Dodaj do ulubionych

Ostrzeżenie przed Fanaberią w Łodzi !!!!!!!!!!!!!!

IP: *.lodz.mm.pl 14.12.04, 17:34
Doszły do mnie informacje, że Fanaberia w tym roku, tak jak przed rokiem,
organizuje zabawę sylwestrową. Na moje nieszczęście byłem tam rok temu. Ta
zabawa to jedno wielkie oszustwo na którym organizator zarabia wielkie
pieniądze. Nie nabierajcie się na to!! Gwarantuję Wam że za tych 50 zł nie
dostaniecie NIC!! Wszystkie posiłki, słodycze, szampan i inne, to jedna
wielka FIKCJA!! Radzę poszukać w sieci komentarzy po ubiegłorocznej pseudo-
zabawie w Fanaberii oraz rozejrzeć się za innym klubem !!! Pozdrawiam.

Obserwuj wątek
    • histeryx a czego sie spodziwasz za 50 PLN?napisz proszę... 14.12.04, 17:53
      ale zmieść się w 200słowach...i upchnij na pocztówkę do świetego M...jest
      jeszcze czas, jest jeszcze szansa...nie zwlekaj... ślij sms..a. co konkretnie
      obiecali i czego nie dotrzymali...rzeczowo powiedz
    • Gość: asia Re: Ostrzeżenie przed Fanaberią w Łodzi !!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 15.12.04, 08:23
      właśnie miałam dziś wpłacać zaliczkę... napisz co było nie tak, podaj jakieś
      linki itp.,
      • gray Re: Ostrzeżenie przed Fanaberią w Łodzi !!!!!!!!! 16.12.04, 19:16

no to stereo czy fanaberia? ;D
    • dziad_borowy Skandal !!!!!!!!! 15.12.04, 09:33
      Przeciez za piec dych mozna miec calego szampana, flaszke wodki i jeszcze
      wystarczy na pare Snickersow. A tu taka wielka fikcja! No skandal po prostu.
      Ciekawe czy idac rok temu na Sylwestra zdawales sobie sprawe ze idziesz do
      lokalu, a nie pod Zabke. Przeciez nie mozna sie spodziewac kawiorow za taka
      smieszna jak na sylwestra kwote. Zycze wiecej realizmu w tym roku.
      Dzierżbór!!!
      • evonka Re: Skandal !!!!!!!!! 15.12.04, 13:13
        wszystko zalezy od tego czy za te 50 zl obiecywali jedzenie czy nie.. bo jak
        obiecali no to nieładnie, ze nie było.... a jak to 50zł to miała byc opłata za
        wstęp i dalej radź sobie no to cóż, uczciwe podejscie.
        • dziad_borowy Re: Skandal !!!!!!!!! 15.12.04, 13:46
          Jestem przekonany, ze za 50 zl nikt nie obiecywal konsumpcji. Samo wejscie do
          jakiegokolwiek lokalu na Sylwestra kosztuje kilkadziesiat zlotych, a Funaberia
          do jakichs szczegolnie tanich nie nalezy. Przypuszczam, ze nawet jesli w
          ofercie bylo slowo "konsumpcja" to dotyczylo drozszych biletow.
          Dzierżżż!!!
          • Gość: mr x Re: Skandal !!!!!!!!! IP: *.p.lodz.pl 15.12.04, 15:38
            Dzis widzialem plakat reklamujacy sylwestra w fanaberii 2. 50 PLN, w zamian
            szampan, cieply posilek i szwecki stol! Plakat wisi w hali na styrskiej
            • facet.z.6.pietra Re: Skandal !!!!!!!!! 15.12.04, 16:14
              Gość portalu: mr x napisał(a):

> Dzis widzialem plakat reklamujacy sylwestra w fanaberii 2. 50 PLN, w zamian
              > szampan, cieply posilek i szwecki stol! Plakat wisi w hali na styrskiej

Jeśli za 2.50 PLN można tam zjeść ciepły posiłek i szwedzki stół popić
              szampanem to z pewnością nie opedzą się od chętnych.
              • Gość: mr x Re: Skandal !!!!!!!!! IP: *.p.lodz.pl 20.12.04, 13:14
                W klubie fanaberia 2. Bo jest fanaberia i fanaberia 2. Cena 50pln
                • Gość: Paweł Re: Skandal !!!!!!!!! IP: *.lodz.mm.pl 20.12.04, 20:38
                  Tak, tak. Chodzi o Funaberię 2 oczywiście !!!
    • Gość: ja Re: Ostrzeżenie przed Fanaberią w Łodzi !!!!!!!!! IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 22:24
      właśnie...

