Dodaj do ulubionych

Testy mercedesa conecto

IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.09.04, 19:15
Mam nadzieję, że MPK kupując nowy tabor po pierwsze nie kupi następnych
autobusów dwunastometrowych lecz przegoby, które zastąpią coraz bardziej
rzęchowate Ikarusy. A po drugie dlaczego MPK bierze pod uwagę zakup autobusów
średniopodłogowych? Dlaczego mamy się cofać pod względem klasy nowego taboru?
Obserwuj wątek
    • teufel Re: Testy mercedesa conecto 21.09.04, 19:19
      NIE dla tego autobusu!!
    • Gość: J.S. Re: Testy mercedesa conecto IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 21.09.04, 19:24
      "Nowego mercedesa nie pokochają też łodzianie, do których podczas jazdy
      zadzwoni telefon komórkowy. W conecto na kabinie kierowcy przyklejono piktogram
      z przekreśloną komórką. - Od telefonów wariuje komputer i kasowniki - mówi
      Uznański."

Pozwole sobie zacytowac:

"A to dobre! Dowcip przedni! -
      Pan autobus az w szwach pekal."

Wynocha mi z tym badziewiem z mojego miasta :>
      • Gość: J.S. Jeszcze odnosnie komorek IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 21.09.04, 19:35
        "W conecto na kabinie kierowcy przyklejono piktogram z przekreśloną komórką."

Co to oznacza? Wsiadajac do autobusu mam wylaczyc telefon? Ktos tu chyba urwal
        sie z czegos albo na cos upadl, a w zasadzie to oba naraz. Czekaj no, Moby
        Dick, niech no cie dorwe, to juz ja cie wytestuje... Moja ksiazka telefoniczna
        to tylko 200 pozycji... :>
        • teufel Re: Jeszcze odnosnie komorek 21.09.04, 20:47
          Jakby jedna komórecka było za mało to pomoge:D
          • teufel Re: Jeszcze odnosnie komorek 21.09.04, 20:48
            "Zadzwoń do mnie, zadzoń szybko" (MTV Robal)
          • Gość: STUDI Re: Jeszcze odnosnie komorek IP: *.pl 24.09.04, 14:18
            Eee, to postaram sie o starodawna Motorole 3280. Wersja z 8 watowym
            nadajniczkiem. A co tam ze padnie szybko akumulator, podlacze drugi :) ale w
            tkaiej sytuacji to chyba zablokuje cala eelektornike w autobusie :)))))

Te bzdury pokazuja jakie buble kupowane sa jako elektorniczne gadzety. Sorry,
            ale od dawna sa znane metody zabezpieczniami sie przed silnymi zakloceniami.
            Ale jak widac preferowane spoelczki co musza miec dochod nie potrafia
            zaprojektowac czegos porzadnie.

No coz, z drugiej zas strony nasz "eter" jest strasznie zasmiecony. Wlaczcie
            radio na srednich falach. Brzeczy co?. W Niemczech brak zaklocen. Stecje sa
            czysto odbierane.. W Polce jak widac mozna zasmiewcac do woli falami
            elektromangetycznymi i to bezkarnie.

A generalnie to po prostu zenda. Wspanialy bubel montuje MPK Lodz.
            Przypomen wpadke z nowoczesnytm sterowaniem siwatel przez tramaja. Ten
            nowoczesny system pozwalal na wjazd na jeden wspolny tor dwoch tramwajo z
            bobydwu jego koncow.

A niektorzy jeszcze chca wiecej gadzetow. Super.....

• barracuda7110 Re: Jeszcze odnosnie komorek 24.09.04, 16:09
              Jeżeli trzymasz komórkę w odległości większej niż 20 cm to w danym sprzęcie
              elektronicznym nie powinno być zakłóceń. Czyli albo elektronika w tym autobusie
              to badziew albo gość opowiada bajki. Swoją drogą chciałbym zobaczyć elektronikę
              w tym autobusie po przejaniu pod trakcją tramwajową lub obok
              transformatorowni... I co jest najciekawsze telefon obok autobusu już nie szkodzi...

ps tą motorolą to zjarasz wszystkie bajerki na wylot będąc w tym autobusie ;).
        • Gość: Michał M. "System GPS w Łodzi nie jest jeszcze rozwinięty" IP: *.lodz.msk.pl / 217.97.160.* 21.09.04, 21:33
          Uznaję, że pan Uznański nie wie co mówi. Póki co, przepisy zakazują rozmowy
          przez telefon w czasie tylko i wyłącznie kierowcy i tylko jego ten piktogram
          dotyczy. Mam nadzieję, że kierowca Uznański wie do czego służą inne urządzenia
          w autobusie :-)

Kilka miesięcy temu MPK zrobiło sobie obciach informując, że urządzenia do
          sprzedaży biletów źle działają bo system GPS nie jest jeszcze w Łodzi
          rozwinięty. Teraz zaczyna się opowiadanie głupot o zakłócaniu pracy kasowników
          przez komórki. Jeśli by tak było rzeczywiście, znaczyłoby że któreś z urządzeń
          nie spełnia pewnych norm dotyczących fal elektromagnetycznych. I na pewno nie
          byłaby to komórka.
          • geograf Re: "System GPS w Łodzi nie jest jeszcze rozwinię 21.09.04, 22:19
            w ramach informacji chciałem napisać,że owe piktogramy pojawiły się jakiś czas temu w Warszawie i było związane z tym niezłe poruszenie...

oczywiście sam piktogram jest bzdurą,a jeśli urządzenia naprawde wariują,to oznacza, że naprawde NIE WARTO kupować przestarzałego i wadliwego wozu.
            A co,jeśli obok autobusu stanie samochód z człowiekiem rozmawiającym przez komórkę?!
            • Gość: Michał M. Re: "System GPS w Łodzi nie jest jeszcze rozwinię IP: *.lodz.msk.pl / 217.97.160.* 21.09.04, 22:25
              Jeśli chodzi o piktogramy, to w tramwajach widuje się wlepki: "Kibice Widzewa
              jeżdżą za darmo", ale nie oznaczają one, że tak jest naprawdę ;-) I
              przekreślona komórka ma takie samo znaczenie.

A efekt może być taki, że gapowicze będą się tłumaczyć: "nie skasowałem biletu
              bo tamten pan rozmawiał przez telefon!"
      • barracuda7110 Re: Testy mercedesa conecto 21.09.04, 20:40
        W związku z tym radzę ludziom w mpk puszczanie tego autobusu na linie wiodące z
        dala od trakcji tramwajowej, transformatorowni itp, bo inaczej delikatną
        elektronikę ch**j strzeli.

Panie Uznański albo pan się przekfalifikuje na opowiadacza niestworzonych
        historii albo zastanowi się chwilę. Skoro telefon komórkowy zakłóca pracę
        elektroniki w pojeździe to trzeba się zastanowić nad wymianą pojazdu, bo jest do
        dupy!!!

Ps telefon kom. teoretycznie może wytworzyć pole elektromagnet o natężeniu 2W
        (Watów)...
        • barracuda7110 Re: Testy mercedesa conecto(ps) 21.09.04, 20:42
          Mam nadzieję, że od pary zawartej w wydychanym powietrzu nie będzie rdzewieć blacha.
          • Gość: MarcinK Re: Testy mercedesa conecto(ps) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 21:40
            Będzie rdzewieć - bo to blacha turecka

MK
            • michal.ch Re: Testy mercedesa conecto(ps) 22.09.04, 08:01
              Lepsze to niż blacha polska z Jelcza. ;)
              • Gość: Argurio Re: Testy mercedesa conecto(ps) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 12:36
                Hehe - zaskoczę cię. Od 1999 roku, wszystkie autobusy Jelcza mają szkielety,
                podwozia i poszycia wykonane z nierdzewnej blachy chromoniklowej (gwarancja na
                perforację nadwozia - 18 lat). W przeciwieństwie do Mercedesów i MANów, które
                korzystają ze zwykłej blachy ocynkowanej.
        • krzyskup Re: Testy mercedesa conecto 21.09.04, 21:05
          barracuda7110 napisał:

> Ps telefon kom. teoretycznie może wytworzyć pole elektromagnet o natężeniu 2W
          > (Watów)...
          Ech... A ja zawsze myślałem, że natężenie pola magnetycznego to my mierzymy w
          A/m (amperch nad metr) ;)

pzdr,
          krzyskup

• barracuda7110 Re: Testy mercedesa conecto 24.09.04, 16:10
            Walnąłem się. Dzięki za sprostowanie :).

Poszukam jeszcze w literaturze, bo do końca nie jestem pewien wartości.
    • Gość: J.S. Re: Testy mercedesa conecto IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 21.09.04, 19:24
      > Dlaczego mamy się cofać pod względem klasy nowego taboru?

Bo tak i juz! (czyt. Bo taniej!)

Dno.

Jesli Mercedes to Citaro badz Cito, a tego to na oczy nie chce widziec.
    • Gość: Ja Re: Testy mercedesa conecto IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.09.04, 21:17
      Takie autobusy, to sobie może kupować Gniezno, albo inne miasta
      kilkudziesięciotysięczne. Z resztą na takie jest to cudo chyba przewidziane
      (np. dla Pabianic - jak znalazł).
      Nie w Łodzi.
      A z tą elektroniką to już w ogóle wolne żarty
    • geograf Re: Testy mercedesa conecto 21.09.04, 22:24
      powtórze się:
      znudził im sie Cityrunner,teraz znudziło się się Volvo.
      Do tego cofamy się w rozwoju,bo "mamy" (Wybrańcy Ludu (pośredni,bądź bezpośredni)) zakusy na pojazdy gorsze technologicznie od obecnie kupowanych. I to jeszcze w OGROMNEJ ilości.

Strach się bać?
      Głupota jest nieskończona.
    • Gość: RAPTor Re: Testy mercedesa conecto IP: 213.76.132.* 21.09.04, 23:23
      W autobusach elektronika szwankuje, bo ktoś dostanie sms'a, klimatyzacja działa
      na zasadzie mokrego ręcznika rozwieszonego w kabinie kierowcy, automaty do
      biletów nie działają. A ceny bilecików pewnie pójdą w górę, bo taki tabor też
      coś kosztuje. Hm, może lepsze byłyby zaprzęgi konne? Żadnych zakłóceń,
      ekologiczne, klimatyzacja też raczej sprawna... Ta "Łódź" nasza cosik dziurawą
      się być wydaje, skoro tonie w takich rewelacyjnych pomysłach.
      • Gość: Michał M. Re: Testy mercedesa conecto IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.09.04, 12:50
        Z tymi końmi to nie jest dobry pomysł - zaraz będą protesty i żądanie, żeby
        pasażerowie sprzątali ich kupki z jezdni bo samochód się może na nich
        poślizgnąć ;-) Rozdawanie specjalnych torebek... toreb :-) i superekologiczne
        kosze.

Przy okazji - kto sprzątał z łódzkich ulic końskie odchody w czasach, kiedy
        konie były bardziej popularnym środkiem transportu?
    • Gość: RAPTor Re: Testy mercedesa conecto IP: 213.76.132.* 21.09.04, 23:29
      Ech te autobusiki, takie wrażliwe, że aż strach w nich oddychać, aby się nie
      przeziębiło ich okablowanie... Nie daj Boże spocić się pasażerowi, bo jeszcze
      silniczek autobusowy się rozchoruje i jakiegoś kaszlu dostanie.
      • geograf Re: Testy mercedesa conecto 21.09.04, 23:38
        ciekawe jak autobus wytrzymuje polskie lato,gdy w środku zapewne jest duszno, a do tego śmierdzi-po polsku- ludziom spod pachy...

kable się skręcają w warkocze?
      • Gość: Michał M. Re: Testy mercedesa conecto IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.09.04, 12:53
        W zeszłym roku w grudniu była parada tramwajowa. Tramwaje z Widzewa jechały
        potem na Dąbrowskiego ulicami Puszkina, Przybyszewskiego. Niestety - nowoczesny
        cityrunner nie mógł tam pojechać - torowisko niedobre. Ciekawe że stare
        tramwaje nie są takie wybredne - 5N przejechał, przeguby przejechały, Lilpop
        przejechał. A citek nie mógł ;-)

Nie zdziw się jak autobusy też zrobią się takie wrażliwe i będą stroić
        fochy. "Nie, nie możemy obsługiwać linii 57 tym modelem, bo on nie skręci z
        Kilińskiego w Piłsudskiego" ;-)
        • teufel Re: Testy mercedesa conecto 23.09.04, 07:53
          5N przejechał, przeguby przejechały, Lilpop
          > przejechał. A citek nie mógł ;-)

No tu się do konca nie zdgodzę. 102NaW miał wielkie problemy wtedy:]
          • Gość: Michał M. Re: Testy mercedesa conecto IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.09.04, 11:11
            W którym miejscu? Przecież gdy budowano te trasę to jeszcze przeguby jeździły
            po całym mieście. Ostatni odcinek wspomnianej trasy, Puszkina-Augustów otwarto
            na początku lat 90-tych. Coś się zmieniło?
    • Gość: Klicha Connecto czy Citaro? IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 22.09.04, 09:38
      Przecież dopiero ostatnio był podniesiony wrzask, że MPK zadłużyło się kupnem
      Cityrunnerów, a tu znów planują wielki wydatek. Chyba miasto wyszło na prostą z
      tym nowym prezesem. Ten Mercedes Connecto już parę lat jeździ na prywatnej
      linii za 1 zł od Centralu na Janów. Z zewnątrz wygląda całkiem całkiem. Nie
      jechałem nim jeszcze. Czy on technologicznie jest starszy od Citaro? Mnie
      cieszy, że będzie na gaz. Czy mamy w Łodzi jakieś gazowe autobusiki? Niech
      kupią coś dobrego. Mercedes nawet z Turcji chyba trzyma markę? Niemcy by tam
      sobie nie dali badziewia robić. A i tak najbardziej mi się podoba taki jeden
      żółty autbusik, który jeżdzi z Lutomierskiej do Zgierza. Wygląda jak
      amerykański, ma zupełnie inny nietutejszy kształt. Za nim się oglądam zawsze...
      • Gość: Argurio Re: Connecto czy Citaro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 12:43
        We Wrocławiu jeździ jeden Mercedes Conecto w DLA Wrocław. Moim zdaniem to
        szajs. Silnik bardzo głośny, wnętrze wykonane z kiepskich jakościowo materiałów
        przywodzących na myśl czasy PRL, wszystko w jednakowym, szarym kolorze. To jest
        jednak tylko turecki Otomarsan, trochę przerobiony po przejęciu tej firmy przez
        Mercedesa. Co innego Citaro - to moim zdaniem jeden z njalepszych autobusów
        miejskich oferowanych w Europie. Ale też ma swoje wady - zastosowano w nim
        ultranowoczesne rozwiązania w instalacji elektrycznej, które powodują, że ponoć
        jest... bardzo awaryjny. Poza tym, są jakieś problemy z silnikami, które mają
        tendencję do przegrzewania się i w komorach silnikowych często wybuchają pożary
        (przypadek gdyńskiego trzyosiowca wcale nie był wyjątkiem - z tego samego
        powodu w Londynie wstrzymano eksploatację wszystkich zakupionych niedawno
        przegubowych Citaro).
      • Gość: Ja Re: Connecto czy Citaro? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.04, 18:42
        Czy on technologicznie jest starszy od Citaro?

Ponad 10 lat do tyłu. Niskopodłogowe autobusy Łódź zaczęła kupować w 1994 roku.
        Siermiężne wykonanie wnętrza, jak można przeczytać - głośna praca. Totalnie
        badziewna elektronika - jak dla mnie wystarczy by głośno powiedzieć NIE!
        Technologicznie starsze, z autobusów posiadanych przez MPK są tylko Ikarusy i
        Jelcze M11 i M120.
        Oczywiście, że nowe autobusy są potrzebne, ale po pierwsze przegubowe, a po
        drugie: nowoczesne.Żadnego badziewia.

Ten Mercedes Connecto już parę lat jeździ na prywatnej

JeździŁ. Na tej lini jeżdżą już od dawna wyłącznie kilkudziesięcioletnie szroty.
    • Gość: karvia Re: Testy mercedesa conecto IP: *.toya.net.pl 22.09.04, 15:32
      Mam do Was, przeciwnikww Conecto pytanie: Czy jak MPK go kupi, to nie bedziecie
      nim jezdzic? Bedziecie czekac az przyjedzie nastepny bus innej marki? Moi
      drodzy, nie badzcie zacietrzewieni... :)))

Bogumil Makowski, ktorego pozdrawiam, mowil ze ma tych autobusow byc docelowo
      100 i maja stanowic jedna zajezdnie. Mysle ze ktos wyrwal wypowiedz rzecznika z
      kontekstu. Owszem, ma byc zajezdnia z setka autobusow i bedzie to ZEA-1. Znajda
      sie tam Mercedesy 15XX, 16XX, 17XX oraz nowe Conecto, ktorych wcale nie bedzie
      100. Jest pomysl aby Jelcze trafily do ZEA-2 gdzie zastapia stare Jelcze M11
      oraz najbardziej wysluzone Ikarusy. Ot, cala filozofia. :)

I jesli tak ma byc, to nie robmy dramatu. Wasowicz nie chce inwestowac.
      Poniewaz sypie sie tabor, zainwestowac musi. Kupi wozy sredniej klasy, ktore i
      tak beda lepsze niz sypiace sie Ikarusy.

Pozdrawiam
      Karvia
      • Gość: łażej Re: Testy mercedesa conecto IP: *.retsat1.com.pl 22.09.04, 16:09
        Gość portalu: karvia napisał(a):

> Mam do Was, przeciwnikww Conecto pytanie: Czy jak MPK go kupi, to nie
        bedziecie
        >
        > nim jezdzic?

Jeśli w godzinach szczytu zamiast Ikarusa podjedzie krótki Connecto to jest
        szansa, że nim nie pojadę.

Osobom sprawnym jeden stopień nie będzie przeszkodą. Osobom starszym czy
        niedołężnym pokonanie jednego stopnia już będzie zawadą. Matka z dużym
        dziecięcym wózkiem, która do niskopodłogowego autobusu mogła wsiąść sama,
        będzie uzależniona od pomocy innych.

Do tego dochodzą wątpliwości co do jakości wyprodukowanego w Turcji autobusu.

Zakup krótkiego Connecto byłby bezsensowny.

• geograf Re: Testy mercedesa conecto 22.09.04, 16:58
        a Ty pracujesz w MPK,żeś taka obeznana?

Connecto nie jest najnowszym modelem Mercedesa. Są nie tylko lepsza,ale i wygodniejsze i sprawniejsze patrząc z punktu widzenia trasy stricte miejskie.

Czy to,że planuje się zakup jakichkolwiek wozów ma oznaczać,że od razu mamy skakać z radości?
        Nie, ten wybór nie jest dobry, tabor w ZEA-1 nie jest najbardziej wysłużonym,a a w ofercie producentów autobusów są znacznie lepsze (przegubowe i midibusy !!) pojazdy warte kupna.
        o!
      • Gość: zjadacz czaszek Re: Testy mercedesa conecto IP: *.lodz.mm.pl 25.09.04, 12:49
        > Bogumil Makowski, ktorego pozdrawiam

Zalosne, po prostu zalosne
        • Gość: karvia Re: Testy mercedesa conecto IP: *.toya.net.pl 25.09.04, 15:13
          Gość portalu: zjadacz czaszek napisał(a):

> > Bogumil Makowski, ktorego pozdrawiam
          >
          > Zalosne, po prostu zalosne

Czy jest cos zlego w tym ze pozdrawiam pana Makowskiego, ktorego poznalam?
          Gdybym pozdrawiala Millera, pralata Jankowskiego albo Leppera to rozumiem, ale
          Makowskiego? Przeciez to kulturalny i porzadny czlowiek, zatrudniony w
          charakterze rzecznika. Zjadaczu czaszek, gdybys zostal zatrudniony jako
          rzecznik wytworni disco polo to bys zachwalal disco polo, a nawet zapusciol
          wasy, dlugie wlosy z tylu i moze nawet nosilbys dres :)

Badzmy krytyczny, ale nie badzmy kretynami.

To apel.
          • Gość: luki Re: Testy mercedesa conecto IP: *.toya.net.pl 25.09.04, 15:35
            > Czy jest cos zlego w tym ze pozdrawiam pana Makowskiego, ktorego poznalam?

Tak, a powiedziałaś mu, że jesteś "karvia"? Jeśli nie, to to pozdrowienie nie
            ma żadnego sensu, bo i tak nie będzie wiedział od kogo. No chyba, że podpiszesz
            się imieniem i nazwiskiem.

pzdr,
            luki
            • Gość: karvia Re: Testy mercedesa conecto IP: *.toya.net.pl 25.09.04, 15:42
              Wiec nie ma w tym nic zlego. Jest to CO NAJWYŻEJ nielogiczne.

pozdrawiam, D O R O T A
              • Gość: luki Re: Testy mercedesa conecto IP: *.toya.net.pl 25.09.04, 15:45
                > Wiec nie ma w tym nic zlego

Pewnie, zgadzam się, do tego bardzo miłe dla rzecznika. Też go pozdrawiam, a
                pozdrawiał luki. :)

pzdr,
                luki
          • Gość: zjadacz czaszek Re: Testy mercedesa conecto IP: *.lodz.mm.pl 25.09.04, 16:14
            juz sie glupio nie tlumacz
            • zygmunt1959 Re: Testy mercedesa conecto 25.09.04, 16:47
              Gość portalu: zjadacz czaszek napisał(a):

> juz sie glupio nie tlumacz

Jak większość z was nie przepadam za MPK i jego główną tubą czyli B.M. ale
              jeszczre bardziej mnie wk.....ją tacy kolesie.

czep sie tramwaju.

A Tobie Luki zależy żeby jedyna (?) dziewczyna która odzywa się na forum
              przestała się tu udzielać? Mam nadzieję że nie... Ale jeśli nie to po co ta
              złośliwość?
              • Gość: zjadacz czaszek Re: Testy mercedesa conecto IP: *.lodz.mm.pl 26.09.04, 21:49
                > czep sie tramwaju.

Nie

> A Tobie Luki zależy żeby jedyna (?) dziewczyna która odzywa się na forum
                przestała się tu udzielać?

Masz kompleksy i tak cie to dowartosciowuje? Idz na jakas impreze albo na czata
    • Gość: barnaba Re: Testy mercedesa conecto IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 22.09.04, 15:46
      Coś mi się widzi, że komuś obiecano prowizję...

Bo innego powodu rozważania zakupu tego szmelcu nie widzę.

pozdrawiam
      • xk Re: Testy mercedesa conecto 22.09.04, 17:26
        czyżby Wąsowicz chciał się już przesiąść do Mercedesa???
    • Gość: Aleksej Re: Testy mercedesa conecto IP: *.lodz.dialog.net.pl 22.09.04, 18:58
      Moim zdaniem powinni dokupic reszte potrzebnych Volvo 7000A do zaj na
      Limanowskiego. Potem zabrac sie za Nowe Sady, wybrac miedzy Manem a Solarisem
      (chyba sklaniam sie do tego drugiego) i cala zajezdnie wyposazyc w jeden tabor,
      a na koncu wziasc sie za Kilinskiego, tam juz nie tylko trzeba bedzie wymienic
      Ikary ale rowniez i Jelcze, i najlepiej aby wybrali miedzy Mercem Citaro lub
      Manem (i taz wolalbym Many).

Oto moje rozwazania. Zreszta nie panikujmy, Connecto jest tylko na testach,
      pewnie pojawia sie jeszcze inne busy. Z Citaro mamy juz doswiadczenie tak samo
      z Volvo, Manami i Solarisami. W Krakowie testowali dlugo Jelcza na gaz a kupili
      Solarisy, nic nie jest przesadzone. Poczekajmy na przetarg

Pozdrawiam,
      Aleksej
      • Gość: STUDI Re: Testy mercedesa conecto IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 27.09.04, 00:12
        Niestety rzecznik MPK w wywaidzie w radiu dal do zrozumieni8a ze klamka jakby
        zapadla. Tj kupimy nowoczesny tabor bo w Łodzi jeździ przrstasrzały. Wymienione
        będa autobusy w jednej zajezdzni. Mają byc napedzane gazem.

Kupimy gówniane autobusy a propaganda idiotów z UMŁ będzie triumfować.
    • kpiarz-bis Re: Testy mercedesa conecto 22.09.04, 20:10
      Co Wy chcecie od tego cudownego, nowoczesnego i przemiłego autobusu. To, że 12-
      metrowy to niesamowity plus, gdyż nie trzeba będzie iść do bądź co bądź
      droższej sauny. Brak możliwości rozmowy przez komórkę - kolejny +: rozmowy
      przez komórkę szkodzą zdrowiu => ludzie będą mniej chorować, a zarazem polepszy
      się sytuacja Narodowego Funduszu Zdrowia. Brak elektronicznych tablic - kolejny
      plus => bynajmniej się nic nie rozleci. Kolejnym plusem jest brak platformy dla
      niepełnosprawnych - przecież Ci ludzie zajmują za dużo miejsca w autobusie, po
      za tym są na wózku, więc po co im jeszcze jeden "wózek". Chyba mogą na wózku
      dojechać dajmy na to z Retkini na Widzew - nogi im się chyba nie zmęczą.
      Powinni wymienić wszystkie busy na takie. Polikwidować linie tramwajowe i takie
      busy też puścić, np. na 11 :) A cityrunnery i volva oddać na PCK. No i
      oczywiście na "A" i na "0" też Connecto :)
      • geograf Re: Testy mercedesa conecto 22.09.04, 21:45
        na "A" owszem, ale wpierw nalezaloby obkleic jakimś wzorem,czy innym plakatem z namalowanym Herbrantem...tak dla niepoznaki...:P
        • Gość: MarcinK Re: Testy mercedesa conecto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 22:04
          A tak BTW to warto może spytać co niepełnosprawni i ich organizacje sądzą o
          takim cudzie jak Conecto. Wszak to dla nich kro wstecz w porównaniu z
          autobusami z niską, a nie średnią podłogą.

MK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka