yarro 11.08.04, 22:51 BOŻE, Studi w gazecie!!! JUż nie mieli kogo cytować??? Świat się kończy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: luki Re: Awarie łódzkich tramwajów IP: *.toya.net.pl 11.08.04, 23:02 Brawo Kwintkiewicz, tylko zapomniałeś dodać, że cytujesz bajkopisarza! ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Awarie łódzkich tramwajów IP: *.prokom.pl 12.08.04, 09:51 luki a stales tam jak kolek ponad pol godziny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Awarie łódzkich tramwajów IP: *.toya.net.pl 12.08.04, 11:01 Studi, śledzę Twoje wypowiedzi od dawna. Nie tylko dla mnie nie są one wiarygodne, bo na każdym kroku ktoś to potwierdza. Dlatego uważam cytowanie Ciebie za ryzykowne i ze strony dziennikarza mało profesjonalne. Nie oceniam tej konkretnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Awarie łódzkich tramwajów 12.08.04, 10:44 Studi to bajkopisarz i demagog-fakt. Dziennikarz nie pokazał się,bo chciał stworzyć wielki artykuł i ku temu wykorzystał pierwszą lapsza opinię-minus dla dziennikarza. Fakt. Ale jestem skłonny nie wierzyć zapewnieniom rzecznika MPK co do wysłania na trasę zastępczych. Zbyt dużo awarii przeżyłem w tym mieście..również w godzinach porannego szczytu...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Awarie łódzkich tramwajów IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.04, 22:15 Ja tam mogę wierzyć, że te trzy autobusy zostały wysłane. To, kiedy dojechały na miejsce jest zupełnie inną sprawą, no i cóż. Przez pół godziny, to akurat mogło ich nie być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Awarie łódzkich tramwajów IP: *.prokom.pl 13.08.04, 10:23 Autobusy te mogly kursowac na trasie 15. Ale w drugim poprzecznym kierunku zapewne MPK uznalo ze 57 i rzadko jezdzaca 50 w zupelnosci wystarczy. Tylko czemu oprocz tlumu z 11-tek autobus 57 zasilany byl tez pasazerami zablokowanych 15? ale MPK Lodz lubuje sie organizowaniu nieprzydatnej komunikacji zastepczej. Przyklad 11 i odcinek pabianicki. Jak jest awaria w centrum Lodzi to MPK organizuje nikomu niepotrzebna (bo nie ma jak tam dojechac) komunikacje zastpecza od Chocianowic do Pabianic. Innnym grzechem jest przyjazd zastepczych autobusow gdy juz wlasnie przywrocnowop ruch tramajow. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Awarie łódzkich tramwajów 13.09.04, 14:53 rano "6" i "1" była widziana na Zgierskiej (relacja słowna,więc nie wiem w jakiej ilości) około 14 widziałem "11" na Politechniki i to w dwie strony (jedna-w stronę Chocianowic- miała czerwoną tablicę, natomiast ta w stronę Zgierza-nie). Widziałem też kilka razy małe "stada" tramwajów tej samej linii. Co(ś) stało się na ciągu N-S? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Awarie łódzkich tramwajów IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 13.09.04, 16:51 Cos dlubali z trakcja na Zielonej tuz za Kosciuszki (w strone Piotrkowskiej). 2, 3, 6, 11, 11A jezdzily objazdem: Kosciuszki-Mickiewicza-Wlokniarzy-Kopernika- Gdanska-Legionow-Zachodnia. 9, 13: Legionow-Pomorska-Kilinskiego-Narutowicza. 12: Gdanska-Legionow-Pomorska-Kilinskiego-Narutowicza. W zwiazku z tym ul. Legionow jezdzily linie: 2 3 6 7 9 11 11A 12 13 15 43 43BIS 46 :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Awarie łódzkich tramwajów IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.09.04, 18:25 Jak ja jechałem 11tką to kursowała ona Politechniki. Na Gdańskiej zrobił się ogromny kore, złożony głównie z 11 i 3. 6 i 2 pojawiały się okazjonalnie. Około 15.10 widziałem też 2 na Piłsudskiego w kierunku Kościuszki. Panowie wymienili izolator sekcyjny na Zielonej przy Zachodniej. Mam nadzieję, że nie był to planowany remont... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: Awarie łódzkich tramwajów IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.09.04, 18:59 Pewnie dlatego 3 i 2 jezdzily stadami, i na petlach sie nie miescily :) Pozdrawiam, Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Awarie łódzkich tramwajów IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 13.09.04, 19:32 > 2, 3, 6, 11, 11A jezdzily objazdem: Kosciuszki-Mickiewicza-Wlokniarzy- > Kopernika - Gdanska-Legionow-Zachodnia Część składów pojechała prawdopodobnie przez Czerwoną. Widziałem "11" skręcającą w Kopernika z Żeromskiego. > W zwiazku z tym ul. Legionow jezdzily linie: > > 2 3 6 7 9 11 11A 12 13 15 43 43BIS 46 Dopóki nie odmówiła posłuszeństwa pewna "9" blokując tramwaje aż do Zielonej. Na szczęście po kilku(nasto?)minutowej reanimacji pojechała dalej w kierunku pl. Wolności. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ventlan Re: Awarie łódzkich tramwajów 16.09.04, 12:37 Gość portalu: J.S. napisał(a): > Cos dlubali z trakcja na Zielonej tuz za Kosciuszki (w strone Piotrkowskiej). > 2, 3, 6, 11, 11A jezdzily objazdem: Kosciuszki-Mickiewicza-Wlokniarzy- > Kopernika-Gdanska-Legionow-Zachodnia. Czesc jezdzila: Politechniki-Wroblewskiego-Czerwona zwlaszcza w kierunku poludniowym (osobiscie widzialem 2x11, 2 i 6 na luku z Politechniki we Wroblewskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI gorzka refleksja IP: *.prokom.pl 14.09.04, 14:07 Jak widac trudno o tydzien w Lodzi bez powaznej awarii paralizujacej caly systemkomunikacyjny w miescie. A niestety dla sporej liczby forumowiczow wazniejsze od tego czy w ogole cokolwiek bedzie kursowac sa glupie bajery w postaci elektronicznych kart. Ta kolejna awaria uzymslawia ze ten bajerancki plastik bedzie po prostu bezuzyteczny. Ale za to bedzie wspanialym szpanerskim gadzetem na dodatek kosztownym dla miasta. A po jego wprowadzeniu cudem bedzie dojazd na trasie kilku przystankow zgodnie z rozkladem. Bo albo bedzie kolejnych 5 awarii albo prpostu polowa zanedbanego taboru nie wyjedzie z zajezdni. Wterdy jako sansacje bedziemy opsisywac ze w ciagu pierwszych 5 godzina funkcjonowania komunikacji dziennej w Lodzi nie bylo awarii i na wszystkich liniach bylo 80% planowanej obsady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombardier z prasy IP: *.toya.net.pl 14.09.04, 15:11 ekspres ilustrowany podal w swojej gazecie ze przycyzna tego zamieszania byl tramwaj lini 12 ktory lamiac pantograf uszkodzil siec -paralizujac przez to cale skrzyzowanie zielona-kosciuszki .przerwa w ruchu trwala 3 godziny . w gazecie wyborczej jest zdiecie korku trmawajowego na legionow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.E. Re: gorzka refleksja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 23:45 Gość portalu: STUDI napisał(a): > Jak widac trudno o tydzien w Lodzi bez powaznej awarii paralizujacej caly syste > mkomunikacyjny w miescie. A mnie się marzy sieć tramwajowa ze zjazdami międzytorowymi wraz z odpowiednią sygnalizacją. W przypadku jakiejś awarii byłaby możliwość objazdu po torze niewłaściwym. Gdyby tak tabor był jeszcze dwustronny i dwukierunkowy, to nawet jadąc po torze niewłaściwym mógłby się zatrzymywać na przystankach. Jak by to uprościło wiele spraw. Ech marzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: gorzka refleksja 15.09.04, 21:05 bez przesady. nie wszedzie da się zrobić coś takiego. na Kościuszki,bądź Kilińskiego...cóż...raczej tego by nie zmieślici. Centrum jest na tyle newralgicznym punktem,że tylko ciągła konserwacja i remonty pozwolą uniknąć wielkich awarii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.E. Re: gorzka refleksja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 23:20 Dlaczego nie? Zjazd międzytorowy np. na Kościuszki wymaga jedynie usunięcia fragmentu płotka między torami, umieszczenia 2 rozjazdów (w porywach 4) i kawałka torowiska między nimi. Takie rzeczy są na PST w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip STUDI i inni :-) IP: *.p.lodz.pl 15.09.04, 00:02 Studi, dlaczego Oni sie stale ciebie czepiaja? :-) Przeciez czesto masz racje, albo mozesz miec racje nawet jak klocisz o te przyczepy. To co sie wyrabia w zakresie myslenia o komunikacji w tym miescie jest po prostu zenujace, tym bardziej, ze wychodzi czesto od ludzi majacych jaka-taka wiedze albo wadze. Oczywiscie, ze plastikowy bilet to bajdurzenie - calkiem szkodliwe, jesli ktos na to wyda szmal publiczny w obecnych warunkach. To by byl wrecz sabotaz. Nie pierwszy zreszta w PL i miescie Lodzi - vide sprawa Lublinka, Kutna, planowania i wielu innych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.E. Re: STUDI i inni :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 00:32 Kiedy ja się wcale nie czepiam. Ja naprawdę tak myślę, ale zdaję sobie sprawę, że są to marzenia całkowicie nierealne. Niestety każda awaria tylko potwierdza "słuszność" moich marzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: STUDI i inni :-) IP: *.p.lodz.pl 15.09.04, 01:04 Akurat Szanowny Przedpiszca sie nie czepia w ogole, tylko sensownie argumentuje. Bardziej sie czepiaja PT Inni. Studi to czlowiek dosc porywczy, moze i pochopny w sadach, ale swoje wie i ciekawie donosi, bo na przyklad rozmawia z Ludem (na co my nie mamy cierpliwosci). W kazdym z tych donosow moze byc kawal prawdy. :-) pozdrawiamy Przedpiszce, Studiego i Innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: STUDI i inni :-) IP: 217.153.198.* 15.09.04, 15:16 jest jak w ksiązkach Orwella miuta nienawiści akurat na Studiego tylko, że Studi od kiedy widzę nie miał głupiego wpisu i nigdy nikogo nie obraził natomiast Yaroo (w Polsce nie ma wyrazów na y!) tylko obrazić skrytykować obrazić i skrytykować ot cała działalność tego pana uczczę to minutą ciszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phak Re: STUDI i inni :-) IP: *.toya.net.pl 15.09.04, 15:24 Gość portalu: paweł napisał(a): > jest jak w ksiązkach Orwella miuta nienawiści akurat na Studiego tylko, że > Studi od kiedy widzę nie miał głupiego wpisu :>>> Od kiedy widzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: STUDI i inni :-) IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 15.09.04, 16:20 > natomiast Yaroo (w Polsce nie ma wyrazów na y!) I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Sprostowanie IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 15.09.04, 16:40 > natomiast Yaroo (w Polsce nie ma wyrazów na y!) Po pierwsze: nie w Polsce, tylko w jezyku polskim. Po drugie: tak sie sklada, ze sa. yacht-club yachting yale yard yeti sjp.pwn.pl/slowo.php?begin=y A nawet jesli by nie bylo, to wracam do pytania: I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Sprostowanie IP: 217.153.198.* 16.09.04, 10:00 normallnie do absolutnie nic ale kiedy Yarro mi wrzucal że trzeba znac lodzkie powiedzonka (chyba mi wrzucal ze nie jestem z Łodzi) to taka mała riposta z mojej strony że trzeba znać język polski. Pyskuwka trochę ale musisz przyznać że długi czas nie dałem się sprowokować na jego zaczepki na poziomie przedszkolnym Yarro- obrazić i skrytykować Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: Sprostowanie 16.09.04, 12:44 [ciach] Hm, a powyższe to niby po polsku było?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Sprostowanie IP: 217.153.198.* 16.09.04, 13:07 nie do końca "pyskówka" powinna być i jeszcze kilka innych polskich liter ale piszę z pracy i zawsze się spiesze Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: STUDI i inni :-) 15.09.04, 21:14 widzisz, flil, ze Studim to nie jest kwestia jego wiedzy,ale sposobu jej podania. Krzykliwe,awanturnicze, do tego zniechęcające do czytania. Ja przyznam się szczerze-gdy STUDI pisze elaboraty-nie czytam. niue chce mi się, po co czytac o kolejnym spisku,czy innych zmowach,albo plotkach motorowego? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf brak prądu 21.09.04, 18:45 przed 18 (jak orzekł Pan z Kontroli Ruchu) wyłączyli prąd na południu Łodzi: Pabianicka, Rondo Lotników, Rzgowska... tramwaje z ciągu N-S jechały Przybyszewskiego na Niższą, w stronę północną nie jechał ŻADEN tramwaj (Zetka też nie), widziałem jedno 46 skręcające z Kopernika w stronę Bratysławskiej... W ramach komunikacji zastępczej 57 puszczono na Kurczaki, na Dąbrowę tylko liniowe 72 i 95 (mieszkańcom Czerwonego Rynku gratulujemy często jeżdżącego 72), a po Pabianickiej tylko krótkie 50... dla mnie bomba, chociaż gorzej mieli Ci jadący na północ, którzy nie tylko-zdaje się-nie mieli żadnej informacji,to jeszcze tylko zatłoczone 95... Jak zwykle, MPK pokazało jak reaguje komunikacją zastępczą na awarie. Hoghw! (czy ktoś wie co się konkretnie stało?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: brak prądu IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.09.04, 21:19 Na Kościuszki ok. 18.00 na pd jeździło wszystko, na północ tylko "trójka". Informacji, zastępczaków - brak. Ludzie wniebowzięci:( Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: brak prądu 21.09.04, 22:15 ja byłem jednym z tych "szczęśliwców" którzy jechali na południe i mijałem wspomnianą "trójkę" :-) Równie wniebowzięci byli ludzie na Placu Reymonta,gdzie kończyła się ich podróż...na szczęście chociaż tam stał MIŁY Pan... Odpowiedz Link Zgłoś