b00g13 29.04.02, 19:39 czy znacie jakies metody na odstraszenie tych choler tak zeby mi nie siadaly na dachu i nie obsr####y okolicy? nie mysle o wystrzelaniu of coz;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grover Re: gołębie 29.04.02, 19:55 Straszyć, straszyć, straszyć i uciekną. A swoją drogą czerwona powiewająca na wietrze szmata je odstrasza. Grover PS. Jak się przeprowadziłem, to 2 miesiące z nimi walczyłe i wygrałem. Dwie partie pisklaków na balkonie mi się wychowały Odpowiedz Link Zgłoś
b00g13 Re: gołębie 29.04.02, 19:58 ekstra.... czerwona szmata.... pomysl dobry, intencje sluszne, ale to nie dla mnie, mieszkam w domku.... piętrowym p.s. na ciskane przeze mnie kamienie nie reaguja - przyzwyczaily sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pardwa Re: gołębie 29.04.02, 20:46 grover napisał(a): > Straszyć, straszyć, straszyć i uciekną. > A swoją drogą czerwona powiewająca na wietrze szmata je odstrasza. 1 Maja za pasem, a i na 3 Maja flagi sie ostaną... Odpowiedz Link Zgłoś
b00g13 Re: gołębie 29.04.02, 20:49 a co zrobic jak symbol pokoju s*a na rocznice :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pardwa Re: gołębie 29.04.02, 20:57 b00g13 napisał(a): > a co zrobic jak symbol pokoju s*a na rocznice :)) ;-))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim Re: gołębie IP: *.pai.net.pl 30.04.02, 07:32 b00g13 napisał(a): > a co zrobic jak symbol pokoju s*a na rocznice :))< Zmienic symbol pokoju! Pardwa lepsza. Tez ptak a nikt w sumie nie wie, jak wyglada, i jedyne, co wiadomo, ze wszelką fizjologie, jak i cala reszte-ma w malignie. Odpowiedz Link Zgłoś
kirka1 Re: gołębie 29.04.02, 20:48 Można odstraszyć, ale mloce jeszcze nie nauczone i tak przylatują, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
tulka Re: gołębie 29.04.02, 20:51 Nie chcę Cię martwić, ale z mojego doświadczenia wynika, że na nie nic nie działa. Dokuczały nam kiedyś straszliwie i to nie tylko obsrywaniem, ale przede wszystkim hałasowaniem. Przylatywały co dzień wczesnym rankiem, kiedy wszyscy spali w najlepsze... I nie dawało się ich w żaden sposób odstraszyć. Aż pewnego dnia szczęśliwie się nie pojawiły. Chyba upodobały sobie kogo innego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubadun Re: gołębie 29.04.02, 20:52 Przybić należy gwożdzie, ale tak, by ostrym do góry były (ode spodu). Gdy takoż uda się postąpić, gołębizny nie zasiądą na chwilę dłuższą i defekacji na parapet nie dokonają. Ukłony Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: gołębie 29.04.02, 22:23 Przyzwyczaić się. To jedyny, najprostrzy i skuteczny sposób. P.S. Jak muchy s*ały na Najjaśniejszego Pana, to czemu gołębie nie mogą na rocznicę? Gorsze, czy jak? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś