waldemar 09.01.13, 16:45 Już Cię lubie, Allan ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kopciuszek Brytyjski dziennikarz o artykule "The Sun": To ... IP: *.belchatow.vectranet.pl 09.01.13, 16:45 kłamstwo malopoczytnej gazetki The Sun zostalo obalone! hura! otwieramy szampana!! podobno masa polakow wraca juz do Łodzi z Wysp i calej Europy.ba nawet ze stanow wracaja...czy oni wszyscy sie tuatj zmieszcza? napewno ak wszak duzo mamy elegancich pustych mieszkan w centrum.i kto spodziewalby sie takiego nowego roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko dzieci w Chinach już się nie podniecają Realem IP: *.home.aster.pl 09.01.13, 17:12 Barceloną też nie. Teraz na występy do nich jeżdżą Widzew i ŁKS! Łódź to potęga i dobrze że w porę dano odpór kłamstwom! no i ten sir Elton... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop Re: dzieci w Chinach już się nie podniecają Reale IP: *.lodz.mm.pl 09.01.13, 20:09 Złośliwość oznacza słabość. Boli cię, ze Łodzianie kochają Łódź, a twojej wiochy nikt nie kocha? Boli cię, że w Łodzi mieszkają mieszczanie z miasta Łódź, a w Warszawie emigranci ze wsi? Przykro mi, musi boleć, pogódź się z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: dzieci w Chinach już się nie podniecają Reale IP: *.home.aster.pl 09.01.13, 22:04 Ze znanych mi Lodzermenschów jedna jest z Opoczna a jeden z Kalisza. I myślą jak stamtąd nawiać. Lubię Uć ale lekko to się tam nie żyje, jak zresztą w większości III RP. Ja na zarobki nie narzekam ale w przeciwieństwie do wielu moich współpracowników (nie słoików! inna branża) wiem jakie są realia w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k_rol Re: dzieci w Chinach już się nie podniecają Reale IP: 138.227.189.* 10.01.13, 11:54 Strach ogarnia jak Wy ludziska widzicie otaczajca Was rzeczywistosc. Az sie dziwie, ze jeszcze stąpacie po tym padole , bo z taka DEPRESJA to.... W niczym nie jestescie lepsi od brytyjskiego szmatlawca, widzicie wylacznie patologie, piekno i radosc juz do waszych zmyslow nie ma dostepu. No chyba, ze wyjedziecie z tego kraju do GB gdzie przeciez zwyczajnie nie ma tego co wam we wlasnej ojczyznie tak przeszkadza :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohoho blaski i cienie Łodzi współgrają IP: *.toya.net.pl 10.01.13, 20:12 od zawsze, jednak cień zasnuć pragnie oblicza łodzian coraz bardziej. Ja ratuję się lasami, parkami, ogrodami... Natomiast brak mi jakiegoś dużego fragmentu miasta stanowiącego estetyczną całość. Owszem, 100-200 metrów ładnego oblicza miasta, a potem - chlast w mordę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_Lodz The Sun napisał prawde!! IP: *.113.rev.vline.pl 09.01.13, 16:59 Nie ma za co przepraszać! Od 30 lat mieszkam w Łodzi. To jeden wielki rynsztok. w każdym mieście są gorsze dzielnice, ale Łódź cała to jedno wielkie nieporozumienie. Zaszczane centrum, rozwalające sie kamienice, patologia na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_mikro_klik Re: The Sun napisał prawde!! 09.01.13, 17:24 musisz być bardzo nieszczęśliwym człowiekiem - od 30 lat mieszkasz w miejscy którego nienawidzisz... Nie wiem tylko, czy to źle świadczy o tym miejscu, czy o Tobie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohoho co za głupoty! IP: *.toya.net.pl 10.01.13, 19:55 człowiek widzi to co niedobre, kocha swoje miasto i chce, żeby było lepiej. Jak lubisz gnojowicę to się w niej nurzaj, ale zrozum iż są ludzie pragnący by miasto było wreszcie estetyczne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon_K Sam jesteś inelektualnym bękartem IP: *.toya.net.pl 09.01.13, 17:29 na poziomie czytelników tabloidu "The Sun" czyli kiboli. Wyszła słoma z butów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohoho Sam jesteś inelektualnym bękartem IP: *.toya.net.pl 10.01.13, 19:56 ale On nie obrażą innych tak jak Ty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annka Re: The Sun napisał prawde!! IP: *.pai.net.pl 09.01.13, 19:10 Weź leki, bo najwyraźniej zapomniałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohoho nie wszyscy biora leki IP: *.toya.net.pl 10.01.13, 19:57 byc może Ty, bo jesteś chora właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Brytyjski dziennikarz o artykule "The Sun": To ... IP: *.toya.net.pl 09.01.13, 17:02 teraz z łapanki będziemy brali brytyjskich dziennikarzy by nam prawili komplementy :). Czy rzeczywiście jesteśmy tak zakompleksiałym miasteczkiem by się przejmować artykułem bulwarówki ?! opanujcie się ludzie (dziennikarze) więcej klasy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohoho posprzątać to miasto - tyle potrzeba IP: *.toya.net.pl 10.01.13, 20:13 zamiast gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
embat Brytyjski dziennikarz o artykule "The Sun": To ... 09.01.13, 17:07 Przykro mi, ale ten filmik wygląda jak trailer do jakiegoś thrillera. Nic tu optymistycznego nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
1600brutto Re: Brytyjski dziennikarz o artykule "The Sun": T 09.01.13, 20:37 a to dlatego, że to ma być "reportarz rardiowy"... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Można jeszcze uratować ten filmik! Oto pomysł: IP: *.gdynia.mm.pl 10.01.13, 11:26 Dziennikarz przeprowadza wywiad z jakąś Polką pod beczkami Grohmana i świeci tym swoim ajfonem w ciemnościach. Widzowie już nic ciekawego się nie spodziewają po tym filmie, kiedy Polka nagle przerywa w pół słowa i patrzy gdzieś za plecami Anglika. On zaniepokojony odwraca się: - What the hell is that? Z głębi ulicy, powłócząc jedną nogą, wyciągając sztywno ręce, przekrzywiając dziwnie głowy, nadciąga powoli grupa zombiaków. - Uuu uuuu. Para odruchowo wycofuje się w drugą stronę, ale stamtąd też nadciągają kolejne zombie. Drogę mają odciętą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko koncertem sir Eltona trudno się najeść IP: *.home.aster.pl 09.01.13, 17:10 Raz w roku się zdarzyło, warszawka przyjechała, żyrafa nie zdechła żadna - sukces! Ale jak to zmienia perspektywy miasta? Minęły czasy w których premier mógł bajerować że kilka meczów piłkarskich poprawi byt całego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohoho koncertem sir Eltona się najeść może IP: *.toya.net.pl 10.01.13, 20:08 sir Elton i paczka innych, bo widzowie zapłacili (im zostały przeżycia duchowo-wzrokowo-słuchowe). Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Brytyjski dziennikarz o artykule "The Sun": To ... 09.01.13, 17:38 Rzetelny obraz Łodzi jest taki, że miasto zbudowane na przemyśle włókienniczym powoli przekształca swoje wspaniałe fabryki w centra handlowe, uderzająco piękne restauracje i miejsca dla prosperujących przemysłów kreatywnych i filmowych. Pudrowanie syfa mendialnych akrobatów. Hanna Zdanowska po trupie miasta Łódź (i faktycznie swojego poprzednika) zdobyła władzę w mieście. Ta hala została zaprojektowana i zbudowana za Prezydenta Kropiwnickiego. Łodzianie sami sobie sprawiliście ten los... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tm Brytyjski dziennikarz o artykule "The Sun": To ... IP: *.zarzew.net 09.01.13, 17:43 Nie ma co się tak bulwersować tekstem z The Sun, jak przez ostatnie kilka dni robią łódzkie media z GW na czele. Oczywiście, że cały obraz został zbudowany pod określoną tezę, ale inwestorzy itp..., których taki tekst mógłby zniechęcić nie wezmą takiej gazety na poważnie. A z drugiej strony, czytelnicy tej gazety być może skuszą się wizją zniszczonego miasta jak po II wojnie światowej i przylecą do Łodzi, by na własne oczy te sensacje zobaczyć :). Pewnie przeżyją rozczarowanie :D, być może pozytywne i najważniejsze - trochę kasy zostawią. Należy też dodać, że pewnie wielu czytelników The Sun nie wiedziało nawet że nasze miasto istnieje, teraz się dowiedzieli i to mimo wszystko pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Brytyjski dziennikarz o artykule "The Sun": To ... 09.01.13, 18:00 Mam kolegę, mieszka za granicą. Rozmawiałem z nim i on wstępnie wyraził zgodę na wywiad o ultranowoczesnej, septycznie czystej, hiperenergetycznej Łodzi. Poprosiłem, aby nie wspominał posypanym szlaką dziadoparkingu funkcjonujacym na miejscu dawnych ruin vis a vis pałacu Izraela Poznańskiego i on sie zgodził ! Wiec panowie redaktorowie gazety, do dzieła !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario8448 Prawda jest taka IP: *.play-internet.pl 09.01.13, 18:33 że gdyby było u nas tak cudownie to w dupie mielibyście artykulik jakiegoś brytyjskiego szmatławca ale widocznie nie jest i zabolało. Poza tym kto to niby czyta te brukowce ano raczej nie biznesmeni i ludzie zainteresowani inwestowaniem w naszym grajdołku tylko niziny społeczne które przyjadą do nas co najwyżej się nachlać i zabawić bo dla nich jest tu tanio. Ale oczywiście pięknej i cudownej mlekiem i miodem płynącej łodzi to wystarczy w sumie zawsze zostawią trochę funcików w knajpie na pietrynie trochę ją zarzygają Ale co tam. Jak się nie da inaczej to dobre i to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Prawda jest taka IP: *.toya.net.pl 09.01.13, 18:37 > że gdyby było u nas tak cudownie to w dupie mielibyście artykulik jakiegoś bryt > yjskiego szmatławca ale widocznie nie jest i zabolało. O dokładnie. Jest takie powiedzenie: "Uderz w stół, a nożyce się odezwą" Skowyt nożyc jest w tym wypadku całkiem ogromny. Odpowiedz Link Zgłoś
dwapsyikot Re: Prawda jest taka 09.01.13, 19:10 szczególnie mi się podoba, że przykładem na niesamowity rozwój Łodzi są dwa centra handlowe oraz marks&spencer........... Odpowiedz Link Zgłoś
1600brutto Re: Prawda jest taka 09.01.13, 20:41 pewnie, że nie jest to miernik sukcesu, ale ktoś w tych centrach zakupy musi robić, ergo jakaś kasa w tym mieście jest - tym bradziej, że własnie zaczyna sie budowa Sukcesji. Nie sądzę, aby ktoś pakował prywatne pieniądze tylko po to, aby je utopić w Łodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
dwapsyikot Re: Prawda jest taka 10.01.13, 05:41 W Łodzi jest kilka miejsc które można polecic,ale absolutnie nie są to galerie handlowe Artykuł the sun był idiotyczny, ale ten wcale nie jest lepszy. Argumentacja jest co najmniej śmieszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Prawda jest taka IP: *.jn.lnet.pl 09.01.13, 22:08 Na razie to jest ogłuszający skowyt "łódzkich patriotów", typu "prawdę powiedzieli!", "w tym mieście nic nie ma", itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁódzkiPatriota Re: Prawda jest taka IP: 188.95.31.* 10.01.13, 11:52 > Na razie to jest ogłuszający skowyt "łódzkich patriotów", typu "prawdę powiedzi > eli!", "w tym mieście nic nie ma", itp. Otrzymujesz order honorowych nożyc. Buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Brytyjski dziennikarz o artykule "The Sun": T IP: *.lodz.mm.pl 09.01.13, 19:10 Łódź jest najmniej zadłużonym miastem z wielkich polskich miast, ma czwarty budżet w kraju, Manufę sprzedano najdrożej w Polsce itd. itd. Jedyna wada to brak przyrostu naturalnego. Podobnie jest w Niemczech i Szwecji. Jestem zadowolony z tego, że mieszkam w Łodzi. Warszawa mnie nie interesuje, tam śmierdzi uchodźcami. Łódź jest czysta rasowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okko Re: Brytyjski dziennikarz o artykule "The Sun": T IP: *.home.aster.pl 09.01.13, 19:40 Pomijając że jest tu ośrodek dla obcokrajowców to faktycznie wykształciła się tu rasa zdegenerowanego frustrata :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Brytyjski dziennikarz o artykule "The Sun": T IP: *.lodz.mm.pl 09.01.13, 20:01 ty ubliżasz więc ty jesteś frustrat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohoho ciekawa ocena psychologiczna IP: *.toya.net.pl 10.01.13, 20:15 a może obaj/oboje/obie jesteście frustratami? Odpowiedz Link Zgłoś
zadrykoza Brytyjski dziennikarz o artykule "The Sun": To ... 09.01.13, 19:38 Łodzianie!!!! nie przejmujcie się idiotycznymi artykułami z angielskich bulwarówek. Na Euro też ich mieliśmy mordować:) Byłem w Łodzi w wakacje, miasto zrobiło na mnie wspaniałe wrażenie. Łódź jest śliczna, to piękne miasto i możecie być z niego dumni. Jasne, każde miasto ma swoje problemy, ale wydaje mi się że wasza pani prezydent to kobieta z głową na karku i Łódź będzie się dalej rozwijała. Bo inwestycje zapowiadają się imponująco. Serdecznie pozdrawiam z Lublina!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Brytyjski dziennikarz o artykule "The Sun": To ... IP: *.warszawa.mm.pl 09.01.13, 20:09 Oty napisal jasno i klarownie czym jest The Sun. Szkoda, że jeszce wieprze z Warszawy, ktore nasłaly tego trolla z jego teza do Łodzi jeszce nie zostały zwolnione. JA takich bezmózgich palantow wywalilbym od razu. Ciekawe dlaczego nie wyslali go na pragę, Wolę czy inne wspaniałe przykłady stołecznego "dobrobytu' gdzie w chwale wegetuje okolo 700 tys ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Brytyjski dziennikarz o artykule "The Sun": To ... IP: 78.8.117.* 09.01.13, 22:07 Jutro pewnie znajdziecie jakiegoś kosmitę, który nie zgadza się z autorem publikacji w "The Sun", nie wzorujcie się już na Macierewiczu!!! Napisał, ludzie przeczytali i już. Mają swoje rozumy i nie potrzebują waszych durnych wyjaśnień. Ciągnąc "to" dalej tylko wytłuszczacie swoją durnotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor_Bonn Kuchennymi drzwiami IP: *.lodz.mm.pl 09.01.13, 22:15 Uwierz, jesteś głupi i nic nie wiesz o reklamie i kreatywnym marketingu. Ta awantura jest wspaniałą reklamą Łodzi i nie zdziwię się jak w tym roku będzie więcej niż dotąd(teraz jest bardzo bardzo dużo) turystów z wysp. Nawet nie jestem pewien czy to nie jest kampania pro Łódzka, zważywszy na fakt, iż ostatni przekaz jest pozytywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Do roboty przedszkolaki! IP: *.146.96.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.01.13, 22:46 Angol rozsądnie pisze. A wy, hankowe przyd*pasy skończcie histeryzować na portalach i weźcie się do roboty. Zostały wam jeszcze 22 miesiące. Może by tak studia skończyć, jakiejś pracy uczciwej poszukać? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Brytyjski dziennikarz o artykule "The Sun": To ... IP: 212.191.200.* 10.01.13, 08:40 Oto kontrofensywa zdanowskiej. Ile i co dała innemu dziennikarzowi za chwalenie miasta. Kocham moje miasto ale zdanowska i jej klika od grabarczyka wykończyli miasto. Jak to ktoś już napisał oddajcie pieniądze za zarządzanie miastem. Niszczycie łódź. Żegnajcie z naszej historii. Pa pa popaprańce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Szanowny Panie Autorze artykułu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.13, 09:48 Jeśli uważa Pan chwalenie się Ikeą w mieście za właściwe, to wielkie gratulacje. Otóż Ikea to nic z czego można być dumnym, to zwykła sieciówka dla biedoty... Życzę łodzianom wszystkiego dobrego, ale doprawdy odpowiadania na artykoł w The Sun w takim tonie jest na poziomie podżędnego blega, a nie gazety. Proszę Pana, obraża się Pan na The Sun, że pisze o uciekających z miasta Polakach i odpowiada na zarzut tym, że u nich pyskata młodzież obsługuje w sklepach po czym pożera tłuste frytki i kurczaki. Napisałabym przyganiał kociał garnkowi, ale jednak strona brytyjska okazała się tu mniej garnkmiem niż pan kotłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Szanowny Panie Autorze artykułu IP: 193.222.161.* 10.01.13, 09:57 warto przeczytac caly artykul Watkissa. Ikea to jeden z wielu wyliczynych tam punktow i to raczej w kontekscie tego, ze tak znaczaca siec nie omija i Lodzi, co oznacza, ze warto tu inwestowac. Idac za Twoim rozumowaniem, nalezaloby stwierdzic, ze wlasciwie cala Europa to biedota bo Ikea jest w kazdym wiekszym miescie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Szanowny Panie Autorze artykułu IP: *.gdynia.mm.pl 10.01.13, 11:37 Taaa tylko inne miasta jakoś nie chwalą się Ikeą jako wyznacznikiem swojego rozwoju i poziomu...A to hasło o tym że Łódź ma dobre połączenia kolejowe powaliło mnie na łopatki :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Szanowni Panstwo Dziennikarze oddzialu lodzkiego IP: 193.222.161.* 10.01.13, 09:53 Gazety! A moze warto byloby zrobic wysilek, zeby ten artykul pojawil sie na stronie ogolnopolskiej? Sledzac publikacje, ktore komentowaly ten nieszczesny tekst w Sun mozna bylo dostrzec glosy rozwagi, jednak przebijal obraz negatywny, ktory jednak idzie w kraj. Komentarz Watkissa to jednoznaczne, nie wychodzace ze srodowisk lodzkich zaprzeczenie bzdur wypisywanych przez Sun. Moze dobrze by bylo aby przeczytali go nie tylko lodzianie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fjutin Re: Szanowni Panstwo Dziennikarze oddzialu lodzki IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.13, 10:23 > zaprzeczenie bzdur wypisywanych przez Sun. Jakich bzdur? Prognozy są takie że Łódź skurczy się o 20% do 2035 roku, że bezrobocie 11% 3x wieksze niż w każdym innym mieście tej wielkościw PL. Że przeciętny czas życie mniejszy o 9 lat itp. Wszystko cyt. za tekstem z Głosu Michnika sprzed paru dni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohoho GW prognozowała zapaść łódzkiego IP: *.toya.net.pl 10.01.13, 20:07 i dwóch innych regionów już po artykule The Sun. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.pen Urzednicy PO... IP: *.toya.net.pl 10.01.13, 10:18 to idioci, nawet brytyjski dziennikarz to potwierdza, smutne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohoho jak o kimś można pisać "idioci"?! IP: *.toya.net.pl 10.01.13, 20:00 Przecież to wymaga znajomości psychologii, psychiatrii i zapewne poznania IQ badanych. Czy Internet to miejsce do obrażania innych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario8448 A co? IP: *.play-internet.pl 11.01.13, 09:08 urodziłeś się wczoraj? Odpowiedz Link Zgłoś
zapomnialememail Łódź jaka jest każdy widzi... 10.01.13, 10:59 z miasta o potencjale i pozycji pozostał tylko potencjał... dzięki wspaniałym rządom kropaszczenki i aktualnym... żeby nie było że wspieram jedną opcję polityczną... chciałem uzyskać informacje dla potencjalnego inwestora 300 miejsc pracy w łodzi (bo pochodzę z łodzi i chciałem żeby moja firma weszła do tego miasta a nie do miasta prezesa)... czekałem prosiłem i jak dostałem informacje ... to wstyd mi było przed zarządem że wstrzymywałem ich... inwestycja weszła do Gdańska coraz rzadziej jestem w Łodzi... i widzę jedynie brud, biedę i brak rozwoju... i czasami remonty ulic, które trwają wiekami... przebudowa łodzi fabrycznej jest o 10 no najdelikatniej 5 lat spóźniona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohoho są też pozytywy i ładne miejsca IP: *.toya.net.pl 10.01.13, 20:05 jeszcze... Jednostronność nie jest jednak dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mantas Opinie Brytyjczyków i Warszawiaków są nieistotne.. IP: *.toya.net.pl 10.01.13, 11:40 Opinie Brytyjczyków, warszawiaków, wszystkich polityków i ustawionych działaczy/ aktywistów o Łodzi są nieistotne. Liczą się jedynie opinie rodowitych łodzian, aktywnych przedsiębiorców, pracowników firm i miejscowych pracodawców. Liczą się statystyki ekonomiczne z okresu ostatnich 30 - 40 lat. liczby są bezwzględne i nie kłamią. Ważny jest poziom i standard życia liczony w/g wzorów europejskich, cała reszta to bełkot pijanych urzędasów, którym było, jest i będzie zawsze dobrze tam gdzie pod nienachlane ryje podstawia się im pełne koryta i gdzie mogą kraść i ustawiać się wzajemnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prztyk Niestety, ale opinie zawsze sa istotne IP: *.dhcp.embarqhsd.net 10.01.13, 16:23 Dotyczy to ludzi z wewnatrz jak i zewnatrz. Jesli chodzi o ludzi z zewnatrz opinie sa wazne bo moze chodzic np o inwestorow, ktorzy szukaja miejsc na lokowanie swoich pieniedzy, albo np pomocy wojskowej w razie wojny, itd. I jesli taki wlasnie inwestor siedzi sobie w fotelu w Londynie, i otwiera gazete Sun, a tam jest napisane ze Lodz jest zla, mozesz sobie wyobrazic jakie tam u niego w glowie decyzje zapadna. Podobnie jesli ktos cie atakuje, i maja ci pomoc, to moze nie bedzie chcialo im sie tobie pomagac jesli uznaja cie za niewartego tejze pomocy. Ogolnie w zyciu spolecznym opinie sa superwazne. Mozna powiedziec ze sa wszystkim. Wbrew pozorom, jest rzecza bardzo powierzchowna powiedziec ze opinie nie sa wazne. Akurat jest zupelnie na odwot. Dlatego ze zycie spoleczne opiera sie nie na tym co jest, a na tym jaka jest percepcja spoleczna tego co jest. A percecpje, zarowno na poziomie lokalnym, a tym bardziej na dystans, ksztaltuja nam media, ktore po prostu mowia nam jak jest. Bo przeciez nie jestesmy w stanie docierac w kazdym momencie do kazdego punktu na ziemi zeby osobiscie wyrabiac sobie wyobrazenie o tym jak jest naprawde. Jest to po prostu fizycznie niemozliwe. Dlatego opinie, percepcja, psychologia tego wszystkiego sa superwazne, i dlatego z reguly ludzie, podmioty gospodarcze, panstwa, itd zabiegaja bardzo o swoja dobra opinie a negatywne opinie, plotki, pomowienia, itd z reguly bardzo bola, a czasami nosza ze soba bardzo powazne namacalne konsekwencje jak szkody finansowe. Na szczescie o opinie mozna walczyc, i czasami zmieniac je na ile jest to mozliwe. Czasami jest to latwe, czasami jest to trudne i zabiera bardzo duzo czasu i wysilku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohoho opiniami łatwo sterować, gdy ma się media IP: *.toya.net.pl 10.01.13, 20:02 sobie podległe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Brytyjski dziennikarz o artykule "The Sun": To ... IP: *.gdynia.mm.pl 10.01.13, 11:41 Połączenia kolejowe w Łodzi to dramat jak na tak duże miasto. Łatwiej z Koluszek czy Kutna gdzieś dojechać, czasem szybciej jest się cofnąć do Warszawy i tam łapać pociąg np. do Krakowa niż czekać jak jakiś łaskawie przez Łódź przejedzie.. Mityczny dworzec... a po co nam jak nie ma porządnych torów i połączeń z Łodzi, nie będzie szybkiej kolei itd. to niby co ma obsługiwać? Kolejna niepotrzebna inwestycja, która będzie straszyć pustkami Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadztezczlowiek Bylem na Piotrkowskie i w Lodzi dwa lata temu ... 10.01.13, 13:07 Zwiedzalem Lodz. Bardzo podobala mi sie Manufaktura. Piotrkowska mnie totalnie rozczarowala. Myslalem o slynnej ulicy. A tam pare ludzi na krzyz. Zniszczone kamienice. Po godzinie 20.00 tylko dziwna mlodziez, polowa lysych albo kiboli. Na glownych ulicach mojego malego miasta dzieje sie wiecej. Poza sklepem Tureckim kolonialnym nie rzucilo mi sei nic oryginalnego, no chyba tylko jeszcze ta lodz piracka namalowana na budynku. W miastach na poziomie w centrum mieszkaja najbogatsi, bo czynsze sa najwyzsze. W Lodzi mieszkaja najbiedniejsi i taka jest ta ulica. Mowie co mysle i nie chce komentarzy od ludzi co swiata nie widzieli, albo lokalnych patryjotow dla patryjotyzmu. Taka jest niestety rzeczywistosc centrum Lodzi - bardzo SZARA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prztyk Nie jest prawda ze w kazdym miescie w centrum IP: *.dhcp.embarqhsd.net 10.01.13, 14:55 mieszkaja najbogatsi. Czesto jest to rzecz wzieta z przeszlosci. W wielu miastach na swiecie w ciagu ostatnich, powiedzmy, 30-40 lat mial miejsce trend gdzie najbogatsi migrowali na przedmiescia w poszukiwaniu wiecej przestrzeni, zieleni, ciszy. Czesto w ten sposob centra podupadaly, czasami wrecz upadly. Ten trend jest bardzo widoczny w wielu miastach i miasteczkach USA, zwlaszcza na polnocnym-wschodzie. Czesto centra sa pustawe i strasza, a przedmiescia sa bardzo ladne. Byc moze w Lodzi jest podobnie. Jedno jest pewne. Procesy jakie odbywaja sie w polskich miastach nie sa inne od procesow, ktore odbywaja sie gdzies na swiecie. Jest mnostwo miast na swiecie, ktore sa na topie, a jeszcze wiecej, ktorym jest trudno i maja duzo problemow, z ktorymi jakos musza sobie radzic. Odpowiedz Link Zgłoś
tir225 Re: Brytyjski dziennikarz o artykule "The Sun": T 10.01.13, 18:35 Sara Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohoho Dobra, ale te dziury w jezdniach to już IP: *.toya.net.pl 10.01.13, 19:53 zanadto. No i krzywe tory, sypiące się tysiące kamienic, krzywe chodniki, rozjeżdżone trawniki, chłopoki popijające piwo z gwinta gdzie popadnie, brak policji na mieście, brak straży miejskiej - nieeee, pora coś poprawić w naszym pięknym ale rozsypującym się mieście! Odpowiedz Link Zgłoś