petter 18.04.02, 18:12 wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=796687&dzial=lol010100 Czy to dobry pomysl? Czy nie mozna przeczekac tych kilkudziesieciu minut na krancowce? Wlasnie a co bedzie za rok? pozd peter Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mch Re: Cityrunner zostanie w zajezdni IP: *.pai.net.pl 18.04.02, 18:46 Nic nie będzie. Przecież nikt nie ściągnie z linii wszystkich 15 wagonów. Nie wiem czy wogóle ZKT1 na Stokach miałoby taki zapas pojazdów, żeby nagle na kilka godzin podmienić citki. Odpowiedz Link Zgłoś
petter Re: Cityrunner zostanie w zajezdni 19.04.02, 00:50 Gość portalu: mch napisał(a): > Nic nie będzie. Przecież nikt nie ściągnie z linii wszystkich 15 wagonów. Nie > wiem czy wogóle ZKT1 na Stokach miałoby taki zapas pojazdów, żeby nagle na > kilka godzin podmienić citki. Nie odpowiedziales na pierwsza czesc pytania. Czy w czasie meczow pilkarskich citki(ek) powinien czekac na krancowce az przewali sie tlum kibicow,czy tez ma rozwozic wszystkich jak leci. Co grozi uszkodzeniem wartosciowych pociagow? pozd peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat26 Re: Cityrunner zostanie w zajezdni IP: *.interserwer.pl 19.04.02, 08:17 Oczywiscie, ze citek powinien zostac w zajezdni podczas meczów. Bydło powinno sie rozwozić bydlęcymi wagonami a nie nowoczesnym tramwajem. On nie jest przeznaczony do przewozu zwierząt. Nie po to MPK wydaje 7 mln złotych na jeden tramwaj, żeby ktoś go od razu zniszczył. Myślę, że w tym tramwaju będzie musiała być cały czas ochrona, dopóki przestanie on być aż taką atrakcją. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Cityrunner zostanie w zajezdni 19.04.02, 13:27 Ochrona jest. Sądzę, że tak wogóle, to powinna być we wszystkich tramwajach. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Cityrunner zostanie w zajezdni 19.04.02, 19:16 hmmmmm....kolejna podwyżka cen biletów? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Cityrunner zostanie w zajezdni 19.04.02, 09:25 Zastanwaiałem się nad tym co MPK zrobi gdy na linii numer 10 będa już jeździły same Citki... zawiesi czasowo linię? Czy zaryzykuje i tramwaje beda jeździły normalnie, wg rozkładów?? Uważam, że dopóki będa jeździły 1-2 Citki na trasie, powinny byc one zatrzymywane na krańcówkach, a nie zjeżdżac do zajezdni...(to jest tylko moja opinia, nie wiem czy jest taka możliwośc- czekam na ekspertów) Na Retkini chyba jest możliwośc aby Citki przeczykały tam te kilka godzin...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat26 Re: Cityrunner zostanie w zajezdni IP: *.interserwer.pl 19.04.02, 12:11 Na Retkinii to jeden citek sie pewnie zmieści ale dwa to już chyba nie :( Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Cityrunner zostanie w zajezdni 19.04.02, 19:18 można chyba jeszcze użyc pętli przy Bratysławskiej, a i przy Augostowie mozna wykorzystac.... Tak? Odpowiedz Link Zgłoś