Gość: WSHE-BYDGOSZCZ IP: *.tvgawex.pl 15.11.04, 23:00 TO takie miasto jak Łódz ma tylko jedne połączenie lotnicze???!!! CHyba naprawde z wami jest żle!! Warszawka wysysa co??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: html Lotnicze połączenie Łodzi z Kopenhagą IP: *.toya.net.pl 15.11.04, 23:05 Z czego "Lublinek" będzie dopłacał, jeśli od kilku lat notuje straty bilansowe. Za przewóz powietrza z Łodzi do Kopenhagi płacić mamy ponad 100 tysięcy euro? Stać nas na remont szkół, budynków mieszkalnych to i na wożenie powietrza, też. Księżycowa ekonomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Lotnicze połączenie Łodzi z Kopenhagą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 23:23 A które lotniska (i ile) notuje w Polsce zyski? Lotnisko to inwestycja w rozwój regionu i poniżej pewnego ruzu zawsze przynosi straty. A ruch przyoszący zyski nie generuje się w przeciągu tygodnia. MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Costanza Re: Lotnicze połączenie Łodzi z Kopenhagą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:26 > A które lotniska (i ile) notuje w Polsce zyski? Juz spiesze z odpowiedzią. W Polsce zysk netto w roku 2003 przyniosły porty: Warszawa Gdańsk Kraków Katowice Wrocław Więc gadka-szmatka paru osób, w tym wiceprezesa Lublinka, powtarzana od paru miesiecy, ze kazdy port regionalny przynosi straty to nieprawda. George Costanza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Lotnicze połączenie Łodzi z Kopenhagą IP: *.server.ntli.net 16.11.04, 00:58 A kiedy połączenia z Londyn-Luton ?? Jak już coś otwierać to na ruchliwej lini wystarczy popatrzeć na Wizzair sam z niego korzysztam co 2,5 miesiąca dodać jeszcze kilkudziesiąciu znajomych z jednego tylko miasta w UK. Ale nie po co lepiej wozić powietrze :-) za darmo. Już się rozpędzam żeby z Kopenhagi lecieć do Londynu bliżej mi do Katowic lub Wa-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr x Re: Lotnicze połączenie Łodzi z Kopenhagą IP: *.p.lodz.pl 16.11.04, 14:51 400 tysiecy euro rocznie czyli kolo 1.5mln PLN. Tyle kosztuje utrzymanie regularnego polaczenia Lodzi z zagranica. Jezeli ono jest dobrze skomunikowane z innymi lotami to powinno zostac. To niewiele i poki sie lotnisko nie rozkreci musimy do niego doplacac no chyba ze chcemy by lodz nadal byla na koncu duzych miast w polsce i wyrozniala sie jedynie bieda i zasciankowoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Nie kosztuje TYLE! 16.11.04, 15:29 > 400 tysiecy euro rocznie czyli kolo 1.5mln PLN. To jest kwota jaką by trzeba zapłacić gdyby przez rok samolot latał PUSTY! Inna sprawa, że do kosztów tego lotu - jeśli miało by być jedno połączenie - trzeba dodać wszystkie koszty działania lotniska. Wtedy wyjdzie nam kwota utrzymania jednego połączenia. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr x Re: Nie kosztuje TYLE! IP: *.p.lodz.pl 16.11.04, 15:59 mysle ze raczej frekwencja nie bedzie wieksza niz 10 15 osob na lot. Nie oszukujmy sie. Lodzianie patrza glownie na cene czy nam sie to podoba czy nie. Wystarczy sobie popatrzec co przecietny lodzianin kupuje w supermarkecie. Poki nie bedzie low costow to do takich polaczen trzeba dokladac. a lodzianie beda latac tanszymi lotami z okecia. Czyli przez najblizsze 3 - 5 lat lublinek bedzie deficytowy. A potem powinno byc dobrze. Wazne zeby zaczac i cierpliwie przeczekac te 3 - 5 lat a nie rwac wlosy i narzekac. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Co przeciętny Łodzianin kupuje w supermarkecie? 16.11.04, 16:05 Zaintrygowałeś mnie... pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr x Re: Co przeciętny Łodzianin kupuje w supermarkeci IP: *.p.lodz.pl 16.11.04, 17:09 produkty tansze z nizszej polki niz przecietny mieszkaniec innych duzych miast w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes ROTFL! :))) 16.11.04, 17:31 Proszę jakieś badania na poparcie tej tezy :)))) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr x Re: ROTFL! :))) IP: *.p.lodz.pl 17.11.04, 12:48 porozmawiaj z pierwszym z brzegu wazniejszym przedstwicielem ktory zajmuje sie dostarczaniem produktow do hipermarketow. Potwierdzi to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orla Street Re: Lotnicze połączenie Łodzi z Kopenhagą IP: *.ipt.aol.com 23.11.04, 05:26 Chyba lepiej byloby dla mieszkancow Lodzi zeby ktos w koncu zainwestowal w superszybkie i wygodne polaczenie z Wawa. Lublinek to chyba jednak sprawa nie na dzis. Moze za jakies 5-10 lat pojawi sie taka potrzeba. Po co forsowac smieszne i nienaturalne "konekscje". Jaki sens jest latac do Kopenhagi skoro np. Kolonia nie wypalila. Bezsens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ander Re: Lotnicze połączenie Łodzi z Kopenhagą IP: *.toya.net.pl 23.11.04, 12:38 Kolonia nie wypaliła, bo to nie jest dobre miejsce na przesiadki, a bilety były bardzo drogie - EAE to linia dla biznesmenów, a oni również muszą liczyć się z wydatkami. Kopenhaga ma szanse na sukces, bo jest to dobry port przesiadkowy na inne połączenia, a ceny są przystępne (np. Łódź-Londyn za 550 złotych z opłatami). Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Na ucho Wam powiem, 15.11.04, 23:33 że pierwszym pasażerem na trasie Łódź - Kopenhaga był... KaFeLek :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzekil Re: Na ucho Wam powiem, 15.11.04, 23:38 Pssss... Miało sie nie wydać ;-). Ale zdradzę Ci w sekrecie, że wieś gminna rozniosła wiadomość po okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: html Re: Wam to powiem, IP: *.toya.net.pl 16.11.04, 00:21 Rozwój regionu zależy od skomunikowania z metropolią warszawską i pasem zachodnim Polski, drogami szybkiego ruchu, połączeniami kolejowymi i liniami powietrznymi. Obecnie, co tu ukrywać, jesteśmy miastem pogranicza, a samolotami przemieszcza się kapitał, mniej ludzie. Zarówno turyści, chętni szybkiego przenoszenia się z miejsca na miejsce nie kwapią się do tego. Jestem za połączeniami, sam często korzystałem z usług "Lublinka", ale niepokoi mnie to wyrzucanie pieniędzy. Dlaczego tak mało ludzi korzysta z usług i dlaczego zarząd zarabia dużo, nieadekwatnie do efektów. Co zmieniło się od prezesury M. Marca do epoki Krawczyka? Tylko skład zarządu i wysokość uposażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @rturo Bledne decyzje ... IP: *.ericsson.net 16.11.04, 09:23 Bledne decyzje sa domena naszych decydentow. Otwarcie polaczenia z Kopenhaga zakonczy sie takim samym fiaskiem jak polaczenie z Kolonia. I nie dlatego, ze obydwa miejsca docelowe,sa malo atrakcyjne z komunikacyjnego i turystycznego punktu widzenia, ale ze przelot na tych trasach jest zbyt drogi. Dlaczego z bogatej Warszawy do Kolonii mozna poleciec za kilkadziesia euro, a z biednej Lodzi za kilkaset ?!!! Do Lodzi nalezy sprowadzic odpowiedniego przewoznika, a nie zmieniac miejsca docelowe. "Kuszenie" Lodzian perspektywa "taniego" przelotu do Nowego Jorku jet absurdalna pomylka. Lodzianie nie chca latac za ocean, tylko miec mozliwosc taniego latania do Europy zachodniej. Do tego wlasnie celu Kolonia jest idealnym rozwiazaniem, bo wlasnie tam laduje wiekszosc tanich linii. Takze inwestorow moze spodziewac sie raczej z Europy, a nie z USA. Tworzenie przy okazji otoczki sukcesu, w postaci przeniesienia oddzialu Telec-i do Lodzi, jest wrecz smieszne. W tej firmie ma docelowo pracowac 150 osob, wiec kto bedzie latal na tej linii - pieciu manager-ow ze Szwecji??? Nie dajmy sie zwiesc ! Kopenhaga wcale nie otwiera nam nowych mozliwosci. Oferuje sie nam przeloty do Kopenhagi, Wiednia czy Kolonii za 800 PLN podczas, gdy z Warszawy mozna latac bezposrednio, do Londynu, Frankfurtu, Paryza, Brukseli, Sztokholmu czy Kolonii za 300 PLN. Czy tak ma wygladac polityka rozwoju regionu? Jezeli tak, to chyba nie lodzkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Bledne decyzje ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 09:54 Pokaż mi jak mogę na za tydzień kupić bilet z Wa-wy do Kopenhagi za kilka euro. Ale cały bilet z opłatami lotniskowymi. OK? MK Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Bledne decyzje ... 16.11.04, 10:04 Marcin, dyskusja o lotnisku na forum ogólnym nie ma sensu. To nie jest niski poziom. Tu w ogóle nie poziomu. Jak ktoś nie odróżnia SASu od low-costów to o czym z nim dyskutować? pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Bledne decyzje ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 10:44 Niby masz rację. Jdnak chciałbym aby ci wszyscy, którzy uwierzyli w reklamy low costów o przelotach np za 50zł sprawdzili, że: 1) takich biletów jest kilka i mozna je kupić na wiele miesięcy przed rejsem, a nie na tydzień naprzód 2) do tych cen trzeba doliczyć opłaty lotniskowe 3) są to ceny w jedną stronę, a linie tradycyjne podają ceny w dwie strony. Jak to wszystko się porówna, doliczy czas i koszt dojazdu z/do Łodzi to ceny wychodzą już bardzo zbliżone. A tanich linii w Łodzi nie będzie póki nie będzie zrobiony pas, płyta i kołowanka. I nie ma tu nic do gadania operatywność lub jej brak przy ściąganiu przewoźników. MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @rturo Re: Bledne decyzje ... IP: *.ericsson.net 16.11.04, 12:16 Niestety twoje wyliczenia bazuja na ogolnie znanych argumentach przeciwnikow tanich linii. Nie pisalem o biletach za 50 zl, a za 50 -90 Euro. Jezeli wiec sam troche sie wysilisz i wejdziesz na strone www.germanwings.de , wybierzesz trase Warszawa - Kolonia i daty 23.11 -wylot, 26.11 -przylot, to mozesz na wlasne oczy sprawdzic, ze bilet (caly z wliczonymi kosztami lotniskowymi ) wynosi 168 Euro. To jesli chodzi o bilet na przyszly tydzien. Jezeli zas zarezerwujemy bilet na termin grudniowy(np. drugi tydzien grudnia) to bilet masz juz za 94 Euro. Trzeba sie czasami troche wysilic ... Teraz uwaga dla twojego kolegi topjes czy jak mu tam. Odrozniam SAS-a od low-cost-ow. W przeciwienstwie do topjes-a czasami nimi latam i np bilet z Duesseldorfu do Londynu na jutro kosztuje 75 Euro a na drugi tydzien grudnia 34 Euro. Jezeli wiec ktos woli zapychac sie pokladowymi "smakolykami", zalewac sie darmowym, tanim, pokladowym winem i doplacac 100 Euro do biletu, to musi byc z nim cos nie tak. Chyba, ze kolega topjes jest dosc majetny i wstyd mu latac low-cost-ami lub zna inne "zalety" linii SAS. Dla waszej informacji, przecietnie zarabiajacy Holender czy Niemiec juz dawno "odpuscil" sobie Lufthanse czy KLM. Tak wiec cos jest nie tak z waszymi informacjami ... Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Bledne decyzje ... 16.11.04, 12:57 Nie sądziełew, że w Ericssonie macie tam taki poziom pracowników ;))) > Teraz uwaga dla twojego kolegi topjes czy jak mu tam. Jest mi dokładnie "topjes" - brawo! udało Ci się prawidłowo odczytać - odrzuć swe wątpliwości! :) Z kolegą trafiłeś - intuicja :) Ale gdzieś Ci zniknęła wielka litera przy "twojego" - a może to po prostu takie wychowanie odebrałeś? Trudno mi zgadywać... > W przeciwienstwie do topjes-a czasami nimi latam Ha - a skąd tyle o mnie wiesz. Choć - fakt - pod pseudo "topjes" chyba nie znajdziesz nigdzie rewerwacji lotnieczej - zatem słuszne wnioski. Ale można się było domyśleć, że w istocie nazywam się inaczej niż topjes - i wyobraź sobie, że na moje imię i nazwisko są rezerwacje np w WizzAir czy RyanAir - może być? > Jezeli wiec ktos woli zapychac sie > pokladowymi "smakolykami", zalewac sie darmowym, tanim, pokladowym winem i > doplacac 100 Euro do biletu, to musi byc z nim cos nie tak. Zależy kto. Jesli ktoś tego nie rozumie to raczej z nim jest coś nie tak. Menedżer do fabryki Gillette nie będzie latał Wizzem - ale nie pojmujesz tego. U nas - w dobie lowcostów - nadal delegacje odbywamy Luftnansą, BA, LOTem, SASem itd. Często te firmy mają specjalne oferty dla firm, poza tym dochodzą mile, o wiele większa siatka, pewność!!! Mało słyszałeś chyba o odwołanych lotach np Wizza z Barcelony? Patrzysz na świat ze swojej perspektywy. A nie lubię ludzi, którzy uważają, ze mają monopol na opinie, gusta czy potrzeby. Sam mam znajomych w Londynie, którzy zarabiają tyle, że nadal do Polski latają BA. Bo stać ich! I jeden z nich mówi mi wprost, że lubi się napić dobrze piwa po drodze. I bardzo się ucieszył, że SAS będzie latał do Łodzi bo jak mówi najbardziej lubi latać SASem. > Chyba, ze kolega > topjes jest dosc majetny Kolega topjes (ale nie Twój kolega, tylko kolega MarcinaK) jest obiektywny a nie majętny. Woli wybrać low-costa ale wie, że często wybiera się normalną linią. > i wstyd mu latac low-cost-ami Eee, bez przesady. Latałem już nawet AlItalią. To jest dopiero przeżycie!!! :))) > lub zna inne "zalety" > linii SAS. Nie leciałem jeszcze SASem. Ale widzę różnice między np Lufthansą, United Airlines i AlItalią. Linie lotnicze wbrew pozorom nie są takie same. > Dla waszej informacji, przecietnie zarabiajacy Holender czy Niemiec > juz dawno "odpuscil" sobie Lufthanse czy KLM. T Źródło danych? Bo piszesz obiegowe frazesy. Zobacz sobie ile kosztują w Niemczech czy UK bilety na BA, bmi, Lufthansę itd - często są niższe niż na low-costy. Zazwyczaj LOT na bliższe terminy ma ceny niższe do Londynu niż AirPolonia czy SkyEurope!!! topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @rturo Re: Bledne decyzje ... IP: *.ericsson.net 16.11.04, 13:37 Rewelacja !!! Jestes szybszy w analizie niz Google w przeszukiwaniu ... Jeszcze moglbys przyslac moje dokladne dane na moja skrzynke - firme juz znasz- Coz za bezposredniosc !!! ;-) >Źródło danych? Bo piszesz obiegowe frazesy. Zobacz sobie ile kosztują w > Niemczech czy UK bilety na BA, bmi, Lufthansę itd - często są niższe niż na > low-costy. > Zazwyczaj LOT na bliższe terminy ma ceny niższe do Londynu niż AirPolonia czy > SkyEurope!!! Przyjedz i popatrz na lotniska (low-cost)w Kolonii, Nadrenii, Brukseli czy Paryzu. Nie bede przeciez Cie przekonywal niepodwarzalnym stwierdzeniem "moi znajomi". Wiem ile kosztuja bilety na Lufthanse i jezeli masz dokladne dane, to je podaj - ja juz podalem. Patrzysz na świat ze swojej perspektywy. A nie lubię ludzi, którzy uważają, ze > mają monopol na opinie, gusta czy potrzeby. Sam mam znajomych w Londynie, >którzy > zarabiają tyle, że nadal do Polski latają BA. Bo stać ich! I jeden z nich mówi > mi wprost, że lubi się napić dobrze piwa po drodze. I bardzo się ucieszył, że > SAS będzie latał do Łodzi bo jak mówi najbardziej lubi latać SASem. Kazdy patrzy na swiat ze swojej perspektywy. Problem polega na tym czy potrafi zaakceptowac perspektywe innych. Ty widac nie, bo z miejsca twierdzisz, ze mnie nie lubisz, a ja nieczego Ci nie narzucam i nie mam monopolu na opinie, gusta, itd. Brawo!!! To zyskamy jeszcze jednego pasazera przylatujacego do Lodzi i lubiacego sie napic !!! Wymiana doswiadczen poprzez uzywanie "mam znajomych, moi znajomi" jest bezcelowa, bo pod koniec dnia moze sie okazac, ze mamy dwa razy wiecej znajomych na calym swiecie niz jest w rzeczywistosci. >Zazwyczaj LOT na bliższe terminy ma ceny niższe do Londynu niż AirPolonia czy > SkyEurope!!! Air Polonii w ogole nie biore pod uwage, bo dla mnie to jest pomylka. >Nie leciałem jeszcze SASem. Ale widzę różnice między np Lufthansą, United > Airlines i AlItalią. Linie lotnicze wbrew pozorom nie są takie same. Wiec jaka jest miedzy nimi roznica? Moze tez moglbys mi opisac roznice pomiedzy GermanWings a Lufthansa. Ja moglem ja ostatnio zaobserwowac osobiscie. Samolot Lufthansy jest wypelniny w polowie podczas, gdy GermanWings w calosci. Zależy kto. Jesli ktoś tego nie rozumie to raczej z nim jest coś nie tak. > Menedżer do fabryki Gillette nie będzie latał Wizzem - ale nie pojmujesz tego. > U nas - w dobie lowcostów - nadal delegacje odbywamy Luftnansą, BA, LOTem, SASem itd. Często te firmy mają specjalne oferty dla firm, poza tym dochodzą mile, o> wiele większa siatka, pewność!!! Mało słyszałeś chyba o odwołanych lotach np Wizza z Barcelony? Czasy sie zmieniaja i menagerowie przesiada sie na tansze srodki transportu, albo ich zamienia na hinduskich odpowiednikow. Ciecia kosztow w firmach dotycza wszystkiego - wlacznie z podrozami bissnesowymi. To akurat moge potwierdzic osobiscie... No dobra, nie wiem czy nie pominalem czegos, ale bardzo sie staralem ... Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Bledne decyzje ... 16.11.04, 15:55 > Rewelacja !!! Jestes szybszy w analizie niz Google w przeszukiwaniu ... > Jeszcze moglbys przyslac moje dokladne dane na moja skrzynke - firme juz znasz- > Coz za bezposredniosc !!! ;-) Sam zacząłeś więc nie zgrywaj mi tu rozbawionej sieroty... > Przyjedz i popatrz na lotniska (low-cost)w Kolonii, Nadrenii, Brukseli czy > Paryzu. I znowu wiesz co widziałem a czego nie widziałem... > Wiem ile kosztuja bilety na Lufthanse i jezeli masz dokladne dane, to > > je podaj - ja juz podalem. Przykład I: Leciałem w sierpniu do Londynu. Potrzebowałem bilet na za ok 14 dni. Najtańszy był Wizz z Katowic. Potem LOT (ok 800 zł), potem BA, potem SkyEurope, potem AirPolonia (1400 zł!!!). Poleciałem LOTem - zresztą i tak kupiłem bilet za mile Miles&More. (powiedz szczerze - słyszałeś o czymś takim?) Przykład II: Ostatnio w Londynie szukaliśmy rodziną biletów na jakiś wypad weekendowy. Taniej było lecieć z British Midland (www.flybmi.com) niż z RyanAir. > Brawo!!! To zyskamy jeszcze jednego pasazera przylatujacego do Lodzi > i lubiacego sie napic !!! Przeszkadza Ci to? > Wymiana doswiadczen poprzez uzywanie "mam znajomych, moi znajomi" jest > bezcelowa, bo pod koniec dnia moze sie okazac, ze mamy dwa razy wiecej > znajomych na calym swiecie niz jest w rzeczywistosci. Wolę, żebyś mi jechał ze znajomych niż zdaniami typu "przeciętny Niemiec" :))) > Air Polonii w ogole nie biore pod uwage, bo dla mnie to jest pomylka. No widzisz, a popularnie jest to nazywane low-costem - i to pionierem w Polsce :))) > Wiec jaka jest miedzy nimi roznica? W życiu bym nie chciał drugi raz lecieć AlItalią - brudnawo, byle jak, niemiło. United Airlines (lot wewnętrzny w USA) - beznadziejne żarcie, jakieś krakersy i puszka coli, murzynki stewardessy (takie z rodzaju mało przyjemnych :) LOT - nie przepadam za tą linią, niezbyt sympatyczna obsługa Lufthansa - jak w automacie, może trochę zbyt sztywne stewardessy, ale to jest to czym lubię latać, czysto, schludnie i przyjemnie > Moze tez moglbys mi opisac roznice pomiedzy > GermanWings a Lufthansa. Nie leciałem GermanWings. A zresztą co tu porównywać - low-cost do normalnego przewoźnika? > Czasy sie zmieniaja i menagerowie przesiada sie na tansze srodki transportu, > albo ich zamienia na hinduskich odpowiednikow. Ciecia kosztow w firmach dotycza > > wszystkiego - wlacznie z podrozami bissnesowymi. To akurat moge potwierdzic > osobiscie... Zmień lepiej pracę - serio :)))) Co jak co, ale menedżerowie rezygnują z przywilejów ostatni - poczytaj Dilberta :))) Ja juz pomijam kwestię siatki połączeń - czego zupełnie nie dostrzegasz. Ja kupuję bilety np na stronie www.miles-and-more.pl - ale tam jest super informacja, masa lotów, wariantów itd. Bo jak chcę bilet do Tokyo to ma byc z Wawy do Tokyo a nie z z Wawy do Kolonii a z Kolonii do Tokyo. Ale to z czego nie zdajesz sobie chyba sprawy to jakość firmy. Firmy nie poznaje się po tym jak Cię obsługuje gdy jest dobrze, ale po tym co robi gdy jest niedobrze. I to jest żelazna zasada, której należy się trzymać w życiu. I dlatego niektóre rzeczy kosztują dwa razy więcej niż inne - choć wydają się podobne. Ale niektórzy ludzie wiedzą za co płacą. Kiedy mój znajomy (dyrektor jednej z firm) wracał z Los Angeles Lufthansą i dowiedział się na LAX, że nie ma miejsc w samolocie i że może by poleciał kilka godzin później z jakąś tam przesiadką to w ciągu kilku minut, powołując się na sprawę sądową, krótko i rzeczowo załatwił z Lufthansą, że się miejsce jednak w samolocie znajdzie. Spróbuj coś takiego zrobić z Wizzem albo RyanAir. I teraz, zeby to podsumować. Low-costy są bardzo dobre i na ogół tańsze. I jeśli będą w Łodzi to jasne, że do rodziny polecę Wizzem zamiast SASem. Nie jestem idiotą :) Ale to nie zmienia faktu, że tradycyjne połączenia muszą być. Jeśli chcesz lecieć do Bangkoku, Neapolu, Kansas City itd (mniej popularnych portów, albo poza Europą) to i tak będziesz potrzebował zwykłego sieciowca. I dwa - 95% podróży biznesowych zawsze będzie latało tymi firmami bo one mają inne stawki. My np mamy specjalne ceny na loty dla pracowników. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @rturo Re: Bledne decyzje ... IP: *.ericsson.net 17.11.04, 10:13 >Sam zacząłeś więc nie zgrywaj mi tu rozbawionej sieroty... Chyba opacznie cos zrozumiales i na dodatek uzywasz zwrotow, typu "rozbawionej sieroty", ktore zupelnie, wnioskujac z tego co moge przeczytac, do Ciebie nie pasuja. Wiec ponawiam propozycje, na temat przedstwienia sie, bo troche mi trudno wyrazac poglady do anonima. > I znowu wiesz co widziałem a czego nie widziałem... A Ty sie znowu denerwujesz. Odpowiadam Ci tylko na pytanie, notabene zadane przez Ciebie. > Poleciałem LOTem - zresztą i tak kupiłem bilet za mile > Miles&More. (powiedz szczerze - słyszałeś o czymś takim?) Wyobraz sobie, ze slyszalem, ale nadal mnie to nie przekonuje. > Przeszkadza Ci to? I znowu sie unosisz... > Wolę, żebyś mi jechał ze znajomych niż zdaniami typu "przeciętny Niemiec" :))) Napisalem Holender i Niemiec... > No widzisz, a popularnie jest to nazywane low-costem - i to pionierem w Polsce :))) Nie mususz mnie uswiadamiac, bo to ja jestem od low-cost-ow ;-) > Nie leciałem GermanWings. A zresztą co tu porównywać - low-cost do normalnego > przewoźnika? Tym razem uciekasz od konkretnej odpowiedzi. Przelec sie to zabaczysz. > LOT - nie przepadam za tą linią, niezbyt sympatyczna obsługa A ja wlasnie lubie LOT, a szczegolnie obsluge... > Zmień lepiej pracę - serio :)))) Co jak co, ale menedżerowie rezygnują z > przywilejów ostatni - poczytaj Dilberta :))) Teraz to Ty mi narzucasz swoj punkt widzenia. Akurat z firmy jestem zadowolony. Niestety nie wiem, gdzie Ty pracujesz, czyzby to jakas niebianska firma na lodzkim gruncie ... Aha, i nie czytaj tyle, tylko obserwuj i buduj wlasne doswiadczenia. Masz silna osobowosc, stac Cie na to ;-) Ja juz pomijam kwestię siatki połączeń - czego zupełnie nie dostrzegasz. Ja > kupuję bilety np na stronie www.miles-and-more.pl - ale tam jest super > informacja, masa lotów, wariantów itd. Bo jak chcę bilet do Tokyo to ma byc z > Wawy do Tokyo a nie z z Wawy do Kolonii a z Kolonii do Tokyo. O jakie siatce Ty mowisz. To Ty nie dostrzegasz tego, ze najpierw trzeba skupic sie na polaczeniach z Europa, a nie z Tokio czy Nowym Jorkiem. A wlasnie w Europie siatka polaczen low-costow niczym nie ustepuje "normalnym". patrz. Ryanair, EasyJet, GermanWings, HappagLloyd i wiele innych. A teraz puenta ode mnie. Ja nie nie kwestionuje koniecznosci przyciagania do Lodzi rejsowych linii. Trzeba, to jednak robic z glowa. Polaczenie z Kopenhaga jest pomylkac i wykazal, to juz pierwszy dzien. Trzeba uatrakcyjnic polaczenia. Jak mozna porownywac Kopenhage czy Wieden z Londynem, Paryzem Bruksela, czy Frankfurtem. Nie ma co porownywac. Dwa pierwsze miasta to prowincja, a do Wiednia to otworza polaczenie chyba tylko dla Rutkowskiego. Ktos powie: No tak, ale do Londynu moge dotrzec z przesiadka. A po co sie przesiadac, jezeli mozna tam doleciec bezposrednio. Nie chce mi sie wiecej produkowac, bo kazdy z nas ma swoje zdecydowane stanowisko i bedzie sie tego trzymal. Dlatego tez zakonczmy ta dyskusje... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Bledne decyzje ... 17.11.04, 12:07 Ok, zamykam wycieczki osobiste z mojej strony. > Nie chce mi sie wiecej produkowac, bo kazdy z nas ma swoje zdecydowane > stanowisko i bedzie sie tego trzymal. Dlatego tez zakonczmy ta dyskusje... Nie zapominaj tylko o jednym, że nie wszystkie loty da się wykonać low-costami. 3 loty w tygodniu po 20 pasażerów (aby połączenie wychodziło na zero) to jest 240 pasażerów miesięcznie i 2880 pasażerów rocznie. To nie jest dużo na ruch biznesowy i inny ruch turystyczny linią SIECIOWĄ. Moim zdaniem potencjał jest - zobaczymy czy SAS go ugryzie z dobrej strony. Dużo osób lata poza Europę i do mniej popularnych miast Europejskich (do których low-cost z przesiadką już w ogóle daje zazwyczaj wyższą cenę niż sieciowiec). I jest tych osób dużo więcej w Łodzi niż 3000 osób rocznie. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Bledne decyzje ... 17.11.04, 09:54 > Wiem ile kosztuja bilety na Lufthanse i jezeli masz dokladne dane, to > > je podaj - ja juz podalem. Poczytaj jeszcze to, jeśli uważasz, że linie tradycyjne nie mają szans sukcesu w Polsce... miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,2395488.html Lufthansa w Krakowie wp 16-11-2004 , ostatnia aktualizacja 16-11-2004 20:56 Choć pod Wawel lata dopiero od marca tego roku, jest już trzecim przewoźnikiem w Balicach pod względem liczby podróżnych. Loty Lufthansy z Krakowa do Monachium obsługiwane są dwa razy dziennie przez Canadair Jets (70 miejsc na pokładzie). Godziny odlotów z Krakowa zostały skoordynowane z rozkładami lotów Lufthansy i jej partnerów, a Monachium to świetny punkt przesiadkowy do dalszej podróży po świecie. - Dlatego ten kierunek jest bardzo popularny. Jesteśmy bardzo zadowoleni z obłożenia lotów [80 proc. - red.] - zaznacza Marek Kuchta, dyrektora Lufthansy na południową Polskę. W przyszłym sezonie niemiecka linia planuje rozszerzenie oferty lotów z Krakowa. * Liczba pasażerów przewiezionych z i do Krakowa w okresie czerwiec-sierpień - 15 tys. * Główne kierunki: Chicago, Monachium, Nowy Jork, Paryż, Bruksela, Dusseldorf, Lizbona, Barcelona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Bledne decyzje ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 21:12 Patrząc na GW do Kolonii (bo do Kopenhagi nie latają) 168 euro to 715zł, doliczając koszt dojazdu i powrotu z Wa-wy (Polski Express 32zł w jedną stronę) mamy już 779zł, czyli jakieś 150zł taniej niż z Łodzi do Kopenhagi. Dodajmy za to 5 godzin extra w autobusie, plus oczekiwanie na ten autobus. No faktycznie róznica w cenie powalająca... ech, a ile Ci GW zapłaciło za tę reklamę? MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @rturo Re: Bledne decyzje ... IP: *.ericsson.net 16.11.04, 12:38 Wlasnie przeczytalem na stronie uml jakie to "konkurencyjne" ceny biletow sa oferowane do Kopenhagi : "Połączenie uruchomiono na trzy miesiące. Samoloty do Kopenhagi będą odlatywać trzy razy w tygodniu: w poniedziałek, środę i piątek o godz. 12.45. Bilet kosztuje 755 zł. Cena obejmuje przelot w obie strony, ale nie zawiera opłat lotniskowych i podatku... " To ile to bedzie z podatkiem i oplatami lotniskowymi ? - :-)). Chyba z 1200 PLN - czysta promocja !!! Do tego ten luksusowy ATR 42, ktorym niestety nie mozna latac w low-cost-ach :-(. Chyba udam sie po bilet, to bede mialy caly poklad i stewardessy tylko dla siebie :-). Pozdrowienia dla latajacych "regularnymi" ... Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Bledne decyzje ... 16.11.04, 12:58 > Bilet > kosztuje 755 zł. Cena obejmuje przelot w obie strony, ale nie zawiera opłat > lotniskowych i podatku... " Sprawdź ceny SAS z Kopenhagi do Wrocławia czy Poznania. Poznasz wielki sekret, że są takie same. > To ile to bedzie z podatkiem i oplatami lotniskowymi ? - :-)). > Chyba z 1200 PLN - czysta promocja !!! Opłaty lotniskowe to ok 200-300 zł. Każdy kto naprawdę lata zna te ceny :))) topjes Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Inna sprawa, że... 16.11.04, 12:45 Bilet do Kopenhagi SASem dla dwóch osób to 2000 zł. Wczoraj za 700 zł mogłem kupić u Wizza bilety dla dwóch osób z Katowic do Malmo. Nie ma co podważać tego, ze bez low-costów rozkręcanie tego lotniska raczej się nie uda. Zaś low-costy na pewno wypalą gdy tylko będzie pas. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Costanza Re: Bledne decyzje ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:33 Ta, typowe zafajdane prowincjonalne myslenie. Chcesz latac za 300 zlotych z Wawy? To se lataj. Idz, i kup bilet za 300 złotych. Lodzianie nie chcą latać za Ocean? Ja znam osobiscie kilku,including me, ktorzy w przeciagu ostatniego roku polecieli za Ocean. Trzech z nich leciało z Wawy przez... Kopenhage. A w ogole zapraszam zainteresowanych na forum lotnisko, gdzie oddajemy sie dyskusjom na temat lotnictwa, żartom i generalnie, ogólnym klepaniem po tyłkach. Ciebie arturo nie zapraszam, bo widać, ze nic mądrego tam nie napiszesz ;-p Wasz ukochany, George Costanza - diabeł wcielony. Amator-masturbator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @rturo Re: Bledne decyzje ... IP: *.ericsson.net 16.11.04, 12:22 No,no niezla riposta. Zupelnie na poziomie. Tylko dlaczego dla Ciebie i kilku twoich kolesi ma byc otwarta nowa linia? Czyzbys Ty byl pierwszym klientem na linii Lodz - Kopenhaga? A jak tam interesy? Ile zdobytej za oceanem kasy wpompowaliscie w Lodz? Kogo interesuje, ze paru gosci poleci kilkanascie razy na rok do US? Przemysl co piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Costanza Re: Bledne decyzje ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 12:44 > No,no niezla riposta. Zupelnie na poziomie. Dziekuje, Panie Kierowniku. > Tylko dlaczego dla Ciebie i kilku twoich kolesi ma byc otwarta nowa linia? No fakt. Nie pomyślałem, ze moi znajomi to jedyni Łodzianie latający za Ocean. Jednak obracam sie w śmietance, fiu fiu. I tak, dla mnie i dla moich kolesi jest ta linia i ta linia zostanie > Ile zdobytej za oceanem kasy wpompowaliscie w Lodz? A co cie to interesuje? Z Unii Pracy jakimś lewakiem jesteś? > gosci poleci kilkanascie razy na rok do US? Przemysl co piszesz... Wiesz, w twoim poscie jest logiki tyle co kot napłakał.Może inni sie Toba zajmą...Nie mam ochoty od rana tłumaczyc, ile to jest 2+2 George Costanza Dziś poważny Jakże ważny Latam se do Stanów Ja i kilku gości... bardzo zacnych panów Arturo nam zazdrosci Tak, rodacy.. On jest chyba z Unii Pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @rturo Re: Bledne decyzje ... IP: *.ericsson.net 16.11.04, 13:03 Wierszyk rowniez na poziomie podworkowego wierszoklety, ale zawsze jakis przeblysk intelektu. Trzymaj tak dalej, a bedziesz prowadzil dialog z samym soba uzywajac dwoch, roznych nick-ow (chyba, ze juz to robisz ?). Tak wiec zakonczmy te nierowna wymiane zdan pozostajac na twoim poziomie ... "Do miasteczka w Arkansas, przylecial George Bonanza. Bilet "SAS" mu przyslal, gdyz swoj wierszyk wyslal. Ogolnie jest luzakiem, prostym dosc chlopakiem. Bądźmy jednak moi drodzy jemu jako psycholodzy, tolerując umysł prosty jak u dzieci niewyrosłych jeszcze z pieluch i grzechotki, bo jak chce to bywa słodki. Podz. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Nooo, da się Ciebie lubić ;))) 16.11.04, 13:09 Chociaż wierszyki niezłe piszesz :) Co do humoru - dla większości Monty Python to też prostacy... topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Costanza Re: Bledne decyzje ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 13:41 > Tak wiec zakonczmy te nierowna wymiane zdan pozostajac na twoim poziomie ... Teraz moge być wobec Ciebie szczery. Nie lubie ludzi o lewicowych pogladach, a moj konserwatywny nosek wyczuwa je u Ciebie. Jednak mimo to, co powyżej,moim jedynym celem było, abyś choć przez chwile rzucił się w wir fantazji, spróbował odkryc talent i napisał jakiś wierszyk. Jak widać, udało mi sie! Mój plan sie powiódł! Wzruszenie rysuje sie na mojej twarzy, gdy widzę, jak kolejny młody człowiek odkrywa urok poezji. Koleżeńskiej, żołnierskiej... prostej... Trzymam za Ciebie kciuki! George Costanza - prezes kółka poetyckiego 'Ziemia jałowa' Wychowawca młodzieży i autorytet duchowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @rturo Re: Bledne decyzje ... IP: *.ericsson.net 16.11.04, 13:44 Jak widać, udało mi sie! Mój plan sie powiódł! Wzruszenie rysuje sie na mojej twarzy, gdy widzę, jak kolejny młody człowiek odkrywa urok poezji. Nie jestem juz taki mlody, ale dzieki za slowa uznania z ust/piora jakze utalentowanego wieszcza... Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Bledne decyzje ... 16.11.04, 15:58 > Nie jestem juz taki mlody, ale dzieki za slowa uznania z ust/piora jakze > utalentowanego wieszcza... To taki urok George'a - gdybyś przeżył Powstanie Listopadowe też by w Twoich oczach każdy był młody... Ale jest drwalem i jest ok! pdr toppjes Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Bledne decyzje ... 16.11.04, 13:08 > Dziś poważny > Jakże ważny No w szoku właśnie jestem Że rozmawiasz z leszczem Do tego tak poważnie Nie wiem czy to rozważnie Nie trać stylu komika Gdyż załka Twa publika Też się czuję burżujem Gdy w Phoenix se ląduję ;) A serio - żartowałem Nie raz w życiu latałem I będę latał nadal Czemu to komu przeszkadza? (rym tym tym, um ta ta) Muszę spadać, szkoda gadać Będzie ciąg dalszy... jak przestanie padać pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ander Poprawne ceny na scandinavian.net IP: *.toya.net.pl 16.11.04, 15:46 Chyba w końcu poprawili system rerwacji na na www.scandinavian.net Lot z Łodzi do Kopenhagi 24 listopada kosztuje 1163,- (z podatkami). Natomiast lot Łódź-Kopenhaga-Londyn to wydatek 1413,- Wcześniej wywalało ceny w jedną stronę ok. 3500 zł ... Pozdrawiam, ander P.S. Jestem po wrażeniem twórczości poetyckiej forumowiczów :D Może jakieś hasło reklamowe?? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Poprawne ceny na scandinavian.net 16.11.04, 15:54 Gość portalu: ander napisał(a): > P.S. Jestem po wrażeniem twórczości poetyckiej forumowiczów :D Może jakieś hasł > o reklamowe?? ;)) A proszę bardzo Latanie z Łodzi, nikomu nie szkodzi!!! Chyba któryś z moich przodków pochodzi spod Częstochowy ;-) Muszę poszperać w genealogii Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Poprawne ceny na scandinavian.net 16.11.04, 16:04 > Latanie z Łodzi, > nikomu nie szkodzi!!! Nie bądź jak świnka Lataj z Lublinka Nie fochuj jak wieprzek Leć z Łodzi w najlepsze Nie zgrywaj tu wilka Lot z Łodzi to chwilka Nie becz baranie Leć z Łodzi najtaniej Nie smuć jak pająk Gdy z Łodzi latają (rym tym tym, um ta ta) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Costanza Re: Poprawne ceny na scandinavian.net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 16:34 No to po częstochowsku: Nie bądz frajerem lataj Cimberem Jeśli polecisz z łódzkiego lotniska piękna dziewczyna wnet Cie wyściska lub podobne: Gdy na Kopenhage wydasz kaske piękna dziewczyna zrobi Ci... ...malinke Każdy mądry z Lublinka lata wie o tym pół świata i na koniec najlepsze; Jak nie bedziesz latał z Lublinka masz wpierd*l. George Costanza - jednoosobowa rodzina patologiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Lublinek nie nadaje sie na duze lotnisko IP: *.retsat1.com.pl 16.11.04, 17:37 Lublinek jest za blisko miasta. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Misiu Kolorowy... 16.11.04, 17:51 Poczytaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=390&w=13577379&a=13577379 pomyśl i nie pisz więcej takich rzeczy... ;) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej ptysiu odlezany IP: *.retsat1.com.pl 16.11.04, 19:42 To, ze Tobie to nie przeszkadza, nie oznacza, ze tak ma byc i jest sens rowijac lotnisko polozone tak blisko miasta. Z roznych wzgledow. Wiec _zastanow_ sie zanim znowu napiszesz jakies pierdolki o Heathrow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: ptysiu odlezany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 21:20 Ławica w Poznaniu jest bliżej miasta niż Lublinek w Łodzi. MK Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Perełko moja kochana... 16.11.04, 22:54 PLONK! za brak logiki w tym co piszesz pieniaczu pospolity... topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Laleczko plastikowa IP: *.retsat1.com.pl 17.11.04, 11:26 Zabraklo argumentow poza tym, ze Tobie to nie przeszkadza? :-P mam dosc pieniaczy, ktorzy uwazaja, ze skoro tak jest 'na zachodzie', to znaczy, ze tak jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @rturo Re: Laleczko plastikowa IP: *.ericsson.net 17.11.04, 11:55 Nie przypominam sobie, zebym z jakims Andrzejem byl w az tak zazylych stosunkach. Wiedz sie nie spoufalaj Andrzejku i idz dalej snic o dalekich podrozach, tworzyc w wyobrazni rzesze przyjaciol na calym swiecie i budowac wizerunek lepszego, "regularnego" swiata. Co do pieniactwa, to idz sie jeszcze doedukuj w zakresie terminologii j. polskiego (a nie tylk czytasz rysunkowe opoweisci z zycia biurowego), bo widze, ze i z tym u Ciebie krucho. Widac, ze jestes zakompleksionym chlopcem, ktory zawsze musi postawic na swoim, obrazajac przy tym innych. Przydaloby Ci sie troche wychowania, i moze twoje "wyimaginowane" podroze Ci w tym pomoga. Gdybys mnie chociaz troche znal, to wiedzialbys, ze akurat nie widze niczego w czym Lodz mialaby byc gorsza od zachodnich miast. Jestem z moim miastem (tak nazywam Lodz) bardziej zwiazany niz Ty kiedykolwiek bedziesz. Wyjazd na zachod w moim przypadku byl koniecznoscia i traktuje jako nowe doswiadczenie, a nie jako odskocznie od polskiej rzeczywistosci, bo jak moze zauwarzyles - jestes przeciez bystrym chlopcem - bedac poza granicami sledze to co sie dzieje w Lodzi. Idz wiec swoja droga prawic farmazony i oswiecac innych zakompleksionych, bo jak widzisz nie udalo Ci sie to w moim przypadku. Poszukaj jakiegos bardziej podatnego gruntu - dzieci ze szkoly podstawowej. Napewno bys im zaiponowal swoja elokwencja, a raczej wyszczekaniem. Ciao Bambini Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Mordko Ty puszysta 17.11.04, 12:10 > Zabraklo argumentow poza tym, ze Tobie to nie przeszkadza? :-P mam dosc > pieniaczy, ktorzy uwazaja, ze skoro tak jest 'na zachodzie', to znaczy, ze tak > jest dobrze. A gdzie ja napisałem, że to jest dobrze? Podałeś arument, że Lublinek nie nadaje się na duże lotnisko bo jest za blisko miasta. Ja Ci podałem kontrargument, że bliskość miasta nie przeszkadza w rozwoju lotniska. Dalej logiki w Twoim poście nie widzę. topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @rturo Re: Laleczko plastikowa IP: *.ericsson.net 17.11.04, 12:26 Sorry Andrzej, Chyba zle posortowalem maila i dostalo sie nie temu co trzeba ;-) Myslalem, ze jakis kolejny "nawiedzony" chce mnie uswiadamiac ... Sorry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Lotnicze połączenie Łodzi z Kopenhagą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 19:47 Heathrow jest bardzo uciążliwe dla miasta. Sam tego doswiadczylem mieszkajac na sciezce podejscia do ladowania. Od 5 rano do 23 samoloty jeden za drugim wodstepach 1,5 minutowych. Na poczatku mozna dostac rozstroju nerwowego. Pozniej czlowiek troche przywyka :) Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Lotnicze połączenie Łodzi z Kopenhagą 17.11.04, 09:53 > Heathrow jest bardzo uciążliwe dla miasta. Sam tego doswiadczylem mieszkajac na > > sciezce podejscia do ladowania. Od 5 rano do 23 samoloty jeden za drugim > wodstepach 1,5 minutowych. Na poczatku mozna dostac rozstroju nerwowego. > Pozniej czlowiek troche przywyka :) Cieszę się, że ktoś inny to potwierdza. Mieszkańcy Retkini nie mają pojęcia co to znaczy mieszkać koło lotniska. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOOM Re: Lotnicze połączenie Łodzi z Kopenhagą... TA! IP: *.usc.edu 17.11.04, 20:16 LUBLINEK to nie HEATHROW!!!! I nigdy nie bedzie pelnij takiej roli jak Londynskie lotnisko i nigdt nie bedzie przyjmowal najwiekszych maszyn typu A-340 czy 380 (wkrotce...) czy B747 wiec o czym wogle mowa???? Pare samolotow dziennie... moze kiedys... co to za problem. Gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tat Re: Lotnicze połączenie Łodzi z Kopenhagą IP: *.toya.net.pl 16.11.04, 22:40 Fajny artykul. Szkoda tylko ze autorka nia napisala: 1.Ile naprawde kosztuje bilet do Kopenhagi z wszyskimi oplatami 2. Gdzie go mozna kupic w naszym pieknym miescie 3. Jaki jest adres strony internetowej z ktorej mozna bilet kupic 4. Na jakim lotnisku w Kopenhadze laduje samolot. Wiem oczywiscie ze te informacje mozna sobie znalezc w sieci, ale Pani BLEW rowniez mogla je znalezc i zamiescic w artykule. Zamiast tego mamy wywiady z pasazerami - tak prosciej. Ale wiadomo -wierszowka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielot Re: Lotnicze połączenie Łodzi z Kopenhagą IP: *.server.ntli.net 17.11.04, 16:54 nie, nam po prostu dobrze w tym miescie. nigdzie sie nie ruszamy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scenic Re: Lotnicze połączenie Łodzi z Kopenhagą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 17:46 Dla odmiany podam iż leciałem jako Łodzianin do Rzymu z Warszawy w dwie strony 3 osobowa rodzina za 1200 zł całkowity koszt linie airpolonia obsługa super niestety z miasta "kropka" nie zostało już nic oprócz hipermarketów i bezrobotnych Odpowiedz Link Zgłoś