23.08.04, 09:34
W niedziele (22.08.br)o godz.20.50 w tramwaju linii "7" na ulicy Legionów
przy Gdańskiej w kierunku Śląskiej,wandale podpalili siedzenia na drugim
wagonie. W gaszeniu pomagali motorniczowie z tramwaju linii 43 oraz straż
ktura przybyła na miejsce . Czas przerwy w ruchu wyniusł ok. 20 minut.
Strach jeżdzic wieczorami.
Obserwuj wątek
    • Gość: MarcinK Mam dosyć "niedasiów"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 12:01
      Kiedy ktoś w tym mieście dostrzeże, że warto zatrudnić konduktorów. Wsiadasz to
      kasuje/kupujesz bilet u konduktora. Brak biletu to WON!!!
      Ilu znisczeń można uniknąć, ilu gapowiczów zmusić do kupowania biletów...
      Ale u nas nic "niedasie".

MK
      • Gość: STUDI Re: Mam dosyć "niedasiów"!!! IP: *.prokom.pl 23.08.04, 13:22
        A czy miasto zaplaci dobrze zubowanemu oslikowi niz to co on moze dzieki swojej sile ukrasc?
        Zatrudnisz konduktora, i co da on sobie rade 10-ciu dresom?
        Nie sadze by dresiarze i podobni im ludzie shanbili sie praca.

Nie ma pieniedzy by posprzatac tramwaje i autobusy, a ty chcesz by zatrudniac roslych potenych facetow?

A to niedasie ma inny podtekst - niedasie bo w kieszeni darmozjada musi byc...

• michael00 Re: Mam dosyć "niedasiów"!!! 23.08.04, 13:23
        No, to ja jeszcze bym dodał, że konduktorów o odpowiednich możliwościach szeroko rozumianych.
        Bo jak stanie jakiś chłopina bez odpowiednich warunków, możliwości i motywacji, to już widzę jak jemu robi jakiś - niekoniecznie fizycznie, ale wystarczy że mentalnie - karczek to rzeczone WON.
        • Gość: MarcinK przesada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 20:16
          Jeśli ktoś nie zakupi/skasuje biletu u kontrolera i zacznie działać siłą to
          chyba jest Policja. Rambo nie potrzeba. Jakoś np do autobusu PKS nikt bez
          biletu nie wsiada, a kierowcy nie mają postury Rambo.

MK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka