Dodaj do ulubionych

Bród na pętli Chocianowice

IP: *.toya.net.pl 20.03.05, 21:23
Nie piszę tu o sprawie nowej, a o takiej, która nie zmienia się od lat. Jak
sięgam pamięcią na pętli Chocianowice walają się śmieci w postaci papierów,
zużytych opakowań, etc. Gdy trawa trochę podrośnie, jest to z oczywistych
względów mniej widoczne, ale teraz po stopnieniu śniegu, wygląda to ohydnie.
Mam nadzieję, że czytające to osoby władne wydać odpowiednie dyspozycje
zrobią coś z tym. :)
Obserwuj wątek
    • ojczulek.dyrektor Re: Bród na pętli Chocianowice 20.03.05, 21:29
      Lepiej nie krytykuj, bo krytka w MPK źle jest postrzegana i posczują Cię p. rzecznik I. Pop-off
      • Gość: luki Re: Bród na pętli Chocianowice IP: *.toya.net.pl 20.03.05, 21:51
        ojczulek.dyrektor napisał:

> Lepiej nie krytykuj, bo krytka w MPK źle jest postrzegana i posczują Cię p.
        rze
        > cznik I. Pop-off

Pani rzecznik jest bardzo sympatyczna - wiem bo miałem okazję rozmawiać
        osobiście, więc się nie boję. :) Poza tym ja nie krytykuję, tylko zwracam uwagę
        na problem, który przynajmniej teoretycznie, łatwo rozwiązać.
    • Gość: MarcinK Re: Bród na pętli Chocianowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 21:37
      Jeśli jest bród to nieźle, bo nawet most nie potrzebny, ani kładka. Pasażerowie
      mogą brodzić. Gorzej gdyby był brud, bo wtedy trzeba posrpzątać... :-)))))))))))

Pozdrawiam, MK
      • Gość: luki Re: Bród na pętli Chocianowice IP: *.toya.net.pl 20.03.05, 21:49
        Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> Jeśli jest bród to nieźle, bo nawet most nie potrzebny, ani kładka.
        Pasażerowie

No tak, błąd ortograficzny i to w samym tytule. :( Oczywiście chodziło o "brud".
        • michal.ch Re: Bród na pętli Chocianowice 21.03.05, 08:56
          Nie taki straszny ten błąd. W końcu na Chocianowicach brodzi się w śmieciach. :)
          • Gość: Michał M. Re: Bród na pętli Chocianowice IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.03.05, 10:18
            A ja pomyślałem, że pętla jest zalana wodą po roztopach ale tylko do kolan i
            można w tej wodzie pobrodzić (i tramwaje brodzą)

Ile radości z jednej omyłki :)
            • teufel Re: Bród na pętli Chocianowice 21.03.05, 10:34
              Zawsze można było napisać brót/prót:P ;-)
            • Gość: luki Re: Bród na pętli Chocianowice IP: *.toya.net.pl 21.03.05, 16:19
              > Ile radości z jednej omyłki :)

Ale zasłużyłem sobie na to i tyle. :) A trzeba było napisać "syf" i byłby
              spokój. :>
          • Gość: luki Re: Bród na pętli Chocianowice IP: *.toya.net.pl 21.03.05, 16:22
            Tak się złożyło, że dzisiaj również tam "brodziłem" i naprawdę jest tragedia z
            tymi śmieciami.
            • geograf Re: Bród na pętli Chocianowice 21.03.05, 17:33
              Chocianowice, Chocianowicami, ale torowiska w wielu miejscach naszego miasta wymagają sprzątania :/
            • Gość: Pibrac Pomysł :) IP: *.easycomm.pl / 212.191.169.* 21.03.05, 19:46
              Odpowiedzialność za sprzątanie pętli zrzućmy na Ikeę :)chcą się budować niech
              sprzątają !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka