Dodaj do ulubionych

Przed świętami

22.12.04, 10:23
Żona wysłała mnie dzisiaj na pl. Barlickiego po skrzydełko z indyka( duże) i
60 dag wątróbki drobiowej. Przyznam się szczerze, że dawno nie byłem w tym
miejscu. To co zobaczyłem napawa mnie smutkiem. Szare zmęczone twarze ludzi.
Kolejki smutnych i bez wiary w lepsze jutro. Brud i bałagan. Czy to jest
efekt 15 lat tej lepszej Polski. Najchętniej dał bym w mordę tym rumianym
gębą Millera, Oleksego i całej tej spółki. Marian też by oberwał.
Obserwuj wątek
    • barracuda7110 Re: Przed świętami 22.12.04, 10:29
      Zacznij od Lecha i Tadka...
      • lennon1 Re: Przed świętami 22.12.04, 10:30
        Podobno za głupotę i naiwność nie wolno bić.
    • Gość: jacek#jw Re: Przed świętami IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.04, 11:25
      Wymień żonę. Na taką, która będzie Cię wysyłać do porządnych sklepów a nie
      straganów z brudem i bałaganem.

Pozdr / Jacek
      • tmq porzadne mieso kupuj w porzadnym sklepie 22.12.04, 11:30
        takim jak geant, tesco i inne porzadne:
        oferujemy
        czysty - swiezo umyty kurczak, zlapany w drzwiach, kiedy wlasnie wychodzil bo za dlugo lezal
        zielona kielbasa
        brazowa salata
        ryz w opakowaniu 0,5 kg o zawartosci 0,3 kg bo ptaki wydziobaly
        jogurcik - niespodzianka doskonaly na przyjecie urodzinowe - strzela jak szampan (data
        przydatnosci po liftingu)
        • Gość: jacek#jw Re: porzadne mieso kupuj w porzadnym sklepie IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.04, 12:00
          A to już Twój problem, jaki sklep za porządny uznasz.

Pozdr / Jacek
          • lennon1 Re: porzadne mieso kupuj w porzadnym sklepie 22.12.04, 12:05
            Masz racje, że miejsce koszmarne ale stoisko z drobiem ma świeży towar. Jak
            znasz porządne miejsce to chętnie się dowiem. Polecę je nowej żonie.
            • Gość: jacek#jw Re: porzadne mieso kupuj w porzadnym sklepie IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.04, 12:08
              Znam niewielki sklepik na Chojnach, NA Dąbrowie też coś można znaleźć.
              Wystarczy chcieć.

Pozdr / Jacek
              • tmq Re: porzadne mieso kupuj w porzadnym sklepie 22.12.04, 12:34
                mozna znalezc kawalek nogi kurczaka pod szafka z sokami
              • lennon1 Re: porzadne mieso kupuj w porzadnym sklepie 22.12.04, 12:37
                Mieszkam w Śródmieściu, ale może być Dąbrowa. Nie bądź taki tajemniczy i podaj
                bliższe dane. Tylko muszą mieć świeżą kaczkę i indyka.
                Pamiętaj tylko, że jak się okaże to niewypałem, to mnie i ciebie pani min.
                Środa nie obroni przed moją żoną.
                • Gość: jacek#jw Re: porzadne mieso kupuj w porzadnym sklepie IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.04, 12:52
                  Zasada jest prosta. Sam musisz uznać co Ci najbardziej odpowiada. :)))))

Pozdr / Jacek
                  • lennon1 Re: porzadne mieso kupuj w porzadnym sklepie 22.12.04, 12:58
                    Mi odpowiada świeża kaczka lub indyk. Małżonka stara się jak może, a że miejsce
                    nie jest za atrakcyjne to nie moja wina. W supermarketach jest o wiele ładniej
                    ale już tu ktoś o tym pisał.
                    • Gość: jacek#jw Re: porzadne mieso kupuj w porzadnym sklepie IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.04, 13:08
                      W takim razie, najlepiej jedź na wieś, kup żywą kaczkę lub indyka i przywieź go
                      do domu. Następnie w dniu, w którym żona będzie go obrabiać w kuchni zabij go
                      odpowiednio wcześnie, oskub, wypatrosz a zobaczasz, że żona i Ty będziecie
                      bardzo szczęsliwi.

Pozdr / Jacek
                      • lennon1 Re: porzadne mieso kupuj w porzadnym sklepie 22.12.04, 13:26
                        A wracająć do tematu, jak myślisz przyszedł ten czas dla Łodzi?
                        • Gość: jacek#jw Re: porzadne mieso kupuj w porzadnym sklepie IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.04, 13:31
                          Czas świąt, na pewno. Czas lepszego życia? Powoli, nie dla wszystkich
                          jednocześnie, z umiarem oceniając rzeczywistość idzie ku lepszemu. Nie tak
                          prędko jak byśmy sobie życzyli, po wyboistej drodze ale do przodu. Brud z pl.
                          Barlickiego zniknie, gdy ludzie przestaną tam kupować.

Pozdr / Jacek
                          • tmq czas miesa nadszedl dla Lodzi!!! 22.12.04, 14:14
                            Brud z Barlickiego zniknie, kiedy drob nadejdzie
                            kury kaczki, udka wszedzie pelno ich bedzie
                            dla naszego miasta i jego mieszkancow
                            posrod krakowskiej, szynkowej i innych kielbas szancow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka