Dodaj do ulubionych

Likwidowane bazary

IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.08.01, 08:02
Ostatnio Czerwony Rynek , teraz targowisko przy zbiegu ulic Kurczaki i Arego
Strenfelda.
Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: YRSA Re: Likwidowane bazary IP: 10.0.211.* / 212.191.188.* 30.08.01, 08:44
      Zmieniają się czasy - na bazary chodzą głównie ludize starsi... a ich coraz
      mniej... Poza tym ceny są na nich wywindowane, naokoło bród i smród, kupa
      meneli i złodziei czyha na każdym kroku... Więc dobrze, że się je likwiduje...
      szkoda tylko,że ludzie pracę stracą... ale takie są prawa rynku-niestety...
    • caffee Re: Likwidowane bazary 30.08.01, 08:52
      Może nie powinny być likwidowane tylko przekształcane
      w osiedlowe centra handlowe lub przenoszone w inne,
      odpowiednie miejsca tak ja zrobiono to na Karolewie.
      Nie jestem pewna czy ludzi starszych jedt coraz mniej.
      Mówi się przecież że jesteśmy starzejącym się
      społeczeństwem.
    • hubar Re: Likwidowane bazary 30.08.01, 13:58
      Rozmawiałem kiedyś z przedstawicielem łódzkich kupców i kiedy powiedziałem że
      wolę chodzić do hipermarketu bo tam jest czysto a towary podaje schludnie
      wyglądająca osoba o zapachu nie przypominającym obory i sptałem czemu łódzcy
      kupcy nie mogą się zjednoczyć i pracować dłużej niż do 18 (wtedy ludzie kończą
      dopiero pracę) to on odpowiedział że przysłowie "jak na Bałuckim Rynku" ma tu
      uzasadnienie! Po prostu łódzcy kupcy nie "umią" i nie chcą!

pozdrowy
      • vladip Re: Likwidowane bazary 30.08.01, 22:31
        moze aktywna pomoc w zorganizowaniu sie im byla by jakimssposobem na
        ograniczenie bezrobocia
        zamiast ich wycinac i stawiac na hipermarkety , nauczyc jak sie maja
        organizowac?
        • Gość: YRSA Re: Likwidowane bazary IP: 10.0.211.* / 212.191.188.* 31.08.01, 08:21
          Maoim zdaniem... co by ci kupcy nie zrobili - z hipermarketami nie wygrają...
          Zwłaszcza, że ciągle się słyszy o budowie nowych...
          A kogo zresztą w UM obchodzi ich los? Bo jakoś nie zauważyłam, żeby się ktoś
          specjalnie przejmował... Likwidują rynek - to każdy potrafi. Ale co dalej? ...?
          • Gość: geograf Re: Likwidowane bazary IP: *.toya.net.pl 31.08.01, 14:27
            ale narzekacie- Czerwonego Rynku nie skasowali, tylko przeniesli w inne miejsce
            nieopodal. jest tam teraz o wiele lepiej i az sie chce robic tam zakupy
            (chociaz ja preferuje super- i hipermarkety... no coz). powinno sie
            modernizowac rynki tym bardziej ze pracuja tam polacy.
            podobno teraz maja modernizowac Plac Barlickiego.
        • Gość: Paweł Re: Likwidowane bazary IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 31.08.01, 20:15
          vladip napisał(a):

> moze aktywna pomoc w zorganizowaniu sie im byla by jakimssposobem na
          > ograniczenie bezrobocia
          > zamiast ich wycinac i stawiac na hipermarkety , nauczyc jak sie maja
          > organizowac?

Oni muszą chcieć się zorganizować.
      • Gość: Paweł Re: Likwidowane bazary IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 31.08.01, 20:14
        hubar napisał(a):

> Rozmawiałem kiedyś z przedstawicielem łódzkich kupców i kiedy powiedziałem że
        > wolę chodzić do hipermarketu bo tam jest czysto a towary podaje schludnie
        > wyglądająca osoba o zapachu nie przypominającym obory i sptałem czemu łódzcy
        > kupcy nie mogą się zjednoczyć i pracować dłużej niż do 18 (wtedy ludzie kończą
        > dopiero pracę) to on odpowiedział że przysłowie "jak na Bałuckim Rynku" ma tu
        > uzasadnienie! Po prostu łódzcy kupcy nie "umią" i nie chcą!
        >
        > pozdrowy

O to chodzi. A jak sie nie potrafią zmobilizować to niech tracą.
        pozdr
        • Gość: geograf Re: Likwidowane bazary IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 20:16
          zgadzam sie z tym, ale onie nie umieja sie zorganizowac i narzekaja na panstwo,
          bo przyzwyczaili sie ze Panstwo powinno im zawsze pomagac...
          • Gość: Paweł Re: Likwidowane bazary IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 31.08.01, 20:21
            Gość portalu: geograf napisał(a):

> zgadzam sie z tym, ale onie nie umieja sie zorganizowac i narzekaja na panstwo,
            >
            > bo przyzwyczaili sie ze Panstwo powinno im zawsze pomagac...

I to im trzeba wybić z głów.Zmieniły się czasy. Jak ktoś się chce kłócić albo
            czeka z założonymi rękami to po prostu traci. A najlepsza jest terapia wstrząsowa.
            pozdr
            • Gość: geograf Re: Likwidowane bazary IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 20:26
              no coz, dopiki beda istnieli konserwatysci typu G. Janowski i Radio Maryja
              ktorzy nawoluja przeciw wszystkiemu nic nie bedzie normalne...
              • Gość: Paweł Re: Likwidowane bazary IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 31.08.01, 20:28
                O to właśnie Stary chodzi.
                pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka