diotyma 22.10.04, 18:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
el-042 Marsz nieNormalności 22.10.04, 18:18 A od kiedy to Młodzież Wszechpolska i Narodowe Odrodzenie Polski są normalne? Czy normalne jest rzucanie jajami w ludzi, nasyłanie na nich dresów z pałami (patrz: Kraków) albo wandalizm przejawiający się malowaniem farbą na budynkach i zabytkach logo NOP przeciw wstąpienu do UE? Powinno się was izolować od reszty społeczeństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: Marsz nieNormalności 22.10.04, 19:02 A czy Pan/Pani/2 w 1 el-042 byl w Krakowie i widzial co sie tam wydarzylo czy tylko opiera swoja wiedze na realcjach z mediow...?? Izolowac to nalezy takich ludzi ktorzy nie rozumieja slowa tolerancja takich jak Ty ktorzy sami najlepiej wiedza ze pedalkow mozna tolerowac a MW i NOP nie...to sie nazywa hipokryzja kolego/kolezanko... Wielka Polska Katolicka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niet ateńczyk Droga Diotymo IP: 217.153.198.* 22.10.04, 19:20 Chciałbym zwrócić ci tylko uwagę, że tolerancją nie jest to o czym wspominasz w pierwszym poście, więc proszę o przemyślenie czy słowo hipokryzja pojawia się we właściwym kontekście. p.s. Czy będziesz zadowolona gdy post zakończę stwierdzeniem Wielka Polska Gejowska? Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: Droga Diotymo 22.10.04, 19:36 Po pierwsze to nigdzie nie napisalam ze jestem tolerancyjna...natomiast lewicowa hucpa nakazuje tolerwac mi rozne dziwne rzeczy niezaleznie czy mi sie to podoba czy nie a tak do Twojej wiadomosci tolerancja = łac. tolerantia 'cierpliwość, wytrwałość' od tolerare 'wytrzymywać; znosić'; zdzierżyć' znaczy to tyle ze zgadzam sie na to zeby te zbocznia istnialy (homoseksulizm) ale nie uwazam ze sa normalne a Wy nas do tego zmuszacie. Jezeli chodzi o aborcjie i kare smierci to nie moze byc mowy o jakiejkolwiek wyrozumialosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie ateńczyk Re: Droga Diotymo IP: 217.153.198.* 22.10.04, 19:52 Zaś Katolickość nakazuje tolerować, ba kochać wszystkich. "Nie sądźcie abyście nie byli sądzeni". Źródłosłowy często dobiegają znaczeniem od obecnie używanych wyrazów. Nie jest to jednak dyskusja filologiczna. Wracając do tematu, czy chcesz przez to powiedzieć, że czujecie się pokrzywdzeni przez "homoseksualistyczną (a może homoseksualną?) propagandę" i chcecie wyjśc na ulicę by protestować? Oczywiście każdy ma prawo stanąć na ulicy i krzyczeć co mu się podoba, jednak musi (Ty i Wy też) liczyć się z tym, że ktoś będzie krzyczał cos innego. Jeżeli zaś chodzi o aborcję i karę śmierci jest dla mnie zupełnie niezrozumiałym, że zabijanie może być aż tak relatywizowane... Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: Droga Diotymo 22.10.04, 20:06 Dziwne jest to ze czlowiek ktory odrzuca nauke Kosciola Katolickiego powoluje sie na cytat z Biblii po raz kolejny pachni mi to hipokryzja a moze nawet schizofrenia ...ale nie uprzedzajmy faktow ;-P...ale wracjac do tematu...wyraznie jest napisane ze chcemy sie sprzeciwic PROPAGOWANIU homoseksualizmu znaczy to tyle ze nie wystepujemy przeciw samym gejom i lesbijkom (to tak jakby protestowac przeciw chorym na grype) ale przeciw promocji tej dewiacji przeciw oklamywaniu ludzi ze jest to calkowicie noramalne zachwanie czlowieka Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: Droga Diotymo 22.10.04, 20:13 A kto ci powiedzial, ze homoseksualizm jest zly? Bog? A moze sam jestes homoseksualista i trudno ci sie przed soba do tego przyznac? Jak czytam takie fanatyczne wypowiedzi, to sie zastanawiam jak to mozliwe w cywilizowanym kraju. Kto ci nawkladal takich glupot do glowy? Kosciol katolicki widac zrobil swoje. On wie jak manipulowac swoimi wyznawcami. Podburza w nich leki i fobie, a potem wspanialomyslnie daje im schronienie i zrozumienie. Jaki dobry! Idz do psychiatry, bo widze u ciebie lek przed swiatem i czlowiekiem (homofobia). To sie nazywa w medycynie schizofrenia. Ty naprawde mozesz byc niebezpieczny, mozesz zrobic krzywde nie tylko sobie, ale tez innym. ------------------------- Odpłyń Łodzią Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: Droga Diotymo 22.10.04, 20:21 Widzisz taka wlasnie jest miedzy nami roznica mnie pewnych rzeczy nikt nie musi mowic ty za to potrafisz tylko powtarzac ta papke ktora Ci podaja w mediach...co do mojej orientacji to sadze ze raczej nie mam takich problemow jak Ty!!! A kiedy ostatnio byles w Kosciele ze wiesz co tam mowia z Faktow i Mitow sie dowiedziales?? Zazwyczaj jest tak ze najlpieje wiedza o tym co jest w Kosciele Ci co tam nie bywaja...CO do mozliwosci zrobienia krzywdy komus przeze mnie...uwazamy ze juz nikt nie jest w stanie powtorzyc takiej krzywdy jaka zrobili Ci rodzice plodzac Cie!!! Rozumiem ze masz juz swojego zaufanego psychiatre to moze daj namiary bo jak jeszcze chwile bede tak z Toba pisala to moze sie faktycznie glupota zaraze Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: Droga Diotymo 22.10.04, 20:33 Nie podlizuj sie wielkimi literami. Czyzbys chcial wspanialomyslnie oddac szacunek takiemu robakowi jak ja? Dziwie sie, ze jeszcze mnie nie rozdeptales ninawiscia, ktora nie wiem, kto ci wpoil, bo pewnie nie twoi rodzice. Moi maja sie swietnie i sa ze mnie dumni. Twoi pewnie nie, stad te kompleksy. Przepraszam, a ty rzygasz papka z Radia Maryja. Wyobraz sobie, ze w mojej parafii rzymsko-katolickiej nie glosza tego, co ty. A stanowisko kosciola rzym.- kat. w Polsce wobec homoseksualizmu jest nastepujace: szanuj drugiego czlowieka. Homoseksualista szanuje drugiego czlowieka, Wszechpolak nie, i tu jest miedzy wami podstawowa roznica. To paradoks, ze homoseksualista szanuje drugiego czlowieka bardziej, niz katolik, ktoremu wiara nakazuje: kochaj drugiego jak siebie samego. Powiedz mi, gdzie twoj katolicki szacunek do czlowieka? Bo przeciez nie w wielkich literach... ------------------------------------- Odpłyń Łodzią Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: Droga Diotymo 22.10.04, 20:39 Dziewczyno/Chlopaku Widzisz gadasz o szacunku a shiftu to klawiaturka nie ma prawda?? Zrozum to nie jest kwestia szacunku tylko uznawania czegos za normalne lub nie...zaraz sie dowiemy ze Kosciol popiera homseksualizm...a pro pos szacunku homosiow do innych...wyobraz sobie ze bylem na takim spotakniu gdzie homosie i ludzie normalni mogli wymienic poglady...i wiesz jaki byl pierwszy "normalnych inacej" jak tego nie rozumiecie to WON! glupi jestescie...sorry jak ktos taki ma mnie uczyc szacunku...inna sparawa a gdzie szacunek dla moich pogladow ja wasze mam szanowac, tolerowac ale Wy moich juz nie....pokretna logika Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: nieDroga Diotymo 22.10.04, 20:53 Juz pisalem, ze dla ciebie nie bede uzywal wielkiej litery, bo na szacunek trzeba sobie zpracowac. Czyzbys mowila o spotkaniu na Wydziale Ekonomiczno Socjologicznym dotyczacym ksiazki "Homofobia po polsku"? Tak sie sklada, ze tez tam bylem. Wiesz, jak sie zadaje pytanie, to sie czeka na odpowiedz, a nie ostentacyjnie wychodzi trzaskajac drzwiami. Nikt nie mowil won do was. Kinga Dunin was wolala, zebyscie wrocili uslyszec pytania, ale wy mieliscie to gdzies. Przyszliscie zrobic teatrzyk: trzaskac drzwiami, siac zamet i wygwidywac spokojana rozmowe. Byles panem Dominikiem, chlopakiem w dlugich kreconych wlosach czy ta laska w czerwonej bluzie z ustami pelnymi demagogii i zalu nie wiem za co? --------------------------- Odpłyń Łodzią Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: nieDroga Diotymo 22.10.04, 20:57 Tak sie skalda ze bylismy na tym samym spotakniu a jednak na roznych...tak a czy ostentacyjne przesiadanie sie z miejsca na miejsce gdy szlismy zadac pytanie to oznaka tolerancji czy szcunku bo nie wiem...Nie bylam zadna z tych osob ale strzelaj dalej...a na Kinge Dunin to sie nie powoluj bo jak ktos mowi ze nikt normalny nie chce miec dzieci to jak z kims takim polemizowac... Jeszcze jedno nie pamietam zeby ktos z MW krzyknal ze "geje to idioci lub glupki" Za to u Was dalo sie slyszec takie glosy...wybiorcza pamiec?? Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: nieDroga Diotymo 22.10.04, 21:04 Kinga Dunin odpierala wasz atak. Moze sie zdziwisz, ale ona sama ma meza i dwoje dzieci. Ja nie krzyczalem glupki i sie nie przesiadalem. Mysle, ze tamci sie przesiedli, bo nie chcieli dostac jajkiem w glowe. Czego sie mozna po was spodziewac? Sami sobie zrobiliscie taka opinie. Wiesz, teraz cos powiem na spokojnie. Naprawde nie rozumiem tej fali nienawisci, ktora tak ziejecie. Dlaczego rozmowy miedzy wami a innymi ludzmi musza wygladac jak wojna? Nie mozecie powstrzmac emocji? Ani jedno spotkanie z wami nie przynioslo nic konstruktywnego. Z wami sie nie da rozmawiac, bo palacie zadza zemsty i niszczenia wszystkiego, co wam sie nie podoba, nie biorac pod uwage opinii innych ludzi. Skad w was tyle nienawisci? Naprawde nie moge tego pojac. ---------------------------- Odpłyń Łodzią Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: nieDroga Diotymo 22.10.04, 21:11 Powiem tak biedne dzieci biedny maz ale widzialy galy co braly... emocji?? konstruktywnego?? Jak ma byc spokojenie jak na haslo typu uwazam ze homoseksualizm jest zly/nienaturalny/grzeszny itd mozna sie dowiedziec ze jestem z ciemnogrodu?? Czy tego nie rozumiesz to nie chodzi o zadze zemsty tylko o to ze Wy nas zmuszacie do tego zebysmy na sile to akceptowali...przeciez jezeli homoseksualistom chodzi tylko o milosc itd. to po co wychodza na ulice czy milosc potrzebuje rozglosu...czemu nie moga sobie cichutko siedziec a wtedy nikt nie bedzie im zagladal do lozka tak jak nikt nie zaglada parom heteroseksualnym...przeciez nikt noramlny nie robi wielkiej afery z tego powodu ze jest hetero albo ze spi z zona mezem narzeczonym narzeczona itd...za to homosie musza to obwiescic calemu swiatu Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: nieDroga Diotymo 22.10.04, 21:23 Kiedy homosekaualisci robili afere? To wy je wciaz wywolujecie. Nikt ci nie kaze akceptowac homoseksualistow. Problem w tym, ze ty nie akceptujesz instynktu homoseksualisty, ktory jest w nim, a odrzucasz czlowieka. Poped seksualny to tylko jeden aspekt zycia, a wy robicie z niego sztandarowe haslo. Po pierwsze: jestesmy ludzmi. Po dwudzieste siodme: pociagaja nas osoby tej samej lub drugiej plci. Dlaczego wy robicie z tego nr 1? Nie widzialem jeszcze milosci homoseksualistow na ulicy, wiec nie wiem, czego sie tak boisz. Jesli chodzi o dzieci, to zarowno homo- jak i heteroseksualista bedzie potrafil lub nie potrafil dac dziecku milosc, bo i ten i ten jest czlowiekiem. To nie ma nic wspolnego z popedem seksualnym, chyba ze ktos ma poped do dzieci, ale pedofilia to juz inna sprawa, nieslusznie mylona z homoseksualizmem. Nie chodzi o kochanie dziecka, dawanie mu poczucia bezpieczenstwa i opieki. Chodzi o to, ze to dziecko mialoby zmarnowane zycie przez takie osoby ja ty, ktore nie zostawilyby suchej nitki na boguducha winnym dziecku. Nie milosc rodzica jest tu problmem, ale wytykanie palcami i dyskryminacja takiego dziecka. Homoseksualizm nie jest dziedziczny ani nie jest kwestia wyboru. Czy ty moglbys ni stad ni z owad kochac sie z kims, kto cie nie pociaga fizycznie? Przeciez pociag fizyczny to instynkt, a na instynkty nie ma wplywu. Nie mozna ich zmienic, mozna je jedynie hamowac. Totez homoseksualisci go hamuja, a heteroseksualni nie. Caluja sie i obmacuja wszedzie: dyskoteki, parki, tramwaje... To jest dopiero niesmaczne. --------------------------- Odpłyń Łodzią Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: nieDroga Diotymo 22.10.04, 21:33 Krakow i Warszawa to jest robienie afery Pani Jaruga i Sroda robia afere...zapominasz o jednej sprawie zwiazanej z dziecmi...one najwiecej sie ucza od rodzicow jakie wzorce przekaze im 2 panow badz 2 panie?? Mowisz ze homseksualizm jest dziedziczny z tego co ja wiem to na decyzje o byciu homoseksualista geny maja wplyw w niewieceje niz 30% reszta to uwarunkowania srodowiskowe...wlasnie zle wzorce...wracajac do genetyki czy nie uwazasz ze jezeli homoseksualizm bylby gentyczny to po tylu tysiacach lat wyginalby poprostu ludzie z takim genami raczej sie nie rozmnazaja wiec ich geny by zniknely a jakby przterwaly to w bardzo malym stopniu Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: nieDroga Diotymo 22.10.04, 21:46 Dla mnie afera jest to, ze wy dochodzicie do wszystkiego przemoca. Jaruga i Sroda nie rzucjaj jajkami, tylko rozmawiaja. Pokaza im wzorce, ze moga byc kochane i rozumiane. Czytaj uwazniej. Nogdzie nie napisalem, ze homoseksualizm jest dzidziczny. Uwazam akurat, ze nie jest. Nie wiem skad sie bierze homoseksualizm, wiem tylko, ze jest wpisany w psychike tak jak heteroseksualizm. Co do tego nie ma miedzy homo- i heteroseksualistami roznic. Nie jestem pewien, czy dorastajacy chlopak majacy ojca i ojczyma bedzie chcial ich koniecznie nasladowac. Przeciez te 5% homoseksualistow ma matke i ojca, wiec skad u nich homoseksualizm? To nie kwestia wyboru. To po prostu taka sama cecha jak kolor oczu czy długosc nosa. Nie mozna kogos odrzucac ze spoleczenstwa tylko dlatego, ze sie czyms rozni. --------------------------- Odpłyń Łodzią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie atenczyk Re: Droga Diotymo IP: 217.153.198.* 22.10.04, 20:21 I oto zbliżamy się do konkluzji. Skąd wniosek odrzucania nauki Biblii? Hipokryzja, schizofrenia, nawzajem możemy się tym obrzucać bez żadnych skutków merytorycznych :P Propagowanie homoseksualizmu; chyba użyłem właśnie takiego swierdzenia w poprzednim poście. Insynuujesz, że homoseksualizm jest chorobą? Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale z równym powodzeniem mogę wysunąć tezę, że chorobą jest światopogląd Wielko Polski (wiem, to określenie skonstruowane na potrzeby chwili, wy chyba używacie innych),autorytety równej jak głoszące tezę o homochorobie wagi mogłyby to potwierdzić. Chcesz zaprotestować przeciwko okłamywaniu, rozumiem. Tyle że mówicie kłamstwa. aha, o relatywizowaniu zabójstwa nic nie powiedziałaś Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: Droga Diotymo 22.10.04, 20:26 Mowisz ze chcesz o aborcji i karze smierci...Kara smierci jest dla ludzi ktorzy np. zamordowali z premedytacja innego czlowieka a za co chcesz skazywac dzieci...za brak odpowiedzialnosci ich rodzicow?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie ateńczyk Re: Droga Diotymo IP: 217.153.198.* 22.10.04, 20:31 Zabijanie to zabijanie. Kto umie odróżniać, kiedy zabijanie jest dobre a kiedy złe. Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: Droga Diotymo 22.10.04, 20:33 Wytlumacz to rodzicom dziewczyny wyrzuconej z pociagu... Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: Droga Diotymo 22.10.04, 20:37 Wytlumacz to Papiezowi, ktory mowi NIE dla kary smierci. A moze ty jestes katolikiem samozwancem zyjacym wg wlasnych zasad? To tak jak sekta... ----------------------------- Odpłyń Łodzią Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: Droga Diotymo 22.10.04, 20:41 A co Papiez mowi na temat homoseksualizmu i aborcji...?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niet ateńczyk Re: Droga Diotymo IP: 217.153.198.* 22.10.04, 20:39 Wytłumacz to rodzicom chłopaka pośmiertnie uniewinnionego... Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: Droga Diotymo 22.10.04, 20:42 w USA na 30tys wyrokow kar smierci w 700 byla watpliwosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie atenczyk Re: Droga Diotymo IP: 217.153.198.* 22.10.04, 20:45 A ilu miało uratować Sodomę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie atenczyk Re: Droga Diotymo IP: 217.153.198.* 22.10.04, 20:53 Prawda jak łatwo czyjś śmierć przekształcić w abstrakcję? Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: Droga Diotymo 22.10.04, 20:59 Zbaczasz z tematu bo rozmawiamy o tysiacach potencjalnych ofiar morderstw i o tysiacach dzieci placacych za bledy swoich rodzicow...to nie abstarkcja...pomysl ze Ty tez byles taki maly czy to abstarakcja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie atenczyk Re: Droga Diotymo IP: 217.153.198.* 22.10.04, 21:05 Potencjalnie to ładne słowo. Mówimy o tysiącach potencjalnych niewinnie osądzonych. Ten fragment o dzieciach płacących za błedy to o aborcji? Jeżeli tak to chciałbym ci przypomnieć o błędach w sztuce lekarskiej powodowanych przez rygorystyczne antyaborcyjne zapisy. Ale wracając do tematu, czy chcesz dać przyzwolenie na zabijanie w swoim imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: Droga Diotymo 22.10.04, 21:15 w imieniu 77% Polakow ktorzy ja popieraja zreszta to szerszy temat bo przeciez kodeks karny nie przewidywalby tylko kary smierci...zeby na nia zapracowac trzeba by bylo sie naprawde napracowac...odnosnie aborcji...nie mowimy chyba tu o pojedynczych przypadkach ale o zabiegach wykonywanych tylko dlatego ze np dziecko by przeszkadzalo w karierze...jezeli powolujemy sie na bledy w sztuce lekarskiej to powinno sie zakazac wszelkich zabiegow gdyz w kazdej dziedzinie medycyny zdazaja sie bledy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie atenczyk Re: Droga Diotymo IP: 217.153.198.* 22.10.04, 21:29 proszę o podanie źródła takiego wyniku. śmierć pozostaje śmiercią, chcesz by zabijano w twoim imieniu? każda aborcja to pojedynczy przypadek. ALBO pojedyńcze przypadki ALBO statystyka. przepraszam, że cytuję: "powinno sie zakazac wszelkich zabiegow gdyz w kazdej dziedzinie medycyny zdazaja sie bledy" wszelkich zabiegów, w każdej dziedzinie jak mniemam. A teraz przepraszam, ale umówiłem się ze znajomymi na piwo i muszę już kończyć. Do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: Droga Diotymo 22.10.04, 21:40 Źrodlo to byla chyba Rzeczpospolita...jezeli zabijanie bedzie dotyczyc wielokrotnego gwalciciela i mordercy to przystaje na to! Tak stosujac Twoj tok myslenia nalezy zakazac zbiegow we wszelkich dziedzinach medycyny ze wzgledu na bledy jakie sie zdarzaja... do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Marsz nieNormalności 22.10.04, 19:21 jaka katolicka? MW i NOP nie tyle trzeba tolerować,co trzeba przyjąć do świadomości,że istnieją. Co najwyżej można nietorelować ich poglądów. Ja nie toleruję, nie w tym względzie. Ale cóż..wybory idą... a ja myślałem,że UPR jest partią nieco mądrzejszych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialymurzyn UWAZAJCIE NA NORMALNYCH IP: 212.191.133.* 22.10.04, 19:19 UWAZAJCIE! ..... Uwazajcie na NORMALNYCH zboczencow i mordercow nienarodzonych dzieci bo moze sa wsrod Was???? Wiadomo ze w Polsce jest bardzo duzo.... OSZOLOMOW takich jak aktywisci i czlonkowie grup partii ktorych jestes przedstawicielem! Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: UWAZAJCIE NA NORMALNYCH 22.10.04, 19:28 Drogi murzynie...(ponoc bialy czyzby M.Jackson zagoscil na poratlu) Bardzo lubie te zatrwazajace posty w ktorych nie ma kszty argumentow tylko jest biadolenie...zawsze myslalam ze ludzi ktorzy umieja tak jak Ty mowic nie bo nie...nazywa sie glupkami ewentualnie oszolomami... P.S juz sam nick swiadczy o Twojej elokwencji. Widac kol. glosowal na tak w referendum i sie juz przyzwyczail do swojej roli w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf skandal! 22.10.04, 19:22 dlaczego owi protestujący nie będą sprzeciwiali się opanowaniu mediów i rozrywki przez Żydów? Toż to skandal! precz z tą nienormalnością! Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: skandal! 22.10.04, 19:30 Ja bym raczej tego slowa na Ż... nie uzywala (spojrz na jakim poratlu jestes)...teraz zgodnie z poprawnoscia polityczna to sie nazywa Izrelita... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: html Re: Nie uciekniemy od takich dyskusji, IP: *.toya.net.pl 22.10.04, 19:40 ale osobiście nie czuję się mocny aby sprostać ciśnieniu chwili i rezultatom pracy gruczołu nadnerczej - adrenaliny. Będę reagował wtedy gdy dojdzie do bezmyślnego obrażania. Pozdrawiam Geografa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: html Re: el_042 IP: *.toya.net.pl 22.10.04, 19:42 Pozdrawiam Cię również, wcześniej nie zauważyłem Cię. Je suis desole. Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: html 22.10.04, 20:02 Dziękuję ;) Pozdrawiam również. ----------------------------- Odpłyń Łodzią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boards_of_canada A mnie? IP: *.lodz.mm.pl 22.10.04, 21:18 Tez pozdrawiasz, czy nie pozdrawiasz? I kiedy sie dowiem, skad sie znamy? Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Idiotymo! 22.10.04, 20:00 Idiotymo! Żyd to nazwa narodowości, podobnie jak Polak, Niemiec, Rosjanin, Francuz itd... W ustach kogoś tak spaczonego jak ty (zawsze piszę zwroty grzecznościowe z wielkiej litery, ale nie tym razem) nazwa ta staje się obelgą. W moich ustach słowo Wszechpolak jest obelgą i mam nadzieję, że stanie się dla reszty narodu polskiego (nie myślę tu o ksenofobicznych fanatykach katolicyzmu od Rydzyka czy Jankowskiego) ------------------------------- Odpłyń Łodzią Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: Idiotymo! 22.10.04, 20:11 No i prosze pierwszy pekl el-042 na brak argumentow zaczynaja sie obelgi...tak brawo...patrzac na Twoje wpisy to el-042 mozna uzywac jako synonim dla cor Koryntu(z ang. call girl) Nie powiesz mi chyba ze slowo Izraelita nie wypiera Żyda.. Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: Idiotymo! 22.10.04, 20:17 Wybacz, sposób rozumowania twojej skrzywionej psychiki jest dla mnie nieosiągalny. --------------------------- Odpłyń Łodzią Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: el-042 vel call girl 22.10.04, 20:28 No wkoncu sie przyznales ze nie jestes nawet w brodziku moich intelektualnych mozliwosci...wiesz to troche tak jak z alkoholikami pierwszy krok do wyleczenia to przyznanie sie do nalogu...wiec Ty juz masz ten krok za soba teraz trzeba tylko nauczyc sie myslec :-) Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: el-042 vel call girl 22.10.04, 20:39 O tak, Diotymo! Jestes bardziej boska od Boga! ------------------------ Odpłyń Łodzią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boards_of_canada Normy spoleczne IP: *.lodz.mm.pl 22.10.04, 21:26 A ja uwazam, ze zyjemy w czasach, w ktorych warto przypominac, czym sa normy spoleczne. Zycie bez norm jest nudne. Nie ma z czym walczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Marsz Normalności IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 22.10.04, 19:41 > Oddział Łódzki UPR [...] maja zaszczyt Zaszczyt? A to dobre! Dowcip przedni. Czy beda jakies przemowienia okolicznosciowe nt. nazizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: Marsz Normalności 22.10.04, 19:50 nazizm «ideologia i ruch niemieckich faszystów; jako kierunek światopoglądowy był zlepkiem koncepcji elitarnych i rasistowskich, usiłujących uzasadnić prawa Niemiec do podbijania innych narodów i do panowania nad światem; hitleryzm, narodowy socjalizm» Po raz kolejny proponuje uzywac slow ktorych znaczenie znacie. I jeszcze jedno jak tak patrze na Twoj post to dochodze do wniosku ze to co mowia socjologowie ze wiekszosc Polakow ma problemy z czytaniem ze zroumieniem to jednak prawda...Czlowieku czy Ty w tym ogloszeniu widziales choc jedno slowo o narodwosci i rasizmie...a moze masz juz tak wyprany mozg ze dzialasz jak komputer...haslo: MW opis: rasizm, ksenofobia itd. czlowieku naucz sie myslec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie ateńczyk każdy ma taką opinię jaką sobie wyrobił n/t IP: 217.153.198.* 22.10.04, 19:54 Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: Marsz Normalności 22.10.04, 20:05 > a moze masz juz tak wyprany mozg ze dzialasz jak komputer? Szkoda, że ty nie masz mózgu. --------------------------- Odpłyń Łodzią Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: Marsz Normalności 22.10.04, 20:14 Widzisz kto z kim przestaje takim sie staje wiec prosze el-042 nie wpisuj sie juz bo brak mozgu jak widac bywa zarazliwy...jak to jest ze jak ktos jest nienoramlny to myslisz ze wszyscy tacy sa co?? Jak myslisz sorry jak Ci w bitach wyszlo juz masz przerobione zero jedynki na slowa co el-042 Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: Marsz Normalności 22.10.04, 20:24 Właśnie widać po tobie normalność. Zdążyłeś już chyba obrazić wszystkich po drodze... Pisz dalej, mam nadzieję, że reszta ludzi pozna wreszcie, kim jest Polak-Katolik. Zrażaj dalej do siebie i swojej (mojej też, lecz w innym wydaniu) wiary. Szerząc podziały sam kopiesz pod sobą dołek. Jedno twoje "A" na sto innych "B". Normalność jest wtedy, jak akceptuje ją większość. Ciebie na szczęście nikt tu nie akceptuje. Zresztą szkoda z tobą gadać, bo jesteś zaplamioną kartką, z której nie da się już sprać kleksa. ---------------------------- Odpłyń Łodzią Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: Marsz Normalności 22.10.04, 20:33 Widzisz znow nie rozumiesz nie kazdy jest taki jak Ty ze jak pluja to mowi ze deszcz pada...nie bede juz wywlekala kto zaczal...zerkni tylko na pierwsze posty na jedno moje zaproszenie kilka stwierdzen ze jestem nienormalna...rozumiem ze wymagasz ode mnie zeby zakrzyknela moja wina....hymmmm...niedoczekanie....wedlug Twojej definicji normalnosci holokaust byl normalny bo wiekszosc go akceptowala dobrze rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: Marsz Normalności 22.10.04, 20:44 Moją definicją nienormalnosci nie jest homoseksualizm. Tą definicją jestes ty, NOP i Wszechpolacy. I myślisz, że twoje górnolotne denne hasła, lamenty, wrzaski i krzyki z pianą na pysku to zmienią? ------------------------- Odpłyń Łodzią Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: Marsz Normalności 22.10.04, 20:52 Napisales ze normalne jest to co akceptuje wiekszosc...nie odpowiedziales na pyatnie czy w/g tego holokaust byl normalny????? Skoro homseksualizm jest normalny to czemu 2 panow lub dwie panie nie moga miec dzieci?? Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: Marsz Normalności 22.10.04, 20:59 Twoje slowa: a czy to quiz? Owszem, moga miec dzieci, np. z adopcji lub ze stosunku heteroseksualnego np. z lesbijka lub heteryczka. ------------------------------ Odpłyń Łodzią Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: Marsz Normalności 22.10.04, 21:03 Mowimy o sposobie naturalnym tzn. plemnik zapladnia komorke jajowa...a nie o adopcji...sorry jak ktos najpierw spi z osobami przeciwnej plci a potem z tej samej to znaczy ze sam nie wie czego chce i jest pokrecony do kwadratu... Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: Marsz Normalności 22.10.04, 21:13 Czasami pragnienie posiadania dziecka jest mocniejsze niż instynkt. ------------------------- Odpłyń Łodzią Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: Marsz Normalności 22.10.04, 21:17 i to jest problem bo to sie nazywa skrajnym egoizmem...decydujac sie na wychowanie dziecka biore odpowiedzialnosc za siebie i za to dziecko...i tu nie moze byc mowy o decyzji bo ja chce Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: Marsz Normalności 22.10.04, 21:30 To nie jest decyzja ze chce dziecka-zabawki, tylko ze pragne stworzyc czlowieka i oddac mu siebie. Przepraszam, ale istota rodzicielstwa jest chyba jasna? Dziecko to nie nowy mebel. Czy uwazasz, ze homoseksualisci nie maja uczuc i traktuja dzieci jak przedmioty? Mylisz sie. Homoseksualisci potrafia kochac dzieci i brac za nie odpowiedzialnosc. Skad w ogole wziales ta idee, ze dziecko jest zachcianka? Kazdy, kto uwaza dziecko za kaprys jest chory, czy to homo- czy heteroseksualista. ------------------- Odpłyń Łodzią Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: Marsz Normalności 22.10.04, 21:37 Widzisz ja uwazam ze chec posiadania przez homseksualistow dzieci to wlasnie kaprys pozwol ze Cie zacytuje "To nie jest decyzja ze chce dziecka-zabawki, tylko ze pragne stworzyc czlowieka" zgoda co do tego kawalka Twojej wypowiedzi tylko jak chcesz do "tworzenia nowego czlowieka" wykorzystac 2 Panow lub 2 panie Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: Marsz Normalności 22.10.04, 21:50 Stworzenie nowego czlowieka to wg mnie nie zmajstrowanie go w lozku. To by bylo zbyt proste. Dziecko splodzic latwo, trudniej wychowac. Czlowiek to osoba myslaca, posiadajaca swiadomosc. Trzeba go wychowac, dac mu milosc, nauczyc funkcjonowania w spoleczenstwie. Jak mozesz sprowadzac istote czlowieczenstwa do prokreacji? ---------------------- Odpłyń Łodzią Odpowiedz Link Zgłoś
diotyma Re: Marsz Normalności 22.10.04, 21:54 Jak chcesz ludziom ktorzy nie potrafia wypelnic najprostszych popedow czlowieka pozwolic uczyc tak skomplikowanych funkcji jak zycie w spoleczenstwie?? Musze zmykac do zobaczenia na kolejnym spotkaniu cya Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: Marsz Normalności 22.10.04, 22:06 Najprostszych popedow? Raczej najprzyjemniejszych. Uwazasz, ze homoseksualista nie ma popedu i nie potrafi go wypelnic? To rzeczywiscie nie widzialas milosci gejowskiej czy lesbijskiej. Wiesz, znam wielu homoseksualistow, ktorzy dla spoleczenstwa zrobili wiecej niz niejeden heteroseksualny, a to dlatego, ze nie posiadaja dzieci, bo w naszym karaju nie warto narazac dziecka na wytykanie palcami. Wszyscy aferowcy ustawiaja swoje dzieci. Hmoseksualny nie ma dla kogo sie dorabiac i na czyja przyszlosc pracowac, wiec sam moze sie doskonalic, osiagajac pelnie wydajnosci, zarobkow i wymierny wplyw na ksztaltowanie swojego otoczenia. Zarabiajac duze pieniadze, dzieki swym umiejetnoiscia placi podatki na m.in. oswiate, z ktorej korzystaja dzieci, ktorych on nie ma. Duzo by gadac. Moze sie jutro pojawie na tym spotkaniu, ale chcialbym wrocic w jednym kawalku bez zoltka we wlosach. Jak chcesz kontynuowac, to napisz na mail z gazety.pl. Wyrazam tez chcec spotkania na zywo, bo interesuje mnie zrozumienie twojego swiatopogladu. Nie chcialbym jednak sie klocic, tylko przeprowadzic wymiane zdan. Nie chce cie zmieniac, ani nie chce, by ktos mnie zmienial. Nauczmy sie szanowac innych ludzi i ich opinie. Szukajmy wspolnych cech, a nie podzialow. Pozdrawiam. ------------------ Odpłyń Łodzią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: Marsz Normalności IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 22.10.04, 19:50 Świetny ten wątek! Już zacieram ręce na myśl o ogromie wpisów ludzi, którzy mienią się tolerancyjnymi, a za chwilę dowalać będą z całej siły diotymie i Jej podobnym. Dalej, do klawiatur nie oszołomy! Z całą mocą pokażcie "kołtunom" gdzie ich miejsce! Buehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: były, psujesz zabawę :/ n/t IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 22.10.04, 20:05 No wiesz! Czuję się dotknięty!:( Buahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
szczurkova 5 listopada dniem nienawiści :) 27.10.04, 09:40 No właśnie, przestańmy udawać, precz z hipoktyzją, pseudointelektualnymi wywodami o wyższości heteryków nad gejami :) zorganizujmy marsz nienawiści, niech każdy komu nienawiść nie jest obca weźmie w nim udział - myślę że pójdą wszyscy :) może spotka się jakichś znajomych. I tak łysi spotkają anarchistów a połączy ich wszak idea... geje i lesbijki pomaszerują ramię w ramię z homofobami (ładne słówko - nie?) z lpr i młodzieży weszpolskiej (czy jakoś tak się nazywają) nooo czerwoni uścisną dłonie zjodnoczonym z nimi w nienawiści czarnym, zielonym, niebieskim, czerwono-białym i niebiesko-czerwonym (pominąłem jakąś partię?) Ludzie ode mnie z firemki pójdą bo nienawidzą szefa, ale na pewno spotkamy się z nim na paradzie bo on nienawidzi swej obleśniej małżonki :) i wreszcie będzie można zaśpiewać znaną z koncertów disco-polo pieśń narodową: "Bo wszyscy Polacy to jedna rodzina" Niech żyje moja ojczyzna... światowe centrum nienawiści bezinteresownej... Hmm mam jeszcze pomysł na marsz jedności ze złodziejami - wiecie oni przecież cierpią ... przytulmy ich do szerokiej piersi naszego NARODU!!! Odpowiedz Link Zgłoś