może spytacie się kogoś ile było tam osób?
      o której goście zdołali wejść?
      co było obiecywane?

i najważniejsze......... kto się dobrze bawił?
      • Gość: Paweł Re: Ostrzeżenie przed Fanaberią w Łodzi !!!!!!!!! IP: *.lodz.mm.pl 15.12.04, 22:59
        Przeczytałem wszystkie wasze opinie i zaskoczę Was. W cenie był posiłek!!! ...i
        to nie jeden. Organizator zapewniał barszcz, bigos, żurek, pieczywo, paluszki,
        chipsy, i oczywiście piwo i szampana. Szczerze mówiąc zastanowiło mnie skąd
        taka niska cena. I dostałem odpowiedź organizatora (jak kupowałem bilety), że
        to jest studencka impreza i mają jakieś dotacje od uniwerku, a poza tym
        zapraszają 500 osób - więc mogą obnizyć cenę. Jak się okazało szampan był tylko
        dla organizatora, a reszta alkoholu była płatna, np. UWAGA: wódka (0.5l) 80zł!!
        Nie radzę tam iść, szczególnie że organizują to Ci sami ludzie!! Chciałem
        zgłosić sprawę do rzecznika praw konkurencji i konsmenta, ale dałem sobie
        spokój. Przestrzegam tylko wszystkich. Miałem zmarnowanego sylwestra przez
        Fanaberię!! :-((
        • Gość: Waitek Re: Ostrzeżenie przed Fanaberią w Łodzi !!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 15.12.04, 23:21
          A co możesz polecić?
          • Gość: Martusia Re: Ostrzeżenie przed Fanaberią w Łodzi !!!!!!!!! IP: *.lodz.mm.pl 16.12.04, 08:08
            Ja też tam byłam. :-( Poważnie, to był jeden wielki bałagan. Ludzie mdleli
            przed wyjściem w wielkim ścisku, sikali pod ścianą bo była tylko jedna toaleta
            na setki osób.
            • dziad_borowy Zdecuduj się 16.12.04, 10:12
              czy chcesz byc Pawlem czy Martusia. To po pierwsze. Po drugie jak chcesz
              najechac na Fanaberie to rob to inteligentnie. Bylem na wielu, wielu imprezach,
              gdzie bylo setki osob i jedna toaleta (a wlasciwie dwie, meska i damska,
              nieprawdaz?) i nikt nie sikal na sciany. Bez przesady.
              Kurcze, wdalem sie w obrone okalu, ktorego nawet nie lubie, ale jeszcze
              bardziej nie lubie jak sie pieprzy bez sensu.
              Dzierżbór golonka, paszteciki, zurek, barszczyk, szampan, flaszka wodki, nieco
              kawioru, schaboszczak, zasmazana kapusta, karp w galarecie, chipsy, ogorki
              konserwowe, taniec go-go, pokaz sztucznych ogni i kulig za 50 zL!!!
              • Gość: Paweł Re: Zdecuduj się IP: *.lodz.mm.pl 17.12.04, 09:50
                Widzę że nie wpadłeś na to że jak 2 osoby mieszkają w jednym mieszkaniu, to
                korzystają z jednego kompa a co za tym idzie mają jednakowe IP?? Ja nikomu nie
                zabraniam tam chodzić tylko ostrzegam, bo wiem co tam się działo przed rokiem!
                • mstudentka Re: Zdecuduj się na Fanaberie 2 będzie super!!!! 27.12.04, 22:45
                  W tym roku pomimo wielu uwag krytycznych które padają przeciwko sylwestrowi w
                  Fanaberyi 2, wlaśnie tam wybieram sięz całą PACZKĄ PRZYJACIÓŁ z bardzo znanej
                  uczelni w naszym mieście.
                  W tym ROKU ORGANIZUJĄ go ZUPEŁNIE INNE OSOBY niż w
                  ubiegłym!!!!!!!!!!!(sprawdziłam to)
                  Jestem stała bywalczynią tego lokalu gdyż uważam że w Łodzi nie ma lepszego
                  klubu dla studentów. Zawsze wszyscy świetnie bawią się przy doskonałej muzyce i
                  tanich drinkach. Nie spotkałam się jeszcze z awanturami podczas imprez!!Co jest
                  najważniejszą zaletą że do Fanaberyi nie przychodzą plebsy (czyt. Dresy )!!!
                • mstudentka Re: fanaberia 2 27.12.04, 22:46
              • vladip dobrze gada... 20.12.04, 21:25
                Niestety.. w Funaberii 2 (fanaberii) byłem właśnie na tym sylwestrze
                i musze potwierdzić ze organizacja była fatalna
                chaos przy wejściu - ludzie byli wpuszczanie od godziny 21 ale strasznie wolno -
                mnie udało się wejść przed 23 (wyszedłem zresztą 23:10), organizatorzy
                zastrzegali że nie będzie można wnosić swojego alkoholu (co miało
                usprawiedliwiać wpuszczanie bardzo małymi grupami) co oczywiście okazało się
                fikcją,
                w środku też było nie lepiej, na szczęście udało mi się przekonać kilka osób i
                przenieśliśmy się do DR /czy ktoś pamięta jakie miałem mocne wejście? ;) /
                tak więc imprezy zdecydowanie nie polecam
                bawcie się gdziekolwiek byle nie tam
                • dziad_borowy Re: dobrze gada... 20.12.04, 22:22
                  Alez ja nie mowie, ze organizacja w Funaberii 2 byla dobra. Mowie tylko, ze nie
                  mozna oczekiwac jedzenia i picia za 50 zl. Zreszta jak ktokolwiek byl kiedys w
                  tym lokalu to wie, ze tam warunkow do konsumpcji nie ma. A wszelkie zapowiedzi
                  odniosnie jadla dotyczyly z pewnioscia Funaberii 1. Z tym sikaniem po scianach
                  tez byla przesada, zeby brzmialo dramatyczniej, bo bylem tam kilkakrotnie na
                  duzych imprezach i nic takiego sie nie dzialo.
                  Dzierżbór!!!
                  • vladip Re: dobrze gada... 20.12.04, 22:49
                    dziad_borowy napisał:

> Alez ja nie mowie, ze organizacja w Funaberii 2 byla dobra. Mowie tylko, ze nie
                    >
                    > mozna oczekiwac jedzenia i picia za 50 zl. Zreszta jak ktokolwiek byl kiedys w
                    > tym lokalu to wie, ze tam warunkow do konsumpcji nie ma. A wszelkie zapowiedzi
                    > odniosnie jadla dotyczyly z pewnioscia Funaberii 1. Z tym sikaniem po scianach
                    > tez byla przesada, zeby brzmialo dramatyczniej, bo bylem tam kilkakrotnie na
                    > duzych imprezach i nic takiego sie nie dzialo.
                    > Dzierżbór!!!

własnie cały problem w tym, że zapowiedzi o jedzeniu i organizacji dotyczyły F2,
                    przynajmniej tak przedstawiały to osoby, które zapraszały mnie na tego sylwestra.
                    jak dla mnie z premedytacją nabrali iluś naiwnych a w tym roku starają się
                    powtórzyć numer...
                    • mstudentka Re: PRzeczytaj uważnie 27.12.04, 22:53
                      TO IMPREZA DLA STUDENTÓW!!!!!!!
        • keltoi Synu, coś Ci wytłumaczę (dla ułatwienia w pktach) 16.12.04, 11:40
          1. Fanaberya czy Funaberia ? Jest różnica ..
          2. Fanaberya jest jedną z bardziej luksusowych kanjp w Łodzi - ostatnio dopiero
          właściciel (którego nb znam) się opamiętał i zjechał na cenie piwa z 7 na 5 zł.
          Tam było, jest i będzie drogo. Bo to taki a nie inny (uwaga, piszę drukowanymi,
          żeby było wyraźnie) PRYWATNY KLUB.
          3. Bez jaj, każdy zdrowy na umyśle człowiek wie, że 50 zł to opłata za wejście.
          Może poprostu usłyszałeś, że będą tam takie a nie inne rzeczy do jedzenia i
          picia, ale wątpię, żeby ktoś móił, że są w cenie biletu. Musiałeś coś sobie
          przekręcić ;)
          4. Wejście na ostatnią imprezę studencką, na której był zresztą kabaret,
          tematyka, muzyka z lat itp kosztowało 6 zł (11 za parę). Hmmm ...?

I za Dziadem - Dzierżbór bigosik, a nawet kapusta z pieczarkami, krokiety z
          kapustą, barszczyk czerwony, a do tego "szynka z nogą" !

keltoi_nieszczęśliwa_bo_straciła_psa
          • aard WOW! 16.12.04, 16:49
            Dzierżbór Keltoi przywrócona...?
            :-D
          • Gość: ja Re: Synu, coś Ci wytłumaczę (dla ułatwienia w pkt IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 19:07
            nie mam nic do Funaberi bawiłem się tam na kilku imprezach ale sylwestra znam z
            opowieści - żadna nie była pozytywna. Zresztą 500 osób to musiało się tak
            skończyć. A propos żetelnej informacji - znajdź jakiś plakat, ulotkę to na
            własne oczy zobaczysz że to nie mieści się w pojęciu reklama.

a za 50 zł kieliszka ruskiego szampana, plastikowej fliżanki barszczu +
            pasztecik można się chyba spodziewać?
            • Gość: Paweł Re: Synu, coś Ci wytłumaczę (dla ułatwienia w pkt IP: *.lodz.mm.pl 18.12.04, 09:56
              jak chcesz to idż i baw się dobrze. Ja nie zabraniam!
              • Gość: Marcin Re: Synu, coś Ci wytłumaczę (dla ułatwienia w pkt IP: *.toya.net.pl 27.12.04, 16:50
                W tym roku w Fanaberii 2 nie organizuja ci sami ludzie co w zeszlym tylko
                organizuje impreze klub!, wiem bo znam wlascicieli, i za 50 zl mozna sie
                spodziewac jedzenia - ma byc cos na cieplo i zimne przekaski.
            • mstudentka Re: Synu, coś Ci wytłumaczę (dla ułatwienia w pkt 27.12.04, 22:51
    • Gość: klub Fanaberia Re: Ostrzeżenie przed Fanaberią w Łodzi !!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 27.12.04, 17:34
      W związku z pojawiającymi się nieprawdziwymi informacjami na temat Sylwestra
      w klubie Fanaberia 2 informujemy:
      1. w tym roku zabawę organizują właściciele klubu!
      2. w zeszłym roku klub został wynajęty i organizatorami były osoby z zewnątrz!
      3. w cene 50 zł wliczone jest jedzenie! - tzn. jeden ciepły posiłek oraz
      zimne przekąski także szampan (kieliszek dla każdego)!
      4. impreze ochrania wynajęta agencja ochrony (w zeszłym roku organizator nie
      widział takiej potrzeby...)!
      5. alkohol będzie po obniżonych cenach (na studencką kieszeń)!
      Proponujemy wszystkim zabawę przy najnowyszych hitach!
      Zapraszamy

właściciele klubu Fanaberia
      • Gość: Boncio Re: Ostrzeżenie przed Fanaberią w Łodzi !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 11:21
        Dupa, a nie wlaściciele!!!!!!!
        Jeżeli byliby to właściciele, to nie napisali by błędnie nazwy!!! Od ponad roku
        jest nowa nazwa. A po drugie, to tych dwóch matołów właścicieli nie lubię, bo
        są płytcy, chamscy i w ogóle nie znają się na biznesie.
        No i ta muzyka - od kiedy w Fana są najnowsze hity?!?
    • Gość: Andrzej Re: Ostrzeżenie przed Fanaberią w Łodzi !!!!!!!!! IP: *.lodz-teofilow.sdi.tpnet.pl 31.12.04, 14:02
      Też tam byłem i nawet się szampana nie napiłem. Za te 50 zł mogli chociaz
      zaoferować po jednej lampce (w plastikowym kubeczku) no nie?????
      Dobrze, że nie potwierdziło się powiedzenie "Jaki SYLWESTER taki cały rok"
      Nikomu nie poleciłbym zabawy w Fanaberii.
      Ostrzeżenie Pawła jest słuszne.
    • ela-sedan Re: Ostrzeżenie przed Fanaberią w Łodzi !!!!!!!!! 01.01.05, 11:05
      Po co te wszystkie ostrzeżenie, jeżeli w Sylwestrowym programie lokalnej TV
      pojawiają się ludzie, ktorzy wręcz reklamują ten lokal ? Ciekawe ile kasy
      dostali od właściciela? A może to znajomi Królika?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka