Dodaj do ulubionych

MPK remontami stoi

29.07.04, 18:16
Najpierw torowiska w Krakowie, teraz tramwaje z Gdańska. Fiu, fiu...
Obserwuj wątek
    • sluzbowo Re: MPK remontami stoi 29.07.04, 18:27
      dziadek72 napisał:

> [ciach] teraz tramwaje z Gdańska. [ciach]

Można prosić o szczegóły?
      • dziadek72 Re: MPK remontami stoi 29.07.04, 18:45
        Już piszę. za kilka dni do Łodzi przyjadą zniszczone tramwaje z Gdańska do
        kapitalnego remontu. Według ŁWD mamy na tym zarobić koło 3 milionów.
        • Gość: luki Re: MPK remontami stoi IP: *.toya.net.pl 29.07.04, 18:59
          Wszystko to propaganda sukcesu od początku uprawiana przez obecne władze. Ale
          jak zawsze znajdą się tacy, którzy uwierzą, że taki zysk możliwy przy remoncie
          ośmiu wagonów 105N. Sam remont może tyle kosztować, ale odróżniajmy utarg od
          zysku.
          • dziadek72 Re: MPK remontami stoi 29.07.04, 19:31
            Po pierwsze podałem tylko suchą informację bez analizowania jej.
            Po drugie najważniejsze , że na tym zarobią.
            Po tzrecie jak im dobrze pójdzie, to łatwiej będzie o następne zlecenia.
            • Gość: Bart Re: MPK remontami stoi IP: *.tpnets.com 29.07.04, 19:37
              Juz raz remotowano w ZR wagony z Gdańska.
              • Gość: J.S. Re: MPK remontami stoi IP: *.pai.net.pl 29.07.04, 20:21
                Owszem. I bardzo sobie ten remonty w Gdansku chwala.
            • Gość: STUDI Re: MPK remontami stoi IP: *.prokom.pl 29.07.04, 19:42
              Nikt nie ma za zle ze MPK Lodz zarabia na remontach. Wczesniej Gdansk glownie remontowal tramaje we wroclawskim PROTRAM'ie.

Natomiast mozna sie wkurzac na glupie informacje o wielkich zarobkach. Oferta MPK_Lodz musiala byc korzystniejsza od cennika PROTRAM'u. W sumie to wazniejsze jest to ze ludzie beda mieli prace.

A to ze sie myli utarg od zysku, no coz pan prezydent Lodzi jest ponoc ekonomista..... choc wyznaje szczegolna odmiane ekonomii. Studenci UL z dawnych czasow PRL'u doskonale wiedza o co chodzi.
            • Gość: luki Re: MPK remontami stoi IP: *.toya.net.pl 29.07.04, 20:05
              > Po pierwsze podałem tylko suchą informację bez analizowania jej.

A ja się podjąłem jej analizy. W czym problem?

> Po drugie najważniejsze , że na tym zarobią.

Oczywiście, że tak, ale to nie znaczy, że mogą puszczać ściemę jak to dużo
              zarobią.

> Po tzrecie jak im dobrze pójdzie, to łatwiej będzie o następne zlecenia.

Już nie raz łódzki remont robił NG dla innych miast i dobrą markę ma wyrobioną.
              Obecnie wszystko jest wyłącznie kwestią ceny.
          • Gość: Aleksej Moze je zbulwia :) [n/t] IP: 81.168.185.* 30.07.04, 09:28
            • yavorius Może zbulwersują :D <nic> 30.07.04, 09:36
              Gość portalu: Aleksej napisał(a):

>
              • Gość: J.S. Re: Może zbulwersują :D <nic> IP: *.pai.net.pl 30.07.04, 14:22
                Coz za zbieg okolicznosci, ze dwa dni temu przyszlo mi do glowy takie haslo ;]
            • Gość: luki Re: Moze je zbulwia :) [n/t] IP: *.toya.net.pl 30.07.04, 10:20
              Nie. Tyle, że bądą zrobione doczepy czynne. Najlepsze jest to, że wagony z
              Gdańska jeszcze nie przyjechały, a już rzeźbią dla nich podmianki z naszych
              wagonów.
              • krzyskup Prośba o info... 30.07.04, 13:19
                Ktoś wie kiedy mają przyjechać? Rozumiem, że na lawetach... Byłoby fajnie
                sfocić 105 w Łodzi...

pzdr,
                krzyskup

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka