Dodaj do ulubionych

Dlaczego nie ma policji na Helenówku??!!

04.03.05, 09:26
Od zakonczenia prac na Zgierskiej przy Helenówku mineło juz duzo czasu , jak pewie wiele osob wie sa tam dwa pasy w jedna strone tylko jeden do skretu drugi prosto i nawet sa dwa sygnalizatory i codziennie widze jak co 3 samochod jedzie na czerwonym prosto z pasa do skretu!!! Dlaczego kazdy olewa czerwone swiatlo i nikt tym sie nie interesuje np.Policja??
Obserwuj wątek
    • Gość: hehe Re: Dlaczego nie ma policji na Helenówku??!! IP: 212.160.172.* 07.03.05, 13:27
      Bo policja jest w krzakach z radarem na Brzezińskiej, gdzie jakiś debil
      wymyślił że będzie ograniczenie prędkości do 30 km/h.
      • mamadoo Re: Dlaczego nie ma policji na Helenówku??!! 07.03.05, 13:39
        Czyżby kierowcy w Polsce byli najmądrzejszymi ludźmi na świecie?
    • thecat Drugie dno sprawy 10.03.05, 16:11
      To jest troche glebsza sprawa poruszana juz z reszta na lamach GW. Otoz pierwotnie planowano ze na tym skrzyzowaniu oba pasy beda umozliwialy jazde prosto. W tzw. miedzyczasie weszlismy do UE i zaczely obowiazywac przepisy mowiace o tym jak powinny wygladac skrzyzowania na ktorych podczas skretu w lewo trzeba przekroczyc conajmniej dwa pasy dla jadacych prosto. Musza skrecajacy miec wydzielony osobny pas (patrz chociażby Aleksandrowska/Rydzowa). Poniewaz wszystko bylo juz zatwierdzone (tak przypuszczam...) znaleziono dorazne rozwiazanie.

Zeby byla jasnosc, ja w zadnym wypadku nie chce rozgrzeszac kierowcow lamiacych przepisy w tym miejscu, ale samo rozwiazanie jest tylez zgodne z przepisami co komiczne... A przecież wystarczyłby zakaz skrętu w lewo...
      • hubar Re: Drugie dno sprawy 10.03.05, 18:16
        thecat napisał:
        > A przecież wystarczyłby zakaz skrętu w lewo...
        Zakaz? Już jest jeden kretyński zakaz przy Pasieczna/Pstrągowa i kompletnie nie
        wiem po co.
        Natomiast tutaj, to ja bym wogóle w takim wypadku nie budował skrzyżowania.
        • thecat Re: Drugie dno sprawy 10.03.05, 19:18
          hubar napisał:
          > Natomiast tutaj, to ja bym wogóle w takim wypadku nie budował skrzyżowania.

W sumie racja...
          • camelot Re: Drugie dno sprawy 11.03.05, 08:00
            Bo wszelkie swoje głupie pomysły nasi drogowcy i urzędasy tłumaczą wymogami
            unii europejskiej. Tylko czy brak rozumu i oleju urzędniczego w głowach też
            akceptuje unia eurpoejska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka