Dodaj do ulubionych

Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej

IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.09.04, 00:12
Mieszka na Dąbrowskiego. Wyszła z domu o 13:00. Miała z koleżankami pojechać
załatwiać sprawy na Wycieczkowej, a o 14:00 przyjechać na Północną i być tam
do 17:30.

Dobrze, że nie przyjechałem na Północną o 14:00, chyba bym przymarzł do
chodnika.

O 15:00 wciąż Jej nie było. Zadzwoniłem do Jej opiekunów (6721112). Nic nie
wiedzą, wyszła o 13-ej...

16:00 - Jej wciąż nie ma. Na żadną dziewczynę nie czekałem nigdy tak długo,
dawno bym sobie poszukał innej ;-) Tym razem czekam.

Poznałem YARRO. On też na Nią czeka. To dziwne, żaden z nas nie jest
zazdrosny ;-) Jeden telefon YARRO i już wiemy co się stało: Jej koleżanka
trzy raz się potknęła i trzy razy trzeba było pomóc jej wstawać. W końcu
zostawiono koleżankę na Wycieczkowej.

Około 16:30 dziewczyna o imieniu 5N wreszcie przyjechała. Chyba naprawdę
muszę być zakochany skoro czekałem tak długo :-)

Na umówione późniejsze spotkanie dotarłem o 17:40 zamiast o 17:00. 40 minut
poślizgu... wszystko przez... Tydzień Mobilności :-)
Obserwuj wątek
    • xk Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej 23.09.04, 00:25
      w takim razie dobrze że mnie nie było
      bo chyba też bym musiał tyle czekać...
      • Gość: Michał M. Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.09.04, 00:30
        We trzech byłoby nam jeszcze weselej. Dodawalibyśmy sobie otuchy: "Jak kocha,
        to przyjedzie" ;-)
    • yarro Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej 23.09.04, 00:53
      Gość portalu: Michał M. napisał(a):

> Mieszka na Dąbrowskiego. Wyszła z domu o 13:00. Miała z koleżankami pojechać
      > załatwiać sprawy na Wycieczkowej, a o 14:00 przyjechać na Północną i być tam
      > do 17:30.
      >
      > Dobrze, że nie przyjechałem na Północną o 14:00, chyba bym przymarzł do
      > chodnika.
      >
      > O 15:00 wciąż Jej nie było. Zadzwoniłem do Jej opiekunów (6721112). Nic nie
      > wiedzą, wyszła o 13-ej...
      >
      > 16:00 - Jej wciąż nie ma. Na żadną dziewczynę nie czekałem nigdy tak długo,
      > dawno bym sobie poszukał innej ;-) Tym razem czekam.
      >
      > Poznałem YARRO.
      ==
      Miło mi :)

> On też na Nią czeka. To dziwne, żaden z nas nie jest zazdrosny ;-)
      ==
      Bo to miłość platoniczna jest ;]

> Jeden telefon YARRO i już wiemy co się stało: Jej koleżanka
      > trzy raz się potknęła i trzy razy trzeba było pomóc jej wstawać. W końcu
      > zostawiono koleżankę na Wycieczkowej.
      ==
      O madko, zabrzmiało jak telefon Pierwszego Sekretarza ;]

> Około 16:30 dziewczyna o imieniu 5N wreszcie przyjechała. Chyba naprawdę
      > muszę być zakochany skoro czekałem tak długo :-)
      >
      > Na umówione późniejsze spotkanie dotarłem o 17:40 zamiast o 17:00. 40 minut
      > poślizgu... wszystko przez... Tydzień Mobilności :-)
      ==
      Tydzień mobilności - w rzeczy samej :)

Pozdrówki!
    • Gość: S.N. Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej IP: *.zdnet.com.pl 23.09.04, 01:02
      A Lilpop też dotarł?

pozdrawiam
      S.N.
      • Gość: Michał M. Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.09.04, 01:09
        Tak, dzielnie razem z 5N :-) Lilpop potem został, a enka wybrała się na Zdrowie.

Wcześniej, gdzieś około 16-ej dotarło tam ceincento nadzoru ruchu. Aparaty
        fotograficzne poszły w ruch - nie ma tramwajów, to chociaż samochód sfocimy!
        Miałem za słabe światło i zdjęcia nie zrobiłem. Ale nie przeszkodziło to
        pracownikowi N.R. z oburzeniem zapytać czy on pozwolił się fotografować.
        Odpowiedziałem, że ja nie fotografuję jego tylko tramwaje z jego firmy, które
        tu stoją od 14-ej :-)
        • Gość: S.N. Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej IP: *.zdnet.com.pl 23.09.04, 01:17
          Kolega długo stał?
          Ja byłem ale o 16 to już tak wymarzłem że sobie darowałem, zwłaszcza jak
          zajrzałem na pętlę to nikogo nie było

pozdrawiam
          S.N.
          • Gość: Michał M. Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.09.04, 01:38
            Wytrzymaliśmy do przyjazdu, czyli gdzieś 16:30. Przedtem włóczyliśmy się trochę
            po okolicy, mogłeś aurat trafić jak byliśmy nad stawem w parku :)
    • Gość: flip kamasutra IP: *.p.lodz.pl 23.09.04, 02:14
      Podejrzewalismy, ze tak sie to skonczy...
      :-)
      A jak sie mozna kochac z 5N? Od tylu, czy od przodu?
      • Gość: M.E. Re: kamasutra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 10:47
        Gość portalu: flip napisał(a):

> A jak sie mozna kochac z 5N? Od tylu, czy od przodu?

Przecież tył i przód są jednakowe, to co za różnica:)
        • Gość: flip Re: kamasutra IP: *.p.lodz.pl 23.09.04, 19:48
          Powstaja jednak dalsze pytania. Czy mianowicie z przyczepa czy tez bez. Bo jak
          z przyczepa - to, upieram sie, tyl i przod dadza sie rozpoznac. Nawet po
          ciemku - przez wprawionych, oczywista.
          • Gość: M.E. Re: kamasutra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 21:32
            No jeśli z przyczepą, to zwracam honor. Ale czy trójkąt, to dobre rozwiązanie?:)
            • yavorius Re: kamasutra 07.10.04, 18:33
              Gość portalu: M.E. napisał(a):

> Ale czy trójkąt, to dobre rozwiązanie?

WYŁĄCZNIE MANEWROWY heehehe
      • Gość: luki Re: kamasutra IP: *.toya.net.pl 23.09.04, 10:57
        > A jak sie mozna kochac z 5N? Od tylu, czy od przodu?

Na jeźdźca. :>>>
        • Gość: flip Re: kamasutra IP: *.p.lodz.pl 23.09.04, 19:49
          A druty?
          • geograf Re: kamasutra 23.09.04, 22:35
            niektórzy lubią być nieco...odrutowani w tych sytuacjach.
            Poza tym-może on jest bardziej doświadczony i wie co do czego,a my się nawet nie domyślamy?
            o!
            • Gość: Michał M. Re: kamasutra IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.09.04, 20:52
              Dla niezorientowanych: to się nazywa "bondage". Ale google nie znajduje nic
              ciekawego jak się wpisze "tram bondage" ;-)
      • Gość: Michał M. Re: kamasutra IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.09.04, 20:50
        Wchodzisz w Nią i jesteś happy :-) I nie ważne w który wagon i którym wejściem.

Tak przy okazji: W sprawie "zerówki" - dlaczego nie ma kobiet konduktorów? Ja
        sie domagam dziewczyn :-D
        • Gość: luki Re: kamasutra IP: *.toya.net.pl 24.09.04, 22:23
          > Wchodzisz w Nią i jesteś happy :-) I nie ważne w który wagon i którym
          wejściem.
          >
          > Tak przy okazji: W sprawie "zerówki" - dlaczego nie ma kobiet konduktorów? Ja
          > sie domagam dziewczyn :-D

Dlaczego mam wrażenie, ze masz jakieś sprośne myśli w głowie? :>
          Odpowiedź jest prosta: na 120 członków KMST jest tylko jedna kobieta i to co
          najmniej od pół roku nie widziałem jej na klubowym spotkaniu. :)

pzdr,
          luki
          • Gość: SzK Co do kobiet konduktorów - sytuacja z linii 0 IP: *.pabianice.pl / *.pabianice.pl 25.09.04, 22:43
            W sobotę na zerówce (18 września) wsiadła młoda dziewczyna/kobieta, gdzieś
            20+kilka lat.

I z zapytała się czy są kobiety konduktorzy.
            Ja odpowiedziałem, że nie ma.
            A ona : "dlaczego, czy nie mogą" ? (ton feministyczny)
            Ja: Mogą, ale...
            Ona: "się nie nadają?!"
            Ja: "ale nie chcą"
            Ona: "Niech pan się mocno trzyma bo pan wypadnie"

• Gość: Michał M. Re: Co do kobiet konduktorów - sytuacja z linii 0 IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.09.04, 11:08
              Takich konduktorek to ja nie chcę!Zawsze by uważała, że "poproszę jeden bilet"
              niesie za sobą jakieś szowinistyczne przesłanie :-)
    • teufel Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej 23.09.04, 07:50
      Eeeeeeeee tam figę się znacie. LILPOP II is the best. Nawet Herbrand nie jest tak atrakcyjny jak Lilpop!! No i Lilpop się nie psuje:P A te miejsca leżące:>:D
      • michal.ch Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej 23.09.04, 08:21
        teufel napisał:

> A te miejsca leżące

W Herbrandzie miejsc leżących jest więcej. :P

A tak przy okazji: nie słuchajcie mitów o tym, że łódzkie tory mają metrowy rozstaw szyn. Wczoraj teoria ta została trzykrotnie obalona przy udziale Herbranda. ;)

• teufel Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej 23.09.04, 08:33
          A co?? 1000mm to nie 1030mm??
      • Gość: Nataniel Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 09:46
        Zgadzam się. LILPOP II to najłądniejszy tramwaj jaki widziałem kiedykolwiek w
        naszym mieście. Jest przecudny w tym jak wygląda, i jeszcze ten kolor. Wczoraj
        pierwszy raz w zyciu się nim przejechałem. Naprawdę bomba!!
        • teufel Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej 23.09.04, 22:15
          A mógłbyś siebie opisać:>??
          • Gość: Nataniel Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 08:44
            Tzn. masz na myśli jak wyglądam czy jakie mam poglądy??
            • teufel Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej 24.09.04, 21:19
              Wygląd:P
      • Gość: Michał M. Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.09.04, 11:04
        Mnie do wczoraj najbardziej podobała się enka, kojarzyła się ze szczenięcymi
        latami. Ostatnie takie wozy jeździły jak byłem w liceum. A potem ich zabrakło i
        zrobiło się smutno. Stąd ten sentyment.

Ale wczorajsze bliskie spotkanie z LILPOPem wprowadziło cień zawahania w serce.
        Faktycznie jest zgrabny i śliczny. I w środku pięknie drewnem wykończony. A
        puplit sterowniczy - maksymalnie ascetyczny. Komputera pokładowego jak w citku
        nie ma, a jakoś jeździ ;-) Szkoda, że jeszcze nim nie jechałem :-(
        • Gość: Nataniel Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 08:47
          >Faktycznie jest zgrabny i śliczny. I w środku pięknie drewnem wykończony.

Właśnie w środku jest najpiękniejsza stolarka w tramwaju jaką widziałem.
          Szczególnie te kolorowe krzesełka bardzo mi się podobają. Według mnie LILPOP w
          środku tworzy naprawdę ciepłą i przytulną atmosferę
    • hubar Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej 23.09.04, 09:35
      Faktycznie miłość ślepą jest...

:P
      • Gość: Sokrates Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej IP: *.lodz.mm.pl 23.09.04, 18:21
        popatrz na swoja
        • hubar Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej 24.09.04, 09:02
          Patrzę i podziwiam...
          Mam jednak wrażenie, że Ty nie wiesz jaka ona jest.
      • teufel Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej 23.09.04, 22:17
        Ty kochasz swój samochód, a My tramwaje. Ale Twój samochód do sprzęgów Lilpopa
        nie dosięga!!
        • camelot Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej 23.09.04, 22:50
          Dobrze że ten człowiek z MPK nie zawiadomił policji i ABWery że ktoś jakiś
          spion czy terrorysta fotografuje łodzki zabytkowy tramwaj. Dochodzimy już do
          paranoi.
        • hubar Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej 24.09.04, 09:04
          teufel napisał:
          > Ty kochasz swój samochód,
          ##
          A skąd wiesz? Czy kiedykolwiek tak napisałem/powiedziałem?

> a My tramwaje.
          ##
          Wasz...
          Wasza pasja.

> Ale Twój samochód do sprzęgów Lilpopa nie dosięga!!
          ##
          No i?
          Wychodze jednak z założenia, że nie jest lepszym to co większe, ale co
          wygodniejsze i bardziej komfortowe.
          • teufel Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej 24.09.04, 21:20
            Wygodniejszy jest Lilpop - ma specjalne leżanki:D Nie wspomne, że jest dwukierunkowy!!
            • Gość: luki Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej IP: *.toya.net.pl 24.09.04, 22:12
              teufel napisał:

> Wygodniejszy jest Lilpop - ma specjalne leżanki:D

Ale jednak drzwi są wąskie, więc dla wymiany pasażerów nie jest wygodny.
              Dodatkowo w oryginale Lilpopy miały podwójne ławki z jednej strony.

> Nie wspomne, że jest dwukieru
              > nkowy!!

No właśnie zauważyłem, że jeździ innym kierunkiem, niż sobie założyłem. Podczas
              jego odświeżania w zeszłym roku kazałem wszystkie mocowania zewnętrznych
              poręczy oczyścić do mosiądzu. Niestety okazało się, ze część z nich jest
              stalowa i stanęło na tym, że wszystkie mosiężne mieli dać z prawej strony, a
              stalowe zamocować z lewej strony i pomalować na zielono jak cały wagon.
              Wystarczyło, że wjechał do zajezdni i wyjechał drugą stroną i w efekcie
              mosiężne rączki są z lewej strony. :)

pzdr,
              luki
              • teufel Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej 25.09.04, 11:35
                No, ale ile osób może przewieźć?? A ile bagażu?? Hubar powie, że on pojedzie
                gdzie go koła poniosą, a ja gdzie mnie tory poniosą(na szczęście Lilpop jest
                dobry, bo Citek nie potrzebuje torów, żeby jechać!!
                • Gość: luki Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej IP: *.toya.net.pl 25.09.04, 12:30
                  > (na szczęście Lilpop jest
                  > dobry, bo Citek nie potrzebuje torów, żeby jechać!!

Sorry, ale nie rozumiem co chciałeś przekazać. :>
                  • teufel Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej 25.09.04, 22:55
                    To, że:
                    - Lilpop jest niezawodny
                    - Nie psuje się
                    - Słucha się
                    - A Citek ma wady:>
    • Gość: Bart Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej IP: *.tpnets.com 23.09.04, 23:02
      W myśl zasady, że "spóźnić to można się godzinę, dwnie, ale nie 15 minut!"
      • teufel Re: Jestem zakochany ;-) - krańcówka na Północnej 24.09.04, 21:21
        Kwadrans akademicki;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka