Dodaj do ulubionych

Baseny w Łodzi

16.11.12, 22:11
Jaki jest wasz prywatny ranking basenów? Które polecacie?

Kiedyś chodziłam na Rzgowską, która mi pasowała tak cenowo, jak standardem, teraz przeprowadziłam się na Bałuty i mam za daleko. Na Falę też chodziłam, jak miałam zniżkę, niestety zniżka się skończyła, więc nie chce mi się drałować z dwoma przesiadkami na Zdrowie, żeby wywalić sporo forsy. Nie przepadam za typowo szkolnymi basenami typu czy SKS Start, tchnie tam głębokim PRLem, na dodatek trzeba się sztywno dopasować do godzin tzw. pływania rekreacyjnego.

Przeglądam w necie opinie o basenach i zastanawiam się nad:

Pływalnią Promienistych
Wodnym Rajem

Ktoś był? Jaki jest standard? Mam w zasadzie trzy wymagania: czysto (co zakłada także szatnię po remoncie i przyzwoite szafki), dobry dojazd, niewysoka cena.
Obserwuj wątek
    • Gość: byk Re: Baseny w Łodzi IP: *.tvsat364.lodz.pl 16.11.12, 22:49
      Nie lepiej przekonać się na własnej skórze, zamiast truć dupę? Jedź, sprawdź, jak nie pasuje, poprzestań na jednym razie.
      • klawiatura_zablokowana Re: Baseny w Łodzi 16.11.12, 23:40
        Już byłam na Starcie i zmarnowałam 11 złotych. Więc drugi raz wolałabym iść na coś, co nie jest podobnym hardkorowym przeżyciem.
    • Gość: salina-topeka Re: Baseny w Łodzi IP: *.be 17.11.12, 17:36
      Wodny Raj to jakaś straszna pomyłka. Zimno, nieprzyjemnie i obowiązek noszenia czepka.
      Z Bałut to chyba do Nowej Gdyni nie masz daleko.
      • sebastian.kolodziejczak Re: Baseny w Łodzi 22.05.16, 11:43
        Co do wodnego Raju to się zgodzę. Jest to dość specyficzne miejsce.
        Często trafiają tam też ludzie, którzy są dość dziwni i nie za bardzo potrafią się zachować :D
        Myślę, że jeśli chodzi o baseny to można z czystym sumieniem polecić Falę. Bardzo fajne miejsce, jest klimatycznie. Jako alternatywę jeśli komuś zależy na pływaniu i saunach to można polecić również Nową Gdynię. Też wygląda to całkiem spoko stacjanowagdynia.pl/aquapark/baseny
        Kiedyś fajną opcją była Anilana :D Mam nadzieje, że ją odbudują i znów będzie można się tam wychillować :) To było naprawdę fajne miejsce. Trochę oldschoolowe.
    • 3iva Re: Baseny w Łodzi 08.12.12, 15:24
      Co do SKS Start to bym dyskutowała , co prawda wystrój z lat 50 XX w ale kadra wspaniała.
      Moje dzieci chodzą od trzech lat , trenerka im tak w d.. daje , że ledwo wychodzą z basenu.
      Mają 7 i 6 lat.trenują na dużej pływalni na nauce pływania w sesjach dwu godzinnych dwa razy w tygodniu.Żadnej choroby skórnej się nie nabawiły.Jak Start był zamknięty chodziły na inne pływalnie to bywało tragicznie, mam dwóje alergików.W zeszłym sezonie chodziłyśmy całą grupą na naukę pływania zamiast na aerobik.Po dwóch godzinach dwa razy w tygodniu w ciągu miesiąca schudłam 5 kg,moje koleżanki podobnie.Też dostawałyśmy tak w d...,że trudno było wyjść z basenu.We wrześniu i październiku basen był zamknięty to poszłyśmy na Falę.
      Nie ma porównania , jak się nam karnety skończą to wracamy na Start.Nie ma znaczenia w jakiej grupie się znajdziemy trenerka pracuje indywidualnie z poszczególnymi osobami bez względu na ilość osób w grupie i poziom ich umiejętności.Mam w nosie wystrój , nie stać mnie na opłacenie czterech godzin tygodniowo treningów indywidualnych a na Starcie mam to w cenie karnetu .
      • Gość: Damian Re: Baseny w Łodzi IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.12, 15:38
        Byłem, nie polecam.
    • madisonka Re: Baseny w Łodzi 07.06.16, 23:07
      Najlepiej sama się wybierz do innych basenów i przetestuj. To co Tobie będzie pasować nie koniecznie innym też będzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka