Dodaj do ulubionych

Cityrunner zostanie w zajezdni

18.04.02, 18:12
wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=796687&dzial=lol010100

Czy to dobry pomysl?
Czy nie mozna przeczekac tych kilkudziesieciu minut na krancowce?

Wlasnie a co bedzie za rok?

pozd peter
Obserwuj wątek
    • Gość: mch Re: Cityrunner zostanie w zajezdni IP: *.pai.net.pl 18.04.02, 18:46
      Nic nie będzie. Przecież nikt nie ściągnie z linii wszystkich 15 wagonów. Nie
      wiem czy wogóle ZKT1 na Stokach miałoby taki zapas pojazdów, żeby nagle na
      kilka godzin podmienić citki.
      • petter Re: Cityrunner zostanie w zajezdni 19.04.02, 00:50
        Gość portalu: mch napisał(a):

> Nic nie będzie. Przecież nikt nie ściągnie z linii wszystkich 15 wagonów. Nie
        > wiem czy wogóle ZKT1 na Stokach miałoby taki zapas pojazdów, żeby nagle na
        > kilka godzin podmienić citki.

Nie odpowiedziales na pierwsza czesc pytania.
        Czy w czasie meczow pilkarskich citki(ek) powinien czekac na krancowce
        az przewali sie tlum kibicow,czy tez ma rozwozic wszystkich jak leci.
        Co grozi uszkodzeniem wartosciowych pociagow?

pozd peter

• Gość: mat26 Re: Cityrunner zostanie w zajezdni IP: *.interserwer.pl 19.04.02, 08:17
          Oczywiscie, ze citek powinien zostac w zajezdni podczas meczów. Bydło powinno
          sie rozwozić bydlęcymi wagonami a nie nowoczesnym tramwajem. On nie jest
          przeznaczony do przewozu zwierząt. Nie po to MPK wydaje 7 mln złotych na jeden
          tramwaj, żeby ktoś go od razu zniszczył. Myślę, że w tym tramwaju będzie
          musiała być cały czas ochrona, dopóki przestanie on być aż taką atrakcją.
          • michal.ch Re: Cityrunner zostanie w zajezdni 19.04.02, 13:27
            Ochrona jest. Sądzę, że tak wogóle, to powinna być we wszystkich tramwajach.
            • geograf Re: Cityrunner zostanie w zajezdni 19.04.02, 19:16
              hmmmmm....kolejna podwyżka cen biletów?
      • geograf Re: Cityrunner zostanie w zajezdni 19.04.02, 09:25
        Zastanwaiałem się nad tym co MPK zrobi gdy na linii numer 10 będa już jeździły same Citki... zawiesi czasowo linię? Czy zaryzykuje i tramwaje beda jeździły normalnie, wg rozkładów??
        Uważam, że dopóki będa jeździły 1-2 Citki na trasie, powinny byc one zatrzymywane na krańcówkach, a nie zjeżdżac do zajezdni...(to jest tylko moja opinia, nie wiem czy jest taka możliwośc- czekam na ekspertów)
        Na Retkini chyba jest możliwośc aby Citki przeczykały tam te kilka godzin...???
        • Gość: mat26 Re: Cityrunner zostanie w zajezdni IP: *.interserwer.pl 19.04.02, 12:11
          Na Retkinii to jeden citek sie pewnie zmieści ale dwa to już chyba nie :(
          • geograf Re: Cityrunner zostanie w zajezdni 19.04.02, 19:18
            można chyba jeszcze użyc pętli przy Bratysławskiej, a i przy Augostowie mozna wykorzystac....
            Tak?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka