IP: 217.153.198.* 13.09.04, 13:48
podczas ostatnich dwoch lat w tramwajach i autobusach rozlepiane są wlepki
głównie klubowe ale nie tylko. Sądzicie czy jest dobry pomysł czy może tylko
coś lepszego niż napisy czy może w ogóle niedopuszczalne. W Krakowie
miejscowa prasa uznała to za pomysł doskonały między fanami Cracovii, Hutnika
i Wisły, także w komunikacji, powstała całkiem ciekawa i kulturalna
rywalizacja. Jestem tego samego zdania, że wlepki w tramwajch wyglądają
przyzwoicie i są lepsze niż bazgranie markerem
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał M. Re: wlepki IP: *.lodz.msk.pl / 217.97.160.* 13.09.04, 14:01
      Wlepki są ładniejsze niz mazanie po ścianach tramwaju, ale niby dlaczego mamy
      je tolerować? Czy tramwaj to miejsce do klubowych rywalizacji?

6 listopada będą derby Łodzi, Widzew zagra z ŁKS'em. To będzie NA BOISKU.
      Boiska są do rozgrywania meczy piłkarskich, trybuny są to, żeby z nich
      dopingować zawodników. A tramwaje są do tego, żeby przewozić ludzi.

Tramwajowym wlepkożercom mówimy NIE! ;-)
      • Gość: Michał M. Dodatek IP: *.lodz.msk.pl / 217.97.160.* 13.09.04, 14:06
        Chciałem jeszcze dodać, że dokładnie to samo, co o piłkarskich wlepkowiczach,
        mogę powiedzieć o panach i paniach ze ZDiT (lub MPK), którzy godzą sie na
        nalepianie reklam na szybach środków komunikacji miejskiej. Nalepcie je sobie
        na szybach swoich gabinetów, będzie Was chronić od Słońca. A od tramwajów się
        odczepcie!
        • zamek Re: Dodatek 13.09.04, 14:27
          Gość portalu: Michał M. napisał(a):

> A od tramwajów się odczepcie!
          Chyba "odlepcie"?...
      • Gość: paweł Re: wlepki IP: 217.153.198.* 13.09.04, 14:07
        1)wlepy znacznie ograniczyly mazanie.
        2)powiedzenie lepsze zlo (o ile w ogole zlo)
        3)co z np. Obywatelem czy przed wyborami kandytatami na poslow radnych itd. tez
        rozwieszaja czesto swoje tzw nalepki w tramwajach ludzie którzy potencjalnie
        mają potem tworzyć prawo, a więc..
        • Gość: Michał M. Re: wlepki IP: *.lodz.msk.pl / 217.97.160.* 13.09.04, 14:27
          Kandydat do Parlamentu Europejskiego z listy PO, pozycja 5, Michał Ryszkiewicz
          oblepił (kazał oblepić, zgodził się na oblepianie) bloki na Teofilowie. W
          naszej klatce schodowej mieliśmy właśnie nowiutkie drzwi... teraz są
          porysowane, bo uszkodziły się przy próbie usunięcia jego wlepek. W innych
          blokach wciąż jeszcze je widać.

Gdy napisałem do niego maila, że nie życzymy sobie syfu, odpowiedział że w
          polityce ważne jest aby na siebie zwrócić uwagę, że takie wlepki właśnie
          spowodowały zwrócenie uwagi i dyskusję, czego ja jestem najlepszym przykładem.

No comments.
        • Gość: Ja Re: wlepki IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.04, 18:25
          Gość portalu: paweł napisał(a):

> 1)wlepy znacznie ograniczyly mazanie.
          Taa. Po prostu już nie było po czym mazać:-(
          > 2)powiedzenie lepsze zlo (o ile w ogole zlo)
          tramwaj, to tramwaj, nie boisko.koniec kwestii
          > 3)co z np. Obywatelem czy przed wyborami kandytatami na poslow radnych itd.
          tez
          >
          > rozwieszaja czesto swoje tzw nalepki w tramwajach ludzie którzy potencjalnie
          > mają potem tworzyć prawo, a więc..
          To nie jest żaden powód. Zachowujesz się jak dzieciak w 2 klasie, który mówi "a
          to on zaczął"
    • zamek Ogłaszam konkurs literacki! 13.09.04, 14:02
      Przedmiotem konkursu jest rozprawka na temat "Co jest najbardziej przyzwoitym
      spoosobem robienia syfu w komunikacji?" Pierwsza nagroda: miesięczny abonament
      na niemycie rąk w hipermarketach "Hypernova" oraz pies z chroniczną biegunką.
      • pawel-strzalka Re: Ogłaszam konkurs literacki! 13.09.04, 14:17
        najbardziej przyzwoite jest załatwianie się w tylnej części wagonu, przecież
        człowiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce! ot co!
        • Gość: jarek-antykanarek Re: Ogłaszam konkurs literacki! IP: *.toya.net.pl 28.09.04, 22:51
          fantastyczny pomysł!:)
      • Gość: Michał M. Moja praca IP: *.lodz.msk.pl / 217.97.160.* 13.09.04, 14:22
        Zanim zgłoszę swoją kandydaturę najlepszego sposobu robienia syfu, chciałbym
        cofnąć się w przeszłość o kilkanaście lat.

Gdy byłem małym chłopcem, miałem chwalebny zwyczaj zostawiania papierków po
        cukierkach na krześle, na stole, pod stołem i za tapczanem. Moi tyranizujący
        mnie rodzice długo próbowali bezskutecznie mnie tego oduczyć... W końcu jednak
        znaleźli sposób.

Gdy w stołowym pokoju papierków było juz bardzo dużo, ojciec wezwał mnie, kazał
        wziąć papierek i odnieść do kosza na śmieci... odległego o około 300 metrów.
        Kosz było widać z okna, rodziciel sprawdzał czy nie oszukuję. Zaniosłem,
        wrzuciłem, powróciłem.... Powróciłem, aby z następnym papierkiem po raz kolejny
        powędrować do wspomnianego śmietnika.

Przy czwartym kursie w mojej młodej duszy zaczął budzić się bunt przeciw
        takiemu upokorzeniu, bunt przeciwko władzy rodzicielskiej, przeciwko
        tyranizowaniu przez nich dzieci. W niezdolnym do rozpoczęcia walki młodym
        człowieku rodził się chęć powiedzenia: "DOŚĆ!"

Pomny tych niemiłych wspomnień, tych przemierzonych na oczach milionów
        mieszkańców łódzkiego Widzewa kilometrów, chciałem zaproponować akcję rzucania
        niedopałków na chodniki przystankowe. Uważam, że jest to najwspanialszy,
        najwznioślejszy, najgenialnieszy sposób robienia syfu w komunikacji miejskiej i
        jej okolicy.

Widok przystanku tramawajowego usłanego niedopałkami jest wspaniały. Widok
        człowieka rzucającego go na chodnik i wydmuchującego dym w autobusie - bardzo
        budujący. I to niezależnie od płci, wieku, narodowości, rasy, wyznania i
        politycznych poglądów pasażera. Czyż nie w ten sposób uczyć się powinno
        tolerancji, życia we wspólnej Polsce, Europie, w globalnej wiosce?

Gdy patrzę na sterty resztek papierosów, walające się na przystankach
        niedopałki, wracam myślą do przeszłości. I bardzo się wtedy cieszę, że moja
        idea rzucania śmieci byle gdzie, niczym Feniks z popiołów, odrodziła się.
        Ciesze się, że spełniły się moje dziecięce marzenia.

Niech żyją niedopałki na przystankach!

------

To raczej manifest polityczny niż rozprawka, wiem. Ale skończyłem podstawówkę
        (4 z polskiego) i liceum (3 z pisemnej matury) do końca nie wiedząc jakie
        warunki powinna spełniac ta forma wypowiedzi :-)
    • Gość: STUDI Popierac wandalizm? Nie IP: *.prokom.pl 14.09.04, 13:49
      Ciekaw jestem czy Twoje mieszkanie albo Twopje auko jest wylepione wlepkami?
      Chyba nie. Wiec po prostu trzeba lapy obcinac debilom niszczacym wszelkie mienie.
      • Gość: PAWEŁ Re: Popierac wandalizm? Nie IP: 217.153.198.* 15.09.04, 13:58
        nie mam domu oblejonego. auta nie posiadam. Pewnie ze nie popieram pisze tylko
        czy nie jest to lepsze zlo
      • Gość: paweł Re: Popierac wandalizm? Nie IP: 217.153.198.* 15.09.04, 14:00
        Studi a co sądzisz o reakcji krakowskich mediów???
        • Gość: STUDI Re: Popierac wandalizm? Nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 16:37
          Odstrzelic tych co popieraja dewastacje mienia.
          Media to pasozyty ktore musza znalezc jakis temat by zarabiac kase ot tyle.
          Zapytam czy panowie z tych mediow wpuszczaja wandali do swoich mieszkan by im
          je obkleili wlepkami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka