topjes 15.11.04, 15:06 Nikt nie opisuje wrażeń????? :)))) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomas Re: No i?????????????? IP: 212.191.74.* 15.11.04, 15:14 Może nie doleciał? Piszcie ile osób? Jakie zainteresowanie na najlbliższe dni/tygodnie? Czy maszyny nadal stoją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spott Re: No i?????????????? IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 15.11.04, 15:35 No i byl ATR 72-200 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: No i?????????????? IP: 212.191.74.* 15.11.04, 15:44 Tyle to wiemy.. A coś więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spottt Re: No i?????????????? IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 15.11.04, 17:10 Tzn co wiecej ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał_k Re: No i?????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 17:25 Właśnie Toya podaje, że z Kopenhagi przyleciało 7 osób. Minimum opłacalności to 20 pasażerów. Porozumienie o lotach podpisano na 3 miesiace. W przypadku braku pasażerów, lotnisko zapłaci liniom lotniczym karę - 150 tys. - nie usłyszałem ale chyba Euro? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: No i?????????????? 15.11.04, 17:44 to tłumaczy kampanię reklamową połączenia w Galerii:> Ile osób odleciało do Kopenhagi?? Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: No i?????????????? 15.11.04, 18:07 > Ile osób odleciało do Kopenhagi?? Ja słyszałem, że 7 + 1. Skoro siedmioro przyleciało to jedna odleciała? Choć wydaje mi się, że moje źródło podawało, że siedmioro odleciało :))) To chyba i tak lepiej niż EAE na starcie? Da się coś sensownego fotnąć zza siatki? Mam statyw i zoom - jest sens jechać? pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamco Re: No i?????????????? IP: *.farmakol.ku.dk 15.11.04, 18:10 Odleciala 1 - tzn ja. Nie powiem zebym byl z tego powodu jakos nadmiernie szczesliwy, bo mimo iz nadal jestem dobrych mysli to taka sytuacja nie wrozy najlepiej na przyaszlosc. Mam tylko nadzieje ze juz od srody bedzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: No i?????????????? 15.11.04, 18:37 > Odleciala 1 - tzn ja. Łaaaaaaaaa - widziałem Cię w TV :))) Dobrze mówiłeś. W TVP3 można też było usłyszeć: - Prezesa Lublinka - mówił, że w maju będzie pas - jakąś szychę z Cimber (czy też SAS?), która prawiła o tym, że to wyjątkowe by w takiej aglomeracji nie było regularnych połączeń (powoływał się na Gillette, Philips) - było info o tym, że to głównie od łódzkich biur podróży zależy sukces lotów i charterów (i słusznie) A potem była mowa o lotnisku w Skierniewicach (tym międzynkontynentalnym). TVP3 i Radio Łódź rozpoczęły jakąś akcję w stylu "Lotnisko dla Łodzi". Zobaczymy co przyniesie ta akcja. Sporo w sumie było o lotnictwie dziś. Jeden gościu z UŁ walnął jawnie, że jeśli uda się odrzucić względy polityczne to lotnisko ekonomicznie musi stanąć między Łodzią a Warszawą. I na koniec zachęcał dziennikarzy by głośno mówić o tych względach politycznych. W środę konferencja... Ciekawe jaki będzie jej efekt. Choć fakt - w świadomosci Łodzian zaczyna się powoli budzić jakiś niby-patriotyzm i postawa "dlaczego lotnisko w Łodzi nie mogło by być prężniejsze?". Oby to dobrze wróżyło na przyszłość. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spott Re: No i?????????????? IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 15.11.04, 21:56 A jak tam sie lecialo jaki serwis na pokladzie napisz cos. Odpowiedz Link Zgłoś
adamco Re: No i?????????????? 16.11.04, 14:20 Lecialo sie normalnie, tzn fakt moglem siedzic gdzie chcialem mialem okazje z pewnej odeglosci zobaczyc kokpit ;) Na pokladzie 2 stweardessy ktore chyba za bardzo sie podczas lot nie napracowaly. Dostalem niezle jedzenie (malo ale smaczne), dobra kawe i czerwone wino. Wprawdzie podczas ladowania troszke rzucalo ale takie uroki latania. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Środa 17.11 17.11.04, 13:18 Dziś: - przyleciało: 8 - odleciało: 2 Co bardzo cieszy to fakt, że tyle osób przylatuje tu z zagranicy. Jeśli taka liczba się utrzyma/wzrośnie to będzie to potwierdzenie tego, że sieciowe połączenia znanych linii są dużo skuteczniejsze i że EAE nie mógł być dobrym pomysłem - zobaczymy. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś