Dodaj do ulubionych

Rzgowska - Bankowa

15.09.04, 14:44
Dziś zauważyłem że na zachodniej nitce ul. Rzgowskiej przy Bankowej
postawione są dwa sygnalizatory i rzowieszony przewód od tych sygnalizatorów
do skrzyżowania Rzgowska/Paderewskiego. Czy ktoś wie po co to jest ??? Czy
będzie jakiś remont Rzgowskiej w okolicach mostu ???
Obserwuj wątek
    • geograf Re: Rzgowska - Bankowa 15.09.04, 20:56
      Najpewniej bedzie to kolejna sygnalizacja dla pieszych. Chociaż montowanie jej tylko po jednej stronie jest dziwne....
      Nie jestem temu przeciwny,ale OBY drogowqcy tym razem spisali się na medal i odpowiednio ustawili te światła.
      100 metrów (a może mniej?) wcześniej jest ważne i ruchliwe skrzyżowanie. Jeśli zdaży się czerwone przy Bankowej,a zielone dla skręcających z Brtoniewskiego w Rzgowską-to skrzyżowanie się ZAPCHA.
      • camelot Re: Rzgowska - Bankowa 16.09.04, 13:30
        Ja proponuje sygnalizatory na kżdym skrzyżowaniu w Łodzi. Będzie cholernie
        bezpiecznie, samochody będą jeździć wolno lub częściej stać w korkach.
        • ventlan Re: Rzgowska - Bankowa 16.09.04, 15:42
          camelot napisał:

> Ja proponuje sygnalizatory na kżdym skrzyżowaniu w Łodzi. Będzie cholernie
          > bezpiecznie, samochody będą jeździć wolno lub częściej stać w korkach.

Dlaczego tylko na krzyzowaniach?? Pomiedzy tez postawic, zeby sie przez
          przypadek nie rozpedzac za bardzo, i obowiazkowo z czerwona fala. ;)
        • Gość: STUDI A piesi obowiazkowo maja fruwac IP: *.prokom.pl 16.09.04, 16:08
          No bedzie taki przechodzil przez jezdnie....i przeszkadzal.
          • camelot Re: A piesi obowiazkowo maja fruwac 17.09.04, 09:16
            Co do Rzgowskiej - Bankowej okazuje się że planują chyba jakieś rozkopy na
            Rzgowskiej na jezdni od strony Chojen. I dlatego ma być objazd ze Rzgowskiej w
            lewo w Bankową idalej Bankową, Śląską, Kilińskiego do Broniewskiego. I dlatego
            aby samochody mogły skręcić w lewo zainstalowano sygnalizatory blokujące ruchu
            od strony miasta. Już wyobrażam sobie ten cyrk w tym rejonie!!!!! Ale podobno
            tylko od 18 do 23 września.
    • geograf Jak się okazało.. 17.09.04, 16:46
      sygnalizatory postawiono z powodu przebudowy wschodniej jezdni:
      lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/402391.html
      Co prawda niew iem czemu znowu tą część wymieniają (pamiętam,że jakieś 3-4 (5?) lat temu prowadzono prace na tym samym odcinku), podczas gdy np. odcinek pod wiaduktem błaga o jakąkolwiek interwencję..no ale cóż.

Pomysł z sygnalizatorami dobry,bo przy okazji wspomnianego przeze mnie ostatniego remontu, skręt w lewo,aby wjechać na trasę objazdu był BARDZO utrudniony i czasochłonny. Również dla tramwajów.

(Czymś pięknym będzie w poniedziałek rano popędzić tramwajem wzdłuż sznuru samochodów:>)
    • geograf już po. 20.09.04, 09:10
      Tempo prac było na tyle wielkie (pracowali również w nocy), że 2 dni przed terminem odcinek został oddany do eksploatacji (o dziwo: bez święceń, przecinania wstęg i tego typu spraw).
      Niestety nie widziałem, czy autobusy pomimo wiszących "czerwonych" rozkładów jeżdżą normalnymi,czy zmienionymi trasami (na stronie www brak informacji,ale przy Bankowej stał wóz MPK/Inżyniera miasta).

Dobrze,że się wyrobili. Miejmy nadzieję,że za 4 lata nie dowiemy się o kolejnym remoncie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka