meganka2 28.05.02, 14:14 Kimże jesteś ??? Bardzom ciekawa ;-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aard Re: PePe - ktoś Ty taki ??? 28.05.02, 14:39 Pepe jest słynnym ekonomistą i ma pewne powiązania z niejakim Markiem B., pełniącym ważne funkcje państwowe. aard Odpowiedz Link Zgłoś
meganka2 Re: PePe - ktoś Ty taki ??? 28.05.02, 14:42 Cholerka... ja nie poznałam w Jazzdze żadnego ścisłego umysłu ..... ;-) hmmmm ... a przecież dużo nie piję ;-) hmmmm..... ciekawe ..... Odpowiedz Link Zgłoś
aard Przesądy... 28.05.02, 14:43 Ekonomia jest nauką SPOŁECZNĄ!! Nie ścisłą!! (choć czasami tego żałuję...) aard Odpowiedz Link Zgłoś
meganka2 Re: Przesądy... 28.05.02, 15:42 oł oł oł oł foux pas :-) Trochę to przegeneralizowałam :0) Jeśli ja mam umysł stricte humanistyczny - to inni - nie humaniści - są analitykami .... ot tyle... A Ty się - mój Drogi - nie napinaj :-)))) ZAPAMIĘTAM Twą dygresję !!! Regardsos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aard Również z poważaniem IP: 195.117.14.* 29.05.02, 08:57 Jeśli chodzi o analizę, to znów troszkę się mylisz (tym razem zawężasz). Analiza to próba deterministycznego opisu świata. Jak wykazali Planck i spółka - okrojona, niepełna, zatem - błędna. Może ona być tylko narzędziem, często przydatnym, do badania pewnych zjawisk, bo pozwala formułować modele, które jednakowóż są zawsze li tylko symplifikacjami przebogatej rzeczywistości. Dlatego bardziej od analizy odpowiada mi synteza, czyli, inaczej mówiąc, holistyczne podejście do problemów i zjawisk rzeczywistości, "która coraz bardziej nas otacza". Oczywiście jest to trudne i ambitne zadanie pojmować świat w ten sposób, ale właśnie o to chodzi by orientować się według ideałów, choć (parafrazując G.B. Shawa) podobnie jak gwiazdy, nie zawsze można je osiągnąć. Pozdrawiam Cię humanistycznie i syntetycznie (w pierwotnym, ergo poniekąd analitycznym znaczeniu tego słowa) zarazem i mam nadzieję, że dziś uda nam się wrócić do tej dyskusji "na żywo". Odpowiedz Link Zgłoś
meganka2 Re: Również z poważaniem 05.06.02, 09:56 AAAAAAAA !!!! AArdziku !!! Już dawno nikt nie sprawił, że poczułam się głupiutka :-) Tobie się to udało i to jak !!! :-) GRATULACE !!!! Jednak baaaardzo szanuję i lubię ludzi MĄDRYCH, więc ucz mnie ucz .... :0) Pozdrawiam Cię AArd i przesyłam wyrazy głębokiego szacuneczku ;-)))) P.S. Oj myślę sobie, że dyskusja z Tobą face to face byłaby co najmniej baardzo ciekawa :-) Papusiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aard Re: Również z poważaniem IP: 195.117.14.* 05.06.02, 10:30 Brawo za humanistyczne podejście!! Teraz ja się poczułem nie najlepiej. I dobrze mi tak! A co spotkania, to muszę przyznać, że z przyjemnością... najlepiej w Jazzdze. Pozdroofka, aard Odpowiedz Link Zgłoś
meganka2 Re: Również z poważaniem 05.06.02, 10:42 Cholender, zawalam za sprawą tegoż forum mą pracę !!! Nie napisałam niczego specjalnie tak, byś poczuł się ahumanistą ;-) Serio, imponują mi ludzie z polotem, a Ty ... no cóż zapowiadasz się nieźle ;-) Co do spotkania, to faktycznie Jazzga byłaby przyjemnym miejscem (służy intelektualnym wywodom ;0) Maybe .... sometimes in the future ..... We'll see ... regardsosy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aard Re: Również z poważaniem IP: 195.117.14.* 05.06.02, 10:53 meganka2 napisał(a): > Nie napisałam niczego specjalnie tak, byś poczuł się ahumanistą ;-) Ależ wcale się tak nie poczułem, tym bardziej, że czuję się humanistą co najmniej równie mocno jak analitykiem, syntetykiem i ekonomistą. Natomiast mi po humanistycznemu wytknęłaś mi mój grzech pychy i słusznie mi się należało :-)) > Serio, imponują mi ludzie z polotem, a Ty ... no cóż zapowiadasz się nieźle ;-) Dziękuję, mam nadzieję, zę Cię nie zawiodę ;-) > Co do spotkania, to faktycznie Jazzga byłaby przyjemnym miejscem (służy > intelektualnym wywodom ;0) Maybe .... sometimes in the future ..... We'll > see ... So we will... Pozdroofka, aard Odpowiedz Link Zgłoś
.pepe. Re: PePe - ktoś Ty taki ??? 28.05.02, 16:43 Dżizys! Aleś popeliny narobiła, dziewczyno! Nic tu oczywiście nie powiem, może spotkamy się w Jazzdze kiedyś... :)) A Aard, opinię mi dałeś taką, że z krzesła mało nie spadłem. Choćby z racji młodego wieku słynnym ekonomistą być jeszcze nie mogę. pozdrowienia dla obojga! Odpowiedz Link Zgłoś
kirka1 sierotka Marysia i krasoludki(?!) 28.05.02, 17:20 o pepe wiem jedno- od jakiegoś czasu ten nick bedzie mi się kojażył z małą(?) dziewczynką o imieniu Marysia.:-)))))) wiem, że dla niewtajemniczonych może to wyglądać nieco dziwnie, ale cóż.:-)) SPECJALNE POZDROWIONKA DLA MARYSI:-**** Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: sierotka Marysia i krasoludki(?!) 28.05.02, 17:27 a może uchylicie chociaż rąbka tajemnicy??? bo się skoncentrować na nauce nie mogę... :))) pozdrrr Odpowiedz Link Zgłoś
kirka1 Re: sierotka Marysia i krasoludki(?!) 28.05.02, 17:30 ucz się ucz!!!:-))) Do you want pass yuor exam? or not? Odpowiedz Link Zgłoś
.pepe. Re: sierotka Marysia i krasoludki(?!) 28.05.02, 17:33 kirka1 napisał(a): > ucz się ucz!!!:-))) > > Do you want pass yuor exam? or not? O! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: sierotka Marysia i krasoludki(?!) 28.05.02, 17:41 it is obvious that I want, but it is not easy to concentrate when you start such an interesting topic... ;))) greetings *ticuś Odpowiedz Link Zgłoś
kirka1 Re: sierotka Marysia i krasoludki(?!) 28.05.02, 17:45 thank you very much:-))) It's my pleasure:-)), but MARSZ DO KSIĄŻEK TICA;;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: sierotka Marysia i krasoludki(?!) 28.05.02, 17:50 jakich książeczek? myslisz, że jeżeli się nie nauczyłam angielskiego przez to 12lat nauki to się w jeden dzień nauczę??? to nie jest takie proste! ale naszczęście ja się dobrze przez to 12lat uczyłam, zawsze miałam dobre ocenki i teraz musiałam sobie dobrze przemysleć tylko tematy, które będą i już to uczyniłam :) don't worry about me, i'll pass and there is no other version :) Odpowiedz Link Zgłoś
kirka1 Re: sierotka Marysia i krasoludki(?!) 28.05.02, 17:51 I will tell you everything on 29.05:-))) In ENGLISH if you like:-))) TAKA MAŁA NAGRODA ZA TEN USTNY ANGIELSKI:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: sierotka Marysia i krasoludki(?!) 28.05.02, 17:55 I'm so happy :) see you tomorrow pozdrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aard Re: PePe - ktoś Ty taki ??? IP: 195.117.14.* 29.05.02, 09:00 Wystarczy prześledzić twoją dysqsję z Ninną, by nabrać przekonania, że jeśli jeszcze nie jesteś słynny, to kiedyś na pewno będziesz :-)) a ekonomistą jesteś już z całą pewnośćią. Co do Marka B., to jeśli tylko studiowałeś na Ek-Soc UŁ to masz wielkie szanse go znać (jak spora część nas) i przeto zaryzykowałem taki żarcik. Pozdrawiam jak najbardziej, aard Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: PePe - ktoś Ty taki ??? 28.05.02, 23:32 pepe jest matką albo ojcem Łodzkiego Forum, ale kim dokładnie do teraz nie zostało ustalone! Odpowiedz Link Zgłoś