Dodaj do ulubionych

CityRunner sie przewrócił!!!

04.04.02, 09:48
News z ostatniej chwili. szczegółów nie znam, słuchajcie radia i ogladajcie TV.
Pozdrowienia dla Geografa...
Obserwuj wątek
    • Gość: mat26 Re: CityRunner sie przewrócił!!! IP: *.interserwer.pl 04.04.02, 10:06
      Kolego, prima aprilis już dawno minął...
      • Gość: bartuch Re: CityRunner sie przewrócił!!! IP: *.wshe.lodz.pl 04.04.02, 12:31
        Gość portalu: mat26 napisał(a):

> Kolego, prima aprilis już dawno minął...

Z tego, co wiem, nie jest to dowcip...
        • yaa Re: CityRunner sie przewrócił!!! 04.04.02, 12:56
          Skąd to wiadomo ? Czy to prawda ? Czy to wypadek jakiś ? Czy z ludźmi w
          środku ?
          Może ktoś powie, bo to w Wawce nic nie słychać.
          Pozdrawiam
          Yaa
        • Gość: MarcinK Re: CityRunner sie przewrócił!!! IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 04.04.02, 13:12
          Witam

A gdzie mozna o tym przeczytac (link)/uslyszec/zobaczyc. Wg mnie ktos sobie glupie jaja
          robi.
          Szczegolnie, ze Mickiewicza/Pilsudskiego tramwaje jezdza normalnie (widze to z okna) -
          moze przelatuja gora nad wywroconym Citkiem?

Pozdrawiam, MarcinK
    • ob.serwator Re: CityRunner sie przewrócił!!! 04.04.02, 12:59
      O takiej możliwości już dawno świerkały ptaszki...
      Od samego początku wiadomo było, że Citek źle znosi wiraże.
      No cóż, a pana prezesa MPK nie wywróci nawet wielki zakręt historii...
    • Gość: Aleksej Nie przewrocil, ale wykoleil! IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.04.02, 13:24
      Citek sie nie przewrocil tylko wykoleil na petli Augustow. Wszystko juz jest
      ok, nic sie nie stalo zostal postawiony na szyny przez dzwigi w ciagu 15 minut,
      a zreszta poczytajcie tutaj lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/161225.html

Pozdrawiam,
      Aleksej
      • Gość: mat26 Re: Nie przewrocil, ale wykoleil! IP: *.interserwer.pl 04.04.02, 14:41
        No ładnie... Aż strach nim jeździć. Podobno źle znosi zakręty. Ciekawe, czy się
        kiedyś nie wykolei na tym wirażu koło dworca kaliskiego... Wtedy jak huknie w
        ściane to więcej nie wyjedzie.
        • aksa Re: Nie przewrocil, ale wykoleil! 04.04.02, 15:05
          Lepiej nie bo ja tamtędy do domu jeżdżę :)
        • geograf Re: Nie przewrocil, ale wykoleil! 04.04.02, 19:10

> No ładnie... Aż strach nim jeździć. Podobno źle znosi zakręty. Ciekawe, czy się
          >
          > kiedyś nie wykolei na tym wirażu koło dworca kaliskiego... Wtedy jak huknie w
          > ściane to więcej nie wyjedzie.

hm.. no pewnie, bo on na tym zakręcie tak szybko pędzi, ze jak przebije ta ścianę i ziemię to na Kaliskim wyladuje....
          Nie panikujcie... Jakbyście byli w środku podczas wykolejenia raczej nic wam się nie stanie (no chyba, że słabo trzymaliście się poręczy;)))
    • bartuch Re: CityRunner sie przewrócił!!! 04.04.02, 15:25
      Pół biedy. Ale i tak nad tym pieprzonym cudeńkiem wisi jakieś fatum...Dobrze,
      ze nikt nie ucierpiał...
      • geograf Re: CityRunner sie przewrócił!!! 04.04.02, 19:12
        KTO RZUCA UROKI!!
        Czy "prawica" w Łodzi bawi się magia ??? ;))))
        :))) Ujmijmy to tak- na poczatek pokazuje co może i wytrzyma, zeby później mógł jeździc i jeździc....:)))) wiadomo- poczatek zawsze musoi byc efektywny ;)

Pozdrawiam wszystkich (Ciebie Bartuch też:))))
        • petter Re: CityRunner sie przewrócił!!! 04.04.02, 22:50
          geograf napisał(a):

> KTO RZUCA UROKI!!
          > Czy "prawica" w Łodzi bawi się magia ??? ;))))
          > :))) Ujmijmy to tak- na poczatek pokazuje co może i wytrzyma, zeby później mógł
          > jeździc i jeździc....:)))) wiadomo- poczatek zawsze musoi byc efektywny ;)
          >
          > Pozdrawiam wszystkich (Ciebie Bartuch też:))))

Geograf to juz ktorys z kolei post,w ktorym drwisz z prawicy jako takiej.
          Pytam sie czy to chorobliwa nienawisc do prawicy
          Czy moze chorobliwa milosc do lewicy?

pozdrawiam peter
          • geograf Re: CityRunner sie przewrócił!!! 04.04.02, 23:02
            ani jedno, ani drugie...
            staram się byc apolityczny i miec własne zdanie (co jest bardzo trudne)

po porstu tym Paniom i Panom najbardziej zależało na unieważnieniu kontraktu z Bombardierem (i zapłaceniu dużej kary- nie wiadomo z jakich celów nagle, kilkanaście dni przed wyjazdem citka uaktywnili sie...)

sorry, jeżeli bardzo Cię obraziłem...
            • petter Re: CityRunner sie przewrócił!!! 04.04.02, 23:10
              Absolutnie nie obraziles mnie,ale czy swoje zdanie na temat prawicy
              wyciagasz tylko ze sprawy Cityrunnera ?

peter
              • geograf Re: CityRunner sie przewrócił!!! 04.04.02, 23:16
                nie tylko....
                • petter Re: CityRunner sie przewrócił!!! 04.04.02, 23:23
                  geograf napisał(a):

> nie tylko....

Ale musisz przyznac ze w zasadzie tylko w Twoich watkach pojawiaja sie proby
                  konfliktowania obu stron naszej sceny politycznej?
                  A moze sie myle? I to nie tylko Ty w tym przodujesz?

pozdrawiam wysrodkowany peter
                  • geograf Re: CityRunner sie przewrócił!!! 04.04.02, 23:28
                    przepraszam najmocniej, ale dzisiaj już mam za słaba i za bardzo zmęczona głowę, zeby mówic o polityce...

może i masz rację z tym politykowaniem... mam po prostu kolege- rpawicowca, nowe pokolenie Radia M. i moze to dlatego...cały czas się z nim kłócę;)

pozdrawiam
                    • petter Re: CityRunner sie przewrócił!!! 04.04.02, 23:33

O radiomaryjowcach to nawet nie wspominaj :-)))

pozdr peter

• geograf Re: CityRunner sie przewrócił!!! 05.04.02, 00:04
                        własnie głównie rpzez tamtego dostałem takiego skrzywienia lewicowego....

;))))
          • Gość: MarcinK Re: CityRunner sie przewrócił!!! IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 05.04.02, 09:54
            Witam

No to ja mam pytanie retoryczne? A kiedy i gdzie ktos widzial w Lodzi prawice? Bo ci panowie
            co sie tak nazywaja to chyba tylko PSEUDOprawica. Tak samo bawi mnie mowienie o
            rzadach prawicy w Polsce - to chyba ostatnie takie byly za Wielopolskiego.

Pozdrawiam, MarcinK
          • Gość: gray Re: CityRunner sie przewrócił!!! IP: *.toya.net.pl 05.04.02, 11:46
            petter napisał(a):

> geograf napisał(a):
            >
            > > KTO RZUCA UROKI!!
            > > Czy "prawica" w Łodzi bawi się magia ??? ;))))
            > > :))) Ujmijmy to tak- na poczatek pokazuje co może i wytrzyma, zeby później
            > mógł
            > > jeździc i jeździc....:)))) wiadomo- poczatek zawsze musoi byc efektywny ;
            > )
            > >
            > > Pozdrawiam wszystkich (Ciebie Bartuch też:))))
            >
            > Geograf to juz ktorys z kolei post,w ktorym drwisz z prawicy jako takiej.
            > Pytam sie czy to chorobliwa nienawisc do prawicy
            > Czy moze chorobliwa milosc do lewicy?
            >
            > pozdrawiam peter

peter nie wiem który to post (może nawet wielki post) ale czy to chorobliwa
            nienawiść do nienawiści chorobliwej do prawicy czy po prostu chorobliwa (albo
            nie) nienawiść do lewicy połączona z miłością do prawicy? a może po prostu nie
            lubisz geografa? a może (kto sie czubi ten się lubi) kochasz go i chcesz go
            drapac za uszkiem?

po co ty pytasz o takie rzeczy człowieku? wiadomo, że jeśli georgraf wrzuca na
            prawicę to raczej jej nie lubi, znaczy są takie numery, że ktoś kogoś obraża albo
            nawet bije bo go lubi ale to się chyba odnośnie ugrupowań politycznych nie
            zdarza...

chcesz się z nim pokłócić o to czy prawica jest cool czy nie? on ma swoje zdanie
            i go nie zmieni - dyskusja o takich rzeczach na forum była, jest i będzie bez
            sensu.

gray
            • geograf Re: CityRunner sie przewrócił!!! 05.04.02, 15:52
              Od razu mówię, że ja nie jestem gray'em.....

Gość portalu: gray napisał(a):

> peter nie wiem który to post (może nawet wielki post) ale czy to chorobliwa
              > nienawiść do nienawiści chorobliwej do prawicy czy po prostu chorobliwa (albo
              > nie) nienawiść do lewicy połączona z miłością do prawicy? a może po prostu nie
              > lubisz geografa? a może (kto sie czubi ten się lubi) kochasz go i chcesz go
              > drapac za uszkiem?
              >

Może bez przesady co? Ja mam takie wrażenie, że sie choc trochę lubimy- w taki forumowy sposób;) A moim zdaniem polityka nie powinna nigdy stac na drodze znajomości... chociaz nie zawsze się udaje....

> chcesz się z nim pokłócić o to czy prawica jest cool czy nie? on ma swoje zdani
              > e
              > i go nie zmieni - dyskusja o takich rzeczach na forum była, jest i będzie bez
              > sensu.
              >

Ale po co tyle agresji ;))) Przeciez nic się nie stało....:))) A podyskutowac zawsze można:))

Pozdrawiam Ciebie Gray, Peter i wszystkich inncyh:)))

• gray Re: CityRunner sie przewrócił!!! 07.04.02, 11:12
                geograf napisał(a):

> Może bez przesady co? Ja mam takie wrażenie, że sie choc trochę lubimy- w taki
                > forumowy sposób;) A moim zdaniem polityka nie powinna nigdy stac na drodze znaj
                > omości... chociaz nie zawsze się udaje....
                >
                > Ale po co tyle agresji ;))) Przeciez nic się nie stało....:))) A podyskutowac z
                > awsze można:))
                >
                > Pozdrawiam Ciebie Gray, Peter i wszystkich inncyh:)))
                >

ehh, wiesz, masz rację, ale...
                na forum byłem od prawie początku, potem dałem sobie spokój bo zaczynały mnie
                nudzić tematy jeżdźone w tą i w tamtą po pare razy. człowiek wpada sobie po paru
                miesiącach nieobecności a tu ciągle to samo... popatrz kiedy
                temat "cityrunner..." przestał dotyczyć faktu wykolejenia się cuda techniki a
                zaczął być przysrywką do poglądów itp.

nie wiem jak ciebie, ale mnie to kurewsko zniechęca do czytania tych wszystkich
                postów...

a na samym początku forum wcale tak nie było - dziwne, bo właśnie wtedy ludzie
                powinni się docierać, gadać o wszystkim co im nie pasuje...

słów szkoda.

gray
                • geograf Re: CityRunner sie przewrócił!!! 07.04.02, 14:42
                  gray napisał(a):

>
                  > ehh, wiesz, masz rację, ale...
                  > na forum byłem od prawie początku, potem dałem sobie spokój bo zaczynały mnie
                  > nudzić tematy jeżdźone w tą i w tamtą po pare razy. człowiek wpada sobie po par
                  > u

Widzisz... ja TEŻ tu jestem od samego poczatku... od samiuśkiego :)) od 24 lutego :) 9 dni po starcie i z jedna duża, miesięczna przerwa we wrześniu...
                  I jakoś juz zdażyłem się przyzwyczaic do tych narzekań, do tych odstępstw od tematu:))) Nie ma tu chyba ani jednego watku, w którym nie zmieniono by tematu przewodniegow trakcie ;)))
                  Spójrz na poczatkowe watki na Forum Łódź- większośc o najeżdżaniu na Wawszawę, o to czy Łóź jest brzydka itd.... gorsze nudy niż teraz....

> miesiącach nieobecności a tu ciągle to samo... popatrz kiedy
                  > temat "cityrunner..." przestał dotyczyć faktu wykolejenia się cuda techniki a
                  > zaczął być przysrywką do poglądów itp.

j.w. taki to już urok tego forum:))

>
                  > nie wiem jak ciebie, ale mnie to kurewsko zniechęca do czytania tych wszystkich
                  >
                  > postów...

A mnie to jeszcze bardziej zachęca:)

>
                  > a na samym początku forum wcale tak nie było - dziwne, bo właśnie wtedy ludzie
                  > powinni się docierać, gadać o wszystkim co im nie pasuje...
                  >
                  > słów szkoda.
                  >

Było gorzej!!! I nie było takiego towarzystwa:)))
                  pozdrawiam

> gray

• jasam Re: CityRunner sie przewrócił!!! 04.04.02, 20:25
      Widziałem, jak nastawiali na szyny środkowy segment.
      Coś ten projekt nie przemyślany.
      Orkiestra, Prezydent, Telewizja ==> ciągłe problemy techniczne.

Moja propozycja:
      Za Citkiem powinni puścić techniczny wagon albo trzymać ekipy techniczne na
      krańcówkach. Gdyby techniczny był w starym stylu widać byłoby jaki ten Citek
      jest nowoczesny. Oby tylko lepiej jeździł.

A w MPK juz szykują do zwolnienia kierowców na konto większej przepustowości
      lini tramwajowej. Chyba jednak powinni przekwalifikować ich na mechaników,
      skoro ma jeździc więcej takich pojazdów.

Chciałbym nowoczesny tramwaj w Łodzi - ale żeby zrobiono to z głową i porządnie.
      pozdr.
      • geograf Re: CityRunner sie przewrócił!!! 04.04.02, 20:32
        jasam napisał(a):

> A w MPK juz szykują do zwolnienia kierowców na konto większej przepustowości
        > lini tramwajowej. Chyba jednak powinni przekwalifikować ich na mechaników,
        > skoro ma jeździc więcej takich pojazdów.
        >

Nie rozumiem. Jak zwolnienie motorniczych ma wpłynac na większa przepustowośc linii tramwajowej?? o co chodzi???
        • jasam Re: CityRunner sie przewrócił!!! 04.04.02, 22:44
          Pisałem o zwolnieniach kierowców, a nie motorniczych.
          Ponieważ na trasie Retkinia -Centrum - Widzew większą rolę ma odgrywać tramwaj,
          będzie mniej autobusów. Szykuja zmiany rozkładu na tych kierunkach. Wobec tego
          i mniej kierowców będzie potrzeba.
          Przynajmniej tak wytłumaczyli 2 dni temu mojemu znajomemu,
          któremu "zaproponowali" zwolnienie.
          pozdr.
          • geograf Re: CityRunner sie przewrócił!!! 04.04.02, 22:57
            własnie miałem się zapytac na podforum komunikacja co oni zamirzaja zrobic z autobusem linii 98- przecież to czysty bezsens...albo zmienia trasę, ale.....

Czy tylko na tej linii maja byc cięcia???
            Ktoś wie???
            • Gość: mat26 Re: CityRunner sie przewrócił!!! IP: *.interserwer.pl 05.04.02, 08:28
              Z tym autobusem 98 to już kiedyś były jaja. Po zmianie rozkładów 98 jeździło
              przez miesiąc Obywatelską i Al. Politechniki i dalejj tak jak teraz, ale
              mieszkańcy Retkinii byli niezadowoleni i spowodowali przywrócenie 98 na starą
              trasę. No i jak chcieli, tak mają - 98 dubluje sie z kilkoma tramwajami a
              bezpośredniego połączenia Retkinii z politechniką jak nie było tak nie ma :(
              • geograf Re: CityRunner sie przewrócił!!! 05.04.02, 10:13
                Więc może zamist likwidacji tej linii (a w tym stanie założe się, że w końcu ja zliwkiduja) zmienic trochę jej trasę żeby aż tak nie dublowała tramwajów?? Może Politechniki i jeszcze gdzieś indziej inaczej???
                • Gość: Ja Re: CityRunner sie przewrócił!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 19:52
                  geograf napisał(a):

> Więc może zamist likwidacji tej linii (a w tym stanie założe się, że w końcu ja
                  > zliwkiduja) zmienic trochę jej trasę żeby aż tak nie dublowała tramwajów?? Moż
                  > e Politechniki i jeszcze gdzieś indziej inaczej???
                  >

Ja bym raczej 98 skasował, a zastanowił się nad zwiększeniem częstotliwości i
                  zmianą trasy 55A. W końcu 55, 55A, 98 i 10 łączą z grubsza te same rejony. Gdy
                  skasowali 98 z politechniki sporo kombinowałem, nawet sugerowałem coś nie coś
                  UMŁ, ale wobec braku zrozumienia ze strony urzędu zrezygnowałem i już niewiele z
                  tego pamiętam. Jeśli chcecie mogę się postarać to odtworzyć.
                  • geograf Re: CityRunner sie przewrócił!!! 05.04.02, 21:42
                    to ja bym poprosił o kopię;)

a tak w ogóle to oprócz 98 należałoby cos zrobic z 95... wprawdzie obie linie sa obciażone w godzinach szczytu, ale poza nimi...konkuruja z tramwajami....
              • Gość: Ja Re: CityRunner sie przewrócił!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 19:47

> Z tym autobusem 98 to już kiedyś były jaja. Po zmianie rozkładów 98 jeździło
                > przez miesiąc Obywatelską i Al. Politechniki i dalejj tak jak teraz,
                Nie przez miesiąc tylko dwa i cztery dni (tzn do 5.03.2001)
                ale
                > mieszkańcy Retkinii byli niezadowoleni i spowodowali przywrócenie 98 na starą
                > trasę.
                W żadnym wypadku Retkini. To były chyba głównie babcie z Karolewa, którym się nie
                chciało iść 100 metrów do tramwaju oraz mieszkańcy Olechowa, którzy mają ambicję
                być jedynymi w mieście, którzy mają bezpośredni dojazd do wszystkich osiedli w
                Łodzi. Właśnie dlatego należy wreszcie zrobić tory do tego osiedla (nie określę
                go odpowiednimi epitetami, bo się ludzie poobrażają)i pokasować część tych
                autobusów (96, 98 i może coś jeszcze))
                No i jak chcieli, tak mają - 98 dubluje sie z kilkoma tramwajami a
                > bezpośredniego połączenia Retkinii z politechniką jak nie było tak nie ma :(
                Dodam jeszcze, że 15 służy na tym odcinku za puszkę sardynek przeznaczonych do
                kuracji odchudzającej (dobrze, że nie wlewają do środka oleju)
                • zamek 20 wróć! 05.04.02, 20:06
                  Gość portalu: Ja napisał(a):

> > bezpośredniego połączenia Retkinii z politechniką jak
                  nie było tak nie ma
                  > :(
                  > Dodam jeszcze, że 15 służy na tym odcinku za puszkę
                  sardynek przeznaczonych do
                  > kuracji odchudzającej (dobrze, że nie wlewają do środka
                  oleju)
                  I właśnie z tych względów należy przywrócić 20 na starej
                  trasie Retkinia - Chojny (względnie Kurczaki, Niższa lub
                  Dąbrowa).
                  • Gość: Ja Re: 20 wróć! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 21:21
                    zamek napisał(a):

> I właśnie z tych względów należy przywrócić 20 na starej
                    > trasie Retkinia - Chojny (względnie Kurczaki, Niższa lub
                    > Dąbrowa).

Jeśli się "zmieści w rozkład" to jestem jak najbardziej za. (Pod warunkiem, że
                    nie na Dąbrowę (jest już 14)
                    • geograf Re: 20 wróć! 05.04.02, 21:48
                      Nie popieram Kurczaków, popieram Niższa....
                      • Gość: Ja Re: 20 wróć! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 21:52
                        geograf napisał(a):

> Nie popieram Kurczaków, popieram Niższa....

Ja bym raczej był za Kurczakami. Na Niższą nie tak daleko od 69 albo 14, a na
                        Kurczaki tylko z przesiadką i jak by nie jechać nieciekawą.
                        • geograf Re: 20 wróć! 05.04.02, 22:06
                          po pierwsze- Rzgowska by sie zapchała- wiesz ile świateł musi czasami minac żeby tramwaj do przystanku w stronę Chojen podjechał>??? nawet około 3 zmiany świateł..... a to dużo... a przy trzeciej lini...
                          No chyba, że pojechałaby Pabianicka, Paderewskiego.....
                          • Gość: Ja Re: 20 wróć! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 22:44
                            geograf napisał(a):

> po pierwsze- Rzgowska by sie zapchała- wiesz ile świateł musi czasami minac żeb
                            > y tramwaj do przystanku w stronę Chojen podjechał>??? nawet około 3 zmiany ś
                            > wiateł..... a to dużo... a przy trzeciej lini...
                            > No chyba, że pojechałaby Pabianicka, Paderewskiego.....

Zakładałem, że jechałaby Kopernika, Politechniki, Paderewskiego, Rzgowską. W
                            końcu tam ludzie narzekali, że tylko jeden tramwaj. No tak, rzeczywiście. Stara
                            trasa wiodła Czerwoną, Piotrkowską i Rzgowską. Prawdę mówiąc im więcej o tym
                            piszę tym bardziej wątpię w sens tej lini. Była fajna, ale... Może jednak lepiej
                            pokombinować z autobusami?
                            • geograf Re: 20 wróć! 05.04.02, 22:53
                              hm... jak z autobusami?? Autobusy na Rzgowskiej??
                              po Paderewskiego odpada- za bardzo pokrywałaby sie z 15....
                              20 na Kurczaki nie potrzeba, w końcu już mamy 15.....
                • geograf Re: CityRunner sie przewrócił!!! 05.04.02, 21:47
                  Gość portalu: Ja napisał(a):

To były chyba głównie babcie z Karolewa, którym się n
                  > ie
                  > chciało iść 100 metrów do tramwaju oraz mieszkańcy Olechowa, którzy mają ambicj
                  > ę
                  > być jedynymi w mieście, którzy mają bezpośredni dojazd do wszystkich osiedli w
                  > Łodzi. Właśnie dlatego należy wreszcie zrobić tory do tego osiedla (nie określę
                  >
                  > go odpowiednimi epitetami, bo się ludzie poobrażają)i pokasować część tych
                  > autobusów (96, 98 i może coś jeszcze))
                  >

dlaczego chcesz skasowac 96??? Przecież to jedna z najbardziej obciażonych linii w mieście.... I nie dubluje się tak bardzo z mała ilościa linii tramwajowych, jak np. 98, 95......
                  • Gość: Ja Re: CityRunner sie przewrócił!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 21:55
                    geograf napisał(a):

>
                    >
                    > dlaczego chcesz skasowac 96??? Przecież to jedna z najbardziej obciażonych lini
                    > i w mieście.... I nie dubluje się tak bardzo z mała ilościa linii tramwajowych,
                    > jak np. 98, 95......

No nie wiem. Za likwidacją 95 też jestem. A 96, jak będą tory na Janów, będzie
                    miała podobny kierunek, co 9, choociaż fakt, że inny przebieg. Załóżmy, że będzie
                    trzeba zastanowić się nad częstotliwością i trasą tej lini. (jeśli dożyjemy tych
                    torów na Olechowie).
                    • geograf Re: CityRunner sie przewrócił!!! 05.04.02, 22:09
                      Bardziej z 9 pokrywa się 85 niż 96...
                      w końcu 96 to Olechów, Zarzew, Śmigłego, Jaracza, Lutomierska.....
                      Jakoś 9 na tej trasie zbyt dużo nie widzę.....
                      • Gość: Ja Re: CityRunner sie przewrócił!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 22:40
                        geograf napisał(a):

> Bardziej z 9 pokrywa się 85 niż 96...
                        > w końcu 96 to Olechów, Zarzew, Śmigłego, Jaracza, Lutomierska.....
                        > Jakoś 9 na tej trasie zbyt dużo nie widzę.....

No ale też Plac Dąbrowskiego, Kopcińskiego i mniej więcej ten sam rejon Pietryny.
                        Masz rację to mniej więcej tak jak z 12 i 86, a przecież obie linie są na maxa
                        zapchane. Poddaję się. Zresztą nie ma co roztaczać futurystycznych wizji.
      • Gość: gray Re: CityRunner sie przewrócił!!! IP: *.toya.net.pl 05.04.02, 12:03
        jasam napisał(a):

> Widziałem, jak nastawiali na szyny środkowy segment.
        > Coś ten projekt nie przemyślany.
        > Orkiestra, Prezydent, Telewizja ==> ciągłe problemy techniczne.
        >
        > Moja propozycja:
        > Za Citkiem powinni puścić techniczny wagon albo trzymać ekipy techniczne na
        > krańcówkach. Gdyby techniczny był w starym stylu widać byłoby jaki ten Citek
        > jest nowoczesny. Oby tylko lepiej jeździł.
        >
        > A w MPK juz szykują do zwolnienia kierowców na konto większej przepustowości
        > lini tramwajowej. Chyba jednak powinni przekwalifikować ich na mechaników,
        > skoro ma jeździc więcej takich pojazdów.
        >
        > Chciałbym nowoczesny tramwaj w Łodzi - ale żeby zrobiono to z głową i porządnie
        > .
        > pozdr.

a ja bym wolał żeby za te pieniądze zbudowali przystanki, wyprostowali szyny
        (skrzyżowanie legionów-zachodnia i wiele innych) a może by starczyło na
        wyrównanie i asfalt na początku kilińskiego i załatanie dziur na pomorskiej itp
        itd...

nie wiem dlaczego nie budziłem sie dotąd w środku nocy z krzykiem: "dajcie łodzi
        nowy tramwaj!!!" - jakoś mi on nie był tak bardzo potrzebny. poza tym musiałbym
        na prawdę sporo sie natrudzić żeby znaleść dla linii nr 10 jakieś zastosowanie no
        ale trudno - dużo ludzi mieszka na widzewie i retkini niech im będzie.

mamy nowy fajny tramwaj i ogólnie ludziom żyje się dostatniej.

gray
        • geograf Re: CityRunner sie przewrócił!!! 05.04.02, 15:57

> a ja bym wolał żeby za te pieniądze zbudowali przystanki, wyprostowali szyny
          > (skrzyżowanie legionów-zachodnia i wiele innych) a może by starczyło na
          > wyrównanie i asfalt na początku kilińskiego i załatanie dziur na pomorskiej itp
          >
          > itd...

A ja sadzę, że to sa całkowicie osobne fundusze... MPK ma swoje pieniadze, a Wydział Dróg UMŁ też ma swoje pieniadze.... Więc raczej nie przeznaczysz tych funduszy na remont skrzyżowania....

>
          > ale trudno - dużo ludzi mieszka na widzewie i retkini niech im będzie.
          >
          > mamy nowy fajny tramwaj i ogólnie ludziom żyje się dostatniej.
          >

Czy tak samo reagowałeś jak wymieniano stare Ikarusy na pierwsze autobusy niskopodłowoge (wiem, o wiele niższe koszty, ale ich nie zakupiono w ilości 15 sztuk, tylko większej (właśnie- w jakiej ilości zakupiono pierwsze niskopodłogowe autobusy????) ??? Przecież Ikarusy tęz były dobre ;) A na siłe i tam zmieści się sporo ludzi....:)))))))))

• Gość: Ja Re: CityRunner sie przewrócił!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 19:37
            geograf napisał(a):

> Czy tak samo reagowałeś jak wymieniano stare Ikarusy na pierwsze autobusy nisko
            > podłowoge (wiem, o wiele niższe koszty, ale ich nie zakupiono w ilości 15 sztuk
            > , tylko większej (właśnie- w jakiej ilości zakupiono pierwsze niskopodłogowe au
            > tobusy????) ???
            W roku 1994 przyjechało do Łodzi 20 niskopodłogowych Mercedesów (1451-1470), z
            tym, że przyjeżdżały partiami po 5 (ewentualnie po 10). Z przewożeniem
            kogokolwiek szopki były maksymalne, bo były to krótkie wozy, z dwojgiem drzwi, a
            kursowały początkowo na liniach 95,96,97,98. Od 2000 roku już ich nie ma -
            zostały sprzedane i na ich miejsce pozyskano 20 Merców Citaro.

• geograf Re: CityRunner sie przewrócił!!! 05.04.02, 21:48
              jeju.,.. co tam się działo......
          • gray Re: CityRunner sie przewrócił!!! 07.04.02, 11:32
            geograf napisał(a):

> Gość portalu: gray napisał(a):
            >
            > > a ja bym wolał żeby za te pieniądze zbudowali przystanki, wyprostowali szy
            > ny
            > > (skrzyżowanie legionów-zachodnia i wiele innych) a może by starczyło na
            > > wyrównanie i asfalt na początku kilińskiego i załatanie dziur na pomorskie
            > j itp
            > >
            > > itd...
            >
            > A ja sadzę, że to sa całkowicie osobne fundusze... MPK ma swoje pieniadze, a Wy
            > dział Dróg UMŁ też ma swoje pieniadze.... Więc raczej nie przeznaczysz tych fun
            > duszy na remont skrzyżowania....

a kto rozdziela te pieniądze na początku roku (podobno) według potrzeb i
            planowanych inwestycji ?

>
            >
            > >
            > > ale trudno - dużo ludzi mieszka na widzewie i retkini niech im będzie.
            > >
            > > mamy nowy fajny tramwaj i ogólnie ludziom żyje się dostatniej.
            > >
            >
            > Czy tak samo reagowałeś jak wymieniano stare Ikarusy na pierwsze autobusy nisko
            > podłowoge (wiem, o wiele niższe koszty, ale ich nie zakupiono w ilości 15 sztuk
            > , tylko większej (właśnie- w jakiej ilości zakupiono pierwsze niskopodłogowe au
            > tobusy????) ??? Przecież Ikarusy tęz były dobre ;) A na siłe i tam zmieści się
            > sporo ludzi....:)))))))))
            >
            hmm, w tamtych czasach byłem troche mniejszy i cieszyłem się z czegokolwiek. poza
            tym niskopodłogowce było bardziej widać. kupili ich więcej, mogły jeździć każdą
            trasą... jakoś lepiej to wyglądało, a może tylko mi się wydawało, a może teraz mi
            się wydaje...

gray

• geograf Re: CityRunner sie przewrócił!!! 07.04.02, 14:45
              gray napisał(a):

> a kto rozdziela te pieniądze na początku roku (podobno) według potrzeb i
              > planowanych inwestycji ?

Nie wiem.. Mam takie wrażenie że tylko częśc kasy MPK dostaje od UMŁ.... Ale ja się nie znam.....

> hmm, w tamtych czasach byłem troche mniejszy i cieszyłem się z czegokolwiek. po
              > za
              > tym niskopodłogowce było bardziej widać. kupili ich więcej, mogły jeździć każdą
              >
              > trasą... jakoś lepiej to wyglądało, a może tylko mi się wydawało, a może teraz
              > mi
              > się wydaje...
              >

poczekajmy jak na 10-tce będa jeździły tylko Citki... będzie je widac, że hej!!:)))

• Gość: Ja Re: CityRunner sie przewrócił!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 19:41

> poza tym musiałbym
          > na prawdę sporo sie natrudzić żeby znaleść dla linii nr 10 jakieś zastosowanie
          Ja jakoś nie mam z tym problemów, więc podpowiem. Linia 10, podobnie jak
          pozostałe służy do przewożenia mieszkańców (jak słusznie zauważyłeś głównie z
          Retkini i Widzewa, których po doliczeniu jescze ludzi mieszkających wzdłuż trasy
          będzie między 100 a 200 tysięcy.)
    • michal.ch Re: CityRunner sie przewrócił!!! 05.04.02, 08:16
      A myślicie, że jak do Łodzi przyjechały w latach '70 pierwsze przeguby, to się
      one nie wykolejały? Coście się tak przyczepili do tego wagonu (mowa tu o
      przeciwnikach Citka podjudzanych przez prawicę...)?!

A gdyby wykolejenie spowodowane było czymś, co leżało w żlobku szyny, to co
      byście powiedzieli mądrale? Przecież nie znaleziono uszkodzeń ani podwozia ani
      torów, a zakręt na pętli był katowany wiele razy i nic się złego nie zdarzyło.
      Jeżeli wykolejenie spowodowane było np. przez kamień, to nadal jest to wina
      Cityrunnera? A może jakiś palant specjalnie coś tam wsadził, żeby
      skompromitować MPK?

Zanim zaczniecie krytykować, panowie krytycy, zastanówcie się.

Pozdrowienia dla obrońców niesłusznie oskarżonego. :)
      • Gość: gray Re: CityRunner sie przewrócił!!! IP: *.toya.net.pl 05.04.02, 11:54
        michal.ch napisał(a):

> A myślicie, że jak do Łodzi przyjechały w latach '70 pierwsze przeguby, to się
        > one nie wykolejały? Coście się tak przyczepili do tego wagonu (mowa tu o
        > przeciwnikach Citka podjudzanych przez prawicę...)?!
        >
        > A gdyby wykolejenie spowodowane było czymś, co leżało w żlobku szyny, to co
        > byście powiedzieli mądrale? Przecież nie znaleziono uszkodzeń ani podwozia ani
        > torów, a zakręt na pętli był katowany wiele razy i nic się złego nie zdarzyło.
        > Jeżeli wykolejenie spowodowane było np. przez kamień, to nadal jest to wina
        > Cityrunnera? A może jakiś palant specjalnie coś tam wsadził, żeby
        > skompromitować MPK?
        >
        > Zanim zaczniecie krytykować, panowie krytycy, zastanówcie się.
        >
        > Pozdrowienia dla obrońców niesłusznie oskarżonego. :)

jak wyczytałem jest to wina "kamienia" (może to jakiś z ośmiornicy albo coś...)
        ale ja uważam, że "kamień" został wrobiony przez kogoś innego (może
        przez "patyka" :P)

pozdrowienia dla wszystkich kochających inaczej czyli tramwajofili :P

gray
        • geograf Re: CityRunner sie przewrócił!!! 05.04.02, 15:59

>
          > pozdrowienia dla wszystkich kochających inaczej czyli tramwajofili :P
          >

???????????

szczerze mówiac nawet mnie to rozbawiło:))))

• gray Re: CityRunner sie przewrócił!!! 07.04.02, 11:22
            geograf napisał(a):

> Gość portalu: gray napisał(a):
            >
            > >
            > > pozdrowienia dla wszystkich kochających inaczej czyli tramwajofili :P
            > >
            >
            > ???????????
            >
            > szczerze mówiac nawet mnie to rozbawiło:))))
            >

wiesz, bo to jest zabawne :) zastanawiam się czy daaawo temu, kiedy wprowadzili
            te przegubowe katastrofy z jedną lampką, jeżdżące teraz do zgierza, ozorkowa i
            konstantynowa, ludzie też tak sie zachwycali. czy były dyskusje na ich temat, czy
            byli zwolennicy i przeciwnicy, czy jak pierwszy raz taki się wykoleił rozgorzała
            debata czy tramwaj dobry czy tramwaj zły...

pamięta to ktoś ?

tu naprawdę nie dzieje się nic nowego - wszystko już było. płaczecie nad rozlaną
            zupą - już kupiliśmy ten tramwaj.

gray
    • bibus Re: CityRunner sie przewrócił!!! 05.04.02, 11:05
      Po pierwsze to nie przewócił się tylko wykoleił.
      A po drugie to każdy tamwaj może się wykoleić,naturalna spawa.
      Podrowienia.
      • ob.serwator Re: CityRunner sie przewrócił!!! 05.04.02, 11:38
        bibus napisał(a):

> (..) każdy tramwaj może się wykoleić, naturalna spawa. (...)

No czasem ludzie też sie wykolejają
        :-)

• kropka. Re: CityRunner sie przewrócił!!! 05.04.02, 16:04
          ob.serwator napisał(a):

> No czasem ludzie też sie wykolejają
          > :-)

I to częściej niż tramwaje. I nikt z tego powodu nie zrywa umów z producentami :-)
          • michal.ch Re: CityRunner sie przewrócił!!! 05.04.02, 20:12
            Takiej umowy nie da się zerwać. A i sam producent reklamacji nie uwzględnia. :)
            • Gość: yoony Re: CityRunner sie przewrócił!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 15:32
              boze jaki temat
              tramwaje wypadaja z szyn co jakis czas i juz
              z roznych przyczyn i nie ma powodu by robic z tego problem czy sensacje
              • geograf Re: CityRunner sie przewrócił!!! 07.04.02, 16:13
                widzisz... Bartuch po prostu nie wiedział jak mnie pozdrowic i... no i masz babo placek :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka