magdalena11 19.02.05, 19:18 Co sądzicie o Błaszkach? Byliście kiedyś w tym miasteczku, które jest 20 km od Sieradza. Z czym się Wam kojarzą Błaszki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sbi Re: Błaszki 19.02.05, 20:34 Mi Błaszki kojarzą się z kolega ze szkoły średniej - Grześkiem Pawlakiem. Ale nie wiem czy on jeszcze mieszka w Błaszkach, ostatni raz widziałem go na zjeździe szkolnym. A obecnie to niestety tylko przejeżdżam przez Błaszki - podoba mi sie budynek będący w samym centrum - to sie chyba nazywa Błaszkowianka? W każdym bądż razie jest całkiem okazały i ostatnio chyba wyremontowany? Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Błaszki 19.02.05, 23:01 Mi sie błaszki kojarza.. nie kojarza mi sie niestety. tzn mialam kiedys kolezanke ze szkoly muzycznej , ktora byla z blaszek i miała na imie Iga. Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Błaszki 20.02.05, 20:00 mnie sie Błaszki kojarza z tym, ze przez nie przejezdzam jak jezdze z rodzicami do poznania badx nad morze - z reguly do mielna.. kojarza mnie sie z dwoma charakterystycznymi, dosc ostrymi zakretami, tak jakby budowniczy budowali droge od sieradza i od kalisza i sie wymineli i w blaszkach ja polaczyli ;) Błaszki mi sie kojarza z moja niegdysiejsza choroba lokomocyjna - a dokladniej z bolami brzucha i glowy - bo zawsze po drodze mi sie przypominalo, ze nie łyknelam aviomarinu i ZAWSZE w Błaszkach stawalismy w aptece i kupowalismy:) poza tym nigdy nie myslalam o Błaszkach jak o miasteczku, w ktorym by bylo gdzie pojsc na spacer, byla to dla mnie kolejna mala miescinka, z jedna moze dwiema wiekszymi drogami i domami przy niej, a kiedys pojechalam tam na randke i bylam bardzo mile zaskoczona, gdy sie okazalo, ze sie pomylilam - przy samej drodze, jakby nie patrzec bardzo ruchliwej, jest bardzo milutki spokojny zielony park :) od tamtej pory sie usmiecham gdy przez Błaszki przejezdzam :) + AWCiech Petrol Błaszki :) (o ile dobrze pamietam ;) ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: Błaszki 26.03.05, 14:59 male spokojne miasteczko, kiedys jedno kino jedna knajpa, miasto krawcow, szewcow i mam nawet tam rodzinke :-) Odpowiedz Link Zgłoś
siradz Re: Błaszki 28.03.05, 18:28 Kiedyś robili coś tam do samolotów, ale dzisiaj już chyba nie ma tego zakładu. Chyba wogólne nie ma tam przemysłu, jest troche drobnych rzemieślinków. Miasto podobnie jak inne w oklicach Sieradza powoli umiera. Odpowiedz Link Zgłoś
mculscy Re: Błaszki 12.04.05, 15:07 Co sądzę o Błaszkach: Mieścina jakich wiele. Spokój i bezruch miasteczka kontrastuje z całkiem sporym ruchem tranzytowym na jego głównej drodze przelotowej. Co sądzę o Błaszkowiankach (Błaszczankach może?... - nie znam poprawnej formy...): Wyjątkowo ładne i mądre dziewczyny. Jedna z nich została moją Żonką. :-) Do tego teściowie wciąż mieszkający w Błaszkach i cała jej rodzina są wyjątkowo udani. Polecam każdemu! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Błaszki 12.04.05, 15:46 hih... polecasz kazdemu...swoja żonkę?!?!?!?! ;) :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
mculscy Re: Błaszki 12.04.05, 17:07 Małe nieporozumionko! :-) Żonka ZAJĘTA, ale ma całkiem sympatyczną siostrzyczkę! :-) No i przy okazji teściów mogę z ręką na sercu polecić! Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: Błaszki 13.04.05, 20:04 no to zapodaj cos o niej, z tego co pamietam to w Blaszkach albo szewcy albo rzeznicy Odpowiedz Link Zgłoś
mculscy Re: Błaszki 14.04.05, 09:03 Rzeźnicy? Szewcy? Nie słyszałem... Ładne i mądre kobietki? Owszem, jak najbardziej, niezaprzeczalnie, bezapelacyjnie i już! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena11 Re: Błaszki 14.04.05, 21:45 Hehe ja mieszkam w tym miasteczku. Kiedyśto prawda, mieszkali tu sami rzeźnicy czy szewcy. Moj pradziadek nawet był szewcem. Teraz już tak nie jest, nie ma żadnych zakładów i niestety już nikt nie pracuje w tym zawodzie...... Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: Błaszki 14.04.05, 22:11 jak nie, jak tak melery, belknery, kijewskie i jeszcze sporo innych. No jeszcze troche ludzi pracowalo w wsk, ale chyba ani rzeznikow ani szewcow ani wsk juz nie ma. Co do urody Blaszkowianek nic nie powiem, bo nie wiem a szkoda :-). W kazdym razie jesli sa takie mniam, mniam to sie ciesze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzak Re: Błaszki 15.04.05, 03:21 Z 15 lat temu wlokłem z tamtąd drugie okno PCV do starej kamienicy w której mieszkałem. Miało niezłą cenę. Miałem tam trochę roboty (system dla lokalnej insytucji). W ryj tam to się chyba nie da dostać, wygląda na senne miasteczko. Odpowiedz Link Zgłoś