dorian767 16.11.15, 08:58 Poszukuję dobrego komisu samochodowego w Łodzi i okolicy. Zależy mi na niemickich markach, bo do nich mam najwieksze zaufanie. Kotś może coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TomiS Re: Komis samochodowy IP: *.centertel.pl 19.10.22, 23:32 Uwaga na sprzedawcę z OTOMOTO(kiedyś VOLVOS, VOLVIS): dziś Volcars sp. z o.o. 95-082 Chechło Pierwsze ul. Pabianicka 2 NIP: 951 236 74 58 podaje w ogłoszeniu znacznie lepsze parametry niż samochód ma w rzeczywistości. Na szczęście przed zakupem powołałem rzeczoznawcę, który to zauważył. W moim przypadku podane było, że jest napęd 4x4 a w rzeczywistości było na przednią oś, oraz moc silnika podana 235 KM a w rzeczywistości było 190 KM. Lakier miał być oryginalny a okazało się, że kilka elementów była przemalowywana. Po przyjeździe okazało się, że samochód miał o 30 000 km większy przebieg niż w ogłoszeniu. Zmarnowałem tylko czas (miałem do przejechania 600 km w obie strony) i pieniądze na powołanie rzeczoznawcy. Sprawę zgłoszę na prokuraturę bo sprzedawca wyłudził ode mnie opłatę rezerwacyjną. Właściciel chyba musi co chwilę zmieniać nazwę firmy bo zła opinia go ściga. Oczywiście brak reakcji OTOMOTO - nie zależy im na tym żeby ostrzec innych szukających samochodu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzozaxp Re: Komis samochodowy IP: *.centertel.pl 03.04.23, 20:14 Panie Tomku? czy mogę prosić o kontakt, zostałem oszukana w ten sam sposób przez tego sprzedawcę - może lepszy będzie pozew zbiorowy? Ewentualnie może nam Pan coś poradzi w sprawie. Proszę o maila mariuszbrzozowski90@gmail.com i jakoś się złapiemy poza forum Odpowiedz Link Zgłoś