Dodaj do ulubionych

Internet dla każdego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 23:07
Łódź udostępni siec kanalizacyjną..... hie hie czy to wszysto na co nas stać ?!
:)
Obserwuj wątek
    • yarro Re: Internet dla każdego 22.02.05, 00:55
      Brzmi sensownie. Czekamy na efekty...
      • janulodz Re: Internet dla każdego 22.02.05, 01:51
        Proponowalbym jednak wodociagi. Ze sciekami zle mi sie kojarzy.
    • Gość: steffan uwierzę jak zobaczę. a Wiedeń - piękne miasto IP: *.toya.net.pl 22.02.05, 02:38
      sam bym tam pojeździł za friko...
      • Gość: Rekin Re: uwierzę jak zobaczę. a Wiedeń - piękne miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 06:57
        Pracujesz w Toyi? Czy z innych powodów nóżki drżą ze strachu przed spadkiem cen?
        • gray Re: uwierzę jak zobaczę. a Wiedeń - piękne miasto 22.02.05, 07:37

a możesz mi wytłumaczyć czemóż to np. taka toya ma się bać spadku cen? i przede
          wszystkim kto wg. ciebie na tym światłowodzie skorzysta?
        • teufel Re: uwierzę jak zobaczę. a Wiedeń - piękne miasto 22.02.05, 14:18
          Toya nie jest taka zła - nie będzie podwyżki cen z powodu VATu od 1 marca!!
          • yarro Re: uwierzę jak zobaczę. a Wiedeń - piękne miasto 22.02.05, 14:22
            CO nie znaczy, że jest tania.
            • Gość: barracuda7110 Re: uwierzę jak zobaczę. a Wiedeń - piękne miasto IP: *.dsl.telepac.pt 22.02.05, 15:50
              Wychodzi taniej niż w dziadowskim 4web.
            • teufel Re: uwierzę jak zobaczę. a Wiedeń - piękne miasto 22.02.05, 19:10
              Masz 650kb/s za 99zł z VAT, naprawdę wiele osób może w Łodzi pozazdrośćić neta w TOI.
    • gray Re: Internet dla każdego 22.02.05, 07:36

od kiedy to światłowodom przeszkadza woda? w szczury też nie za bardzo wierzę bo
      transmisja światła nie generuje pola elektromagnetycznego także wystarczy zwykła
      mufa no ale cośtam trzeba było napisać.
      • Gość: literka m Re: Internet dla każdego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 08:35
        > w szczury też nie za bardzo wierzę b o
        > transmisja światła nie generuje pola elektromagnetycznego także wystarczy
        >zwykł a mufa

o czym Ty piszesz? Problem w tym, ze zwykla mufe szczur moze przegryzc tak samo
        jak swiatlowod. Chyba nie chcesz kleic switlowodu raz na tydzien, nie ?
    • realista4 Re: Internet dla każdego 22.02.05, 08:06
      Tak, Wiedeń piękne miasto.
      Czy to znowu jakiś przekręt? nowa spółka za nasze pieniądze.
      A co z tymi np z neostrady ?
    • michael00 Jestem przeciw. 22.02.05, 09:34
      Internet dla każdego ... już teraz jak jeszcze nie jest dla każdego to widzać,
      że i tak jest dla nazbyt wielu czytając choćby i to forum! O!
      Skandal!
    • h8red A nie byłoby prościej 22.02.05, 09:45
      Założyć kilka lusterek w tych kanałach??? A tam gdzie ma iść do użytkownika to
      taką soczewkę i wtedy można sie skupić na łapaniu połączenia.
    • anatyl Re: Internet dla każdego 22.02.05, 11:21
      dobrze by było,żeby internet był tańszy.W Toya płacę 99 zł.Ogłasza się już
      Chello ale w łodzi jeszcze nie i kosztuje 59 zł.Chy to co piszą będzie realne
      dla łodzi w tym roku wątpię
    • Gość: Irek Re: Internet dla każdego IP: *.pharm.am.lodz.pl / *.pharm.am.lodz.pl 22.02.05, 12:23
      Zastanawiam się czy nie taniej byłoby zainwestować w rozwój sieci
      bezprzewodowych; ryzyko awarii wydaje mi sie mniejsze niż w przypadku kabli.
      Ceny kart Wi-Fi tez nie są już zbyt wysokie.
      • b00g13 Re: Internet dla każdego 22.02.05, 14:18
        Też mi się wydaje, że pomysł sieci bezprzewodowej pokrywającej całe miasto jest
        lepszym rozwiązaniem.
    • intruder Re: Internet dla każdego 22.02.05, 14:04
      Austriacy to wg stereotypu porządni ludzie nie robiący nic na lapu capu więc
      może się udać. A jesienią 2006 zobaczę ile będzie mnie kosztowal tani internet.
    • Gość: elial Re: Internet dla każdego IP: *.retsat1.com.pl 22.02.05, 14:15
      I bardzo dobrze...wreszcie ktoś myśli.Wreszcie na coś przydał się nasz
      nienormalny prezydent!?!
    • Gość: a guest Re: Internet dla każdego IP: 217.153.156.* 22.02.05, 15:36
      OK, ale oczekuję konkretów. Mieszkam na Manhattanie i korzystam z usług jednego
      z providerów którzy mają tutaj swoją siedzibę. Czy mnie też to dotyczy??? Jeśli
      tak, to o ile konkretnie spadną tutaj ceny???
      • Gość: J.S. Re: Internet dla każdego IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 22.02.05, 15:48
        Wszystko zalezy od tego czy "twoj provider" bedzie chcial byc konkurencyjny
      • intruder Re: Internet dla każdego 22.02.05, 16:11
        Z tego co slyszalem na Manhattanie i tak jest już w miarę tanio - cos ok 60 pln
        miesięcznie, ale przydaloby się potwierdzenie:)
    • Gość: AKTOS Re: Internet dla każdego IP: *.Astral.Lodz.PL 22.02.05, 16:05
      1. Wiec KROPA założy spółkę za nasze pieniądze po to by po wyborach miała jego
      d... gdzie spaść. Już szykuje spółkę wodociągową która ma zarządzać dostarczniem
      wody do mieszkań. Chce wyodrębnić uzdatnianie wody od przesyłu wody obiecując
      radnym za poparcie projektu stanowiska w nowej spółce. Zresztą stać go tylko na
      ciągłe wyjazdy do Izraela hahahahaha.
      2. Jak narazie mamy wyjazdy darmowe do Wiednia dla swoich.
      3. Nie chodzi by złapać króliczka ale go gonić.
      4. Siedzi Maciuś Czajkowski wraz z kilkoma osobami i się onanizują tematem
      wiedząc że i tak gó.. wyjdzie z tego. Co najwyżej jeśli już coś ruszy to we
      fragmencie dzielnicy dla swojaków.
      Nie bądźmy naiwini.
      • Gość: Snake Re: Internet dla każdego IP: *.retsat1.com.pl 22.02.05, 17:08
        Ładna teoria spiskowa ;) Szkoda że trudniej uwierzyć że coś może być lepiej i
        najlepiej jeździć od razu że wszystko jest be!
        • Gość: AKTOS Re: Internet dla każdego IP: *.Astral.Lodz.PL 22.02.05, 18:16
          Zadna spiskowa teoria dziejów. Realja kolego realja. Nic więcej. Żyję na tym
          świecie już pół wieku więc huraoptymizmu napatrzyłem sie co niemiara. I wiem że
          w naszym kraju słowa są rzucane na wiatr a czyny pprzmieniane w prywatę. Wszak
          kto dziś pamięta o kumplu Kropy niejakim Słowiku z wykształcenia piekarzu z
          zawodu kierowcy MPK? A później po wzięciu szmalu za represjonowanie chapnął
          stanowisko dyrektora d/s przewozu osób niepełnosprawnych. Spółka ta i stanowisko
          zostały utworzone właśnie dla tego byłego działacza ZSMP. Hahahahaha
          • Gość: Rekin Re: Internet dla każdego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 22:53
            Skoro żyjesz już pół wieku, to pierwsza ćwiartka minęła Ci w głębokim PRL. Tam
            to dopiero był hurraoptymizm. Ja świadomość klasową zacząłem zdobywać w
            kolejkach do sklepu spożywczego - szybko nauczyłem się odróżniać masło solone od
            zwykłego i kupować smalec nawet jeśli mama nie mówiła, że mam to zrobić. Czasem
            oglądałem sobie w czarnobiałym TV obrady PZPR. Urocze były widowiska - lepiłem z
            plasteliny twarze te ogorzałe i zatroskane o realizację kolejnych planów. Dużo
            tam było ludzi z wykształceniem odpowiednim i pochodzeniem klasowym słusznym.
            Oni musieli hurraoptymistycznie świat przedstawiać, bo smutny byłby ten nasz
            barak w obozie. No i zostało to przyzwyczajenie panom i paniom, co z systemu
            owego soki i soczki ciągnęli.

Wtedy dopiero słowa rzucane były na wiatr, a czyny przemieniane w prywatę.
            Tylko, że nie mogłeś tego zobaczyć, bo media były tak wolne jak słowik urodzony
            w klatce.

Nie spiskowa to zatem teoria dziejów, bo kiepsko umotywowana. Ot - niechęć
            polityczna, zrozumiała całkiem.

Ja natomiast kibicuję temu pomysłowi, bo teraz skazany jestem na Neostradę. Nie
            powiem, że mam powody do narzekania, bo i wybredny nie jestem specjalnie. Ale
            bezpieczniej się czuję, mając coś innego do wyboru. A jako że moja ulica w
            najbliższych latach będzie skanalizowana, to mam nadzieję, że od razu Austriacy
            wspólnie z naszymi wepchną do środka światłowód, który stworzy tę konkurencję.

A skoro wspomniałeś Słowika, to pomyśl, czy to nie był człowiek renesansu -
            piekarz, kierowca, dyrektor. W dodatku łamacz serc niewieścich i podróżnik. I
            tropiciel (agentów). I działacz ZSMP. Coś czuję, że zazdrość przez Ciebie
            przemawia. Gdyby nie siwy włos na skroni, to rzekłbym, że nikczemna ;-)
            • Gość: AKTOS Re: Internet dla każdego IP: *.Astral.Lodz.PL 23.02.05, 09:54
              Dzięki za taką odpowiedź. Coź urodziłem się ale nie ja wybierałem termin mojego
              przyjścia na świat. Ot figlowanie w łóżku moich rodziców pozwoliło bym zaistniał.
              Cieszę się bardzo, że są jeszcze osoby na różnych forach nie pozbawione
              sarkazmu, humoru i dużej dozy kultury. Czasy tamte pamiętam bardzo dobrze. Nie
              będę się nad nimi rozmwodził bo nie ma sensu. Moje dzieci nawet nie chcą tego
              słuchać hahahaha.
              Co do Słowika - człowiek renesansu? Więc jak nazwać wielkiego Leonarda? A co do
              hurapotymizmu - sądzę że jest on dziś o wiele wiekszy niż kiedyś. Popatrzmy ile
              km autostrad zbudowano w Polsce w cigągu 15 lat, a ile pieniedzy podatników
              zasiliło kieszenie kilku osób....
    • Gość: KANE A normalnie po ludzku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 22:39
      Przez gniazdko elektryczne się nie da? Kable już mamy w ścianach i w mieście...
      Może by tak elektrociepłownie łódzkie zrobiły coś z tym interesem?
      • Gość: Rekin Re: A normalnie po ludzku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 23:00
        Gość portalu: KANE napisał(a):
        > Przez gniazdko elektryczne się nie da? Kable już mamy w ścianach i w mieście...
        > Może by tak elektrociepłownie łódzkie zrobiły coś z tym interesem?

Czy elektrociepłownie coś z tym mogłyby zrobić?? Hmmm. Nie znam się na tym -
        projekt ustawy podpisałem, ale widocznie przeczytałem bez zrozumienia - ale
        sądzę, że gniazdka elektryczne to zakłady energetyczne, a elektrociepłownie to
        kaloryfery. Jeśli zatem chodziło o kaloryfery, to ja protestuję - bo jeszcze
        komuś przyjdzie do głowy, że Internet też będą włączać dopiero wtedy, gdy przez
        kilka dni ilość reklamacji utrzymawać się będzie na odpowiednio wysokim
        poziomie. A jeśli mowa o gniazdkach, to niech się zakłady energetyczne biorą do
        roboty - chętnie się przyjrzę konkurencji providerów: Telekomunikacja Francuska,
        Elektrociepłownie Włoskie, Studzienki Izraelskie i Prąd Niemiecki (?). To by
        dopiero było pole do wprowadzania dumpingów - "Bierzesz nasz Internet, masz w
        domu o 2 stopnie Celsjusza więcej. Za darmo" kontra "Nasz Internet przyspiesza
        od 0 do 230 jak błyskawica. Płacisz tylko za jedną fazę" kontra "Internet
        ściekowy - co dziesiąty metr sześcienny gratis".
        • Gość: literka m Re: A normalnie po ludzku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 10:50
          > > Przez gniazdko elektryczne się nie da?

nie jest takie proste. Te gniazdka elektryczne to przyklad takiego
          wlasnie "hurrrraoptymizmu". W praktyce roboty i koszty cholerne.
          • camelot Re: A normalnie po ludzku? 23.02.05, 11:07
            A ja mogę mieć problem. Bo mam szambo!!! Czy internet będzie mi dostarczał wóz
            asenizacyjny czyli szambelan????
            • Gość: super-mecenas Re: A normalnie po ludzku? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 23.02.05, 13:18
              Ty nie bedziesz mial
              • Gość: Nadzieja To jeszcze poczekam a juz mialem zakladac Toye lub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 13:34
                tepse ale w takim razie poczekam zobaczymy mam nadzieje ze nie bedzie to tak
                jak z MPK ze przyjdzie nowa wladza i sie im zmieni obiecanki cacanki
                a ...........
                • Gość: Rekin Re: To jeszcze poczekam a juz mialem zakladac Toy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 16:15
                  Nadzieja godna pozazdroszczenia. Ja jednak podpiszę jeszcze jedną roczną umowę
                  ze swoim providerem - nie jestem aż tak radykalnie spragniony ściekowego łącza.
                  Wolę przyłącze.
    • moherowy.beret Re: Internet dla każdego 23.02.05, 13:49
      Ale numer! We Wrocławiu mają internet z kaloryfera. No, to jeszcze rozumiem. Ale
      nigdy bym nie przypuszczał, że chcąc posurfować po sieci będę podłączał się do
      klozetu. :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka