ma reprezentantów w Sejmie? IP: *.160.rev.vline.pl 09.11.12, 18:56 Przepraszam, nie zauważyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Zdecydowanie Joński IP: *.toya.net.pl 09.11.12, 19:41 Dariusz "Powstanie Warszawskie 1988" Joński najlepiej reprezentuje ubóstwo intelektualne mieszkańców tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek-the-best Re: Zdecydowanie Joński 09.11.12, 21:10 Gość portalu: d napisał(a): > Dariusz "Powstanie Warszawskie 1988" Joński najlepiej reprezentuje ubóstwo inte > lektualne mieszkańców tego miasta. Zdarzało się w szkole słuchając odpowiedzi ucznia na zadane pytanie zauważyć, że nie zrozumiał on pytania i tu jest na to dowód. Pytanie brzmiało: "Który poseł najlepiej reprezentuje Łódź"? Żadnego pytania o ubóstwo intelektualne nie było Odpowiedz Link Zgłoś
pralat_na_wrotkach Re: Zdecydowanie Joński 09.11.12, 21:49 Daruj sobie ten protekcjonalny ton - żart polega na dwuznaczności czasownika "reprezentować", bo czasem tyczy się on "reprezentacyjności" a czasem "reprezentatywności". Poczucie humoru masz faktycznie nauczycielskie. Buziaczki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E tam Po wynikach widać IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.12, 23:31 ...że ciemny (nie mylić z ciemnoskórym) lub nie odróżnia pracowitości od parcia na szkło i zwykłej atrakcyjności wizualnej. Wysoka pozycja Godsona i "Kwiatka" nie dziwi, ale po prostu niesmaczne jest, że Piękny Joński stoi wyżej od Katarasińskiej, Niemczyk, czy Jagiełły. Ba, nawet takie persony, jak Tomaszewski, Waszczykowski, czy Kotliński mają więcej poparcia od Katarasińskiej. Ta pani jest raczej "niemedialna", ale nie można jej zarzucić hucpy, czy lenistwa (nie jest to liczone w interpelacjach!), zwłaszcza w odniesieniu do wyżej wymienionych. Nie popieram p. Katarasińskiej, czy tym bardziej p. Jagiełły, ale tak niskie miejsca na TEJ liście dowodzą kiepskich kwalifikacji oceniających, a nie ocenianych. Obawiam się, że w następnych wyborach wejdą do sejmu były ksiądz, baba z brodą, najgłupszy piłkarz, Natalia Siwiec i mama Madzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bamshe Tylko Kwiatkowski i Jonski IP: *.toya.net.pl 10.11.12, 14:48 Reszta to plankton i nieroby ktore tylko pensje z naszych podatkow pobieraja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Joński to ten polityk co nie zna dat Powstania War IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.12, 14:44 i stanu wojennego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil z PO Cezary Grabarczyk w liczbach IP: *.toya.net.pl 11.11.12, 01:17 Łódzkie w budowie. Wartość realizowanych inwestycji wokół Łodzi to blisko 15 mld zł. Zagwarantowałem rozpoczęcie budowy ponad 350 km dróg krajowych w Województwie Łódzkim, w tym: 120 km autostrad 212 km dróg ekspresowych 18 km obwodnic i przebudów. Doprowadziłem do podpisania umowy na budowę podziemnego dworca Łódź Fabryczna - największej inwestycji kolejowej w tej części Europy - za blisko 2 mld zł. To początek Nowego Centrum Łodzi. Rozpocząłem drugi etap modernizacji linii kolejowej Łódź-Warszawa. Zakończyłem modernizację dworców: Łódź Widzew, Pabianice, Zgierz, Radomsko, Gałkówek, Koluszki i Rogów. Trwa przebudowa obiektów dworcowych w Piotrkowie Trybunalskim i Kutnie. Przygotowywana jest modernizacja dworców w Tomaszowie Mazowieckim, Sieradzu, Głownie, Strykowie i Łęczycy. W budowie jest nowa wieża kontroli ruchu lotniczego w porcie lotniczym w Łodzi. To zrobił Grabarczyk. Kto przebije? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Cezarego Re: Cezary Grabarczyk w liczbach IP: *.opera-mini.net 11.11.12, 02:21 > Łódzkie w budowie. Wartość realizowanych inwestycji wokół Łodzi to blisko 15 mld zł. 400 złotych rybek=1200 spełnionych życzeń. > Zagwarantowałem rozpoczęcie budowy ponad 350 km dróg krajowych w Województwie Ł > ódzkim, Odłożyłem budowę S14 na trzecią dekadę tego wieku i nie znam zasad ortografii. > Doprowadziłem do podpisania umowy na budowę podziemnego dworca Łódź Fabryczna - I do wypaczenia idei tunelu średnicowego, któremu grozi, że nie będzie miał stacji poza jedną - na terenie prywatnego centrum handlowego. > największej inwestycji kolejowej w tej części Europy - za blisko 2 mld zł. Pod warunkiem, że za "tę część Europy" uznamy województwo łódzkie. > Zakończyłem modernizację dworców: Łódź Widzew, O, to mi się podoba. Chodzi o ten sam dworzec Widzew z kładką sypiącą się na głowy podróżnych czekających na niezadaszonych peronach? :-> jeszcze powinno być "rozdąłem KDP do takich rozmiarów, że mój następca natychmiast uwalił projekt" i "KDP mi się odsunęło od chałupy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil z PO Pan kolega pewnie nic mądrego nie ma dopowiedzenia IP: *.toya.net.pl 11.11.12, 20:18 Jeżeli nie widzisz kwoty 15 miliardów zł, jakie zostały wpompowane w to województwo przez Grabarczyka, to znaczy że źle z Tobą. Z obcymi cywilizacjami chcemy się dogadać za pomocą matematyki, z Tobą się nie da.;) Wniosku wysnuj sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Twój dowód świadczy przeciwko Grabarczykowi IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.12, 22:58 Jeżeli ktoś twierdzi, że Grabarczyk zrobił tak wiele dla Łodzi, to wystawia mu ZŁĄ OPINIĘ! Cezary Grabarczyk był ministrem POLSKI, a nie województwa. Idąc waszym tokiem rozumowania powinien (!) najpierw zadbać o rodzinę i sąsiadów. Dobry MINISTER (nie mylić z kumotrem!) ma działać dobrze na rzecz KRAJU, a nie swojego grajdołka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noster Re: Który poseł najlepiej reprezentuje Łódź? [SON IP: *.retsat1.com.pl 12.11.12, 08:01 Kotliński zaczął fatalnie?Zadarł z Stokrotką?A ja twierdze że gdyby postulaty posła Kotlińskiego zostały zrealizowane chociaż w 50% to zrobiłby nie tylko najwięcej dla Łodzi ale i dla kraju jak wszystkie p_osły "alles,zusammen,do kupy,wzięte" www.youtube.com/watch?v=nErH0V5_v0s Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noster Re: Który poseł najlepiej reprezentuje Łódź? [SON IP: *.retsat1.com.pl 12.11.12, 11:41 Masz racje.Poseł Godson to poseł przynoszący najwiekszy wstyd Łodzi.Żadne jego "zasługi" nie zrównoważą jego ciemnogrodzkiego głosowania w sprawach moralnych. Odpowiedz Link Zgłoś