Dodaj do ulubionych

Dworzec do malowania

09.07.04, 09:08
NO! :-) Moja lokalizacja, którą proponowałem od jakiegoś czasu wygrała :-)

Dodatkowo, to miejsce jest świetne, bo estakadą jeżdżą tłumy, a podczas
festiwalu będzie pełno wracających z wakacji! :-)
Niech zobaczą jak w Łodzi kolorowo :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Student architektu Wandalizm IP: 62.233.181.* 09.07.04, 12:41
      Malowanie jakiś wątpliwej jakości bazgrołów w tak widocznym miejscu to czysty
      wandalizm. Wysiadający na dworcu Kaliskim zobaczą graffiti i poczują się jak w
      żulerskim zdominowanym przez dresów i skate'ów mieście. Poza tym graficiarze,
      biorąc następną ścianę od miasta, niech oddadzą i odnowią zgodnie z pierwotnym
      projektem wszystkie bezprawnie zniszczone mury i elewacje budynków, które
      szpecą miasto dzięki grafficiarskim malunkom, które nigdy nie powiny się tam
      znaleźć. Jestem przeciwko propagowaniu tego rodzaju wanalizmu, bo jest on już
      za bardzo rozpropagowany w Polsce, a popieranie go przez władze miast zwiększą
      tylko poczucie bezkarności tych niszczycieli mienia. Jak tak kochają malowanie,
      to niech wezmą pędzle i odnowią to, co zniszczyli. Jak bym zobaczył, że ktoś
      maluje po moim domu ly\ub budynku, który projektowałem, to nogi bym z dupy
      powyrywał i kazał całość odmalować. Dziesiątki ludzi pracują i tworzą taki
      budynek, a jeden graficiarz potrafi go zniszczyć i zmienić w obraz biedy i
      rozpaczy w parę minut. Graffiti jest wizytówką slumsów, a nie kultury. See Ya!
      • Gość: łażem Re: Wandalizm IP: *.retsat1.com.pl 09.07.04, 12:50
        Mylisz wandalizm z graffiti. Bezmyślne bazgroły malowane gdzie popadnie są jak
        najbardziej wandalizmem i czymś godnym potępienia oraz zwalczania.

Graffiti malowane w miejscach do tego przeznaczonych (chyba nie chcesz
        sugerować, że graffiti (nie mylić z bazgrołami) zniszczy wygląd szarej ściany
        przy Dworcu Kaliskim).

Graffiti - tak, wandalizm - nie!
      • krzykowal Re: Wandalizm 09.07.04, 12:50
        Malowidło na Piotrkowskiej - koło BRE - jest wizytówką miasta. Każdemu z moich
        gości się to bardzo podobało. Mam nadzieję, żę przy Kaliskiej będzie coś równie
        ambitnego.

pzdr
        Krzysiek
    • krzykowal Re: Dworzec do malowania 09.07.04, 12:49
      I trochę Rada Miasta miała rację - a Kropa się nie popisał. Fajnie, że mu
      zależało, ale to było działanie pod publikę. Jak się okazuje - można było bez
      owych 300 tys zł sobie poradzić. Poza tym lepiej przecież pomalować jakąś
      ścianę, która już jest niż stawiać nową by ją pomalować.

pzdr
      Krzysiek
    • Gość: guest Re: Dworzec do malowania IP: *.tpnets.com 09.07.04, 15:51
      Myślę, że pomysł jest świetny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka